PvM szerver

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: Lionskull[HUN], témanyitás ideje: 8.6.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Szerinted kéne ilyen szerver?

  1. Nem, kalóz vagyok, pusztuljon, aki gyengébb! XD

    42.5%
  2. Igen, sőtt csak ott játszanék!

    27.5%
  3. Fölösleges, a jelenlegi szervereken kell ez valahogy szabályozni...

    30.0%
  1. Lionskull[HUN]

    Lionskull[HUN] Utánpótlás-írogató

    Sziasztok, szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a játék vastag pénztárca vagy sok-sok türelem nélkül játszhatatlan. Ennek oka, hogy 1-es térkép fölött mindenki beléd köt, a naphosszat csilliző fullosoktól mozdulni sem lehet, akik ott kukorékolnak mindenhol, mint az a bizonyos kis kakas...
    Na hát ez az, ami miatt sokan nem is játszanak, illetve nem látják értelmét. Én is több tízezret költöttem rá, de nem láttam értelmét, hogy csak szórakozni akarok, de 10 percenként kilőnek. Mi volna, ha a napi 1-2 órát játszókat is be lehetne csalogatni? Ha ők is úgy érzenék, hogy van értelme belépni?
    Na persze kérdezhetitek, hogy akkor mi lesz a kalózkodással? Több dolgot is lehetne tenni, le is írom mire gondolok.
    - Teljesen azért nem venném ki a pvp-t. Ott vannak ugye 6/-től a klántérképek, furcsán mutatna, ha nem lehetne egymástól elvenni, ugye? Nos, itt kezdődne a pvp rész, de nem ész nélkül. Csak azt lehetne megtámadni, aki ellenséges klán tagja, vagy a pvp üzemmódja aktív.
    - Pvp üzemmód, hogy is működne ez? Nos, ezt aktiválva a játékos megtámadhatna más ellenséges(semleges játékost nem!) hajókat. Visszaélések elkerülése végett, aki ezt aktiválná, az az utolsó pvp csatája vége után 24 óráig nem tudná kikapcsolni. Saját sziget védelme vagy ellenséges klán tagjának megtámadása nem aktiválná automatikusan ezt az üzemmódot.
    - Klánok valódi szövetségének létrehozása. A klánlapon lehetne szövetséget kötni vagy háborút indítani, gyöngyért. Minél nagyobb a klán, annál többe kerülne. Természetesen az ellenségeket bármikor és bárhol meg lehetne támadni.
    - A játékosok színjelzést kapnának. Zöld: szövetséges, piros: ellenséges/pvp üzemmódban hajózó játékos, szürke: semleges.

    És a legfontosabb kérdés: na de akkor ki a fene költene a játékra, ha pénz nélkül is lehetne fejlődni? Szerintem sokan. Nem egy olyan játékos volna, aki nem érezné többé kidobott pénznek a havi pár ezrest amit esetleg rászánna.
     
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  2. levlevliva

    levlevliva Fórumszaki

    Üdv,

    Elolvastam, felháborodtam, és kész!!
    Egyáltalán jó, hogy nem úgy írtad le, hogy nem tudsz botozni mert kilőnek...
    A "szürke" játékosok meg csak henyélnének mi?? Hát megáll az ész... állatsimogatót PvP-re hogyne...

    További szép estét!

    u.i.: "mint az a bizonyos kis kakas..."- az oszt milyen???...
     
    ZEłłIR, Xena[Hun] és [DD] kedveli ezt.
  3. Lionskull[HUN]

    Lionskull[HUN] Utánpótlás-írogató

    Talán azért, mert életemben nem botoztam és nekem áll meg az eszem, hogy értelmes hozzászólás helyett vádaskodsz! Látom, túl sok olyan ember van aki azt hiszi, hogy mindenkinek ráfér a pofájára elmenni otthonról azt egész nap dolgozzon a gép, én meg majd beleülök a készbe... Vannak olyan játékosok, akik a befektetett pénzükért szeretnének szórakozni is és nem azt látni, hogy ráköltöttem X-szer 10ezret és nem tartok sehol sem?! Igen, igen... tudod én inkább költök mint csillizzek naphosszat mert az nem játék. De ha nincs értelme akkor minek? Mert a kiskirályok mindenhol ott legelnek és nem tudsz egy jót játszani mert egyből beléd kötnek? Hogy belépek és 2 percen belül javíthatok is, és nesze neked, élvezd a játékot ha tudod!
    Sajnos, a Seafight önjelölt kiskirályok szemétdombjává kezd silányulni, ahol az számít, hogy meg tudsz-e fizetni minden extrát a hajódra, be tudsz-e lépni a legjobb, éppen regnáló klánba, máskülönben felejtsd el azt a szót, hogy kikapcsolódás, úgysem leszel más, mint mozgó céltábla... Jelen pillanatban a dolog úgy áll, hogy vagy szerelj fel első szinten egy full elit hajót, vagy barátkozz a gondolattal, hogy 1/ről kilépve 1 órán belül garantáltan elmegy a kedved az egésztől. Ezen kéne változtatni valahogy, nem pedig vádaskodni! Látom az egészről semmit nem tudsz! Nem tartoztál ezek szerint olyan közösségbe, ahol az emberek csak játszani szerettek volna és kikapcsolódni egy kicsit, és mindezt becsületesen téve. De erre sajnos, a mostani rendszer nem ad lehetőséget, csak az agresszív, lődd akit érsz stílusra. Ha valaki csak kikapcsolódni akar, akkor erre sajnos, nincs lehetősége.
    A botosokat mellesleg nem a játékosoknak kellene azzal "szűrni", hogy kilövik a botgyanús, egyébként békésen csilliző játékosokat! Ez azt hiszem, a szerverek üzemeltetőinek feladata volna!
     
    Utoljára szerkesztett: 9.6.14
    -avantasia- és $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  4. Xena[Hun]

    Xena[Hun] Haladó

    Sziasztok!
    Ez egy vicc ebben a formában! Remélem ma még abba tudom hagyni a nevetést:)

    Lassan 4 éve játszok EU3-on, mindenféle külső program használata nélkül, igen is lehet tisztességesen játszani és fejlődni! Bár tény, hogy sok türelem és kitartás kell, meg szeretet ehhez a játékhoz. Némi pénz sem árt. Bár nem vagyok gazdag, de igen, néha rendelgettem, viszont nem ezen múlt elsősorban a fejlődés. Túlzottan sok időm sincs a játékra, de vannak időszakok, mikor többet tudok a játék előtt ülni. Kicsi is voltam, elég sokszor kilőttek. Akkor sem voltak másabbak a játékosok. Elárulok egy "titkot": még most is sokszor kilőnek! Mindig van erősebb és lesz is. Próbáljatok meg úgy játszani, hogy így is élvezni tudjátok és a fejlődés is menjen. Fogjatok össze, lövöldözzetek együtt egy térképen, keressetek olyan klánt, ahol a nagyobbak esetleg segítenek, ha mást nem védeni.
    Kitartás és türelem, az élethez sem árt!:)
     
    Moderátor által utoljára szerkesztve: 9.6.14
  5. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Moderátor által utoljára szerkesztve: Ma 09:45-kor ->
    2 hozzászólás összefűzve... lehet egy hozzászólásban is többre válaszolni.
     
  6. levente.08.hu

    levente.08.hu Aktív író

    azzal a rèszèvel egyetèrtek,hogy mondjuk 3-4 mapp-ig jàtèkosok ne lohessèk egymàst,a tobbivel nem.
     
  7. UHU

    UHU Utánpótlás-írogató

    Na nee.... ez valami rossz vicc? Ez egy harcolós játék, ha ez nem tettszik keress más játékot
     
  8. GALAMATRON

    GALAMATRON Járnitanuló

    Félre értitek az egészet. Nem azt akarja, hogy ne legyen harc, hanem hogy őt ne lőjék ki 10 percenként. De ehhez 6/ ig nem kell PvE térképek. A klánszövetséges része viszont igen. De én ezt leegyszerűsíteném, hogy megszabnék a maximális szövetséges klán számát és automatikusan minden klán aki nem szövetséges az ellenség és nem kellene külön háborút indítani aki ellenséges azzal háborúban állsz. Plusz még aki nincs klánban azt nem lehetne támadni és ő se tudna, ez azzal járna hogy meg kellene növelni vagy a csatapont vagy a klán szerepét a játékban.
     
  9. ᴰᵒᶰᶢᶥ

    ᴰᵒᶰᶢᶥ Junior szaki

    Teljesen mind1, hogy több PVE térkép volna, vagy PVE mód ami alatt nem volnál támadható, az nem szolgálna mást mint a botosokat!
    Annak idején miért botoztak annyian 1/en? Mert nem tudták kilőni, igaz sokan voltak ezért kevés csili volt, de egyszer nem adott senkinek csp-t stb... PVE mód, persze, bárki gond nélkül botozzon már a normál térképeken is anélkül hogy legalább mi egy kicsit piszkálhassuk, nehezíthessük a dolgát az által hogy "sokat" csobog és sok idő megy javítással.
    A teljesen kezdők fejlődését ill segítését támogatom, csináljanak pár új NPC-t 6/ alá, melyek gyöngyöt adnak, de csak 20-30 milla TP alatt adnak gyöngyöt, felette semmit. Ezáltal ha botoznak is bárki kilőheti őket, de ugyanakkor pikk pakk összeszednék az alap dolgokat, 1-2 bástya, 30 tehi, full elit ágyú... Ahogy eléri a TP limitet meg menjen és fejlődjön máshogy. TPt nem különösebben lehet befolyásolni hogy mint a kalóz szintet.
    Ill a szövetségi rendszere is jó, de már csinálják is egy ideje :D
    Azzal megint nem értek egyet hogy majd akkor fizetnek érte ha látják van értelme! Ha most nem látod nem is fogod :D Veszel jégtűzlőszert vagy vuducsapást, melyek a legjobb lőszerek, nincs értelme megvenni? Veszel dizit, melyek a legjobb dizik, nem éri meg megvenni? Dobálsz a bokoba, nyersz dizit, lőszert, ágyút... Nem éri meg? Veszel vuducsomagokat, lesz vuduágyúd, nem éri meg? Miért? Akik nonstop botoznak azoknak is megvannak ezek? NEM! Nincs meg nekik, azoknak van akik költenek. És ez független szerintem attól hogy valaki botozik-e vagy sem. Óriási előnyre lehet szert tenni, ha költesz rá! Full vudu ágyús hajó lazán elképzelhető már. Márpedig egy olyan hajó simán lő 3-5kval is nagyobbat mint az akinek nincs vuduágyúja! Esetleg bemákoltad a 18%os dizit bokoból, még 2% előny azokhoz képest akik nem költenek mert nincs miből vagy mert nem látják értelmét xD. Ha csak sebzésnél maradunk... Francia dizi 5%... Soroljam még mennyire nincs értelme költeni? :D Fújj undorító mennyire 'semmi' értelme nincs rá költeni xD.
     
    Røвєяτ-ø*HU* kedveli ezt.
  10. Lionskull[HUN]

    Lionskull[HUN] Utánpótlás-írogató

    Had árulja el egy titkot: én is több mint 4 éve játszottam, de befejeztem, mert 4M gyöngy megrendelése és isten tudja mennyi egyéb duplázós gyöngy ráköltése után is kb fele ott tartottam, ahol a többiek. Szóval épp csak nem jutottam egyről a kettőre. Ez biztos az én hibám is, hát nem tehetek róla, nappal dolgozni kell, éjjel meg amikor lehetne csillizni én nem vagyok elég éber :)
    Keressetek olyan kánt... blablabla.... és a nagyobb szövetségesed a valódi szövetségi rendszer hiánya miatt ugyanúgy lövöldözni fog rád, mert megteheti. Igen, nem csak duplázóra meg ilyesmire, egyszerűen nem volt hozzá "kitartásom", ahogy te fogalmaznál. Bizony, felnőtt, korlátozott lehetőségű emberek is játszanak/nának.
    Ez mindig a legolcsóbb kifogás fog maradni, úgy látom. Igen, harcolós, de amikor a harcolás már agyatlan öldöklésbe fordul, akkor nem biztos, hogy ez az okos megállapítás megállja a helyét. Ha árulja el egy titkot: a direkt pvp játékok biztosítanak reális, nem pénzért esélyt a kezdőknek a fejlődésre, itt ez sajnos nincs meg. Már csak azért is teszik ezt, mert jól tudják, a kezdetben ingyenért játszó kezdő fog költeni is később, ha elégedett azzal amit kap...
     
  11. Xena[Hun]

    Xena[Hun] Haladó

    Azt nem tudom, hogy jól, vagy rosszul csinálod-e? Egy biztos, 4 év alatt igen is össze lehet hozni egy viszonylag erős, jó hajót, botok nélkül. Család, munka mellett. Még alvásra is jut időm.
    Egy biztos, vannak, voltak barátaim, jó emberek, akik segítettek. Ki ebben, ki abban. Volt, aki aranyat, gyöngyöt segített lőni, mikor picinyke kezdő kalóz voltam, volt, aki vizsgán segített... Meg a sok jó tanács, amit kaptam, sem elhanyagolandó. Köszönet nekik érte!
     
    Utoljára szerkesztett: 9.6.14
  12. ᴰᵒᶰᶢᶥ

    ᴰᵒᶰᶢᶥ Junior szaki

    4 év alatt lazán, az biztos, de azért tegyük hozzá, hogy kell egy jó szövi is! Tény ha egyedül vagy és azon kapod magad hogy mindenki püföl akkor még a játéktól is elmegy a kedved :D, de hát csapat játékról van szó, szerintem. ha pedig van egy jó csapat. Teljesen mind1 hogy fullosak vagytok-e vagy sem.. 3-4 kisebb hajó összefog, kiszednek 1-1 nagy hajót, feltéve ha nem 4 felé szaladnak mikor megtámadják őket :D Szval ha van egy jó társaság, ami esetleg jó mappokon is mászkálhat akkor 1 év is elég...
     
  13. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Xenának és Donginak tudok igazat adni. Mivel Xenával egy szerón vagyunk és szerintem elég jó barátságban ezért tudom alátámasztani amit mond. Én is 4 éve játszok és sose voltam az erősebbik szövetség tagja. Nem költöttem a játékra kivétel a pár SMS-t MHH-kor. Most pedig egy elég jó kis ladikom van, csak kitartás és ahogy Dongi mondja egy jó csapat kellett hozzá. Ráadásul, ha te is 4 éve játszol akkor tudhatod, hogy kb. 2-2,5 évvel ezelőtt teljesen egyenlő volt a szövetségek helyzete. Legalább is nálunk így volt.
     
  14. Lionskull[HUN]

    Lionskull[HUN] Utánpótlás-írogató

    Teljesen mind1, látom hogy a falnak beszélek. Valahogy sejtettem előre hogy ez lesz, meg hogy jaj akkor a botosok körüli nyafi, szóval nem ért nagy meglepetés. Pedig hát a felvetés nem ennek szólt meg nem annak, hogy most akkor állítsuk feje tetejére az egészet! Nem! Arról, hogy a kikapcsolódni akaró emberek ne legyenek rákényszerítve a ha valamit el akarsz érni, akkor virítsd a bankkártyádat hozzáállásra. Ha döntsék már el a felhasználók ők maguk legalább egyetlen szerveren, hogy részt akarnak-e venni az egymás öldöklése típusú játékban, vagy inkább npc-ket gyilkolásznának mert ők azt élvezik... Igen... bármilyen meglepő, nem egy MMO jellegű játékban ahol lehet pvp csatákat is vívni(mert ez egy ilyen játék és nem csak "egymással harcolós", ahogy UHU megjegyezte), van olyan szerver is, ami kifejezetten a pvm játékot élvező felhasználók részére van fenntartva! Ha benneteket frusztráltá tesz a dolog, hogy van akinek ez a játék, akkor ne foglalkozzon velem, meg azokkal akiknek esetleg erre volna igényük! Kb teljes magasságból teszek rá, mit gondoltok az ilyen játékosokról.... Attól szerintem, még fel lehet vetni ilyesmit.
    Tudjátok, nálam és még sok felhasználónál is van az úgy, hogy bele un monotonitásba és hetekre hagyja a fenébe az egész kilátástalan, egyszer majdcsak jobb lesz farmolgatást. Persze ehhez kellenek olyan félresikerül eventek is mint 1-2 éve az a karácsonyi, ahol hetekre kénytelen voltam a duplázóm ellenére 1/en vesztegelni mert semmi értelme nem volt pvp térképeken szétlövetni magam az agresszív saint npckkel.
    Ha megengeded idézik egy kicsit tőled. Dehogynem volt más! Igen, voltak nagyobbak, de nem volt az 5. szintű altiszt, nem volt vodoo, nem volt csomó olyan lehetőség, amit csak bankkártyával lehetett elérni! egyenlőbb esélyek voltak, sokkal kevesebb botos volt, élvezhetőbb, játszhatóbb volt a játék. Erre írtam azt hogy kezd a játék minden pozitívnak szánt változtatás ellenére silányulni. Kezdődött a daedalussal, de ezzel nem volt vége, jött az altiszt meg a vodoomágus, a jéglőszer.... Hát kb ebből lett nekem elegem!
     
    Utoljára szerkesztett: 9.6.14
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  15. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Barátom, ha nem tetszik akkor nem kell játszani!
     
    -HiTmaN1- kedveli ezt.
  16. Lionskull[HUN]

    Lionskull[HUN] Utánpótlás-írogató

    Én már nem is játszom egy ideje. Nem is tetszik, hogy feneketlen kút módjára dobáljam a lóvét egy virtuális járgányba. Nem leszek többé a saját egom anyagi áldozata. Viszont bátorkodtam megfogalmazni, hogy nekem hogy tetszene. Fog fel ezt úgy hogy leteszteltem, másnak is van-e erre igénye.
     
  17. GALAMATRON

    GALAMATRON Járnitanuló

    Ha valaki hazaér a munkából és egy kikapcsolódást akar, akkor tuti nem csilizésre vágyik és csobbanásokra. Lehet erős hajód, de azt is fent kell tartani. És család mellett nem hiszem hogy minden nap lenne ideje valakinek gyűjtögetni és csatázni is . Persze napfényre be lehet menni, de abban mi a játék? Munka vagy iskola után nem sokan lehetnek azok akik robotolni akarnának a neten. Hiába fejlesztetted ki 4 év alatt a hajód, utána azt fenn kell tartani mindennapi "játékkal" vagyis gyűjtögetéssel. Persze ha jó a közösség akkor elbeszélgettek csilizés közbe ami tényleg kikapcsol, de nem mindenki tud másokkal játszani. Persze tudom,hogy ezt mindenki megtudja cáfolni, és sajnos ha leírnák egy számolást hogy mennyi időbe telik pár perc harcra összeszedni a gyöngyöt akkor DD törölné a hozzászólásom ezért mindenki számolja saját magának.
     
    Lionskull[HUN] és -HiTmaN1- kedveli ezt.
  18. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Akármennyire is hihetetlen nem törlöm csak a fórum szabályzatot sértő hozzászólásokat! Kulturáltan megfogalmazva semmi szabálysértő nincs egy "matek példában" melyben számolod mivel hogyan mennyi gyöngyöt gyűjtesz... és az mennyi idő alatt megy el :p
     
  19. -HiTmaN1-

    -HiTmaN1- Utánpótlás-írogató

    Végül is 1-t értek!! ha nem is mindenben de ez a valóság!!
     
  20. -HiTmaN1-

    -HiTmaN1- Utánpótlás-írogató

    Igen valóban igazat kell,hogy adjak szerintem ez nem a játékról szól már de ez csak az én véleményem csak a pénzt ölöd bele de változás sajn nem igen vehető észre azaz észre vehető negatív irányba egyes játékosok részéröl ami valójában bele untak már hát nem ártana 1 közvélemény kutatást készíteni mennyi a regisztrált játékos , és mennyi az aktív.Én az inaktívakat látom!!