Visszajelzés Vitaszoba: Hóolvadás 2015

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 12.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Kronos[HU]

    Kronos[HU] Utánpótlás-írogató

    Te is voltál kezdő és szerintem eventeztél már! Én nem azt írtam, hogy most áll neki eventezni egyből...de ez akkor sem fair hogy végig lőjük egyedül a jörmunt aztán mért is ne rád esnek 4-5-en és mielőtt jönne valaki a "kalóz játék, lopás van" dumákkal hozzá tenném, de ha nem jön senki koldulni akkor is előled elmennek azok a hajók amik megilletnek!
     
  2. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ezek szerint te is megteheted, hogy kifigyelsz valakit majd ráesel és lövöd a gyöngyös NPC-ket.
     
  3. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    DD az még rendben van, hogy ugyan azt az event hajót nézegetem újra 1 hónapig, amit már mindenki az első héten megunt, még azt is lenyelem, hogy most már nem lehet beállni úgy a huginhoz alap admirális ágyúkkal, hogy ne lőjön vissza, sőt, még az se zavar, hogy egy pillanatra, nem vehetem le a képernyőről a szemem , mert egyszerre 4 hajót kell lőnöm. De , hogy valaki azzal magyaráz meg valamit a seafightban, hogy ez egy csapatjáték több éven keresztül, az már egy kicsit zavaró. Főleg úgy hogy 8 éve semmit nem tesznek a játék vonzóbbá tételéért, tehát csak csökkent a játékos állomány. Arról nem is beszélve, hogy több lesz a haszon , ha valamit egyedül lősz ki. A játék felépítésében 2 helyen van csapat, mind a kettőnél te választhatsz , hogy egyáltalán szeretnél-e benne részt venni, és ha bent vagy még az sem kötelez semmire. A klánok közti szövetségeket is maguk a játékosok alakították ki. Ha a regisztrálás után egyből besorolnák a játékosokat, például kék meg piros csapatba , akkor lehetne itt csapatjátékról beszélni.

    Visszatérve a témához, nem tudtam elnézni az mellett, hogy egy hivatalos személy azt az ötletet tanácsolja valakinek, hogy változtasson a játékstílusán. Ráadásul, ha mindenki megfogadná a tanácsát, akkor mindenki a másikra várna, hogy mikor lő már egy jörmöt :eek:.
     
    Moderátor által utoljára szerkesztve: 14.1.15
  4. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    De pont ez az, nem kell 4 hajót lőnöd! Keress magad mellé 3 másik játékost, és rögtön csak 1-t kell!, 4 fele megy a gyöngy, de 4 fele megy a jörmi élete is. Lőheted egyedül is, biztos több haszon marad? Elúszik a 3 sleipi, és vagy megtalálod őket vagy nem. Biztos hogy nem éri meg másokkal játszani? Nem, sőt, az utóbbi eventek mind arról szóltak, hogy ne egyedül szeld a tengert, hanem igen is keress magadnak bajtársakat, és velük együtt, egymásnak segítve játszatok. Ezzel mi a gond? Ettől még lehet magányosan. Csak lehet nem lesz olyan könnyű. Hozzáteszem, már 8 éve is nehezebb volt egyedül mint társaságban.
     
  5. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    De DD akkor sem lehet azzal indokolni valamit hogy játssz csapatban amíg a BP nem biztosítja azt neked. Akkor csinálják meg úgy hogy csak azok tudnak megtámadni jörmöt, akik csoportban vannak legalább ketten. Amíg ugyan úgy lőheti valaki egyedül a jörmöt mint más csapatban addig neki is ugyan annyira hasznosnak kell lennie, mint aki a társával lövi.
    Nem beszélve arról hogy alig van npc....
     
  6. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    lol lödd csapatba DE MIT???
     
  7. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ja tehát te most azt várod el, hogy ne lehessen a magányosan hajózó, esetleg eventező játékost megtámadni? Csak azért hogy a magányos kalózok is érvényesülhessenek, és ne okozzon nekik problémát, ha 4en megtámadják?


    Érdekes elvárások...

    A BP biztosítja neked a csapat játék alapjait. Online játék, nem offline otthon magaddal játszol, és a kommunikáció könnyítésére, még chatet is biztosít. Már más kérdés, hogy barátokat vagy ellenfeleket szerzel, akik hátráltatni vagy segíteni fognak a játék során.
    Egyébként ez csak egy ötlet volna, nem kell megfogadnod, de nem is én panaszkodtam, hogy valakik túlerőben vannak. Mindegy hogy event vagy valami, túlerőben vannak? Vagy elfogadod és tovább állsz, vagy toborzol magad mellé, vagy klántársakat, vagy simán bajtársakat, akik hasonló cipőben járnak.

    Természetesen eventről beszélünk, amit magányosan egyedül lehet továbbra sem fogsz találni, mert tény, ritka. Keressétek többen ;), persze ez esetben az is benne van, hogy többen lövitek, és így kevesebb kristály, gyöngy jut. Talán jobb, mint egyet sem találni, és semmit nem gyűjteni.
     
  8. enemyt :D
     
    Gallardo kedveli ezt.
  9. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Csapatba keressük de nonszensz hogy 14 őéayer fél oránként találjon
    nem a kristály meg a gyöngy a lényeg (másodlagos) hanem hogy nincs npc milyen event ez hiánygazdálkodós event?
    ezt a hiánygazdálkodást mintha már hallotam volna valahol :)
     
  10. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Van ilyen event van olyan. A rosszat a legkönnyebb megtalálni mindenben, de ennek mi a jó oldala?
    Decemberben 10percenként és minden térképen megjelent 1 event hajó! Gyöngyöt ugyan annyit adott, krisit, talán ez is megegyezik mint annó a kalács. Csak épp a kristály jóval értékesebb. Gondoljunk bele, aki decemberben összehozott 50 000 kalácsot (nem sok, nem volt lehetetlen) az most összehozna 50 000 kristályt? o.0 3 hét alatt? Kicsit érdekes volna :D. Most nincs minden térképen, és még csak 10 percenként se. Legalább mindenkinek ugyan úgy megéri, a kicsiknek is.

    Mindig kérdés, hogy a kicsiknek megéri nem éri... Van pár variáció miként lehetne mindenkinek jót csinálni. Az alap és legegyszerűbb az, hogy van 1 NPC amit mindenki lőhet, mindenkinek megéri. Ezzel az a baj, hogy a nagyoknak nagyon nagyon megérni, kisebbeknek meg csak éppen, de legalább nekik is jó. Hát akkor vegyünk le a számukból és az se tud brutális mennyiségű kristályt és gyöngyöt felhalmozni akinek nagyon megéri, hiszen kevés van. (és most ne menjünk bele, hogy lehetne még, ez most ilyen ;) ) Olyan ez mint a Jolly roger! Elbírnánk viselni ha több lenne.

    Tehát ez most egy ilyen event, ha találsz abból sokat szakíthatsz, csak találj event hajót :eek:
     
  11. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Ok értem a lényeget amit vázoltál de akkor marad a sör és nem teszem elit löszerbe a pénzem ugyanis felesleges
    (ne akarjon már haladni az aki áldizni is akar érte)
     
  12. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Kedves Kronos[HU]!

    Itt jön szóba a pénz a játékban bár én nem költök a játékra de a saját "kategóriámban fullos vagyok ami azt jelenti, hogy nincs prém és nincs plusz fed de viszont a bástyák fedek és a tehi is fullos 60fontikkal játszok amik vegyesen vannak fejleszgetve és még így is minuszos az event és ez így is marad míg nem bokozok" és nem lesznek meg a tűzviharágyúk vagy a vuduágyúk de ha megvanna ezek egyike akkor már simán plusszos lenne és amíg ez nincs meg neked addig ne is várd, hogy plusszos lesz az event!
     
  13. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    nem kell plusszosnak lenni egy eventnek hanem event legyen és nulás körül kijöjjek belöle ennyi nekem elég is lenne
     
  14. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Miért lősz bármit is, ha nincs rajta hasznod?
     
  15. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Tudod nekem ez a játék szórakozás nem haszonszerzés :)
    van aki így játsza akármilyen furcsa is
    befektetem a pénzem ha a játékélményem javítja ha nem iszok egy sör hihihi
     
  16. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ez tény, csak az a helyzet, van választásod. Szórakozhatsz úgy, hogy még hasznod is van belőle. Hiszen ez alapján még egy Tiamattal is jobban járnál, és még keresned sem kell.
     
  17. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Figyu elmondom a véleményem hátha nem törlöd ki :)
    az elözö event jó volt beleturtam egy ki pénzt erre azt mondod nehogymá jol járjanak levesszük az npc-k számát
    akkor nem teszek bele pénzt és nullásan játszom az eventet melette meg gyüjtögetek ( a hasznom meg amit kiforgatok belöle)
    ha ez a jövö nem bánom
    lehet neked az szorakozás hogy szaladgálsz a mapon mint pok a falon én ezt meghagyom neked
    49 évesen öreg vagyok már ahoz, engem nem szorakoztatna sőt idegesítene ha eredménytelenül le föl járkálnék és azon toto-znék ugyan elfogy-e löszerem amit rendeltem
     
  18. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Jó volt, most ugyan az, csak kevesebb az NPC, de kalács helyet kristály van benne. Ha az jó volt ez is, csak keresni kell. Egyedül tényleg nem jó buli, akármennyire is nem tetszik valakinek a tanácsom, de össze kell fogni, többen kell keresni, és találni fogtok. Nem 10 percenként mint decemberben, de legalább találtok.
    Nem szórakozás csak szaladgálni, de te azt mondtad neked az is szórakozás ha már nullás. Ennél több hasznod van bármely roham térképen vagy a gyöngyös NPCken is. Tehát ha már így is úgy is szórakozhatsz, miért ne azt választanád amin hasznod is van? Persze ez az én véleményem, van akinek ez van akinek az tetszik.
     
  19. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Jaja jól beszélsz ennél az eventnél szorakoztatobb egy gyöngyös npc-is és még hasznom is van belöle ráadásuk nem is szaladgálok,belebotlok egy eventbe kilövöm pénzembe se kerül
    thx az ötlet ezt teszem
     
  20. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    DD te mit olvastál? Nekem azzal van bajom, hogy a BP amit itt te képviselsz,azt ajánlotta, hogy játsz csapatban, vagy tudsz vagy nem. Mivel nincs biztosítva a csapatjáték, így a mondatod úgy értelmezhető, hogy a BP t egyáltalán nem érdekli, játsz ahogy tudsz. Nekem ez a lekezelő stílus nem tetszett egy moderátortól.
    Amit írtam példát, hogy csak csoportok támadhassanak meg jörmöket, abból nem tudom , hogy vontál olyan következtetést, hogy magányos kalózokat ne lehessen megtámadni...
     
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.