Visszajelzés Vitaszoba: Az Átformálás mérföldköveinek áttekintésével kapcsolatban

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 3.6.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Nincs ezzel gond, hiszen a játékosok kérték nagy számban, hogy a tengertérképen lehessen ezeket a dolgokat megoldani, de ha csak ott megáll a dolog akkor jó. A fejlesztők egy kicsit tovább gondolkodtak, ami nem baj..csak nekünk kell hozzá alkalmazkodni. Nekem inkább az a gondom, hogy többet kell matekozni a játékban ( melyik ágyú, melyik lőszer, milyen beállítások, melyik házi kedvenc, melyik ékkő ...stb), mint játszani.
     
    [DD] kedveli ezt.
  2. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    éessz idöd matekozni két lag között :)
     
  3. fityes{HUN}

    fityes{HUN} Járnitanuló

    Szeintem nem olyan rossz ez. Pl a dizi valtas most nagyon jo es a beallitasokat a diziken is szepen meg lehet csinalni. Igaz matekozni kell, de hat mit tegyen az ember, ha az ellenfelet golyoval nem birod le, legalabb matekkal tuti meglessz. :D
     
  4. ☆ЯΔP☆MonsteR

    ☆ЯΔP☆MonsteR Utánpótlás-írogató

    Ha egyszerre csak egy dologra figyelnének, lehet jobb eredményeket érnének el :) És nem lenne ennyi negatív kritika sem :) Gondolom én :D
     
    乂ωøζƒ乂 kedveli ezt.
  5. †CalicoJack†

    †CalicoJack† Utánpótlás-írogató

    hát neemtudoooom :O jónak is hangzik meg nem is pl aki most regizik be az azt se fogja tudni hogy hova kapjon de nekem hááát tetszik nagyából meg azt jó lenne tudni mikor lehet ujra játszani mármint aa tengeren és mikor lesz már jolly roger
     
  6. ¤köpcö$keh¤

    ¤köpcö$keh¤ Fórum-zöldfülű

    nem kellene :D a fejlesztések helyett inkább a mostani hibákat kellene kijavítani.. igyis rengeteg a panasz a játék minőségére és ha ezt be vezetik még több lessz szerintem... leginkább a laggot, a hajó pár centis visza ugrását kellene véglegesen kijavitani mert ez már hónapok óta igy megy de vissza térve a lényegre az orrdisz megváltoztatása tetszik.. de nekem a másik része az az a fedélzetes része nem mert nekem tetszenek ezek az ikonok amikaz ébenfa,mojo,elefántcsontot jelzi :D de a kristály eső efektjét vissza adhatnák amikor az a kék kis kör pörgött a hajó alatt az nagyon tetszett
     
  7. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Sziasztok

    Kívülállóként persze könnyű mondani, hogy nem kell fejlesztés, a hibákat javítsák. Nem tudjuk mit miért csinálnak. Illetve valamennyit még is tudunk. Az egész átformálás 1-2 pluszon kívül arról szól, hogy rendbe tegyék a játék alapjait, amit ugye nem látunk, és nem láttuk eddig sem.

    Erre konkrét példa, a fosztogatási rendszer. Erre már akkor mondták, nem fogják kijavítani a sokáig hibás fosztást, hiszen már dolgoznak az új fosztogatási rendszeren, amivel az egész egyébként hibásan működő program részt kifogják cserélni. Tehát nem toldozgatták foldozgatták a már kész és hibás részt, hanem totál az elejéről, újra megcsinálták, és közben átdolgozták.

    Ez persze több időt vehet igénybe, de ha minden igaz a jövőbeli fejlesztéseknek és változtatásoknak is alapoznak ezekkel. Ha majd jön valami új, akár event akár bármi, akkor könnyebben megcsinálják.

    Ne menjünk messzire, fedélzeteket dolgozzák át éppen. Nem kell a fejlesztés? Miért is nem? Ez sem működik mindig jól. Gondolok itt olyanra, mikor több ágyút is feltehettünk mint lehetséges lett volna :D, vagy ellenkezőleg, kevesebbet. Meg az mikor csak fedenként külön külön tudom pakolni az ágyúkat, egyszerre mindre nem... Vagy simán nem megy a fed vásárlás/fejlesztés. Ezekre a hibákra, még ha most nem is aktuálisak már megoldás lehet ez a fejlesztés.
     
  8. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Nos akkor leírom ide hátha itt nem kerül törlésre
    A fejlesztök nagyon elfelejtettek tesztelni a hibák 80% a elkerülhetö lett volna teszteléssel :)
     
  9. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Sajnálatos, de a hibákat nem lehet elkerülni sokszor még teszteléssel sem. A javítások pedig folynak, reméljük nem tartanak sokáig.
     
  10. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    ez igaz de ha beléptek volna egy percre a tengerre láthatták volna azon alapvetö hibákat amiket most probálgatnak korigálgatni :)
     
  11. 乂ωøζƒ乂

    乂ωøζƒ乂 Járnitanuló

    Szia, ezek szerint dübörög a "gőzgép" megint, csóri CM-ek meg nem győzik megint a türelmünket kérni.
     
  12. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Gallardo ez eddig is mindig így volt. Beta szerveren 1-2 hét alatt kijavították a hibákat az új mérföldkőben majd normál szerverre berakták a legelső változatot tele hibákkal. Ezt a logikát már az első mérföldkőnél se értettemo_O

    Annyit viszont továbbíthatnátok vagy megkérdezhetnétek, (hisz nem nagy dolog), hogy a Piactéren lehet-e majd a későbbiekben 10x10 ágyúhelyet nyerni? Ha nem, akkor a fejlesztők már nem számolnak az új játékosokkal.
     
  13. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    akkor meg föleg érthetetlen munkamenet
     
  14. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Van teszt szerver, mely kb arra jó hogy oltári nagy hibák nem kerülnek játékba, pl most nem tehetsz diziket a fegyver helyekre, csak ágyúkat hogy annak lennie is kell :D. 1-2 apróság azonban előfordul, más a teszt szerver és más a béta. Lehet, hogy játékosként pl az a hiba oltári nagynak tűnik, hogy eltűnt sok hajóról a mojófed, de a kódban lehet csak 1-2 szám elírás volt. (ezt azóta meg is találták és javították ahogy tapasztaltam). Ezeket a hibákat nem csak próbálják, hanem korrigálják is. Jó pár hibát sikerült már javítaniuk azóta hogy elindultak a szerverek.

    De tovább megyek, kb 3-4 óra volt a leállás, ennyi idő kellett, hogy a frissítéssel működőképessé tegyék a szervereket! Ez azonban még nem azt jelentette, hogy készen vannak. Megcsinálták és ők maguk is tesztelték, közben pedig beengedtek minket a játékba. Mondhatták volna hogy holnap délig tesztelik hogy hiba mentes verziót lássuk csak :p.

    Dübörgött ma is, szép nagy mérföldkő volt, szépen lassan megbirkóztak vele, sok hibát elég hamar javítottak, a többit majd ez után. Az évek alatt szerintem hozzászokhattunk, hogy 1-1 nagyobb szinkronizálás hibákkal jár. Én mára sem vártam ennél többet. Nem az a lényeg hány hibát csinálnak, hanem hogy azokat milyen gyorsan javítják. Ezeket elég gyorsan ;).
     
  15. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Igen nagy márföldkö valoban sok munka van benne ezt is tudjuk köszönet nekik érte
    Gyorsan is reagálnak a hibákra valóban de még mindig azt gondolom ezek elkerülhetöek lettek volna a tesztszerver hatékonyabb használatával :)
    Ja és külön köszönet hogy hétvége elött megoldodik a hibák nagy százaléka THX
     
  16. †CalicoJack†

    †CalicoJack† Utánpótlás-írogató

    ebőőőlll még nagyonagy kataasztrófa lesz
     
  17. DokkoLó✰HST

    DokkoLó✰HST Fórummogul

    A mostani mérföldköve az átformálásnak számomra teljesen pozitív.
    Jó, hogy már nem látni a fedeket (igaz, én erre is szavaztam), a tengertérképen megjelenő ikon most már több információkat tartalmaz, mint ezelőtt.
    Az eleinte felmerülő hibákat gyorsan javították. ( A kedvencek ikon még nem működik)
    Egyetlen egy dolog van, amit, mint hátrányt, negatívumot tudok felhozni, az pedig a következő: sajnos sem bm-en, sem pedig behemóton nem cserélhetőek az ágyúk.
     
    [DD] kedveli ezt.
  18. -MrT-

    -MrT- Aktív író

    De tovább megyek, kb 3-4 óra volt a leállás, ennyi idő kellett, hogy a frissítéssel működőképessé tegyék a szervereket! Ez azonban még nem azt jelentette, hogy készen vannak. Megcsinálták és ők maguk is tesztelték, közben pedig beengedtek minket a játékba. Mondhatták volna hogy holnap délig tesztelik hogy hiba mentes verziót lássuk csak :p.




    miert nem ält le a szerver 1 napra ????
     
  19. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Ezt komolyan kérdezed? Ezért a pár óráért is sokan meglincselték volna a fejlesztőket :eek:
     
    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
  20. -MrT-

    -MrT- Aktív író

    Szia

    a függök kicsit mäst is tudtak volna csinälni de a jo munkähoz idö kell de a rosszhoz megtöbb mert meg mindig vannak fatälis hibäk a jätekba mert folyamatban levö eventhez vägtäk rä a kinai eventett plusz egy nagy ätalakitäs ami tacsra vägta a servert es mai napig van javithato hiba a jätekban