Visszajelzés Vitaszoba: Hóolvadás 2015

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 12.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Mivel én sem szeretek keresgélni, így ugyan azt csinálom, amit eddig is. Lövöm, ami jön. NPC, roncs, enemy..., ha meg jön egy Jörmungander, örülök neki és lövöm azt. Talán ez neked is jobban bejönne, de ez csak egy ötlet a részemről.
    Szerintem senki nem gátol abban, hogy belépj egy csapatba (klánba). Miért ne lenne biztosítva a csapatjáték? Elég sok klán van tudtommal.
     
  2. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ennyi :D

    Te írtad, neked vannak ilyen elvárásaid, nem nekem, évek óta senkinek nincs vele baja, most jöttél és szóvá tetted o_O
    Oké, lehet félreértettelek, kezdjük az elején...

    Érkezett a panasz, hogy előbb ki kell lőni a kevésbé jó NPC-t, majd ez után amin már haszon is lenne ellopják.
    Kalózos játék, lopnak a játékosok, hát szörnyű nagy tragédia, de mit is várunk egy kalózos játékban? Elhiszem rossz érzés, mikor ellopják, hát akkor találjunk ki erre egy megoldást. Egyikőnk sem fejlesztő, nem cserélhetjük meg a jutalmakat az NPC-kben, ez nem járható út. Akkor valami olyan megoldás kell, amit mi játékosok megtudunk valósítani. Hmm... magányos kalóztól lopnak. Hát mi sem egyszerűbb, ne legyen magányos. Keressen bajtársakat, keressen klánt, játsszon csoportban! Nem akar? Oké, akkor nem kell panaszkodni, hogy nem tud eventezni. Ez egy megoldás. Ha tudsz jobbat, mond és ne a másik ötletét kritizáld.

    Egész addig míg csak írok itt a vitaszobába, Héra is, én is, csak sima játékosok vagyunk. Akik ugyan úgy mint bármely más játékos leírhatja véleményét a témákhoz és válaszolhatunk a kérdésekre, amennyiben van normális hozzáfűzni valónk. Ezek a vélemények, válaszok vagy tetszik valakinek vagy nem, de amíg semmi szabálytalan nincs benne, addig szóba se hozd, hogy egy moderátor hogy írhat ilyet, miért ne? Hogy ki moderátor és ki nem csak ott válik el, hogy ha rosszat írsz mi fogjuk törölni, ha olyat írsz mi büntetünk érte.
    Miért ne mondhatnám hogy ha egyedül nem boldogulsz keress társakat? Ezzel rosszat írtam? Miért kell mindig mindenben rögtön a rosszat látni, és ha már rossz, akkor csak szidjuk és ne is foglalkozzunk vele? Miért nem lehet kicsit mögé látni, és úgy csinálni hogy még se legyen olyan rossz? Egyedül nem megy, próbáld meg csapatban! Nem vagy csapat játékos, szomorú hír, pedig az elmúlt eventek alapján nekem az jött le, hogy ez mind a csapatjátékot erősítette, és arra ösztönzött.
     
    FM_Héra kedveli ezt.
  3. Hidenish

    Hidenish Járnitanuló

    Én nem akarok nyavajogni a kevés NPC szám miatt, csak valamivel több jutikrisi jól esne ...
    Az elején valamiért nagyon jól adta és addig az se zavart, hogy kevés az NPC ...
    Ha nem is az első pár event NPC jutiszámára, de legalább másfélszeresére, vagy valamivel többre növelhetnék.
    Megköszönném DD, vagy Héra, ha az NPCK számára irányuló kéréseket nem is, legalább ezt tomácsolnátok a fejlesztők felé ...
     
  4. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    Ugye, ugye, hogy lehet így is írni azt, hogy "játszatok csapatban".


    Ez egy lehetőség amit vagy tudsz teljesíteni vagy nem. Ezért nem tervezhetnek úgy egy eventet, hogy csak azoknak érje meg akiknek épp szerencséjük van és csapatban tudnak játszani. De ha úgy rakják be, hogy csak az lőheti az event npc-ket aki csoportban van, akkor már tényleg mondhatják, hogy a csapatjátékosoknak csináltuk.
     
  5. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Sokaknak egyedül is megéri lőni, csak legyen szerencséjük hozzá, általában azonnal akadnak segítők.:D
    Az utolsó mondatod többféleképpen lehet értelmezni. 1. Klán nélküli ne eventezzen, mert nem tartozik sehová, vagy hogy gondolod? 2. Elkezdem lőni az eventet, mivel én találtam, stipi-stopi nincs csopi, csak az enyém, micsoda ötlet!:eek::)
     
  6. clydeツ

    clydeツ Járnitanuló

    Miért nincs a fekete piacon jéglőszer?
     
  7. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    Ezt úgy kell értelmezni ahogy van...
    Csupán annyi a bajom, hogy ha betesznek egy eventet a csapatban játszóknak, akkor az tényleg csak az az ő eventjük legyen. Mivel rengeteg a magányosan úszkáló kalóz, így nem lehet velük megcsinálni, hogy kénytelenek egymástól lopkodni, mert az éri meg nekik. Így annak elmegy a kedve a játéktól akitől ellopják. Inkább azok akik egyedül hajókáznak, ne lőhessenek semmi event hajót és így senki ne tud tőlük mit ellopni. Sokkal jobban jár a BP is ha megtartja a játékosokat, nem pedig elveszi a kedvüket.
     
  8. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Egyedül játszok én is, ettől függetlenül időnként társulok mások mellé, akár eventről van szó, akár enemyről, de egyedül is lövöm. Elvenni a lehetőséget tőlem és más hasonló játékosoktól nem hinném, hogy ezzel meg lehetne tartani a játékosokat. Lopnak, még szép..., tőlem is szoktak. Habár nyilván nem örülök neki, pedig számtalanszor előfordult már, de a játékhoz tartozik. Sokan ennek örülnek, hiszen mi mást is csinálnak a kalózok, mint fosztogatnak, nem kényszerből csinálják, szórakozásból általában. Akinek nem tetszik, hogy esetleg lenyúlják tőle, akkor az ne lője.
     
  9. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Továbbra sem érted, utolsó próbálkozás, és tovább nem próbálom megértetni veled.

    Van egy event, amit lehet egyedül, lehet kettesével, vagy akár nagyobb csoportokban is lőni. Ki, mikor, melyik szerveren hogy csinálja, vagy egyáltalán hogy tudja csinálni az eltérő lehet. Ezeket mind befolyásolja az adott játékos hajója, melyik szerveren és mikor játszik éppen. NEM lehet minden játékos kedvére tenni, NEM lehet minden játékoshoz alkalmazkodni.
    Van szerver ahol béke van, senki nem bánt senkit, van ahol mindenki öli a másikat.
    Van ahol magyarként tök jó játszani, mert pl dél-amerikai játékosok játszanak, tehát amikor mi játszunk ők alszanak, mikor ők játszanak mi alszunk :p
    Van ahol több kicsi van, nem piszkálják őket. Tudnak érvényesülni. Van ahol több olyan van akik direkt a kicsiket szeretik szekálni.​
    Tehát, nagyon sok féle játékos van, és ebből kifolyólag sok féle szerver. Van ahol tudnál egyedül eventezni, máshol nem. Miért foglalkozna azokkal ahol nem? Próbálják megtalálni az egyensúlyt, amit van mikor sikerül, talán van amikor nem. Attól, mert te nem tudsz úgy játszani, ahogy szeretnél nem a játékot kell okolni. Alap esetben megadja a lehetőséget, hogy így vagy úgy játsz, de a többi játékost nem irányíthatja. Nem mondhatja meg nekik hogy 'nee, légyszi ne menj le a kicsiket lőni', vagy bármi ilyen. Mert ha akar, még akkor is lemegy, ha neki nem éri meg lopni. Ha nem akar, akkor se megy le ha milliókat szakítana odalent. Ez mind az adott szerver játékosain múlik.
     
  10. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    Már csak azt nem értem ebben az eventben hol az egyensúly? :)
    Kilősz egy npc-t, ha találsz majd megjelenik 4, amit egyszerre kell lőnöd, ha nem akarod hogy biztos ellopják. Tehát végig a képernyődet kell bámulnod és kattintgatni ide oda, míg végül el nem fogy az npc, persze ha szerencséd van és nem jár arra senki . És ezt csináld 2 hónapig... Ha egyedül csinálod akkor vagy megunod 1 hét után vagy eleged lesz belőle mert állandóan ellopják, nem figyelsz egy pillanatra és elúszik az egyik npc, stb. Ebben hol van az egyensúly? Itt nagyon az egyik oldalra billen a mérleg nyelve.
    1 hónap simán lehetett volna változtatni a dolgon, de ha még a hajók kinézetét se cserélték le, hogy ne tűnjön ugyan annak az eventnek, mint elöző, ha már máshogy nevezik...
     
  11. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Egyensúly? Mert nem megoldható, hogy egy Aktív játékos megfogja a 4 NPC-t? Simán, ja persze a bot már lehet nem tudja... 4 hajónak mennyivel kényelmesebb, 8nak már pikk pakk :D. Döntsd el, hogy szeretnéd. mindnek megvan a maga előnye hátránya.
     
  12. Olivér

    Olivér Utánpótlás-írogató

    Engem sose zavartak a botosok, mert annyit sose láttam, hogy egy csili vagy egy npc se maradt volna nekem amit lőni tudjak. A 4 hajónak főként csak hátránya van, mert botosok ellen így se úgy se számít, az aktív játékosnak meg csak vesződést, mert a játékosok 99% nak nem hiszem hogy élvezetes 4 hajóval egyensúlyoznia 2 hónapon keresztül. 1 hajót ugyan úgy el lehet osztani 4 felé, de ha már alapból szét van bontva akkor már kicsit feleslegesen komplikált.
     
  13. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Én szívesen "vesződök" velük.o_O:p:cool: Igaz néha meglép 1, vagy lelőnek időnként róla, ez benne van a pakliban.:)
     
  14. kecsó

    kecsó Fórumlakó

    2015-01-15 20:37:15Megszerezve: 8 x Fekete puskapor.
    Ez komoly?......:eek::confused:
    Ez ,hogy is mondjam.....:oops: ink. nem mert megszegnék pár Fórum szabályt...:D:mad::mad:
     
  15. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    jaja infláció :)
    elözö event10 vol kövi 6 hihi
     
  16. GyilkosTorpe

    GyilkosTorpe Utánpótlás-írogató

    Ez aztan event!XD:mad: 8x puskapor meg 8 mojok,najo az agwe amulett:D meg a golyok:) meg megeri de minek bele puskapor?o_O

    A huginba is belelövök kb par ezer golyot, s kapok 1 krisit meg 1-2ezer golyot:(
    A jorm az meg jo es a slepik!:)
    Es nembeszelve hogy a kicsik a jegtablat lovik egyfelorat 50es szigonnyal (mert a liciten hiaba licitalnak me 2-3 millaval se viszik) s akko jon valaki s ellopja a jegtablat, meg kiis lovi a jatekost:(A huginokat meg ureggel hiaba lovi egy kicsi, me vagy a hugin lovi ki otet vagy valaki mas:(,annyi elitgolyo meg honnan?,es jorgot is kar loni ha nincs elitgolyo!
    Kene kisseb hajokat berakni 1/re is... kis eletueket hogy a kicsikis tudjanak gyujteni valamit mert a nagyoknak ugyis van eleg s a kicsik kell fejlodjenek!:mad:
    Ezt az eventet is jolmegcsinaltakXD:p
     
    Utoljára szerkesztett: 16.1.15
  17. -MrT-

    -MrT- Aktív író

    csak ne akadna enyire
     
  18. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Vége lehetne már ennek a lapos érdektelen eventnek!
     
  19. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Vannak, akik unják, de nem kötelező eventezni, tégy úgy, mintha nem is lenne. Sokan örülnek, hogy kristályokat, gyöngyöt ..., szerezhetnek.
     
  20. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Én is örülök neki de az a naj, hogy nagyon minuszos az egész event legalább is nekem az.
     
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.