Visszajelzés Szavazás: hajó kinézet a tengertérképen.

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 12.2.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

A 2-3 verzió közül melyik tetszik a legjobban?

Szavazás lezárva: 25.2.15.
  1. 2. Az újabb fajta, melyet láthattatok Open-Béta szerveren

    31 szavazat
    29.0%
  2. 3. Egy új lehetőség, ahol semmi nem jelenik meg a hajók alatt.

    76 szavazat
    71.0%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    A fedélzetek eltűnésével még nem nyer értelmet a kém titka :) Akkor lenne igazán értelme, ha a VP és HP sem látszana ;)
     
  2. tsillagh

    tsillagh Utánpótlás-írogató

    Az Open-Béta féle megoldással, ahol látszik hány ágyúja van a játékosnak azonnal tudható, a csata kimenetele... kém titka nélkül max. tippelni lehet, hogy "mit tud" az ellenfél...., de nem válik első rápillantásra esélytelenné.
     
  3. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Szerintem hp és vp jó, hogy marad. Viszont a kémnek több értelme lenne ha ezután adna információt az ellenség tűzerejéről is.
     
  4. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Ne bonyolítsuk :d Az már egy újabb fejlesztés és játékelem lenne. A fejlesztési ötleteknél szerintem be lehetne dobni ezt az ötleted ;)
     
  5. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Az még mindig nem azt mutatja, hogy hány ágyúja van az embernek, hanem azt, hogy mennyi ágyú fér fel... Nem ugyan az!
     
    [DD] kedveli ezt.
  6. -Δ_Čş!ßΣ_Δ-

    -Δ_Čş!ßΣ_Δ- Fórum-zöldfülű

    Nem kellene változtatni, így szép a hajó ahogy van :)
     
  7. DD milyen hibák várhatóak a 2-es illetve 3-as verziónál ? :) Szerintem a régi mojofedet iazán visszatehetnék.
     
  8. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Semmi hiba, ez csak vizuális kérdés, tehát megjelenik-e valami vagy sem :D. Továbbra is igaz, hogy a fedek mennek, semmiféle régi mojofed nem jön vissza.
     
  9. tsillagh

    tsillagh Utánpótlás-írogató


    az esetek többségében ha a hely megvan, a játékos igyekszik is azt feltenni. Amit nem tudhatunk, hogy milyen ágyú és hogy milyen szintű. sztem ezzel a nem "fullos" játékosok teljesen kiszolgáltatott lesz azzal szemben, akinek sok pénze van a fejlesztésekre. a külsővel eddig nagyjából legalább álcázhatta magát, így viszont, ha ránéz az ágyúhelyekre azonnal lőni fogja mindenki.
     
  10. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Minden tapasztalt és alap matek ismeretekkel rendelkező játékos már most megmondja neked ránézésre, hogy melyik hajón hány ágyú hely van. Ez a része nem változik, illetve csak annyiban, hogy már kész számot fogsz látni, nem pedig a hajó alatti ikonokat amiből egyértelműen kiszámolod kb 10 mp alatt.
     
  11. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Akkor se mindegy, hogy idd ki vagy vidd ki...
     
  12. tsillagh

    tsillagh Utánpótlás-írogató

    Pont ez a 10 mp az, ami azt gondolom igenis számít. ránéz és lő... vagy ránéz számol, mérlegel és lő... próbáljatok meg azoknak fejével is gondolkodni, akik nem fullosak, és azoknak a játéklehetőségét is figyelembe venni. ha felmész a tesztszerverre, kb ezen mérhető, hogy ki kit támad. ránéz, 70 ágyúhellyel kevesebb van, akkor lövöm...

    feltételezed, hogy vki egy fullos ladikkal max. ágyúhellyel, 30 fontos ágyúkkal lövöldöz???? akkor lehet más vizeken evezel. :)
     
  13. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    A 3. verzió megvalósításának esetén nem fog számolni senki, egyébként is azt minek?:D Akit lőni akarok, azt lövöm akkor is, ha több ágyúja van, ha meg nem, tőlem lehet kicsi is.:p Sőt..., eddig nem sok kicsit lőttem, de előfordulhat, hogy fogok, ha nem látom a hajón, kicsi lenne...:eek:
    Lehet ugyan vitatkozni rajta, hogy azért lövik, mert kicsi, de úgy gondolom, nem ez az ok, legalábbis sokaknál. Lőnek itt kicsit, nagyot egyaránt, játszanak.:)
     
  14. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Hát nem tudom. 3-4 éve ránéztem egy hajóra, láttam a rangját, esetleg a sárga vagy kék pöttyöket és pikk pakk eldöntöttem hogy megtámadom-e vagy inkább szaladok :D. Most is ugyan ez, csak kevésbé érdekel, hány kis ikon van a hajó alatt. Persze ez csak saját elméletem, de ha az alap ugye a 10 elit fed. Akinek ennyi sincs az bőven nem oszt nem szoroz. +2 ikon, az elefántcsont és ébenfa fed még ugyan csak alapnak mondható. Mojofed, már azért aktív hajóról lehet szó. Királynő kegyelme, már combosabb. Király kegyelme hűű már combos is lehet és még költ is :O.

    Ha számot látok ugyan ez a gondolat menet... 247 - 267 az alap, 277 már mojofedes lehet, szval aktív hajóról lehet szó. 287 már van neki király/királynő kegyelme is, 297 mindene megvan.

    Szerintem ugyan az a 2 verzió. Mármint olyan szempontból, hogy még is meddig tart eldöntened, hogy milyen hajóval állsz szemben. Ezzel kapcsolatban csak az jelentene nagy változást, ha semmi nem jelenne meg. Ez esetben sem nagy cucc az aktív játékosoknak, hiszen aki napi szinten játszik az találkozik sok játékossal, és tudja kik azok akikkel bír kik azok akikkel nem.

    Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy ez csak 1 szavazás. Az összes többi fórumon is megy hasonló szavazás, tehát ezt az eredményt nem kell végeredménynek venni. Sőt, attól hogy a többi fórumon is hasonló döntés születik az sem garancia, hogy úgy is fogják csinálni.
     
  15. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Ezért is szavazok továbbra is a 4. verzióra :D :D
     
    tsillagh kedveli ezt.
  16. tsillagh

    tsillagh Utánpótlás-írogató

    erre mondtam azt, hogy próbálj meg egy "középhaladó" fejével gondolkodni, és ne egy fullos fejével. mert neki nem az a dilemmája, hogy megtámadjon-e, hanem hogy azonnal meneküljön... nos ha a játék arról fog szólni, ami most az open-bétán megy, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy semmi élvezet nem marad benne. Most ha ránézel egy hajóra, látod a fedélzeteket,de nem látod, hogy az kristályfed, vagy nem... amiből pl az is kiderülhetne, hogy fedélzetenként hány plusz ágyúja van.. vagyis max. sejtheted, így viszont pontosan tudod, hogy a másiknak esélye sincs ellened. Elvész a játékból az izgalom, és végleg teljesen és kizárólagosan pénzorientált lesz az, amit eddig játéknak gondoltunk. azt hiszem az lenne a helyes, ha semmi nem jelenne meg alatta....
     
  17. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Olyan dolog miatt vitázol, aminek a szavazás jelenlegi állásában nem sok esélye van. Persze lehet hogy máshol máshogy áll, de itt úgy állunk hogy nem lesz szám se, te meg napok óta azt magyarázod hogy ne legyen :D.

    Egyébként leírtam a középhaladó verziót. Hogy mennyire pontos a számításod nagyon nem számít, +- 10-20 ágyú lehet befolyásolja a végeredményt, de sok más is van még itt. Gondolok itt a többi paraméterére, illetve hogy mivel fog visszalőni. Valamint azt sem tudod, hogy ezeken az ágyúhelyeken milyen ágyú van. Nem 30 fontos az esélyes, de ettől még lehet sima 55 fontos, vudu akár tűzvihar vagy sorskalapácsa is! Semmi olyan infót nem kapsz azzal, hogy látod a pontos ágyúhelyek számát. Pont azért amit fentebb is írtam. Az aktív játékosok ismerik egymást, tudják ki milyen hajóval rendelkezik. Nem csak azt hogy kb hány ágyúja lehet fent, de talán azt is milyen ágyúja van fent, mivel szokott lőni, mekkorát szokott sebezni, stb.

    Ennyire félted a játékot, akkor esetleg támogasd azt a verziót, amit itt többen felvetettek, hogy még az életerő csíkot se lássuk.

    Ja még annyit hozzáfűznék... Mindig van 1 nagyobb hal :D Te attól félsz, hogy látni fogják hány ágyúhelyed van, és ezért többet fogsz csobogni, mert többen támadnak meg. Ez fordítva is igaz ám, nem csak a másik fogja látni a tiéd, te is a többiekét. Te is eldöntheted, hogy megtámadsz-e valakit, hisz szerinted ez olyan nagy hátrány neki, hogy nagyon, tehát aki támad annak jó...
     
  18. Idegbeteg-V-

    Idegbeteg-V- Junior szaki

    Sziasztok.
    Érdekes dolgokat olvasok itt a fórumon és sajnos nagyon elkeserít.Annak idején amikor elkezdtem ezt a játékot,úgy gondoltam hogy a legfontosabb dolog a játékba a harc.Amikor kishajó voltam bárki bármikor rám támadott,teljesen természetes dolognak tartottam hogy azonnal visszalőjek.Nem gondolkoztam hogy mennyi az élete,mekkorát lő,milyen nagy vagy éppen nem nagy hajó.Egy dolgot tudtam-MEGTÁMADTAK a dolgom azonnal ellentámadást indítani.Tisztába voltam vele hogy a csatát nem nyerem meg de engem senki ne hívjon gyáva kalóznak hogy még csak vissza se lövök.Egy idő után azt mondták rólam a Cheten hogy ez a gyerek nem egy ijedős fajta.És ez volt az amit el szerettem volna érni.Most meg olvasom a fórumot és azt látom hogy rengeteg játékosnak az a problémája ha harcolni kell. Elkeserítően olvasom a bejegyzéseket PL:Idézet (tsillagh)játékostol"erre mondtam azt, hogy próbálj meg egy "középhaladó" fejével gondolkodni, és ne egy fullos fejével. mert neki nem az a dilemmája, hogy megtámadjon-e, HANEM HOGY AZONNAL MENEKÜLJÖN..." vagy hogy ne jöhessenek le a nagyok a kicsiket bántani.Ezek az emberek amikor regisztráltak tisztába voltak azzal hogy hova jöttek vagy azt gondolták hogy eltengünk a tengeren gyűjtögetünk és milyen boldogak leszünk.És megjegyezném hogy amikor én voltam kicsi akkor a prém még luxusnak számított 0 élettel úszkáltunk(AKÁR 30 PERCEN KERESZTÜL) és izgultunk hogy a következő csilibe legyen legalább 47 élet hogy el lehessen kezdeni a javítást.És ha el is kezdtük akkor kellet vagy 10 perc mire feljavítottuk a 127K életet nem úgy mint most.Bástyán javítás,tehetségen javítás a prémet már úgy osztják a ládák mintha kötelező volna 400K élet 5 perc alatt feljavul. Szóval kedves harácsoló,félős,visszalöninemakaro,miértlöttélki,ugyselövökvissza játékostársaim.Biztos hogy jó játékkal játszotok???

    Mielőtt bármit írnál.Én is voltam kicsi engem is kilőttek sokszor....de SOHA nem sírtam tele a fórumot vagy a chetet.
     
  19. ***Jani***

    ***Jani*** Junior szaki

    Teljesen egyetértek ideggel és osztom a véleményét! :)
     
  20. •КΞĢΥΞ†ŁΞИ•

    •КΞĢΥΞ†ŁΞИ• Utánpótlás-írogató

    Idegbeteg-V-

    El sem hiszem, hogy vére valaki átlátja és leírja azokat a dolgokat amiről szól ez a játék. :) Játékosok lettek kirúgva a klánokból, mert felvették egy szövi elől a csilit. Sérültek a fedek, 9k gyöngy volt egy garancialevél, atomra szétlőttek minket kicsiket a lenti mappokon és az az egy dolog hajtott, hogy egyszer majd én is leszek akkora, mint ők. Nem pedig nem lövök vissza, mert nem pazarlom az elitemet, ha nem volt, akkor üreggel. Még mindíg az egyest támogatom(igaz arra már nem lehet szavazni). ;)
     
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.