Javaslat Zsoldos szörnyek!

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: SamuelTaylor, témanyitás ideje: 3.4.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Szívesen látnád megvalósulni a játékban?

  1. Igen, a moderátor továbbítsa! Mert már alig várom hogy kipróbálhassam.

    17 szavazat
    60.7%
  2. Igen, de nem teljesen így. De ettől még továbbítsák!

    7 szavazat
    25.0%
  3. nem

    4 szavazat
    14.3%
  1. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    A napokban lettem 6 éves Seafight kalóz és majdnem ennyi ideje írok már időnként ötleteket a fórumra. Nekem ez a játék részévé vált. :) Volt-e értelme, eredménye? Nem tudom, hogy a sok ötletem közül volt e legalább egy, ami a megfelelő emberhez került elbírálásra. Az elején, GreatG vezetésével sokkal aktívabb volt a fórum. Jó volt olvasni a sok pozitív visszajelzést és emiatt már bőven volt értelme kitalálni új ötleteket.

    Z s o l d o s___s z ö r n y e k
    Egy másik ötlet témában többen írtak kiegészítéseket vagy a saját elképzelésüket a Zsoldos kalóz visszahozásáról a játékba. Itt van a saját ötletem, egy megoldás arra, hogy lehet megvalósítani mindezt.
    Zsoldos kalóz helyett miért ne használhatnánk egy már amúgy is játékban lévő elemet, a Házikedvencet. Ott úszkál a hajó körül, de ezen kívül semmilyen funkciója nincs. Az ötlet alapja, hogy a házi kedvenc kap képességeket, amikkel a játékosnak tud segíteni. Összesen 5 képesség van, amikből minden 4. kalózvizsga után válik elérhetővé 1. Tehát, akik inkább 15-ös szinten maradnak, azok lemaradnak 2-ről is!
    A képességek igénybevétele nem gyöngybe vagy különleges tárgyba kerül, hanem a házi kedvencet kell friss hússal megetetni. ;)
    A dolgok megértéséhez itt egy „paint level 999” kép:
    [​IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]

    1. Friss hús: Ha a Házi kedvenc használatban van, egyenletesen csökken a mennyisége, de az adott képességtől függ, hogy milyen gyorsan. Új húshoz jutni kizárólag szörnyek megölésével lehet, amik új jutalomként adják ezt. A tengereken felfelé haladva folyamatosan nő a szörnyek életereje és ezzel arányosan nő a jutalmul kapható hús mennyisége is. Viszont a hajón csak korlátozott mennyiségben fér el hús.(A házi kedvenc csak a friss húst eszi meg.J És még azért van maximum, hogy a botosok ne gyűjthessenek milliókat.) Minden 4. szint után nő a maximum korlát.
    2. Házi kedvenc menü: Az Eszköztár menü helyén érhető el. Itt találhatóak a játékos számára elérhető képességek. Én 5 különböző funkciót találtam ki, amik közül nem véletlenül maradt ki a szigonyozás, regenerálás és a lövés! A képességek használata addig tart, amíg el nem fogy az összes hús vagy a játékos meg nem szakítja azt.
    Képességek:
    -NPC keresés: A 4. kalóz szinttől érhető el. Használatához a Házikedvenc menüben aktiválni kell, majd a felugró ablakba beírni az npc nevét, amit a házi kedvencnek keresnie kell. Ezután a házi kedvenc véletlenszerűen elkezdi bejárni a térképet és a megtalált npc-k láthatóak lesznek a játékos számára a mini térképen addig, amíg a házi kedvenc látósugarán belül van az npc. (Hasznos eszköz vizsgákhoz, event npck kereséséhez.)
    -NPC sebzés felfogása: A 8. kalóz szinttől érhető el. Használatához a Házikedvenc menüben csak aktiválni kell. Amíg kitart a húskészlet, addig maximum 3 npc tudja megsebezni a játékost, mert a többi sebzést a házi kedvenc felfogja.(Hasznos eszköz Bónusztérképhez és Behemoth térképhez.)
    -Csillogó zsákmánygyűjtés: A 12. kalóz szinttől érhető el. Az aktiválása után a házi kedvenc bot üzemmódba vált és elkezd csillogó zsákmányokat gyűjteni és addig hűségesen végzi a dolgát, amíg van mit ennie. Fontos, hogy úgy legyenek optimalizálva az értékek, hogy a játékos egy bizonyos szint alatt ne tudjon megállás nélkül csiliztetni ha közben lövi a szörnyeket.
    3. -Roncs-búvárkodás: Ez a képesség akár különálló ötlet is lehetett volna, mert sokkal bonyolultabb a többi képességnél. A 16. kalóz szintől érhető el. Csak olyan házi kedvenccel használható, ami úszik! A játékos kiválaszt magának egy megfelelőnek tűnő helyet, majd aktiválja a képességet. Ekkor a hajó körül egy x sugarú kör jelenik meg (Ez lehet egy bójákkal határolt kör.), ez az a terület, amit a házi kedvenc átkutat. Megjelenik még egy számláló, ami 0%-on áll. A játékos a hajóval már nem tud mozogni és lőni, de őt lőhetik.(Lehorgonyoz és a legénység nem az ágyúkkal foglalkozik.) A házi kedvenc a víz alá bukik és elkezdi a terület átkutatását, ami egy meghatározott ideig tartó folyamat, mellyel párhuzamosan nő a százalék. 100%-nál minden eltűnik és 2 fajta dolog történhet. Egyik esetben a játékos kap egy jelentést, amiben az áll, hogy a házi kedvenc nem talált roncsokat a víz alatt, ezen kívül az is állhat benne, hogy a közelben viszont lehetnek roncsok. A képesség használata ekkor kikapcsol.
    A másik esetben a képesség használata folytatódik, jelentés most nincs de ez azt jelenti, hogy a házi kedvenc talált egy roncsot. Természetesen itt is eltűnik a kör, a százalék és a hajóval újra tud mozogni, lőni a játékos. Megjelenik egy kis ablak, amiben látja a hajó nevét, aminek a roncsát a házi kedvenc elkezdi átkutatni. Ezen kívül lát egy sablon hajótestet oldalnézetből, ami fel van osztva kb 8 részre. A házi kedvenc egymás után nézi át a hajótest részeit és küldi fel a talált dolgokat. A játékos a kis ablakban látja, hogy melyik részek vannak már átnézve. És abból is, hogy a kör helyén az óramutató járásának megfelelően megjelenik 1 láda minden átnézett hajórész után, amire ráállva megkapja a benne lévő jutalmakat. Viszont maximum 4 láda szedhető fel, ezután a többi eltűnik vagy még meg se jelent. Ekkor a képesség használatának vége szakad és a házi kedvenc feljön a víz alól. A játékos ebben az esetben most kap jelentést arról, hogy lehetnek e roncsok a közelben és ha ugyanazon a területen van másik roncs is, akkor azoknak konkrétan kiírja a nevét és darabszámát.
    Azért van 8 láda, mert minden fajta npc-nek különböző hajórészein vannak az értékes jutalmak. Ezt a játékosoknak ki kell tapasztalniuk. Egy másik játékos hajóroncsában vagy random vagy az utolsó négy részben van a legjobb jutalom. Tehát ha egy hajónak az 1. 3. 4. és 8. részében van a nagy jutalom akkor addig a többi rész ládája ott lesz a térképen, amíg a 8. láda fel nem bukkan. Persze nem muszáj csak az értékes ládákat felszedni.
    Egy külső játékos az egészből csak a horgonyt és a ládákat látja, így ellophatja akár mind a 4 felszedhető ládát de ő nem tudja, hogy milyen hajóból származnak azok.
    De ahhoz, hogy található roncsok legyenek a tengerben, a játékosoknak el kell süllyeszteniük játékosokat vagy npc-ket. Egy süllyesztés után nem biztos, hogy marad roncs a vízben, (mert a hajó akár fel is robbanhatott teljesen.) X % esély van, hogy roncs marad utána.(Fontos: nem összekeverendő a szigonnyal lőhető ronccsal, mert ez a roncs sohasem látható, már a megjelenésekor a víz alatt van!) . És a roncs nem ugyanazon a koordinátán jelenik meg mint a kilőtt hajó hanem arrébb, hogy legyen benne egy kis "kincskeresés". A roncsok nem maradnak örökké átkutathatóak, mert folyamatosan süllyednek és elérik a határt ami alá a házi kedvenc már nem tud lemenni.
    Az egész folyamat alatt a házi kedvenc eszi a húskészletet és ha az elfogy akkor a folyamat megszakad. A ládákból kapható jutalmat nem határozom meg de nagy értékű jutalomra gondolok.

    -Játékos keresés: A 20. kalóz szinttől érhető el. A menüben való aktiválás után a házi kedvenc gyors sebességgel elkezdi bejárni a térképet és mutatja a játékosnak a felderített ellenségek pozícióját, amíg azok a házi kedvenc látótávjában vannak.

    Ennyi lenne az ötlet röviden.:) Remélem nem hagytam ki semmit és érthetően leírtam a dolgokat. És miután a fejlesztők megcsinálták ezt a játékban :D, nyugodtan lehetnek új fizetős házi kedvencek, amik mélyebbre tudnak merülni.
     
    Utoljára szerkesztett: 13.4.15
    Kismet113, ParaOne, kolombusz89HUN és 3 más kedveli ezt.
  2. Hidenish

    Hidenish Járnitanuló

    Tetszik az ötlet,de egyelöre nem tartom aktuálisnak ... ha jol tudom még hátravan 1 vagy 2 mérföldkő, ez pedig még egy nagyszabású projekt (amit legalább két éves munkamenetre saccolnék)
    És itt jön a másik de ...
    A jelenlegi szerverteljesítmények mellett ( amit nem is értek miért nem kezel a BP) csak újabb lagg és hiba lehetöségnek érzem, s amíg a gazdaságpolitikáján nem változtat a BP (újab pénzforrási lehetöségeket teremt a megfelelő technikai háttér megteremtése nélkül) addig lehetetlennek tünik a megvalósítás
     
  3. DokkoLó✰HST

    DokkoLó✰HST Fórummogul

  4. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Elején még nagyrészt egyedül csinálta az egészet, majd egyre többen lettünk a csapatba és átadta másnak a fórumot... Na nem is ez a lényeg, az elején, 5-6 éve azért jóval egyszerűbb volt sokkal jobb ötleteket írni. Most már elég sok minden van a játékba és sok újat nem tudsz mondani.

    Vagy még is?
    Na ez nekem új, hogy a házikedvencek csak úszkálnak és semmilyen funkciójuk nincs.. :eek: Speciel nekem 10% találati arány, 15% kitérési esélyt meg hasonló jókat adnak :cool:

    Ez a része megint aranyos:

    Azért nem gondoljuk komolyan, hogy miután mennek a szűrések és sok játékost véglegesen zárolnak botozás, illetve a hajók automatizálása miatt majd ezt külön játék elemként fogják betenni o_O? Elég érdekes lenne. Az igen, hogy valami mód az állatod is irányíthasd és vele is szedegesd a csiliket.

    Pozitív véleményt csak jó ötletekhez lehet, ugyan akkor nem szerettétek a kritikát, pedig régen én is írtam ;), ezért inkább nem írok semmilyen véleményt.

    Még 1 hozzáfűzni való a szavazáshoz... A moderátor NEM továbbít ötleteket. ;) Soha nem is továbbított.
     
    DokkoLó✰HST kedveli ezt.
  5. Brisingr

    Brisingr Utánpótlás-írogató

    Nekem nagyon tetszik az ötlet, bár DD-nek is igaza van 1-2 dologban. Én ezt leírtam a segédhajónál, itt is leírom. Ez a csilizős dolog abban rossz, hogy egy legális bot hack.... Értem mit akarsz mondani, és valóban 10x megkönnyíteni a játékot, de akkor is...ez itt elképzelhetetlen. Egyébként ezen kívül minden tetszett. De azért most is van hasznuk a házi kedvenceknek, csak nem annyi. A roncsos meg szerintem nagyon is elképzelhető, csak úgy kell megoldani, hogy ne terhelje le nagyon a szervereket. Azt egy kicsit szabályozzák és minden szuper :) Én támogatom :)
     
    SamuelTaylor kedveli ezt.
  6. Hirnév

    Hirnév Aktív író

    Ez egy beteg ötlet.. nehari :D
     
    SamuelTaylor kedveli ezt.
  7. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Nyugodtan írj véleményt az ötletekhez. Az se baj, ha csak negatív van, aki felír egy ötletet tudja, hogy nem tetszhet az mindenkinek.

    A házi kedvencnél arra gondoltam, hogy a tengeren nincs funkciója. Ahhoz, hogy bónuszokat ad, nem kell a hajó mellett repülnie, elég lenne hozzá a Bestárium is. Talán ma már igaz rá, hogy a játék kinézetének szintjét emeli a sok színes házi kedvenc és ezért van a tengeren. De ha már ott van miért ne működhetne segítőként is?

    A csilizés képességet Dokkoló topicjából vettem át. Ez csak 1 képesség az 5-ből, amiken lehet változtatni vagy kicserélni is azokat. De én jó képességnek tartom a csilizést is. Rossz kifejezést használtam rá, mert nem ugyanolyan mint egy bot. Húst kell gyűjteni ahhoz, hogy használni lehessen és még ha használat közben folyamatosan lövi a szörnyeket akkor is el fog fogyni a hús. Kivéve ha sok bónusza van szigonyhoz vagy legfelső térképen játszik és sok húst adnak a szörnyek. Ha a játékos maga csilizik azzal több dolgot össze tud gyűjteni mint kedvenccel. Ez csak egy kis segítség ha a játékos összeszedett elég húst és éppen javít vagy NPC-ket lő.

    A moderátor olvassa el először az ötletet és ő továbbítja az adminnak, aki még valakinek, aki szintén még valakinek és talán végül eljut valahova. De ha a moderátor soha sem továbbított ötletet akkor mi értelme van az Ötletelés fórumrésznek?
     
  8. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szerintem azzal nem sokra mész, ha az adminokig eljut. Amiket írunk néha ötleteket, hogy ezek kerültek továbbításra, azok el jutnak Hamburgig :p. Oda viszont az ICM és a TL továbbítja és ők is olvashatják a fórumot, nekik is megtetszhet egy ötlet ;), ehhez nem kellenek moderátorok. Hiába tetszik nekem egy ötlet, ha nekik nem és nem továbbítják.
     
  9. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    A Roncs búvárkodás képességhez nem írtatok kérdező kommenteket, pedig arra számítottam. Akkor ez azt jelenti hogy mindenki érti?
    ha valaki mégis rossz ötletnek tartja, azt megpróbálom meggyőzni, hogy fontos része az ötletnek ez a képesség is.
    Képzeljetek el egy nagy kb 70v70 hajóból álló harcot egy térképen. Rengeteg süllyedés lesz mire az egyik szövetség belátja, hogy nincs esély a győzelemre. A győztes fél pedig megnyerte, elfoglalta azt a területet/tengert. Ezért úgy mint a régi háborúkban, a győztesek elvették a halott ellenség értékeit, itt is akik végül azon a tengeren maradtak, összegyűjthetik a rengeteg süllyedő roncsból az értékeket. Persze lesznek hiénák is, akik csak azért mennek arra a tengerre a csata alatt, hogy ellopják a kincseket a hajókból de ezzel nincs gond, így még kalózosabb.
    De ez a képesség jó akkor is mikor egyedül npc-zel már hosszú ideje és kezded unni is. Változatosságképpen megállhatsz kicsit pihenni, javítani és közben kutathatsz süllyedő roncsok után, amiket a kilőtt npc-k hátrahagytak.
     
    Brisingr kedveli ezt.
  10. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Friss hús kiegészítés: A hajón lévő húst egy másik játékos megszerezheti ha kifosztja azt a hajót. Ahogyan az aranyból úgy ebből is a 10%-át viszi el. Parancsnokkal 20%-ot.

    Ha valaki nem akar szörnyekből farmolni húst, akkor egyszerűen elrabolja másoktól azt amiért ők előtte megdolgoztak:D. A legtöbb játékos már nem használja, a fosztás funkciót, mert nem kell nekik az arany. Újra értelmet nyerne a fosztás, néhány tehetség és bástya is.

    Amennyiben "valaki" elolvassa az ötletet, legyen szíves ezt is hozzáadni továbbításkor. Másik esetben ha nem lesz továbbítás, én megköszönnék egy kommentet amiben erről engem is tájékoztat.
     
  11. SzamócAsA

    SzamócAsA Utánpótlás-írogató

    szerintem ez olyan zseniális ötlet, mintha én találtam volna ki. Így a szörnyeknek lenne egyébb funkciója is, mint a vizsgaanyag.
    DD némelyik észrevételével egyet értek, de az alapötlet jó.
     
    Utoljára szerkesztett: 3.6.15
  12. Nickholas

    Nickholas Junior szaki

    jo... jo ... tetszik
     
    SamuelTaylor kedveli ezt.
  13. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Nem,még azért is fizessek hogy használhassam azt amit az event alatt megszereztem.