Javaslat Örök sötétség lepi el a tengert!!!

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: SamuelTaylor, témanyitás ideje: 14.4.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    1. A hajó látótávolságán kívül lévő köd a mostani fakó helyett legyen fekete. Ugyanúgy mint a mostani, egy fokozatosan sötétedő fekete köd legyen. De csak a 15-ös térképtől felfelé! Szerintem hangulatosabbá tenné azokat a térképeket.

    2. Most nem jut eszembe a megfelelő szó vagy szegény a szókincsem arról, amire gondolok, ezért itt van 2 kép:
    [​IMG][​IMG]
    valaki tudja, hogy van e erre külön szavunk?:D
    Szóval, mozgás közben a hajó körül legyenek ilyen hajó keltette hullámok meg a hajó nyomvonala nyúljon el egy kicsit a hajó mögött, majd fokozatosan tűnjön el. Növelné a grafikai színvonalat. (Nyilván csak magas képernyő részleteknél lenne látható.)

    3. A lerakott gyertya új, másik képessége legyen az, hogy a játékosnak tartsa láthatóan a hatósugarában lévő dolgokat, akkor is mikor a gyertyát meggyújtó játékosnak az már a látótávján kívül van addig, amíg ki nem alszik.
     
  2. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Csak azért nem fog eljutni 1 ötlet, levél vagy akármi, mert valakinek címzed.. Illetve ennyi ötlet után kitalálhatnál valami értelmes címet is a témáidnak, mert ez semmit nem mond. Alap esetben meg sem nézem, mert már maga a cím sem ötletes, akkor mit várnék magától az ötlettől? Használjatok értelmes címeket, amivel 1-2 szóba leírjátok mit olvashatnak az adott témában, miért kattintson rá és olvassa el a fórumozó a témátokat. "Ötletcsomag" című topic az "Ötletelés"-ben? o_O
     
  3. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Ötletcsomag lett a cím miután kitörölted a többi részét de a másik fele se véletlenül volt ott. De ahelyett, hogy esetleg felhívtad volna az ICM vagy TL figyelmét, hogy elolvashatnák ezt a pár sort, ehelyett kitörölted a címből, hogyha véletlen idetévednek se vegyék észre a topicot. A cél az volt,h elolvassa valaki, eldönti hogy továbbítja-e(10 perc alatt megvan) vagy nem, és ezt egy kommentben leírja.

    És magukról az ötletekről van véleményed? Mert az előzőnél is írtam, hogy nyugodtan írhat bárki pozitív és negatív véleményt is.
     
  4. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Mint írtam csak azért nem fogja senki elolvasni, mert neki címezted. De most őszintén, miért olvasná el az ötletet egy ICM, csak azért mert a címben is leírtad, hogy ez az ICMnek szól? Ha akarja, úgy is elolvassa az ötleteket, ha nem akarja, mert nincs rá ideje, vagy mert X úgy sem fogja elolvasni.

    Én így is úgy is elolvasom és ha nekem tetszik felhívom rá a figyelmet, aztán eldöntik akarnak-e foglalkozni vele. Hozzáteszem, ha nem tetszik, de sok más játékosnak bejön, akkor ugyan csak megemlítem, hogy volna ez az ötlet.

    Saját véleményt szeretnél? :D

    1. Ködöt eddig sem láttam, nekem mind1 a színe, tőlem pink is lehetne.
    2. Hajók által keltett hullámok.. hát lehetne, de azon kívül, hogy esetleg jól néz ki, bármi haszna?
    3. Gyertya képesség bővítése.. nekem nem túl logikus, hogy attól mert leteszek egy fényforrást, még jóval messzebb is látom azt a részt. Az igen, hogy leteszel párat és míg ott vagy mellette a látótávod megnő, pl csatában nem is lenne rossz, mikor az egyik fél várja a másikat, de akkor inkább hozzák vissza az elitlámpákat ;).

    De írja még le vagy 20-30 játékos a véleményét, mondják hogy szerintük jó mert ... Egy aktív téma, ahol sok hozzászólás van az inkább felhívja az emberek figyelmét és jut el szélesebb körökbe is akár a játékosokhoz, akár az illetékesekhez.
     
  5. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    1.Sok játékos magas részletekkel játszik, ahol a köd egy elég nagy területet lefoglaló grafikai elem, ha olyan zoom beállításokat használ. Nem egy videóban láttam már, hogy videoszerkesztőben utólag csinálták meg feketére a ködöt, ezzel jobb kinézetűvé téve a játékot.
    2.Az a haszna hogy jól néz ki:) A legutóbbi Podcast videóban említette meg az egyik fejlesztő, hogy a legnagyobb kihívás neki, hogy a Seafight grafikai megjelenését fejlesztse. Itt egy új kihívás számára;)
    3. Igaz, elitlámpákkal is meglehet oldani de minek egy új különleges tárgy mikor a gyertya ugyanúgy jó erre a célra. Nem logikus? Szerintem azóta nem kell a realitás talaján maradni mióta a fél játék vudu lett. Egyébként én is ilyen használatra gondoltam. Vagy akár szigetcsatánál kicsit meszebb meggyújtanak pár gyertyát és látják ha jönnek a védők vagy Behemothon ha a csata közben lehagyod a sok üldözőt de szeretnéd látni, hogy kik és honnan jönnek... Én is kíváncsi vagyok mások véleményére is, hogy ők hogy képzelik ezt el.
     
    Utoljára szerkesztett: 14.4.15
  6. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Korábban írtam, hogy nem szeretnék véleményezni semmi ötletet, ha még is kéritek megteszem, majd ha negatív véleményt írok én vagyok a rossz, és az újabb sértések célpontja, köszi ;). 1-1 ötlet nem feltétlen 1 embernek kell eldönteni, hogy jó-e vagy sem. Én sem szeretném. Írjátok meg sokan a véleményeiteket és meglátjuk mi lesz.

    Mindezt a már törölt hozzászólásokra írtam.
     
  7. Brisingr

    Brisingr Utánpótlás-írogató

    Valljuk be, a játék grafikailag szinte semmit sem változott az utóbbi években. Mikor először kezdtem el játszani vele, kicsit elbátortalanodtam mikor megláttam, hogy a hajó felfelé menet hogy úszik. :D (Viszont most így nagyon menő vele gyorsan menni :D )
    Egyébként az ötletedre annyit mondok, hogy....szerintem jobbat is kitalálhattál volna. :/ Most nem azért, de a hullámok a hajó mögött jó de felesleges, ahogy DD is írta. A köd, hát tőlem aztán rakhatnak bele repülő tengeri mókusokat akkor se látom, mert én nem játszok nagy grafikai felbontáson, (pedig tehetném, de tapasztalatból mondom instabil lesz tőle a játék) és tudom, hogy sok játékos így van ezzel. A gyertyásnál pedig én még annyit tudok elképzelni, hogy leraksz egy gyertyát, és akkor nagyobb lesz tőle a látótávolság. Messziről meg látod hogy halványul. Vagy valami ilyesmi, hogy kicsit realisztikusabb legyen a játék.
    Egyébként nem lenne értelmetlen ötlet, de egyenlőre ezek nem szükségesek a játékhoz.
    Megpróbáltam építő kritikát írni, remélem sikerült :D
     
  8. Gallardo

    Gallardo Rutinos

    Szia
    Te most komolyan gondolod hogy ezt a grafikát még terhelni ezekkel az extrákkal?
    A hajó ugy mozog mint a kacsa évek óta
    Laggol néha F5 el játszható csak és akkor még fodrozodó víz?
    sztem rossz ötlet jelenleg
    Bocsánat hogy ezt kell mondanom
     
  9. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Semmi baj, hogy nem csak pozitív kommentek vannak, én köszönök minden hozzászólást:)
    Bisingr ezek most csak kis apró ötletek, találtam ki jobbat nemrég, a Zsoldos szörnyek ötletet de nem tudom hogy lesz e vele valami.

    Nos, a köd besötétítése csak egy egyszerű színárnyalat változtatás. Nem terheli le jobban a játékot, mint ami most van.
    A hullámok már tényleg jobban megterhelnék a szervert, de sok játékos van aki nem alap grafikával játszik és még az animált szörnyek, házi kedvencek is be vannak kapcsolva. Nekik nem valószínű, hogy gondot okozna még egy effekt. Egyébkénk is megoldható, hogy külön kikapcsolható legyen. Én ezeket a hullámokat csak a játékosok hajóihoz képzeltem el, npcknek túl lassúak ahhoz, hogy nagy hullámokat keltsenek.
    Nem értem hogy miért tartjátok feleslegesnek a grafika fejlesztését? Akkor feleslegesek voltak az új szigetek, régen az új animált szörnyek, látványosabb lőszer effektek és a felhők, madarak, halak is? Egyáltalán nem, különben még olyan lenne a játék mint 2006 ban volt. Igaz, hogy elég alacsony színvonalon fejlesztették a grafikát az évek alatt, de ezektől is legalább jobb lett a játék kinézete, hangulata.
    A köd meg a hajó hullámai lehetnének egy új, apró lépcsőfok ebben a folyamatban. Aki eddig is minimum grafikával játszott, az ugyanúgy megteheti azután is, hogy új grafikai elemeket vezetnek be.

    A gyertyás ötlet meg aközben jutott eszembe, mikor írtam az első 2-t. Gondoltam jobb a 3, mint a 2. Ezzel is nagyobb az esély, hogy legalább egy (megvalósul) továbbítva lesz. De már nem tartom fontos ötletnek. Akár ilyen is lehetne a játékban vagy olyan amit ti javasoltatok, hogy látótávot növeli meg. Lenne olyan helyzet mikor lenne értelme használni.
    De ennek az írása közben jött egy új tárgy ötlete: Egy új különleges tárgy a játékban amit, ha kihelyezünk a tengerre akkor a hatósugarában láthatóvá válnak a Tortuga fénye alatt hajózó játékosok. Hasznos lenne szigettámadáskor, de inkább event npc-knél ha nem akarják, hogy az ellenség ellopja a dizit érő utolsó lövést. Nem a mostani gyertya lenne ez a tárgy, hanem egy nehezebben beszerezhető ÚJ tárgy, különben a tortuga elértéktelenedne mivel egy játákosnál több ezer gyertya is lehet már. Szerintetek ez a tárgy hasznos lenne?
     
    kecsó kedveli ezt.
  10. zsoltikaa123

    zsoltikaa123 Fórum-zöldfülű

    igen hasznos lenne :)
     
  11. Brisingr

    Brisingr Utánpótlás-írogató

    Az már hasznosabb lenne lényegesen.
     
  12. DokkoLó✰HST

    DokkoLó✰HST Fórummogul

    Miért kellene látnod a tortugást? Annak pont az a lényege, hogy nem látszik, és ez maradjon is így szerintem. Ha tudni akarod merre van, keresgéld, én is azt teszem minden harcnál.

    Végül pedig jó, hogy még valakinek eszébe van az elitlámpa ( köszi DD), azt viszont tényleg visszarakhatnák.
     
  13. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Lehet hogy igazad van. Ez egy hirtelen eszembe jutott ötlet amit gyorsan felírtam fórumra. Jobban átgondolva igaz, hogy vannak olyan játékszituációk, amikor a használata a csaták taktikáját segítené, DE ezzel az ötlettel beleestem abba a hibába, hogy olyan ötletet írtam fel, ami úgy segítene valamiben, hogy közben valami másnak túlságosan elvenné az előnyét. És jelenleg a Tortuga fénye a játékban nem ad akkora előnyt, ami ellen szükség lenne egy segítő taktikai tárgyra.
    De ezzel nem azt mondom h nem továbbíthatja senki. Lehet, hogy van olyan ember, aki ezt máshogy gondolja és elmondja egy fejlesztőnek az ötletet.
     
  14. DokkoLó✰HST

    DokkoLó✰HST Fórummogul

    Szerintem a tortuga igen is nagy előny a csatáknál. mikor összeáll két nagy ellenséges csoport, akkor egy játékos mindig tortugában kémez. Én ezt nem bolygatnám, mivel csilizni nem lehet vele, pont meg van a maga haszna.
     
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  15. _Mr_

    _Mr_ Járnitanuló

    Sziasztok ! Nagyon jó lenne szerver összevonás eu6 szervert másik szerverrel össze vonni alig van játékos térképeken üresek térképek mert alig van játékos , eu3 hoz vagy eu1&eu2 szerverhez csatlakozhatnák eu 6 szervert nagyon jó lenne mert eu 6 szerver alig van játékos nagyon veszteséges szerver lett sajnos