Visszajelzés Vitaszoba: A leszámolás napja!

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 22.10.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. gollem05

    gollem05 Fórum-zöldfülű

    Szia Ne_etesd_a_trollt!

    Elmelkedtem en is a Te peldaidon , tehat a kamion megerkezik 300 db agyuval ,1 agyu nem konnyu legyen kb 200 kilo olcso anyagbol vasbol (utanaolvastam a piaci ara kb 40ft/kg)viszed leadod 2,4 milla. A postas meg hoz 1 zsak kovet , ekkovet ugyebar ...az is par milla , tehat penzednel vagy.
    A rablo bemegy a bankba kirabolja a bankot , a rablon 5000 dollaros cipo van es 10000 dollaros oltony , jah es a simaszk. A penzt elveszik tole meg a pisztolyt , abban mar azert nem vagyok biztos hogy a ruhakat is elkobozzak...vagy Te ugy gondolod hogy 15 ev utan ha szabadul kilokik az utcara meztelenul?
    Mindossze nezopont kerdese minden , nem kell peldalozni , behelyettesiteni dolgokat a ketto nem ugyanaz .
     
  2. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ez a rablós példa nem jó. Ha te bemész a BPhez, vagy feltöröd a szerverüket, stb és tényleg lopsz tőlük, akkor nem fogják elszedni a ruháidat. Sőt! Ha van náluk regisztrációd még azt sem. Persze azt megtehetik, hogy mivel ez elég nyomós ok, felbontják veled a szerződést, melyet akkor kötöttél, amikor beregisztráltál és elfogadtad az ÁÜSZ-t. Ha ezt megtennék, akkor elveszítenéd a hajódat is.

    Egy jobb példa, amit régebben írtam. Nagy cégnél dolgozol, ahol aláírod a munkaszerződésed a munkaviszony megkezdése előtt, ebben a szerződésben le van írva, hogy kapsz céges autót, amit bármire használhatod, mintha a sajátod lenne, de neked kell üzemeltetned, szervizelned és nem követhetsz el vele semmiféle kihágást, törvénybe ütközőt, még gyorshajtást sem.
    Megkapod az autót, használod, tankolod, cseréled benne az olajat, néha-néha elviszed szervizbe és cserélteted benne amit kell (szűrőket, téli-nyári gumi, stb). Majd egy balesetet okozol vele, mely elég súlyos kihágás. Erre a cég, a korábban kötött szerződésre hivatkozva visszaveszi a céges autót. Te mit teszel? Visszakéred azt a sok 1000 liter benzint, amit beletankoltál az évek alatt? Visszakéred a korábbi években elkoptatott nyári gumi árát? Nem! Vagy ha meg is teszed, akkor okozol nekik egy jó napot, olyat nevetnek.

    Konkrétan a játékban. Te a regisztrációval jogot kaptál a Bigpoint által nyújtott szolgáltatás használatára, nem pedig egy hajót! Ez a jog feljogosít, hogy fejlesztgess egy hajót, ha úgy gondolod, rendelj rá, ezzel gyorsítva és könnyítve fejlődésed, de mindezt csak a szabályok betartása mellett. Ha nem tartod be a szabályokat, ezt a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja a szolgáltató és neked semmiféle követelésed nem lehet. A szolgáltatás amiért fizettél azt használtad, lehet csak 1 percet, de ez csak rajtad múlott. Nem a Bigpoint mondta, hogy csinálj valami szabályellenest, ő csak kiosztotta az ezért járó büntetést, melynek következménye, hogy már nem tudod tovább használni a megvásárolt szolgáltatást. Ez csak magadnak köszönhető, tehát ha nem csinálsz semmi rosszat, akkor még évekig használhatnád.

    Egyébként aki ezekkel tisztában volt, az meg tudott csinálni jó pár mondatot a májusi fórum játék keretein belül, persze annak már vége.
     
    乂ωøζƒ乂 kedveli ezt.
  3. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    Látom nem fogtad fel, tehát leírom még egyszer a kedvedért :)

    A hajódon levő dolgok virtuális tulajdonok, amivel a BigPoint rendelkezik, Te csak egy időszakos használati jogot veszel meg. Azt pedig a BP dönti el meddig használhatod. Ban esetén ez a továbbiakban zéró másodperccé válik :)

    Az 5 ezer dolláros cipőre azért kíváncsi lennék, gondolom sokan mennek ilyen cipőben bankot rabolni :)
    Gondolom az már nem is krododilbőr, hanem eleve élő krokodil :)
     
    FM_Héra és [DD] kedveli ezt.
  4. 乂ωøζƒ乂

    乂ωøζƒ乂 Járnitanuló

    Szia gollem05 :)
    Nézőpont kérdése: 1 : nem kötelező rendelni bármit is a virtuális "tulajdonodra"
    2 : ha csalt valaki azzal le is mondott azon jogáról,hogy bármilyen formában jóvá írják amit költött a hajóra / amit "csak" használtra kapott amikor regisztrált/ senki nem tette kötelezővé gondolom bárkinek is ,hogy csaljon.
    Ha csalt akkor tudomásul vette azt is ,hogy lebukhat. Tudod mint a bankrabló ;)
    Van erre egy szép magyar mondás: Addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik :rolleyes:
    Most akiket elkaptak ilyen olyan csalásért, na ők a törött korsó :p
     
  5. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Sziasztok

    Még annyit hozzáfűznék, hogy ez minden online játékban így van. Tehát csak az a tiéd, adott esetben csak azt nem vehetik el tőled, amit te ténylegesen megvettél és kézhez kaptál. (persze ez most nem azt jelenti, hogy bárki, bármikor csak úgy ok nélkül viheti a felhasználói fiókod) Ilyen lehet sok egyéb, nem online játék, melyet jobb esetben megveszel CD-n ;). Ezek online verziójára, megint csak érvényes az ami itt is, hogy az ottani profilod csak használod, és nem a tiéd. Ha megszeged a szabályokat, akkor simán törölhetik, hiába fektettél még abba külön sok pénzt. Persze magát a játékot, a CD-t mellyel offline tudsz játszani azt nem.
     
  6. Tranyo

    Tranyo Törzsjátékos

    Régen volt már szűrés kezd sok botos lenni a vizeken ehhhh . . . .
     
  7. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    A szűrés folyamatos, bár ezt tényleg csak akkor látod, ha jön 1 ban hullám is.
     
  8. messi1409

    messi1409 Fórum-zöldfülű

    lasan már játékosok se lesznek nem hogy botosok most mivan abba ha felveszik a csiliT? szerintem nagyon butaság ezért ki csapni öket a játékból igy nem marad játékos meg hát szerintem minden botos rendel is valamit játéka során tele vanak a mapok csilivel akko m a baj?!! ménem figyelmeztetik öket csak hogy tudjanak játékba maradni sok haveromat csak ugy kinyomták szót lanúl ezt nem kéne hogy össze szed naponta vagy 200 db csilit ozt ezé
     
  9. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    A botosokat ne védd.. ;)
    Tudod a rendes játékosok hátrányban vannak a botosok miatt. Ezért van a szótlan ban hullám. :D
    Szerintem te sem néznéd jó szemmel hogy napi néhány óra játékkal sehol se vagy miközben más alszik és úgy fejlődik majd feljön úgy hogy semmit nem tett érte és szét lő? Na álljunk már meg jó?! o_Oo_O
     
    FM_Héra kedveli ezt.
  10. KillerHU

    KillerHU Aktív író

    Szerintem sincs igazad. Először is nem 200 hanem minimum a tíz, vagy hússzorosát szedi össze. És valóban a fejlődési dinamizmussal van a probléma. És alapvetően a csalással, mert a szabályok szerint ez bizony az.
     
  11. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    messi az a baj, hogy míg én kézzel szedem a szabadidőmbe, addig a bot folyamatosan megy nekik éjjel-nappal. Ezt hívják tisztességtelen előnynek....
     
  12. Helmet77

    Helmet77 Utánpótlás-írogató

    Talán a kettő közötti utat kellene figyelembe venni!
    Miért nincs a játékosnak kedve csilizni?
    Mert nagyon kevés benne a gyöngy illetve a mojo!Inkább rábízza a programra, hiszen míg alszik/dolgozik megteremti neki azt a napi pluszt,ami miatt érdemesebb inkább botozni,mint saját kezüleg összeszednie!
    Nem botpártoló vagyok,szó sincs erről, de talán ha kevesebb mojot, vagy gyöngyöt adna 1 csili, de nagyobb eséllyel , akkor talán többen csiliznének,hiszen tele a mapp csilikkel! De nem fogom felszedni 1-2 ezer életerőpontért,hiszen akkor inkább már tentaklet lövök,az fix jutalom. ;)
    Azt is aláírom,hogy kivették a csapdákat a csilikből, meg az elvesztett életerőpontot, de akkor már valami mást kellene kapni 1-2 ezer ismételten ugyanazon életerőpontért, s tovább megyek, hiszen már a 100%-os életerőpontot nem lehet meghaladni!Ha pedig én teljes,azaz 100%-os életerővel szedek csilit,az már félig csapdának számít!
    Ez az én egyedi véleményem, mindenki döntse el maga, igazat írok-e vagy sem!

    Szép napot!

    ui. elírás jogát fenntartom! :D
     
    .*Sirius*. kedveli ezt.
  13. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Te azt mondod, hogy inkább csápozol, mert az jobb mint a csili. Akkor az említett botosok, miért a csilit szedik, miért nem a fix jutalomért a csápokat? Hiszen szerinted az jobb. Egyébként nem csak csili botosok vannak, hanem akik csápokat lövik, npc-ket, stb...
     
  14. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Sziasztok!
    A többiek már leírták egy részét, azokat nem ismételném. Azért arra kíváncsi lennék, ha lenne neked egy üzleti vállalkozásod és a haverjaid (akik egyre többen lennének) csak úgy vinnék a cuccot, legyen az bármi, megkárosítva téged és másokat, meddig tűrnéd el őket...
    Nem osztom a véleményed. Úgy gondolom, ha teszem azt az összes csilli mojot és gyöngyöt tartalmazna, még inkább hajlamosak lennének a játékosok hogy botot használjanak, a gyors fejlődés érdekében. Én felszedem a csillit, nagyon is szeretem őket, függetlenül attól, hogy sokban ÉP-et, TP-t, aranyat találok. Mellette gyűlik az aranyam is, hiszen közben találok NPC-t is. Számomra szórakoztatóbb, mint egy helyben állni és csápot lőni. Tudod... "kinek a pap, kinek a papné". Ahol éppen járok, ott nem találnál sok csillit.
     
    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
  15. Ellenőr

    Ellenőr Fórum-zöldfülű

    de míg összekeresgetek a mappon 2-300 gyöngyöt, talán csak kiszedek már egy csápocskát.De ez az én esetemre igaz,hiszen 1,5 perc alatt kiszedek egyet, így a kicsiknek nem sok esélyük/választásuk maradt a csilizésen kívül.

    DD, viszont tudom,hogy nem csak csili botosok vannak, de a nagyobb hajósoknak már esélyük adódik bm, fénymap, behe, vagy tentakle lövésére. Míg egy kisebbnek marad az npc vagy a csili.
    Nem gondolnám, hogy több botos lenne, ha módosítanának a tartalmakon, viszont elég nagy súlya van a bannak,és elkeserítő,hogy még mindig rengetegen botoznak!
    Most talán kisebbek többen/többet is botoznak,mert akiket banoltak (nagyobbakra gondolok), azok most vagy meginták,vagy pedig csináltak egy kezdetis hajót,levizsgáztak 4-5 szintre,és a kutya nem lövi őket, no nekik oly mindegy banolják-e avagy sem,mert maximum egy kis áramot vesztettek vele!
    Én nem tudom, de elkeserítő..ui. előző vagyok
     
  16. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Persze. Most nem is az a kérdés, hogy milyen botosok vannak, vagy mit érdemes csinálni, honnan jön több gyöngy. Örüljünk, hogy van választási lehetőség. Felsoroltál párat, valakinek ez jön be, másnak az. Míg találsz csiliben 200-300 gyöngyöt, addig kilősz 1 csápot, ha nincs szerencséd a csiliknél, esetleg kevés van akkor tuti, de találhatsz közben mojót is, amit 100 gyöngy/db áron számolhatsz ;). Sőt, ha veszel csiliduplázót, még jobban megéri. Ami egyébként az utóbbi időkben egyre jobban megéri, hiszen olcsóbb lett, tovább tart és még a csili is több (ez utóbbi a kevesebb botos és játékosnak tudható be).
     
  17. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    találtam én olyan botost is, aki duchmanokat lőtt, órákon keresztül loptam tőle utolsóra az npc-t ;) tiszta haszon volt.
    Egyébként tényleg nagyon sok újra a botosok száma.
     
  18. KillerHU

    KillerHU Aktív író

    Ez a bot szűrős dolog az, illetve ennek a kommunikációja, amivel nem tudok egyetérteni.
    Ugyanis a játék képviseletében ugyebár úgy szokott szólni a kommunikáció és az érvelés, hogy nyugodjunk meg, műküdik a szűrés és egy adott napon majd jön a kizárás is. Tegyük fel, hogy egyszer csak olyan jól fog működni ez a szűrő rendszer, hogy tényleg kiszűr minden úgymond csalót. És mondjuk ez a ban hullám legyen mondjuk havonta.
    Az illetékesek kommunikációja úgy szól, hogy ne aggódjunk, nem ér minket nagy kár most már, mert a fenti feltételezésekkel élve, csak egy hónapig csinálják a csalást, utána repülnek és nem érnek el ezzel túl nagy előnyt. És csak egy hónapig kell nekem és a szabályosan játszóknak úgymond károkat elszenvedni, vagy ha úgy jobban tetszik előnytelenebb feltételekkel játszani.
    Igen ám, de sajnos az a helyzet, hogy ha A-t, B-t, és C-t kizárják, akkor egy hónapig miattuk ért hátrány. Ezután egy napig nem ér hátrány. Utána jön D, E és F (teljesen mindegy hogy kik ők, ugyanazok akiket kizártak, vagy mások) és akkor egy hónapig miattuk kell elszenvednem a károkat, vagy az előnytelenebb feltételeket, mintha nem lennének ők jelen a játékban. Megint egy hónap múlva bannolják őket is. Aztán jön G, H és I. És így tovább.
    Szóval egy adott pillanatot nézve valóban csak egy bizonyos ideig kell eltúrni őket a térképeken, de ha összességében nézem, akkor állandóan, az év minden napján hátrány ér, vagy előnytelenebb helyzetben vagyok.

    Ezt csak azért írtam le, mert már nem bírtam magamba tartani és engem ez a logika idegesít, hogy várjunk a semmire. Mert a végeredmény az én játékélményem szempontjából nem lesz így kielégítő soha.

    Ez az egész akkor fog megváltozni, ha az a bizonyos szűrő úgy fog egyszer működni, hogy a csalókat azonnal kidobja (mondjuk 1 perc alatt). Na akkor már nem fognak újra regisztrálni és próbálkozni. És persze az is kellene, hogy az adott ban hullámban minden csaló repüljön. Remélem egyszer így fog működni a rendszer és onnanstól kezdve az a téma máris okafogyott lesz.

    Bocsi, ha ezzel valakinek belegázoltam a lelki világába, de nekem ez a véleményem.
     
    .*Sirius*. kedveli ezt.
  19. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Erre hoztam a DarkOrbit példáját. Hozzájuk képest kb 2 éves a lemaradásunk. Ott is úgy kezdték a szűréseket mint itt. Elég ritkán volt ban hullám. Majd belejöttek a dolgokba és mára eljutottak oda, hogy akár hetente is van. Lehet csak 50 játékos raknak ki vele, máskor meg 500-t. Majd meglátjuk itt eljutunk-e erre a szintre.
     
  20. Tranyo

    Tranyo Törzsjátékos

    DD :D Legyen vegre mar igazad hallode , szerintem azok koze tartozok akik a legjobben orulnenek neki :)

    A baj ot kezdodik hogy mire eljutnak idaig a tisztesseges jatekos beleun es elmegy masik jatekot tolni . . .

    Kb 3 havonta volt szures mikor elkezdtek nah azt mar tul is leptuk igy mar jocskan ideje lenne .