Visszajelzés Vitaszoba: szerverek összevonása.

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 15.9.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

A 2 tervezet közül, melyik tetszik jobban?

Szavazás lezárva: 18.9.15.
  1. Az 1., melyben összesen 6 szerver lenne, tehát több szerver kerülne egy szerverre.

    61.8%
  2. A 2., melyben összesen 11 szerver lenne, tehát kevesebb szerver kerülne egy szerverre.

    38.2%
  1. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ide írjátok meg véleményeiteket a Szerverek összevonásával kapcsolatban.

    DE: Kérlek Benneteket, hogy ügyeljetek arra, hogy hogyan és mit is írtok.

    • Mielőtt a postotokat elkülditek, olvassátok át a leírtakat mégegyszer:
    • Mit is írtam
    • Érthető -e amit írtam
    • Ugyanezt merném -e szemtől-szembe mondani egy barátomnak, családtagomnak, játékostársamnak
    • Amit leírtam megfelel-e a fórumszabályzatnak....
    A Seafight csapata

    Azokat a hozzászólásokat, amelyek nem a témához tartoznak figyelmeztetés nélkül töröljük!
     
  2. TYUPI™

    TYUPI™ Fórumlakó

    Hm nem rossz már ázsia készül és oda csapunk a többi szervernek előre, és hagy törjön a vitorla és hasadjanak a pajzsok
     
  3. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Mivel nekem 1 accunton több serveren is van hajóm, ami most ugye összevonásra kerül..ergo Mega server 1-en lesz 5 hajóm ugyan azzal a névvel, csak más ID-vel. Mennyiben érinti ezeket a változás? Tudtommal azonos nevű hajók nem lehetnek a tengeren ;) Összevonásra kerülnek e az általam kijelölt hajóval (kárpótlás jelleggel) vagy mennek a levesbe?
     
    ♥Crazyß♥™ kedveli ezt.
  4. TYUPI™

    TYUPI™ Fórumlakó

    egy kérdés ami bokot most be dobtunk azt már az új összevont szerver szerint fogják sorsolni vagy még a régiként ?




    Erre énis kíváncsi leszek mert énis pánikban vagyok ezért :D
     
  5. olpostman.hu

    olpostman.hu Járnitanuló

    Nekem is lenne egy kérdésem.Úgy tudom,hogy a CM-ek és BA-k nem játszhatnak azon a szerveren amelyiket felügyelik.ezek szerint az a CM aki EU 3-at felügyelte,az EU2-n játszott az most nem játszhat sehol.... :).Vagy jön a sok bann,ha kilövi valaki?
     
    Meli69 és .AVP. kedveli ezt.
  6. Tranyo

    Tranyo Törzsjátékos

    Erdekes lesz egy csata , most jelen esetben 20 hajo ha csatazik ossze vissza fagy a game , na most ha osszejon 100-100 hajo akkor mi lesz itt ehhhh . . .
     
  7. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Sziasztok!
    Mindenfajta hivatalos megerősítés nélkül, saját gondolataimat írom le. Amint valami hivatalos újabb információ érkezik, a szerverek összevonással kapcsolatban, megosztjuk veletek.
    Amint azt láttuk, a nevek alatt a szerver azonosító is szerepel a felhasználó azonosító mellett, ami nem lehet véletlen (máris megkülönböztetve a neveket). Úgy a hajónkat nézve, vagy akár a chat-et, klán szobát tekintve, mindegyiknél láthatjuk a szerver azonosítót. Nem hinném, hogy akár csak 1 hajó, vagy akár klán eltűnne.
    Mivel "A rangsorokat még továbbra is külön nézzük.", reméljük ezt is a régiként sorsolják.

    Eddig így volt, ez tény. A továbbiakat tekintve majd kialakul, de bárhogy is lesz, a bannokat tekintve, nem befolyásolhatja az, ha nem vagy szimpatikus, kilövöd..., csakis a szabályok -és érdem szerint fogják osztani.
     
  8. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    A név megkülönböztetés csak részletkérdés! A szerverek összevonásával minden hajóm egy szerverre kerül ez rendben van, de egyszerre nem fogsz tudni játszani mindegyikkel és értelme sincs fejleszteni mindet. Ergo a felesleges hajók és a rájuk fordított beruházás elveszik. Azért azt is mérlegelni kell ilyenkor, hogy az 1 accunton lévő több serveren játszó játékosoknak, így kárt okoznak. Mivel nem a játék szűnik meg, hanem egyfajta átcsoportosítás van, így remélem lesz valami megoldás ezen speciális esetekre is.
     
  9. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    Szitus! Amikor egyik szerveren játszottál egyikkel akkor közben a másik szerveren nem játszottál a másikkal, most miben különbözik ez? Hol az egyiket fejleszted hol a másikat, ha úgy akarod. Kivéve persze a botosokat akik tudjuk jól több hajót is vittek eddig is "egyszerre"...
    Eleve nem is értettem sosem, minek több szerveren játszani külön hajókkal? Vagy akár egy szerveren több hajóval? Egy stratégia online játékban még oké, de egy valósidejű akció-játékban nem igazán látom át.
     
  10. Spongee™

    Spongee™ Rutinos

    Tévedsz,ha azt hiszed ennek nincs stratégiai alapja.;)
    Én személy szerint azért játszottam régen több szerveren mert a régi játékosok akikkel kezdtem ott maradtak ahol,így hát relatíve kettéváltak útjaink. De nem szerettük volna egymást "elveszíteni" így vissza jártam játszani oda is.

    Hogy mi a véleményem erről? 3 ÉVE MEGKELLET VOLNA MÁR CSINÁLNI.:cool:
    Az viszont aggaszt,hogy mivel ez nem egy kicsi fejlesztés így nyilván lesznek bonyodalmak,esetleges szerver leállások,amiket nem egy restart fog megoldani. Így a kérdésem az volna,hogyha huzamosabb ideig áll le a szerver a Prémium-Kristályeső,Piaci kedvezmény ideje is megáll,vagy az bukta lesz?!
     
  11. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Amennyiben ilyen esetek előfordulnának, központilag fognak dönteni bármiről is, amit majd akkor fogunk megtudni.
     
  12. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    A közleményben is le van írva, hogy milyen változásokat vehettek észre. Minden más marad. Aki most eu3on játszik, az ugyan úgy eu3 ra fog belépni, illetve ugyan azon a linken (int5......com/..) a lényeges különbség ott lesz, hogy mikor eu3-as vagy eu5-ös stb jàtékos belép a tengerre, akkor ugyan arra a tengerre lép ;)

    A Csapatunk (adminok és moderátorok) belső szabályzata csak és kizárólag a csapat tagjaira tartozik. Normál játékosoknak ebbe beleszólása nincs, tehát ezt a részét nem kellene erőltetni. Továbbra is igaz, hogy ha valaki jogtalannak érez egy büntetést, akkor a supporton jelezheti.
     
  13. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Szia!
    Spongee™ megválaszolta helyettem is a lényeget.
    Ha akkor (8 éve) lett volna lehetőség, hogy tudj a barátaiddal játszani a különböző szervereken hidd el, hogy csak 1 hajót csináltam volna ;) Ennek hiányában minden szerverre regisztrálnom kellett, de ezt nem külön-külön reggel tettem, hanem az accunt adta lehetőséggel. Ez most így viszont nem korrekt, hogy minden hajó 1 serverre kerül és nem is tudod használni őket, mert természetes, hogy a fő hajóddal fogsz vitorlázni;) A többire rendelt kristály... gyöngy..stb... pedig jelenleg úgy néz ki, hogy a feledés homályába vész és ablakon kidobbot pénz volt :)
     
  14. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Azokat is ugyan úgy használhatod. Semmi nem változik ilyen szempontból. Eddig volt 5 szerveren 5 hajód, most is lesz 5 hajód lényegében 5 szerveren, de mégis 1 tengeren.
    Az orosz szerveren nem sikerült megnézni?
     
  15. Spongee™

    Spongee™ Rutinos

    Azt hiszem értem amit DD mondd.
    Tehát Te ugyanúgy Eu1,Eu2,Eu3-ra lépsz be,nem a szerverek változnak,csak a térképek lesznek közösek,és a chat egy része.
     
    Meli69 kedveli ezt.
  16. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Értem én ezt, de azért ne hasonlítsunk össze az orosz1-2 összevonását a mostani Mega serverrel ;) Régebben is jeleztem ezt a problémát amióta csak tervezik szerverek közti átjárhatóságot ill. összevonást. Külön külön volt értelme használni a hajókat, de azonos tengeren nincs értelme, a "lehetőség adott, hogy használd a hajókat" indok mögé bújva kitérni az érdemi válaszok alól nem valami korrekt. Ergo nem zárt be server, hogy megszűnjön a hajód, de mégis.

    Ezt én is értem, de akkor sem fogod használni a másik szerókon lévő hajód, ha az aktuális szervereden jobb hajód van :)
     
  17. KillerHU

    KillerHU Aktív író

    Tudom, hogy egy kicsit költői lesz a kérdésem és majd kiderül hogyan lesznek a részletek (főleg majd azután, hogy eltelt egy kis idő, mindenki kitapasztalta a dolgokat).
    De azért mégis felteszem, hátha aki illetékes, az tudja a választ és hogy megtudjam/megtudjuk ki hogyan vélekedik erről:

    Nyilván sokkal többen leszünk egy időben a tengertérképeken. Van szándék/terv arra, hogy szélesítsék a map-okat? Például szintenként 5-6, vagy nem tudom mennyi lenne elegendő. Csak hogy mindenki értse, arra gondoltam, hogy a mostani pl.: 1/1, 1/2, 1/3, 1/4 helyett, vagy azon felül. lesz-e mondjuk 1/5 és 1/6 is?

    A másik pedig a csillogó zsákmányok kérdése. Ha sokkal többen vagyunk, akkor sokkal több csilli is lesz a térképeken? Mert ha nem, akkor ritka lesz, mint a fehér holló, ugyanígy az NPC-k.

    A bot-os kérdésbe pedig bele sem merek fogni és bele sem merek gondolni. Nyilván ők is egy helyre tömörödnek. Aki nem bot-os annak nagyon nehéz dolga lesz (illetve ezt már egyszer kifejtettem: sokkal nagyobb hátrányból indul és van minden pillanatban, mintha nem lennének bot-osok).

    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Gondolom az eventek és a többi dolog majd hozzá idomulnak az új helyzethez.

    Nektek mi erről a véleményetek? Hogyan lesz, illetve hogyan lenne jó?
     
  18. Spongee™

    Spongee™ Rutinos

    Én szintén értem amit mondasz,és Te is tudod,hogy én is beszívtam.:D De ez van,Ha ez kell ahhoz,hogy ne 2 játékost lőjek ki 3 óra alatt,akkor áldásom rá.
     
  19. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Van aki tud, és szeret is több hajóval. Akinek több van, nem feltétlen csak a legjobb hajójával fog játszani.
    Szitus, hasonló problémát máshogy úgy oldottak meg, hogy választhattál. Ha ott ahova mentél volna, már volt "hajód", ugyanahhoz a regisztrációhoz akkor azt magadnak kellett törölnöd. Ha pedig nem akartál máshova menni, akkor végignézted, hogy a szervered kiürül, majd bezárják és ők töröltek minden megmaradt "hajót". Szóval, lehet ez neked nem tetszik, de még mindig használhatod minden hajód, lett volna erre kevésbé jó, de egyszerűbb megoldás is.
     
  20. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    De legalább volt választási lehetőség ;) És nem önhibáján kívül károsul meg valaki, hanem a saját döntése alapján :)
     
    ♥Crazyß♥™ kedveli ezt.