Visszajelzés Vitaszoba: szerverek összevonása.

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 15.9.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

A 2 tervezet közül, melyik tetszik jobban?

Szavazás lezárva: 18.9.15.
  1. Az 1., melyben összesen 6 szerver lenne, tehát több szerver kerülne egy szerverre.

    61.8%
  2. A 2., melyben összesen 11 szerver lenne, tehát kevesebb szerver kerülne egy szerverre.

    38.2%
  1. Spongee™

    Spongee™ Rutinos

    Mégis minek kéne róla "leszokni"?
    Ez a játék soha nem volt egyszerű,most konkrétan visszakerül a "régi korszak" az új játékba. Továbbra sem lehetetlen semmi,csak sokkal összetettebben és szervezetebben kell kezelni a dolgokat a vezetőknek,ennyi.
    5 klánnak lehet full vásárló szigete,ami azt jelenti hogyha marad a régi rendszer 500 játékos elfér egyszerre a klánokban.
    Ha kiválasztanak a játékosok minden klánban 100 tagot akik aktívak, és tudnak is harcolni semmi más dolgunk nem lesz mint váltogatni egymást a klánban..


    Nem értem a sok játékost,akik hisztiziknek e-miatt,konkrétan új életet lehelnek a játékba..
    Persze akinek a játék kimerül abban,hogy Freedoom és Santa Lucia NPC-ket lőjön nem túl boldog,de őszintén szólva nem érdekelnek ezek a játékosok.

    Ez a játék mindig is a logikáról szólt,most megmutathatják a vezetők mennyire tudnak jól "vezetni.."

    Nem hiszem, hogy a Bigpoint tulajdonosát és a programozókat túlságosan érdekelni a szövetséged erőviszonya.o_O
     
  2. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Persze, ez az elmélet. A gyakorlatban pedig azt látom, hogy van szövetség, ami már csak azért is több szigetet ural, mint amire szüksége lenne. Ez kapásból több szerverre is igaz. Ezek között pedig van olyan, amiben még 100-an sincsenek. Tehát amit írsz, hogy 500 játékos, az szép, de gyakorlatban szerintem nem így lesz. Már most is egyszerre 300 játékos lehetne bevásároló klánba, a szerverek többségén még sincs 100-200-nál több.
     
    |SZITUS| és DaFuqq kedveli ezt.
  3. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    "A szavazatod nyilvános, mindenki számára látható."

    Ezt remélem mindenki látta ;), még az is, aki csak a szavazás miatt gyártja a regisztrációkat. Legalább van aki kicsit kreatív és új neveket talál ki, na nem mintha ezzel érvényes lenne a szavazata, de az XY1-2-3-4-5.... nevek már tényleg viccesek :cool:

    Szóval a fent látott eredmény nem a végeredmény lesz, egyrészt ugye más fórumokon is gyűjtik a véleményeket, másrészt a szavazataitok elég nagy része lényegében érvénytelen.
     
  4. levlevliva

    levlevliva Fórumszaki

    Üdv,

    Én már csak azért is az 1. variációra szavazok, aki volt Orosz szerveren az tudja hogy csak 4 napig nem tudtunk rendesen játszani :D Szóval hajt a kíváncsiság, mennyire fogunk összeomlani :)
    Én nem örülök az összevonásnak mivel eddig bedobtam 2 ládát a bokoba aztán mindig nyertem amikor meg kb 30-at volt hogy 3-4 tételt is, freedomokat éjszaka egyedül lőttem, a gaiavsuranosz eventen is sok-sok millió gyöngyöt szakítottam és így volt miből csatázni, most nem fogok csak párszázezret amiből kicsit gyengébben fogok megélni ;) Szóval sok a negatívja :D De ha lúd akkor legyen kövér, minél több szeró 1 újra, hátha visszavarázsolják a régi fillinget pár év Maintenance alatt :D *

    További szép estét!
     
  5. quintor09

    quintor09 Utánpótlás-írogató

    hello, én második verzióra szavazok :)
     
  6. mókusné

    mókusné Járnitanuló

    Egyetértek Veled, ha lehet választani akkor először legyen a 2.verzió és ha működik még mindig jöhet utána az 1.variáció.
     
  7. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Nem kell óvatoskodni. Ha az első verzió nem működik akkor ott lesz a 2. B tervnek. Így elég egyszer megcsinálni az összevonást nem kell 2x.
     
    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
  8. mókusné

    mókusné Járnitanuló

    Ebben is van igazság :)
     
  9. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Határozottan az első opció a jó! :)
     
  10. TYUPI™

    TYUPI™ Fórumlakó

    Úr isten miért kell mindig rinyálni miért nem lett volna jó az első verzió több lett volna a csp és nem csak a farmerok lettek volna lehet fel tünt volna némi harcias ember is akikkel igazi harcot lehet vívni de erre mi lett megint a nyálgépek úszták meg.
     
  11. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Nagy kár. Azt írják látogassunk el a Beta szerverre. Ha a játékosok számán az aktívakat értik és nem a beregisztráltak számát akkor az úgy pont jó lett volna a mega szervereken is.
     
  12. Potyi1976

    Potyi1976 Fórum-zöldfülű

    Én az 1.-re szavazok ;), majd meg látjuk mi lesz :)
     
  13. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    Kár, hogy megint kisírták egyesek maguknak, hogy a farmer társadalom győzzön. Azt nem értem ha ennyire nem akarnak harcolni, minek harci játékba regisztráltak? Mellesleg még mindig nem vágom, miért is lenne jobb a szerver teljesítménye a második verzióval, de biztosan én vagyok hülye, hogy számomra a 6 teljes tengertérkép a 6 térképre előkészített és számolt NPC-kkel, és ugyanazzal a játékosmennyiséggel kevesebb számításnak tűnik, mint a 11 teljes tengertérkép a hozzá szükséges 11 térképnyi NPC-vel és ugyanannyi játékossal. De hát persze vannak itt rendkívül okosak, akik számára a matematika csak áltudomány, és az ő megérzési képességeik erősebbek, mint a puszta számok összehasonlítható értéke.

    Ha viszont már így alakult, akkor arról is lehetne végre szavazni, hogy hulljon ki minden botos végleg, mert az én szívemet pedig az nyugtatná meg végre...
     
  14. AleX.86

    AleX.86 Utánpótlás-írogató

    ÉN jobban örültem volna ha minden eu szerver 1 suerverre csatlakozik. De persze ez az én véleményem... Hihetetlen az aggodalmatok... Remélem minden eu szervert egy Mega szerverre raknak! Szép nagyot..
     
  15. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Ez már eldőlt. Úgy látszik, hozzátok még nem ért oda, hogy a 2. verzió mellett döntöttek.
     
  16. *Kackac*

    *Kackac* Junior szaki

    Én Örülök, így elsőre hogy lépésenként haladnak, de tényleg egyszer eljön majd az ideje annak is hogy az első verzió megvalósuljon. :). Mi játékosok képben vagyunk, mit szeretne a BP. :)
     
  17. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Miért kell mindig variálni?! Igaz már meg sem lepődök, amit el lehet bénázni azt a BP meg is tesz... Csak gratulálni tudok!
     
  18. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Nevezheted variálásnak is, de amikor jön valami fejlesztés és ennyire nyíltan nem kérdezik meg róla a játékosokat, akkor az a baj. Amikor megkérdezik és elfogadják a játékosok döntését akkor pedig az... és akkor próbáljon valaki egy olyan döntést hozni, mely minden játékosnak tetszik. Szörnyű, hogy még mindig nem vagyunk egyformák.
     
  19. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

    Itt tudod mi a szörnyű!? Van amikor érdeki a fejlesztőket a játékosok véleménye és van amikor nem... Akármit is írsz!
     
    SamuelTaylor kedveli ezt.
  20. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    DD, én csak egyet nem értek:

    A fejlesztők értenek állítólag hozzá, hogy mit csinálnak. Fogadjuk is ezt el, bár néha erős kétségeink vannak, de legyen. Ha a fejlesztők tudják, hogy megvalósítható 5 szerver egybe kovácsolása, akkor miért hagyják, hogy pár aggódó játékos ennek az ellenkezőjével lebeszélje őket?
    Ez kb. olyan, mintha egy sportolót az ellendrukkolói meggyőznének arról, hogy nem lesz képes megnyerni a versenyét, és így inkább feladná mielőtt kiállna a rajthoz.