Visszajelzés Vitaszoba: szerverek összevonása.

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 15.9.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

A 2 tervezet közül, melyik tetszik jobban?

Szavazás lezárva: 18.9.15.
  1. Az 1., melyben összesen 6 szerver lenne, tehát több szerver kerülne egy szerverre.

    61.8%
  2. A 2., melyben összesen 11 szerver lenne, tehát kevesebb szerver kerülne egy szerverre.

    38.2%
  1. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Sziasztok

    Ezt a klános dolgot leírhatjátok akár óránként is, akkor sem javítják hamarabb. Szerdán volt az összevonás, csütörtökön még javították is a kritikusabb hibákat, majd jött a hétvége. Komolyabb változások, hiba javítások keddtől csütörtökig szoktak érkezni. Ritka, amikor már hétfőn, vagy még pénteken belenyúlnak a játékba.

    Az összevonás csak a tengerre vonatkozott, nem a főoldalra, így minden ami a főoldalon van, az változatlan maradt, tehát a kémezés is. Lehetséges, hogy egy későbbi fejlesztéssel ez a funkció is átkerül a tengertérképre, ahogy sok más már átkerült.
     
  2. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Nekem nincs szándékomban óránként leírni, de miután semmiféle választ nem kapott a klánba lépésről az előttem író, gondoltam rákérdezek. Nem kell ez az kioktató stílus.

    A kémezéssel kapcsolatban pedig: jó lenne ha működne, ha már egy térképen mozgunk, akkor rá is tudnánk keresni.
     
  3. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Kinek nem inge... (nem konkrétan rólad írtam, hogy TE óránként jelzed) de legalább óránként jelzi legalább 1 játékos, hogy nem tud klánba jelentkezni, illetve nem látják a jelentkezését. Erre pedig óránként leírjuk, hogy tudunk róla. Ezek után lehet még értetlenkedni és várni a "kioktatást", de akkor sem fogják hamarabb javítani. Főleg, hogy ez nem egy olyan hiba, mely befolyásolná a játék menetét. Ettől még bárki tud játszani. Tehát nem olyan komoly hiba, ami miatt még hétvégén is dolgozniuk kellene az illetékeseknek.

    Nem kioktatás, ha türelmeteket kérjük, és leírjuk, hogy csak magatokat fárasztjátok, ha többször jelzitek. Ezért megsértődhetsz, de attól még ez az igazság.
     
  4. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Nem vagyok én sértődékeny. Ha leírtad volna hamarabb, hogy majd javítják, tudunk róla, stb, talán akkor elkerülhető lett volna ez a "vita".
    De hát ugye jobb későn, mint soha ;)
     
  5. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Válaszolva lett rá.o_O
    Játék hibák, Bugok, egyebek... között megtalálhattad volna, ha visszalapozol -és olvasol.:oops:

    Egyébként közleményeket mi sem magunktól írunk. Illetve teljesen egyértelmű számunkra, hogy ha valaki jelez egy hibát, akkor azt továbbítjuk, ehhez nem szükséges kommentálni a hibákat. Előfordul, hogy pontatlan egy hiba jelzés, ilyenkor visszakérdezünk, és próbáljuk pontosítani. Illetve ha tudunk rá megoldást, akkor megosztjuk veletek.
     
  6. TYUPI™

    TYUPI™ Fórumlakó

    Kedves DD mikor tudunk végre már valamit hogy ázsia mikor fog össze olvadni a többivel mert már ige türelmetlenek vagyunk jó páran sok dolog miatt mert ha event közben történik ez meg pl akkor nagyon rossz lenne az időzítés és ha nézzük most igencsak sűrűnlesznek azok. valami infót már kaphatnánk hogy miért nincs még összevonva vagy akár hogy mikor lesz köszönöm.
     
  7. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Kedves Tyupi
    Tudni fogtok róla, amint eljött az ideje.

    Ha pont egy event közben csinálják meg akkor egy event közben fogják. Miért is olyan biztos, hogy sűrűn lesznek? :rolleyes: Talán eddig ritkán voltak? :eek: Az Európai szervereket is megcsinálták talán 4-5 óra alatt, de még ha 10-12 órát venni is igénybe, ez miért volna probléma, ha tényleg olyan sűrűn lesznek az eventek? :cool: Havonta a kb 720 órából 300-400 órát eventezéssel tölthetünk, nem hiszem, hogy 5-10 óra kiesés túl nagy gond lenne.;)
     
  8. ARMA1992

    ARMA1992 Utánpótlás-írogató

    Kedves DD akkor mára várható az összevonás vagy csak még előkészítik ?
     
  9. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Ma csak előkészítik. Egy egyszerű példa, eddig otthon játszottál egy számítógépes játékot, de most átmész a szomszédodba és oda telepíted a játékot, hogy a szomszédoddal együtt tudjatok játszani :). Az USA Nyugati part szerver eddig például San Franciscoban, Egész Ázsia 1 például Pekingben, a Latin Amerika 1-2 szerverek pedig például Buenos Airesben voltak fizikailag. (persze nem tudom, hogy ténylegesen hol voltak, csak példa) Ezeket most 1 szerverközpontba helyezik át, hogy az összevonhassák őket, közelebb legyenek egymáshoz.

    Ha minden jól megy, akkor a leálláson kívül semmit nem fogtok belőle észrevenni, semmi nem fog változni a tengeren, nem lesznek tőle többen a szervereken.
     
  10. †~Minisota~†

    †~Minisota~† Junior szaki

    Sziasztok,

    Elsősörben a "fontos" emberektől kérdezném, hogy mikor lesz az Ázsia és amerikai szerverek egyesítése?

    Viszlát
     
  11. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Ha minden igaz, akkor éppen ezt csinálják.
     
  12. Đr.McKay

    Đr.McKay Junior szaki

    DD csak jelzem hogy a szavatok semmit nem ér ez volt a terv....
    USA Nyugati part, Egész Ázsia 1 Latin Amerika 1-2
    USA Keleti part, Egész Amerika 1-2, ehelyett mit kaptunk egybe az egészet, de mind1 nem is érdekel csak így adjon az ember a nagy BP szavára...
     
  13. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Szia

    Melyik szavunkkal állítottuk biztosra, hogy az Amerikai szerverek is a 2. verzió szerint lesznek összevonva? Ha igazad van, mert egyenlőre más nem panaszkodott miatta és én sem tudtam ellenőrizni, akkor az 1. verzió szerint készült az új mega szerver az amerikai szerverekből.

    Volt 2 verzió, azt mondtuk még az összevonások legelején, hogy legyen a 2. verzió, de ez még a jövőben változhat, visszatérhetünk az 1. verzióhoz is! Megtörtént az európai szerverek összevonása a 2. verzió alapján, majd hónapokkal később a maradék amerikai szerver is, na puff neki, az már az 1. verzió szerint?
     
  14. SamuelTaylor

    SamuelTaylor Fórumprofi

    Ha jól emlékszem, volt olyanról is szó, hogy lesz egy közös szerver chat.
     
  15. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Igen, olyan még a többi mega szerveren sincs.
     
  16. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Tényleg elég sok féle szervert látni.
    MS12_1.jpg
    MS12_3.jpg
    MS12_4.jpg
     
  17. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ha jól látom, akkor magyar chat sincs, és igazából semmilyen egyéb nyelvű chat se, csak az angol nyelvű angol és amerikai. Szóval vagy angol angol nyelven léptek be, vagy amerikai angol nyelven, esetleg az URL végére beírjátok, hogy &lang=en az angol-angol nyelvű felülethez és így a chathez is, vagy &lang=us az amerikai-angol nyelvű felülethez és chathez. Persze ilyenkor az egész főoldal és minden más nyelve is változik, de lesz használható chatetek.

    Hogy ez marad-e így, vagy lesz-e magyar chat azt nem tudom, ez is csak saját tapasztalat :)
     
  18. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Kicsit vicces magamba beszélgetni :p, persze tudom ezek a szerverek nem sokakat érintenek. Az is vicces, hogy leírom mi van és olyan szervereken panaszkodtok, hogy az új mega szerveren nincs chat, ahol van. :cool:
     
  19. OnimeNoNeko

    OnimeNoNeko Aktív író

    Vagyunk azért páran . Chat így nagyon rossz. Liga se tetszik igy hogy 7 szerverrel kell szenvedni. Eventek meg sok mindenre nem kell számítani szerintem:)