Vudukáprázat

Kategória: 'Általános kérdések', témanyitó: Fejvadász, témanyitás ideje: 10.12.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Sziasztok.
    A vudukáprázat tényleg csak addig véd 6%ot (maxon), amíg van vudupajzsod?
     
  2. *-LEGOLAS-*(HUN)

    *-LEGOLAS-*(HUN) Utánpótlás-írogató

    nem, véd tovább is
     
  3. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Oké én elhiszem, csak eddig 1 játékos mondja ezt, egy meg azt, én meg nem tudok dönteni. Adminisztrátor válaszát várnám, mert az én szemembe az hiteles.
     
  4. *-LEGOLAS-*(HUN)

    *-LEGOLAS-*(HUN) Utánpótlás-írogató

    ha gondolod..:) attól, hogy vudubástya az még nem jelenti azt, hogy csak akkor érvényes ha van vudupontod :) pl a tat(fedélzet) bástyának mi köze van a sebbeségnöveléshez? :)
     
  5. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

  6. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Köszönöm. :)
    Majd aktíválom, ha meg is veszem. :D
     
  7. Spongee™

    Spongee™ Rutinos

    Nem,nem írta jól.:D
    A 6% a vudubástyán addig jó,amíg van vuduéleted. Amint elfogyott a vudud aktiválódik a Páncélozott hajótörzs,ami a normál életedet védi 12%-al.

    Egyszerű,álljál oda egy szigethez,nézd meg mennyit lődd rád van vudud,és mennyit miután az életed fogy.

    Az én Vuduéletemre 2300-2200-at lő,és amint az életemet lövi 1700-1800-at.
     
  8. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    De, jól írta ;).

    Az elmélet azt mondja, hogy a Vudukáprázat és Páncélozott hajótörzs is működik, függetlenül attól hogy van-e vudupajzsod vagy sem.

    Részemről gyakorlatban is így van, ha már említetted ezt a tornyos példát:
    Cadoc VP-re:
    • Páncélozott hajótörzs + Vudukáprázat: 3900-4100
    • Páncélozott hajótörzs: 4150-4400
    • Vudukáprázat: 4900-5100
    Cadoc HP-ra:
    • Páncélozott hajótörzs + Vudukáprázat: 3900-4100
    • Páncélozott hajótörzs: 4150-4400
    • Vudukáprázat: 4900-5100
    Persze ezekben volt szórás, ezért pár lövés után nem feltétlen látod a különbséget, főleg nem a 6%-os bónusznál. Amikor valaki valamit tesztel, egy konkrét dolgot, akkor érdemes kikapcsolni az összes többi hasonló bónuszt adó felszerelését. Vannak bizonyos dolgok, amelyek bizonyos körülmények között rontják egymás hatását ;).
    Továbbá az sem elhanyagolható tényező, hogy itt 2 teljesen különböző extráról van szó! Egy a sebzés elkerülést növeli, másik a kitérési esélyt! Nagyon fontos, hogy ezzel tisztába legyünk, és persze azzal, hogy ezek miért is fontosak, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetnek a tengeren. Például azt gondolod, neked milyen jó a védelmed, nem lehet rád lőni "túl nagyot" és mégis :cool:
     
    FM_Héra kedveli ezt.
  9. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Bocs Spongee, de én inkább az adminisztrátornak hiszek. (Sajnálom, nem megbántásképp, csak hát ő mégis adminisztrátor ;) )
    Egyébként köszönöm mindenkitől a segítséget.

    Ha van valakinek ideje összefoglalná nekem, -legyen szíves- hogy pontosan mennyi maximum védelmet lehet kihozni a hajóból, mind sebzés elkerülése, mind kitérési esély tekintetében; ha minden lehetséges eszköz rendelkezésre áll, és minden maximumra van fejlesztve. További kérésem: mik ezek a dolgok? (1-2t tudok, de nem mind, legalábbis szerintem nem mind).
     
  10. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Ez aranyos, kár, hogy adminisztrátor ezt nem fogja megerősíteni ;).

    Tök véletlen van egy ismertető "sebzés" címmel, amiben ennél sokkal több is össze van foglalva ;).
     
    Spirit kedveli ezt.
  11. Fejvadász

    Fejvadász Haladó

    Meg is találtam, elég sok új dolgot tudtam meg, köztük: "A sebzés elkerülés akár 96% is lehet, ezzel csökkentve az ellenfeled sebzés bónuszát."
    Az igen. Ha valaki ezt összehozza, lelőhetetlen hajója lesz, akár 1vs5be is (ha azoknak nincs ilyen magas védelmük, közel se), mert 4% sebzés, az elég csekély. Lőne 50k-t, azt lő 2k-t. :D
    ....és még sok minden mást is megtudtam... (pl a kritikál plusz sebzés, akár 75% is felmehet WOW, én ilyen 20-30%ra saccoltam, de nyilván, akkor a védelmedből kell lefaragni).
    És még egyszer; köszönöm a segítséget. :)
     
  12. sysrq33

    sysrq33 Járnitanuló

    Azzal vigyázz, mert az az ellenfél sebzés bónuszát csökkenti, szóval szerintem azt ami az alap sebzésen felül van neki. Én arra voltam kíváncsi, hogy ez egy NPC esetében hogyan van, de eddig akárkit kérdeztem nem tudta megmondani.
     
  13. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Az NPC sebzését is ugyan úgy csökkenti.

    Ezeknél csak arra kell figyelni, hogy mi mit csökkent. Azt más lassan kezdi megérteni mindenki, hogy mire jó a találati arány és kitérési esély. Azt azonban még kevesen, hogy hogyan működik a sebzés bónusz és sebzés elkerülés :(. A sebzés elkerülés nem az ellenfél sebzését csökkenti, hanem annak egy bónuszát, ami befolyásolja a sebzését. Ez nagy különbség! Aki az előbbit gondolja, az jogosan mérgelődik, hogy van 50% védelme, és 50k-t sebeznek rá alapból, ezek szerint az a valaki, aki 50k-t tud sebezni 50%-os páncélra az 100k-t tud páncél nélkül, pl NPC-re. Ez viszont nem igaz. Ez nem így működik. ;)
     
  14. sysrq33

    sysrq33 Járnitanuló

    NPC-ket tekintve én csak ott zavarodtam meg, hogy a kitérési esély és a sebzés elkerülése is csökketni a sebzését. Megnéztem külön-külön a kövekkel. Viszont akkor meddig működik ez NPC-k ellen? Mert a kettővel több mint 100 % elérhető, de gondolom van valami turpisság, amit nem találok :D
     
  15. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Pontosan ez az amit fentebb írtam ;). Ha van 50% sebzés elkerülésed az nem azt jelenti, hogy 50%-kal kisebbet lőnek rád. Ez fordítva is igaz, ha kapsz 100% sebzés bónuszt, az nem feltétlen jelenti azt, hogy 100%-kal nagyobbat fogsz lőni. Lásd foci event alatt a foci lőszert. Nem feltétlen sebzel duplát ;).

    Egyébként megoldható, hogy ne sebezzenek rád, ha elég nagy a különbség 2 hajó között (2 játékos, vagy 1 játékos és NPC között). Amikor nem sebez, akkor "0"-t látsz ;).
     
  16. MOGAN.HST

    MOGAN.HST Utánpótlás-írogató

    DD az hogyan van, hogy a Phobos házi kedvenccel arany védelmi táppal, kitérés ill. sebzés elkerüléses kövekekkel rendelkezik a hajóm és mégis lő rám valaki 40 ezret világító lőszerrel miközben az átlag lövése 44 ezer??
     
  17. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Mire 44k az átlag lövése? Van bónusz ami csak PVE és ami csak PVP csatában jó ;) . Szóval lehet több a sebzés bónusza ellened, mint 'átlagban'. Kitérési esély simán kiiktatható egyéb bónuszokkal, mintha nem is lenne.

    A játék sebzés számítása igen összetett! Nehéz megérteni, de nem lehetetlen. Aki akar és tud, az szánja rá az időt, hogy megértse, később egyszerűbb lesz taktikáznia, felépítenie a hajóját és nem fog csodálkozni bizonyos sebzéseken!
    Egy régi klántársam idézem: "Nem matek órán vagyok, csak játszani szeretnék". Ezt az után mondta, miután megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy milyen fontos is, hogy ismerje a dolgokat, mivel rendszeresen panaszkodott, hogy milyen jó a védelme és mégis mekkorákat sebeznek rá, majd meguntam, odamentem és kapott pár lövést tőlem is ;). Azóta én is csalok a szemében, és azóta sem akar matekozni :(.
     
  18. MOGAN.HST

    MOGAN.HST Utánpótlás-írogató

    44k npc-re mondjuk annyi volt mint nekem csak én lőttem rá 32k-t. Pedig van 5%-os pvp sebzéses kő, ill. találati arányra is van, de úgy látszik nem sokat ér :D
     
  19. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Nem lősz tőle 5%-kal nagyobbat az ellenfeledre az szinte tuti, és nem is túl feltűnő a hatása, ha mellette van már 50-60% sebzés bónuszod.
     
  20. MOGAN.HST

    MOGAN.HST Utánpótlás-írogató

    Akkor nem tudom miért lőttem annyival kevesebbet, mint ő még a találati esélyem is 140% felett volt neki meg 110 körül.