Általános vélemények a játékról

Kategória: 'Általános visszajelzések - Dicséret és kritika', témanyitó: $GOBLIN$HUN$, témanyitás ideje: 8.2.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Saracen

    Saracen Kivételes tehetség

    Azt, hogy az aruba üstjét a biztonságos kikötőbe rakták, nagyon nagy hibának tartom. Egyrészt, ha csillizek miért kell nekem térképeket menni, míg megtalálom a legközelebbi kikötőt, valamint az is hiba, hogy most sehol nem látom a mojó mennyiségét.
    Másrészt eszembe jutott az is, hogy a kis szintű játékosok hogy dobják a mojót, ha 7-es szint alatt vannak?
    Jó lenne ezen változtatni!
     
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  2. ¤ROBERTO¤

    ¤ROBERTO¤ Utánpótlás-írogató

    Amióta össze vonták a szervereket az Eu3 játszhatatlan! Most is megállta játék event közbe stb....A botosokat nem dobják ki .... olyan eventekett csinálnak ami jó és meg látják hogy jó az event akkor már azonnal el ***MODERÁLVA*** rajta valamit mint például most. Meg értem én hogy a BIGPOINT valamiből meg szeretne élni, de ha már költök rá akkor hadjáthasak rendesen és ne csak arra menjenek hogy minél többet költsön az ember erre a játékra. Valami meg oldást ki kéne erre találni mert nem hiszem hogy az emberek sokáig fogják ez tűrni. :)))
     
  3. v43-1018

    v43-1018 Utánpótlás-írogató

    Az elmúlt két napban kétszer fagytam ki a bónusztérképről és kárba vész a sok lőszer....:mad:
     
  4. TYUPI™

    TYUPI™ Fórumlakó

    Kedves DD mivel CM felénk nem jár így jelezném hogy probléma van a bónusz mappokal 2 es hullámig el megy utána meg ál és újra kezdi 1 estől megint 2 ig azért írom mi elött a játékosokat nehogy be huzzátok megint a csőbe ( mondjuk a csalók ezt megint nagy hajszával csinálják ) Meg köszönném ha jeleznéd.
     
  5. $GOBLIN$HUN$

    $GOBLIN$HUN$ Fórumlakó

    EU2 fagy a sok Botos miatt jó a game GRT:mad::mad::mad::mad::mad:
     
    sityu kedveli ezt.
  6. ₪H!†Ξ†LΞΠ₪™

    ₪H!†Ξ†LΞΠ₪™ Fórum-zöldfülű

    Sziasztok!Bár a játékban vannak kisebb-nagyobb hibák,amik kicsit bosszantóvá teszik a játékot néha,de vannak pozitivumok is.Jelen esetben CM Ladik munkáját dicsérném ,segitőkész ,minden kérdésemre pontos és alapos választ adott.Sok CM példát vehetne róla.Köszönöm
     
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  7. KLobonc

    KLobonc Utánpótlás-írogató

    Nos ha a bástyán Erővel telített amulettékszerek Szint 6 van kifejlesztve, ez növeli a vuduamulettek gyógyító erejét 35%-kal. Ez annyira nem undorító
     
  8. sityu

    sityu Utánpótlás-írogató

    aham,értem én.tehát semmi változás?bár voltam tengeren láttam


    rendben héra olvastam.elnézést.bár szerintem semmi olyat nem irtam amit valaki ne tudna.
     
  9. FM_Héra

    FM_Héra Fórum parancsnoka

    Köszönöm a megértésed sityu!
    Bármit is tudunk, azt a fórum szabályai betartásának figyelembevételével igyekezzen mindenki leírni.:)
     
  10. sityu

    sityu Utánpótlás-írogató

    rendben,tiszta.
     
  11. makfer

    makfer Törekvő

    1, A játék nem preferálja a kis játékosokat, nem építi ki az alsó réteget amin szórakozhatna a felső réteg
    2, Átláthatatlan, a régi és új dolgok miatt is, a seafight bibliát alig lehet megtalálni és nagyon nem hatékony, nem interaktív, ami én egy nagyon egyszerű ám hosszan kivitelezhető megoldást tudnék, de nem vagyok fejlesztő és gondolom ha tanácsot is adnék egynek nem fogadnák meg, de ez lényegtelen.
    3. A chat inaktív, okokat nem taglalom, de ez van, így még gyorsabban elunja magát az ember.
    4. Nincsenek napi küldetések, pedig nagyon egyszerűen meg lehetne őket oldani, sőt találékonyan is, de ez megint fejlesztői dolog, a próbarendszert az ember hamar letudja és egyhangúsodik a játék.
    5. A legnagyobb probléma a játékban az, hogy kevsen kezdik el és aki el is kezdi a főoldalnál elgondolkodik rajta, hogy megéri e, rengeteg olyan dolog van amit nem lehet megszerezni csak pénzért, olyan dolgok aminek semmi értelme, egyszerűen próbálnának pénzhez jutni a fejlesztők, pedig rossz helyen kopogtatnak új tagokat kéne toborozni, vagy a régieket visszacsalogatni, mert ha jól érzékelem régen sokkal többen játszottak, mind1 ez csak egyéni vélemény, de a régi rendszer jobb volt, pedig a pénzes és nem pénzes régió nagyon el volt választva, de ott legalább úgy érezted, hogy megszerezhetsz dolgokat csak játékkal, most tele van olyan dolgokkal a játék amit csak pénzért vehetsz.

    Én régi játékosként elég sokat költöttem a játékra, míg a chatről le nem lettem tiltva, okokat nem taglalnám, mert tudtommal tilos és lényegtelen, de most egy fillért nem költenék a játékra, mert még abban sem vagyok biztos folytatom e, barátkozok vele és várok 1-2 eventet, majd meglátom.

    Ez az általános véleményem a játékról.

    Annyit hozzátennék, hogy nagyon nagy potenciál lenne a játékban, biztonságos kikötő ötlet például nekem nagyon tetszik, nem tökéletes még, de nagy fejlesztői felületet rejt.
     
    sityu, Anna88, ~Zsuzska~ és 4 más kedveli ezt.
  12. HITMEN36.

    HITMEN36. Junior szaki

    Mondjuk 2/1 egyen ???
     
  13. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Köszi a véleményed, nem kötekedni szeretnék, csak tisztázni pár részt:

    A Seafight bibliát kb 8 éve pontosan ugyan ott lehet megtalálni. Tehát a játék ismertetők tetején! Nem mellesleg elég sok hozzászólásom olvasható a fórumon, melyek mindegyike alján ott van az aláírásom. Abban szintén szerepel a Seafight Biblia, rákattintva már olvashatod is.

    Nem igazán értem, hogy egy "tartalom jegyzék"-től milyen hatékonyságot vár az ember, hiszen a Seafight Biblia egy tartalom jegyzék, egy link gyűjtemény a fórumon található fontosabb témákról.

    Ez egy fórum. A biblia, ahogy fentebb írtam linkek gyűjteménye. Ötletem sincs, hogy ez hogyan válhatna interaktívvá.

    Ha az ötleted a fórum jelenlegi keretein belül megvalósítható, akkor főleg írd meg, mert az akkor csak a mi csapatunkon fog múlni, hogy megvalósul-e, tehát jobb eséllyel indul, mint 1 játék fejlesztési ötlet ;). Ha ehhez meg kellene bolygatni a fórum alapjait, átkódolni, stb, akkor felejtős.

    Egyébként... Bármilyen nevetséges, könnyű, semmitérő próbával találkozol a játékban, és itt gondolok többek között a szintek után kapott próbákra, de az event próbákra is, ezek mind lényegében egy interaktív ismertetők, hiszen ezek által magad is kipróbálhatod azt, amit egyébként nem akartál, vagy eszedbe sem jutott, hogy lehet olyat is.


    Téves infó, vannak napi küldetések!

    Ez már csak saját vélemény, de én soha nem chateltem, talán csak a legelején. Majd jött a TS2, TS3, és eszembe sem jutott, hogy én játék közben még gépeljek is, mikor beszélhetek is. Akikkel beszélni szeretnék, azokkal ott vagyok 1 TSen. ;)
     
  14. makfer

    makfer Törekvő

    Kedves DD én sem kötekedni szeretnék, sőt építő jelegűleg írom a dolgokat, sajnos van egy kis agyi rendellenességem, így vannak emberi dolgok amiket nem vagyok képes megérteni(nem értem mi bántó azon ha őszinte vagyok), szóval ha bántó hangnemet használok kérlek nézd el nekem, nagyon nincs szándékombam, sőt nagy kedvellek, régről is.

    Kérlek nézd kezdő játékos szemmel a dolgokat én meg tudom tenni, mert nemrég kezdtem újra a játékot. KAttints a fórumra és keress rá bármire, de csak keress, ne állítgass (ajánlom: kristály, tehetségpont, seafight biblia), ha megteszed látod mit lát egy kezdő, ha azt mondod neki keresse a seafight bibliában akkor beüti a keresőbe és ezt látja, hozzáteszem HA valaki mondja neki. Tegyük fel, hogy lentebb görget és rákattint a seafight bibliába és valamiért akkor keres, mert gondolja úgy azon belül keres, mert van keresés csak ebben a fórumban akkor sem talál konkrét információt, hanem megint mellé megy, ahhoz hogy a tényleges seafight bibliához elérjen, ahhoz ahol naphosszat olvashat (én szeretek olvasni és éleztem mikor utoljára olvastam), akkor sem biztos megleli amit keres, ez egy nagyon bonyolult játék.
    Szóval ezért mondom, kezdő szemmel nézve a fórum rendszer nem kielégítően jó. Újra elnézésed kérem, ha ezzel bántok valakit, de ha megtetted amit kértem látnod kéne hogy játszik egy kezdő.

    Azonban lenne egy tökéletes fejlesztői alternatívám, hogy nehogy azt hidd csak kötözködök, mert én szeretem ezt a játékot és szeretném ha a játék is és én is boldogan játszhatnánk együtt, én kishajóként naponta 10szer csobbanva, a seafight bankszámla meg szépen gyarapodva, mert a sok boldog ember játszik a kevésbé sok boldog ember pedig költ is a játékra.
    Szóval az alternatívám: Hogg (név szubjektív) a vén tengeri medve, aki midnen fülön belül megtalálható és betérhetsz hozzá 1 kattintással a kocsmába (ami nagyon kalózos), a jó hozz 1 sör áráért vagy jó pénzért (10-1000 arany) tanácsot ad neked sörönként vagy erszény aranyonként 1et attól függően mit kérdezel, ezzel egy beépített interaktív súgó mindenez ami fejleszthető is később, átírható. Amit Hogg elmondott neked azt te felírod a hajónaplóba, később kikeresheted, persze átlátható legyen, ha valami megváltozik eltűnik elmosódik a festék és újra be kell térned Hogghoz hogy megtudd mi változott, interaktívan történnek változtatások. Plusz 1 adalék lenne ilyen kocsma minden biztonságos kikötőben ahol a szinteknek megfelelő tanácsokat kapnál, mit csinálj 2es szinte, 5/1nél pl hogy ha fentebb lépsz akkor nem tudsz admiral sinclaret lőni, útmutatásokat kalózoknak. Sztem ez egy csodás működőképes, fejlődőképes súgórendszer. Persze van rengeteg hasonló ötletem, de inkább visszamennék csilizni, mert tele volt a tenger mikor eljöttem és nem tudom érdekel e bárkit :)

    Remélem DD hasonló véleményre jutsz mint én, hogy a fórum seafight bibliája nem kellően hatékony, nem kellő mértékben hatékony a súgórendszer 1 10éves játékhoz képest és ha esetleg lenne egy fejlesztő akivel társaloghatnék is, ha van rá igény szívesen adnék tanácsokat, de gondolom 100-an is vannak akik szeretnék ezt, igény nélkül nem teszem :)
     
  15. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Oké, lássuk.
    • Kristály.... rengeteg témát ad ki, hiszen elég sok helyen előfordul. Ha kezdő vagyok ha nem, vagy végig lapozom ezt a rengeteg találatot, vagy szűkítek a keresési feltételeken. Ha például egy ismertetőt keresek a kristályról, akkor csak az ismertetők között kerestetem (azon belül is, inkább csak a játék ismertetőknél). Máris jóval kevesebb a találat.
    • Tehetségpont....ugyan az a helyzet, mint a kristálynál. Szűkíthető a keresés. Elég egyszerűen megtalálható a pontos leírás, ha csak az ismertetők között akarod keresni.
    • seafight biblia... már kevesebb a találat szűkítés nélkül is, köztük ott van pontosan a seafight biblia is, meg még néhány másik téma, ahol szó van róla.
    Szóval említettél 3 példát, megnéztem, úgy ahogy írtad, meg is találtam a hozzájuk tartozó leírásokat. Persze az más kérdés, hogy ha valaki nem tudja használni a fórumot és pl keresni, de erre is van leírás, vagy akár meg is lehet kérdezni.

    Nagyon bonyolult, ez kicsit túlzás. Sok apró részletre lehet figyelni, de nem egy kezdő játékosnak. Szerintem.

    Érdekes amit írsz, mert ilyen tanácsokat, ötleteket már évek óta kapsz teljesen ingyen, még akkor is amikor nem kéred ;). Amíg arra vársz, hogy betöltsön a térkép, addig pont ilyen tanácsokat olvashatsz. A másik jelenleg most nem elérhető, de az előző főoldalon (a slideshow előtt) volt a főoldalon egy "tippek" menüpont, ahol elég sok okosság volt leírva. Ezek többsége persze elég bugyutának hangzik egy öreg kalóznak, de természetesen ezek a kezdőknek vannak.

    Szóval én nem érzem kevésbé hatékonynak ezt a rendszert, mint amilyennek lennie kellene. Kicsit keverted is a dolgokat, mert ezek szerint te a játékba szeretnél több infót megmutatni, olyanokat amik már most is elérhetőek a fórumon, csak ugye tudjuk, hogy sokkal egyszerűbb nem elmenni a fórumra, nem rákeresni, nem elolvasni, hanem inkább nem tudni róla, vagy megkérdezni a CMtől, supportól (akik jobb esetben fórumra irányítanak ;) )

    A fejlesztők fejlesztenek, és nem csevegnek ;), de ha mégis szeretnél nekik írni, illetve közvetlen tőlük kapni a választ, akkor ajánlom a német fórumot. Ott szoktak lenni fejlesztők is, persze nem véleményeznek minden ötletet, sőt, csak nagyon keveset és ritkán. Magyar fórumot tuti nem olvasnak, de más fórumot se nagyon, nem is kell nekik, hiszen ezért szoktuk írni, hogy véleményeket fórumra (nem chatre, nem supportra), mert 1-1 fejlesztés, event közben, után egyben látjuk itt a fórumon a véleményeket, ezeket összegezzük és továbbítjuk az illetékeseknek. Persze ugyan így tesz az összes többi csapat a többi fórumon is.
     
  16. makfer

    makfer Törekvő

    Rendben, én kifejtettem a véleményem, 2szer kezdtem újból a játékot, ez az én szemszögem, gondolom mindenkinek megvan a sajátja, csak én saját példámból tudom, hogy 2.szor kezdem a játékot de még így is sokszor tele vagyok kérdésekkel, mert a játék változott (például még mindig nem tudom, hogy kristályt dobnak e még a sima npc-k vagy nem) szeretek olvasni, nagyon is, de hogy végigolvassak sok oldalt azért, hogy ezt megtudjam.... :)

    Mind1 azért köszönöm az eszmecserét, várok még max 2 eventet és eldöntöm folytatom e a játékot, mert én keveslem a számomra számító, tényleges fejlesztéseket (igaz azért voltak, van ami tetszett is, csak elindult a dolog a fizess vagy nincs élmény felé kicsit). Azért is jöttem ide vissza, mert ahol játszottam évekig, ahova havi szinten öltem az erre szánt pénzemet az a játék behalt (semmi event, semmi életjel a fejlesztők felől kb 4-5 hónapja).

    És köszönöm DD a választ, ma reggel azért beugrott, hogy bármi van a játék dolgozóinak tilos kritizálni (tudtommal) a játékot, így őszintén sajnálom, hogy győzködtelek, feledékeny vagyok :)

    Ha gondolod töröld a hozzászólásokat, ha provokatívnak találod, nem volt szándékomban (tényleg), szíved joga, sértődés nem lesz belőle :)

    Ui.: Javítanék elég sok pozitív fejlesztés is történt a játékban, csak fel sem tűnik sokszor a sok 'apróság' :D
     
    Utoljára szerkesztett: 18.5.16
    ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
  17. [DD]

    [DD] Fórum elő legendája

    Persze, csupán annyit kéne megtenned, hogy elolvasod az NPC-k leírását.

    Nem tudod, hogy hol van? Az ismertetőknél. (3 oldalnyi ismertető cím van, ami max 60-t jelent)

    Nem akarsz ennyi címet olvasni? Keress rá, írd be a keresőbe, hogy NPC, és csak az ismertetők között keress.

    Nem találod? Rosszul keresel, nem tudod használni a fórumot, venni kéne a fáradtságot, hogy megtanuld használni.

    Még mindig nem találod? Rákérdezel egy már meglévő témában, vagy ha nem találsz a kérdésednek megfelelőt, akkor nyitsz egy új témát.


    A játék dolgozóinak véleményét alapvetően soha nem fogod megismerni. ;) Nekik van jobb dolguk is, mint véleményeket írnak a saját munkájukról :cool:. Mi (fórum csapata ;) ) pedig eddig is leírtuk a véleményünket, bár mi nem vagyunk a játék dolgozói, teljesen mind1, hogy az épp pozitív vagy sem, hiszen akármennyire is hihetetlen, még mindig semmi probléma nincs a negatív véleményekkel. Nem gond, ha valakinek nem tetszik valami és ezt szóvá is teszi. A gond még mindig ott van, hogy ezek többségét mindig trágár szavakkal teszitek :(.
     
    makfer kedveli ezt.
  18. v43-1018

    v43-1018 Utánpótlás-írogató

    Majd,ha nem 10 meg 8 éves hajók lövik halomra a kezdőket pl a 3-as térképen meg a 2-esen akkor lesz értelme a fórumnak is.Addig max kritizálni lehet,de sok értelme nincs,mert senkit nem érdekel ez a probléma.
     
    $GOBLIN$HUN$ kedveli ezt.
  19. makfer

    makfer Törekvő

    Ez tényleg egy érdeke felvetés, azonban itt kicsit bonyolultabb a probléma, mert tegyük fel mi van, ha kitiltják a 20as szint (hasra ütök szám) feletti hajókat az 5/alól, így csökkentve a nagy hajók kicsik sülyesztgetéseit, abban az esetben bejön egy olyan probléma is mi van, ha jön egy olyan event amit ki kell lőni x idő alatt, akkor bizony jól jön 1 nagy hajó, konkrét példa a mostani event küldetések között le kell lőni 1 5,5 millás teknősölőt, amit egy kis hajó egyedül nem tud és az utolsó lövés kéne, vagyis ha egy nagy segít megoldható, de egyedül esélytelen. Én például az első nap mikor mindenki lőtte 4. próbálkozásra megkaptam az utolsó lövés szerencséjét (mert az volt inkább), így mehettem tovább, de aki most lőné az egyszerűen nem tudja egyedül kilőni, más meg per pillanat azt nem nagyon lövi.
    Összegezve sokszor kellenek a nagy hajók a kis térképre. DE a kezdő bónusz ezért van kitalálva, hogy ne egyből tudjanak kilőni, én ezért sem aakrok egyenlőre 5/ felé vizsgázni, igaz az event miatt lehet kéne, emrt 6/en van csak 1 típus, szóval nagyon meggondolandó nekem mi lenne a helyes :)
     
  20. KillerHU

    KillerHU Aktív író

    Igen, ez a tipikus eset, hogy a nagy hajók segítik a kicsiket és meghagyják az utolsó lövést nekik. Olyan elő sem fordul, hogy a nagy hajók megvárják amíg a kicsik kínkeservesen lövöldözik az NPC-t, vagy szigonyozzák a szörnyet, majd hogy hogy nem tortugából, vagy csak simán odaúsznak és ők viszik be az utolsó lövést, vagy inkább előbb a kicsi hajót kilövik, hogy 100 százalékosan biztosítva legyen az utolsó lövés esélye.
    Ez mondjuk csak az én ironikus véleményem, de szerintem nincs igazad.
    Amúgy 10 kisebb hajó, nem kezdőkre gondolok, de 1-2-3 éves hajókra, simán elbánnak egy 5-10 milliós nagyságrendű NPC-vel, ahhoz nem kell 8-10 éves hajó jelenléte.
     
    v43-1018 kedveli ezt.