Szörnyek

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: skorpió05, témanyitás ideje: 1.1.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Jó napot játékostársak!
    Arra gondoltam, talán az NPC szörnyek mozoghatnának (tudom, hogy van amelyik mozog, de mindnek jólenne). És mondjuk ha egy bizonyos közelségbe kerülünk hozzá elkezdene utánunk jönni a maga kis tempójában és amikor közvetlen mellénk ér, megüt minket. Természetesen az olyan, mint például a polipcsáp, az jó így, de én pl. a serena-ra gondolok és a többire.
    Ezen kívül még szinteket is lehetne nekik adni, hogy tmadás vagy kém titka nélkül következtethessünk az erőségére.
     
  2. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Üdv!
    Szerintem a szörnyek jók így ahogy vannak. Gondolj bele, van hogy így sem bírják a szerverek, (szerencsére jó ideje már nem volt ilyen, legalábbis én nem találkoztam mostanság ilyen jellegű problámával) és felesleges teher lenne a játékot futtató szervergépnek/eknek.
    Inkább azt mondanám, be lehetne őket vonni több mindenbe, esetleg jobb jutalmak, meg hasonló dolgok, mivel már sokmindent nem adnak a játékhoz, főleg lentebbi mappokon, csak a próbák meg a vizsgák teszik szükségessé.
     
    Naksi kedveli ezt.
  3. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Van benne igazság. De legalább azt kéne kijavítani, hogy a policsápokon kívül semmilyen event vagy alap szörny NE TUDJON ÁGYÚGYOLYÓVAL TÁMADNI, csak saját erejével (eleinte lehet, hogy furs lesz, de így a logikus szerintem) ;)
     
  4. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Melyik szörny támad ágyúgolyóval? Még a Tentakel sem támad azzal, az is polipméreggel "lő". (inkább köp :D) A sárkányok tüzet okádnak. Hirtelen nem jut eszembe több amelyik messziről sebezne. Az eventeken is angolna ráz, meg hasonlók. Habár a mostani Midgardi kigyót nem figyeltem annyira, talán az lő. De ez a legkevesebb szerintem, legalább nem fogyaszt annyi erőforrást plusz egy mozgássorozat. (a "megütése") Meg egyébként is, ha ragaszkodnánk a logikus, és valós dolgokhoz, akkor sokmindent meg kellene változtatni.. Avagy visszacsinálni. Lásd a hajók mozgását. :D Szerintem jól vannak így.
    A szörnyekért való jutalmat, és értelmük növelését támogatom, de szerintem felesleges a módjukon változtatni. :)
     
    Naksi kedveli ezt.
  5. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Valamit tényleg lehetne kezdeni velük, mert próbákon kívűl teljesen feleslegesek. Főleg 40ezer életekkel.
     
    Naksi kedveli ezt.
  6. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Az eventesek. Pl. A Bjorgold
     
  7. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Amúgy mitt szóltok a szintezéssel kapcsolatban?
     
  8. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Valamit lehetne velük kezdeni, de az agresszív viselkedés is elvetendő szerintem hogy követne meg támadna, van így is olyan hely ahol van ilyen bőven elég, ami a véredet akarja, és alig tudsz elkezdeni javítani. :D Ráadásul szörny sok van és sokféle, mégúgy sem tudnál javítani. Szintet adni ez okból meg akkor megint csak felesleges, a hp-t úgysem nézem ha kell valamihez. (Legalábbis én nem szoktam, örülök ha találok :D) Hogy sebezzen ha megtámadom, az is érdekes volna. Akkor már inkább meneküljön mint egy normális élőlény, max. a bálna meg hasonlók szoktak esetleg támadó jellegű mozzanatokat mutatni. :)
     
  9. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Örülnénk, ha ezt a részt kicsit jobban kifejtenék a hozzászólók, esetleg ötletelnének, mit lehetne kezdeni a szörnyekkel. Eddig nem olvastam rossz dolgokat, de jó lenne, ha kicsit konkrétabban is megfogalmaznátok az igényeiteket, hogy ötletként továbbíthassuk. :)
    Jó ötletelést!
     
  10. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Hát, akkor ötleteljünk. :rolleyes:

    Mint írtam én nem gondolnám hogy szüksége lenne a szörnyeknek új mozgásformára. Viszont, ki lehetne alakítani egy, a szörnyekre alapuló piacot, amiken a szörnyek elejtésével szerzett bőröket, vagy pikkelyt, vagy fogat, vagy hasonlókat lehetne beváltani, mint fizetőeszköz. De talán még jobb lenne, ha bejönnének új "kiegészítők" vagy hasonlók, pl. ha szerzek 10 db kéksárkánybőrt, (Raskvarik) akkor abból készíthetek páncélzatot. (Ezt később kifejtem) Ehhez még kellhet halszálka (tűnek, öszevarrni a bőröket, hogy legyen benne valami valós alap) és valami kötözőanyag, ("cérna") ami pl. angolna bőrből készül, és egy angolna bőrt el lehetne készítettni "cérnává".
    Ezekhez az elkészítésekhez pedig lehetne létre hozni egy új figurát, egy műhelyt, vagy egy mozgó hajót, aminél némi aranyért vagy gyöngyért, kristályért (attól függően milyen erősségűt szeretnénk, és ugye hogy miből az is számít) elkészíti nekünk az adott tárgyat abból amit viszünk neki. Ez lehet időhatáros, pl. egy kéksárkánybőr páncélzat 0. szinthez hogy elkészüljön kell várni 10 percet, (de vissza lehet jönni később, nem kell megvárni) és x aranyba kerülne. Ezt lehetne fejleszteni, azzal hogy hozzáadunk vörössárkánybőrt (Marduk) a kéksárkány 0. szintű páncélhoz, és ezt megint berakjuk a műhelybe fejlesztésre, de ez már gyöngybe kerülne. És ez a páncélzat nem Pvp, sem NPC hajók elleni védelmet nem nyújtana, hanem lehetne egy szörny Boss, vagy Anya, aminek a "gyermekei" kilövésével vivjuk ki haragját, és előtűnik. Ezt is szigonnyal lehetne lőni, és ehhez kellenének még felszerelések, amik a szörnyekből szerezhető tárgyak (bőrök, fogak stb) elkészítéséből jönnének létre. Esetleg különleges szigony, mert csak az sebzi "Anyát", akkor valami olaj, ami növeli a sebességet amivel könnyebben kikerülhetjük "Anya" támadásait, tehát figyelnünk kellene merre csap le, és elhúzni a csíkot onnan, de ezt nem körökben gondolom mint Typhonnál, hanem esetleg amerre emeli a csápját, vagy hasonló, a lényeg hogy valamennyire lehetne reflex, és odafigyelős játék, az érdekesség kedvéért.
    A sima szörnyekre visszatérve, a kiszigonyzott állatokat a műhelyben fel lehetne boncoltatni, és a gyomorban talált kagylók, vagy ilyesmi alapján adna gyöngyöt, persze x % ot levonna a "figurának" a műhelyben, de ezt a %-ot lehetne csökkenteni azzal ha törzsvendégek leszünk, (ha mindennap járunk több gyöngy, ha kevesebbet csökken) és lehetne afféle próbaként vinni neki dolgokat amivel még inkább elnyerhetjük kegyeit, ezek lehetnek bármilyen tárgyak.
    A szörnyekből szerzett dolgokkal nem gondolnám hogy szerezzünk előnyt PvP és NPC hajók elleni harcokban, inkább a szigonyzást lehetne vele fejleszteni, a sebességet, esetleg egy új fedélzet szigonyoknak. A célja inkább az arany, a gyöngy és a kristály, korona szerzés lenne, vagy be lehetne váltani őket a piacon, mint csereüzlet működne, tárgyakra, ágyúkra. (max ennyit számítana bele PvP és PvE hajók elleni harcba).
    És mivel gondolni kellene a botosokra is, minden egyes szörny támadásra ki kellene találni valamit, amit meg kell csinálni hogy tudjuk lőni a szörnyet, különben eltűnik mindenféle jutalom nélkül. Ez lehet felugró ablak a játékon belül, vagy itt jelenhetne meg kör amibe bele kell menni, vagy fel kell venni valamit, akármi, amivel meg lehet akadályozni ezeknek a "játékosoknak" a szigonyból eredő előnyét. Mellesleg hasonló dolgokat be lehetne vezetni a játék más területein is, mert felháborító tud lenni, hogy átlagos játékosként fizetek valamiért, és jön egy ilyen szószerint botcsinálta játékos, se rutinja se játékideje, de ki tud lőni mert több van neki mindenből, mint nekem. Ez most nem ide tartozik tudom, de bele tudtam szőni. :D

    Én hirtelen ennyit tudtam még hozzátenni, mérlegeljétek, szerintetek megvalósítható e.

    Üdv.: _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_
     
  11. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Ez a fő boss dolog tetszik, hogy a szerzett tárgyakat csak erre tudjuk visszaforgatni. Mondjuk én olyat se vetnék el, ha bizonyos számú szörnyet kilőve megjelenne belőle egy admirális szörny, mint a hajóknál. Minél magasabb szinten vagy (pl. 2-6,7-11,12-16...stb) annál több gyöngyöt/koronát adna sebzésarányosan persze. Így máris lenne értelme a kilövésüknek, viszont a boss is csak szigonnyal sebezhető.
     
  12. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Boss/Anya = admirális, valahogy így értettem én is, csak direkt kicsit máshogy festettem fel, hogy ne mindig ugyanaz a szisztéma legyen mint a hajóknál, ez már kicsit bevett dolog hogy megjelenik lőjük, viszontlátásra. A módján lehetne változtatni akár tárgyakkal, akár "stílusával", azért írtam a szigonyt is, hogy azzal lehessen lőni. :)
     
  13. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Új elemként pedig lehetne olyan, hogy szigonyrakéta. Egyszerre 5 szigony repülne ki, és mondjuk 3-5 perc lenne a visszatöltési ideje.
     
    Naksi kedveli ezt.
  14. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Szerintem ez az a fejlesztés amire szüksége van a játéknak! Ez lehetne az a frissítés, amire már mindenki vár, s már másik témában is várhák, hogy másabb legyen a kliens, mint a régi verzió! Tökéletes!
     
    Naksi kedveli ezt.
  15. Wyvern

    Wyvern Fórumprofi

    Jó ötlet lenne tényleg kezdeni valamit a szörnyekkel, akár valami admirális dolog, vagy a jutalmuk változzon vagy vonják őket be jobban a játékba. Egy admirális szörny amit esetleg szigonnyal lehetne sebezne szerintem jó ötlet, lehetne szintre osztva is az admirális, így az nagyobb hajók akik többet , gyorsabban szigonyoznak azok nem vennék el feltétlen a kicsiktől az admirális szörny jutalmát. Továbbá a roncsok, jégtáblák, esetleg Marduk's pellet tojásokat is bevonhatnák, nem csak event részeseként. A roncsok lehetnének a trópusi, közösségi térképeken, a jég egyértelműen a havas, jeges térképeken, a tojásokon meg ülhetne a Marduk a vulkános térképeken. Esetleg ezek teljesen megkülönböztetve adnának tárgyakat, ami a mindennapi játékhoz elengedhetetlen. Gondolok Puskapor, pánccélemez persze nem 10-20db :D Kis eséllyel gyöngyöt, vagy akár kevés koronát is, szinttől függően, rakétákat, robbanó lőszert, mojót, esetlegesen egy új BM aminek a részleteit ezekkel lehetne megszerezni melynek a végső jutalma persze valami házi kedvenc lenne.
    Lehetne szerintem ezekkel mit kezdeni, nem csak a próbák, és a vizsgák miatt. A mozgásukat, különleges támadásukat nem javaslom, maximum az admirálisoknak. Sokaknak kivan kapcsolva a szörnyek animációja, nem véletlen.
     
    ĐROTUŁŁO kedveli ezt.
  16. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Jó ötleteket írsz nem is akarok nagyon beleszólni, csak a bm-hez tenném hozzá, hogy lehetne az is szigonyzós, vagy kevert, hogy ne csak a monoton lövöldözés menjen. :D Ezek a szigonyozható tárgyak pedig nagyon jónak tűnnek, csak amint fentebb is írtam, a nem tisztességes játékosokat is figyelembe kell venni, így is elég dühítő ami folyik a tengeren, hát még ha még többet ki tudna hozni az egészből. Egyébként remek ötlet lenne, sok a fogyóeszköz. ;)
     
  17. Wyvern

    Wyvern Fórumprofi

    Persze a BM-et szigonyozósnak gondoltam, elfelejtettem mellé írni. Sajnos abban nem hiszem hogy lesz változás, ezt be kell látni, bármi jön azt úgyis kitudjak majd jól forgatni azok akik ilyenekkel élnek, de ez nem az a téma. ;)
     
  18. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Akkor csak arra várunk, hogy egy moderátor meglássa mire jutottunk és jelezzen valamit a fejlesztőknek.
     
  19. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Láttuk az üzeneteket, írunk belőle egy jelzést a fejlesztőknek.
     
  20. skorpió05

    skorpió05 Utánpótlás-írogató

    Köszönjük. Na ebből az ötletből egész jó téma lett a végére