Visszajelzés Hajósinast érintő változások

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: Esi, témanyitás ideje: 14.5.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Esi

    Esi Fórum admirálisa

    Ahoj Kalózok!

    Sok vitát találtunk a fórumon a hajósinast érintő változtatásokról. A producerünk, Jan nyilatkozatot adott ki ezzel kapcsolatosan, amit az angol és a német fórumon találhatjátok meg. Jan szeretné megadni a lehetőséget arra, hogy megvitassátok az álláspontját vele. Szóval ha kérdéseitek vannak, vagy véleményt akartok róla alkotni, akkor az angol vagy a német fórumon van rá lehetőségetek. Ha nem beszélitek a nyelveket, akkor itt is megtehetitek.

    EN:
    http://www.bigpoint.com/seafight/board/threads/statement-cabin-boys-ask-the-producer.172813/
    DE:
    http://de.bigpoint.com/seafight/board/threads/statement-schiffsjungen-fragen-an-den-producer.80196/

    A Seafight csapata
     
    Naksi kedveli ezt.
  2. ¤paraszt¤

    ¤paraszt¤ Aktív író

    nos...elolvastam amit Jan írt és pont nem érdekli a játékosok véleménye,az újítás amit be akarnak vezetni amiért kivették az inast,na arról írt pár sort amit mindenki gyaníthat,hogy kp-s lesz...úgy érzem,hogy erről már nem lehet semmi többet elmondani...ez el lett döntve,további sok sikert a játékhoz
     
  3. *pαℓذ*

    *pαℓذ* Haladó

    Szívesen alkotnánk véleményt szerintem de ahhoz meg kellenne ismerni az ő véleményét. Ezért nem lenne hátrány ha egy fordítást betennétek.
     
  4. ]EZEL[

    ]EZEL[ Törzsjátékos

    csatlakozom!!!
     
  5. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Készítettem nektek egy fordítást, amely segít megérteni a lényeget, nem szó szerint fordítottam, de tartalmát tekintve helytálló:

    "Úgy döntöttünk, hogy a Hajósinast kivesszük a játékból, mivel elértük az újratöltési sebesség maximális határát, amit még megengedhetünk. A 40%-os sebességnövelés jó ötlet volt akkor, amikor bevezettük a Hajósinast, de azóta sok minden változott. Ez abba a helyzetbe sodort minket, hogy rá kellett döbbennünk, elvesztettük azt a rugalmasságot, amely lehetővé tette számunkra, hogy újításokat vezessünk be a játékba (legyen szó akár új szintekről, akár más új dolgokról).

    A Hajósinas kivétele volt számunkra a legkézenfekvőbb, hogy a fenti problémát megoldjuk.

    Úgy tervezzük, hogy a jövőben a kiesett 20% újratöltési időt sebzésbónuszokkal fogjuk helyettesíteni, melyeket több újításon keresztül vezetünk be a játékba (új tehetségek stb). Ezek azon frissítéseknek lesznek a részei, amelyeket majd az idei év során megtapasztalhattok."

    Ezek után még van a szövegnek egy olyan része, ahol Jan mindenkit biztat, hogyha észrevétele, kérdése van, nyugodtan írja meg.

    Remélem, segített a fordításom.
     
  6. |Noisecontrollers|

    |Noisecontrollers| Járnitanuló

    Ez érthető, viszont:
    Az egy jó dolog, hogy az elvesztett 20%-ot kompenzálni akarják. Csakhogy ezt még nem tették elérhetővé (kérdés mikor fogják), és addig is csak a pénznyelés megy, mert rendelési oldalról lehet azért venni hajósinast.
    Feltételezem, hogy az acélozott lánc 5 ös szinten lesz a 10% és még 10% lesz majd valami új tehetség miatt (talán új tanösvényt is bevezetnek? infókat szeretnénk).
    Tegyék elérhetővé az 5-ös láncot olyan emberek számára is akik nem rendelik tele a hajójukat.

    Az új tehetség(ek)et hogyan szeretnék berakni? Lesz újabb 5 pontos program és az alaptehetség 70 lesz?

    Novemberig azért nem szeretnék 5 másodperces töltési idővel szaladgálni, remélem vihargyorsasággal berakják a kompenzációt ingyen.
     
    Canada és ]EZEL[ kedveli ezt.
  7. Naksi

    Naksi Fórum hercege

    sziasztok! nekem az a meglátásom, hogy nen volt fer dolog az, hogy kivették a hajósinast! Hirtelen annyi minden rossz dolog történt, hogy már nem is érdemes játszani ,mert hiába fizet a ember sok mindenért ,mégis mindig csak a új, és más dolgok jönnek, aminek soha se lesz vége... nem lehet nyugodtan játszani ,mert nem tudhatja a ember mikor mit vesznek ki, mikor emelik szó nélkül a npc sebzését, már oda fent a harcos akkorát lő, hogy nem is lehet normálisan lőni, arról nem beszélve,hogy 10 hírnevet és 10 harcost kilő a ember és akkor kap 2 közösségi őrt, 3 bérencet, ez nevetséges is, és akkor ott egy kínszenvedés míg kilövi, pedig nem is vagyok kis hajónak mondható.
    Megint be tesznek olyan dolgokat,hogy fizess ha kell, a viharlámpát nem is lehet használni, mert alig lehet észre venni, hogy nagyobbat lősz, míg te rád olyan nagyokat lőnek, hogy nem érdemes feltenni,de nem volt rendes információ mikor meg vettem,és sokan mások is megvették..Már rengeteg pénzt költöttem erre a játékra, és csalódtam meg se érte, és már bánom, ez a játék mindig gyakrabban vannak benne olyan dolgok, hogy fizess mert rá vagy kényszerülve! Jobb lesz ha itt hagyom abba hagyom, mert már így-is nagy vesztese vagyok ennek a játéknak,hiába jó a hajóm!
    Köszönöm szépen, mindenkinek további kellemes jó játékot, vásárlást stb!
    még annyit hozzá fűznék, ez a játék egyoldalú, itt a játékosok nem számítanak semmit se!
     
    Canada, Gyularombolo és °°Máté°° kedveli ezt.
  8. *pαℓذ*

    *pαℓذ* Haladó

    Én úgy gondolom hogy nem baj ha kiveszik a hajósinast és valami mással kell majd helyettesíteni. Csak az a más elerhető legyen anélkül hogy több ezer forintott keljen kifizetni érte. Tehát pl az 5. láncot felejthetnénk. Amúgy sem értem a kétféle 5ös láncot. Ráadásul akik költenek a játékra eddig is sokkal előrébb állnak mint akik nem. Ha most még a tűzgyorsaság is a pénzhez fog kötődni akkor bizony jó pár ezer játékos fogja abbahagyni a játékot.
     
  9. ]EZEL[

    ]EZEL[ Törzsjátékos

    Igaz!!!!
     
  10. LikeaMark

    LikeaMark Utánpótlás-írogató

    Ha nem vettétek volna észre, itt már régóta nem számít a játékosok véleménye... 5 másodpercenként lősz?! Kit érdekel, nekünk jön még több pénz, mert aki nem akar lassan lőni, megveszi így is, úgy is.
     
    Naksi és skillet(mho) kedveli ezt.
  11. Csontika

    Csontika Junior szaki

    Hello!

    Egyetlen oka van annak, hogy a Bigpont kiveszi a hajósinast az pedig egyértelműen a pénz ezzel mindenkinek tisztában kell lennie.
    Ezzel le akarják lassítani az újratöltés idejét, hogy arra "kényszerítsék" a játékosokat hogy megvegyék az új ágyukat rengeteg pénzért!
    Ha nem veszik meg majd ezeket az új ágyúkat esélyük nem lesz a tengeren a játékosokank egy harcban.
    Nagyon visszataszító amit a Bigpoint a játékosokkal akar most tenni.
    Ezzel a lassú töltésidővel sok játékos nem fogja már élvezni a játékot ami jelenleg is tele van problémákkal és bugokkal.

    Minden Bigpoint munkatársnak azt javaslom, hogy elsőként azon dolgozzon, hogy a játék a bugoktól és lagoktól mentes legyen mert jelenleg a játékélmény kritikán aluli.
    Ezután kellene és ezután lenne bármiféle alapja a BigPointnak ilyen és hasonló változtatások bevezetésére.
     
    Gyularombolo, ❤__*, *Viperr* és 3 más kedveli ezt.
  12. |SZITUS|

    |SZITUS| Fórummogul

    Nem kívántam nyilatkozni, de a kezdetektől játszom ezt a játékot. Bocsánat most már csak játszottam. Sok mindent megéltem ezen időszak alatt (rengeteg újítást és új pénzes dolgokat...) Azonban mostanra észre kell venni, hogy elfogytak a játékosok. A szerver összevonások és a térképek számának csökkenésével sem lehet észrevenni, hogy többen lennénk tengeren. Ezt a drasztikus játékos csökkenést kellene inkább kutatni, mint hogy ezen oknál fogva a bevétel kiesést pótólni újításokkal. Az újítások inkább elrettentik az új játékosokat (sőt a régieket is akik visszatérnének) mert egyre áttekinthetetlenebb a játék, hiszen nagyon sok mindenre kell már figyelmet fordítani, hogy jó hajód legyen. A jelenlegi fejlesztések már nem a Seafightet idézik vagy teszik jobbá, hanem valami teljesen más játékot hoz létre, csupán a tengeren hajózás marad meg mint régi dolog.
    Sok rossz stratégiai döntés történt eddig, volt amit a játékosok véleménye alapján módositottak majd a vihar elültével betették a játékba.
    Szerintem a Hajósinas problémája is hasonló lesz.
    Azt sajnálom, hogy annak idején nem hallgattam többekre, hogy be kell fejezni a játékot mert ez várható.... nem hittem nekik... sajnos igazuk lett.
    További jó szelet mindnkinek!
    Üdv
     
    *HENI*, Canada, Gyularombolo és 10 más kedveli ezt.
  13. ☆AzteC☆

    ☆AzteC☆ Haladó

    52 nap mulva lejar a premium a hajon es viszontlatasra! A kovetkezo az lesz hogy az altisztet veszik ki es 20-30 perc lesz a javitas premiummal vagy fizess valami uj fejlesztesert es meg gyorsabban javitasz mint elotte! Az arak a jatekban nevetsegesek ahoz kepest hogy milyen grafikaju es szinvonalu jatekrol beszelunk!
     
    Canada, Gyularombolo, ]EZEL[ és 2 más kedveli ezt.
  14. ]EZEL[

    ]EZEL[ Törzsjátékos

    Hát 1-t kell értenem veled én is gondolkodom!!! A továbbiakat illetően
     
    Canada, Gyularombolo és Naksi kedveli ezt.
  15. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Sziasztok!
    Valóban így fest a dolog. Ez abból is látható, a kezdőcsomagok közül hamar ki is vették a legénység csomagot.:mad: A másikról valahogy úgy tűnik, megfeledkeztek.o_O A Dicsőséges pusztítók ládájában is megtalálható a *Hajósinasok 30 napra. Nyilván teljesen más áron, de biztos vannak, akiknek ennyit is megér a gyorsabb töltési idő, ha ezt az előnyt még egy kis ideig élvezni akarnák a többiekkel szemben.
    Remélem nem ez lesz a 10%, ugyanis az acélozott lánc relatív értékekkel rendelkezik, így bármit raksz mellé, azzal azon jó tulajdonságát csökkentenéd, amiért is lényegében használnád, ami ebben a formában semmit sem érne. Azzal a kicsinyke élettel nem sokra mennénk másokkal szemben a gyorsabb töltési idővel sem, így ebben a formában használhatatlan lesz. Bár alkalmam nem volt még kipróbálni, nincs 5-ös szintű acélozott láncom, nem is volt. Csupán a fórum ismertetője alapján gondolkodtam el.
    Az okról írtatok már páran, véleményünk szerint, miért is iktatták ki a Hajósinasokat a játékból: több bevételt remél a BP.
    Azért az is idekívánkozik, nekünk ez miért is hátborzongató azon kívül, hogy a játék tele van hibákkal, többnyire már élvezhetetlen, főképp csatáknál (játszhatatlan lényegében).
    Bár nekem még van Hajósinas pár napra, azért elgondolkodtam pár dolgon.
    A játékosok olyan sebességgel száguldoznak, olyan gyorsan javítanak, már kilőhetetlenek lesznek azok részéről, akik kevesebben vannak. Így is elég nehéz dolga van a kisebb létszámú szövetségeseknek, főképpen, ha szigetük sincs, és az ellenfél szigeteinél kénytelenek boldogulni. Nap, mint nap tapasztaljuk, lövünk egy játékost, a társa (társai) máris segítségükre sietnek, és elég gyorsan oda tudnak érni. Azért eddig még volt esélyünk süllyeszteni, akit egyedül találtunk, de a töltési idő csökkentése azt fogja eredményezni, több ideje marad azon játékosnak odaérni, aki segíteni tud neki (akár akkor is, ha teleportálnia kell hozzá), csökkentve a mi esélyeinket. Nyilván ez viszont is előfordulhatna, csak ugye a nagy létszámú szövetségesek előbb, és nagyobb eséllyel találnak segítséget. És mielőtt bárki leírná, mehetnék én is a nagyobb létszámú szövetséghez, annak írnám, nem tartozhat mindenki ugyanabba a szövetségbe, a játéknak akkor értelme sem lenne pl....
    A szigeteik védelmét is élvezik elég sokan ezen szövetségben. Ha nagy véletlenségből nincs, aki segítene, máris futnak a szigethez, amihez így is villám gyorsasággal odaérnek, és sokszor elkerülik a süllyedést. A töltési idő csökkentésével abszolút ellehetetlenítik azokat, akiknek nincsenek szigeteik, vagy épp az ellenfél szigeténél csatáznak, ami már most sem könnyű, hisz azok a tornyok akkorát sebeznek, amekkorát nem kellene.
    Említhetjük az NPC-k sebzését is, amik vagy hatalmasat, vagy gyorsan sebeznek, az is elég nehézkes lesz azok számára, akik tisztán játsszák a játékot. Vagy akár a BM-ok, amit ha valaki saját kezűleg csinál, már elég unalmas még elittel is addig csinálgatni, míg valaki nem kapja azt, amit szeretne belőle. Elég régóta játszok magam is, és eddig is hátrányban voltam folyamatosan azokkal szemben, akik botra teszik hajójukat. Számukra nem olyan megrázó a töltési idő csökkentése, mint azok számára, akik ott csücsülnek. Röviden és tömören ennyi, amit hirtelen megemlítettem volna.
    Szóval ezeken is el kellett volna gondolkodni, mielőtt kiveszik a Hajósinasokat, anélkül, hogy pótolták volna valamivel. Ezen pár gondolattal azért nem azt sugallanám, hogy a javítási időn is változtassanak negatív irányban, vagy akár a sebességünkön (eszükbe se jusson:D), csupán a hatásokon elmélkedtem el. Sose feledjék el, bármin változtatnak, az sok dologra lesz hatással, és ezen hatásokat először fel kellene mérni, mielőtt bármihez hozzányúlnak (lehetséges, hogy felmérték, csak mi ezt még nem látjuk, tapasztaljuk), és nem csupán pénzügyi okokból.

    További jó szelet mindenkinek!
     
    Utoljára szerkesztett: 19.5.18
    Zabo, ]EZEL[, Tranyo és 5 más kedveli ezt.
  16. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    Sziasztok!


    Az éjjel lejárt a hajósinasom, így már kellő tapasztalattal, több óra hajósinas nélküli játékkal hozzászólnék én is a témához. Pár dolog ami hiba volt a BigPoint részéről, illetve elég furcsa és megkérdőjelezhető tett, valamint némi egyéb észrevétel:


    Amikor kivették a hajósinast, arra hivatkoztak, hogy elértünk egy újratöltési limitet. Akkor kérdem én, miért éppen előtte pár nappal gyorsították a játék amúgy is leggyorsabb ágyúját, a tűzvihart? Aznap még nem volt limit, vagy csak szimplán el kellett adni azt az ágyút is és a kutya se vette ha nem változtatnak rajta? Ezek szerint a tűzvihar gyorsítása a legfőbb ok, hogy kivették a hajósinast? Mert nekem így jön le....


    Ha már kivesznek valamit és írják, hogy lesz helyette más, akkor miért nem akkor vették ki mikor már van alternatíva rá? Miért kell hetekig, hónapokig vagy ki tudja meddig vacak töltési idővel játszanunk? És ha már korrektség....akkor lehetett volna bennük annyi tisztesség, hogy egyszerre veszik el mindenkitől...akár adhattak volna egy 30 napos utalványkódot vele, és amikor az lejár, aznap elveszik végleg a játékból. De ez így milyen dolog, hogy vannak akik már hetek óta lassan lőnek? Arról nem beszélve, hogy kivették a 10k gyöngyöst a legénység vehető tagjai közül, kivették ládából is, de bent "felejtették" a pénzes hajósinasos csomikat...minő véletlen...aztán mikor jelezve lett, a kisebb csomagot kivették, de a nagyban még benne van mindig...


    A hajósinast szerintem évek óta nem vettem, mindig ládából nyitottam amennyi kellett, és szerintem sokan vagyunk így.....kérdem én, ez a 60k arany 2 hétre a rabszolgáért komoly? Mindig vegyem újra és figyelgessem, ilyen pitiáner összegért? Nem lehetne valami végtelenített verzió mondjuk 10 milla aranyért, hasonlóan, mint a vudu sámánoknál meg több egyéb legénységi tagnál? (Hozzáteszem ha 2 hétre vesszük 60k aranyért, 1 évre kb. másfél milla arany lenne, így a 10 milla több, mint 6 évre az ára, így szerintem elfogadható ár lenne.)


    Aztán essen szó a harcról....azok ellen akiknek még van hajósinasa, jelenleg nincs értelme harcolni....
    De...gondoltam kilövök egy botost...hát vicces, mert mivel javítani tudnak lövés közben, (ezt kb. fél éve jeleztem azóta sem érdekelt senkit) most még égetőbb, mert ezzel a töltési idővel mire lelövök róla 1 lövéssel 60k-t, visszajavít 20k-t míg újratölt a hajóm.....és nem lopom a lőszert, hogy plusz 4-5 lövést pazaroljak amiatt, hogy a robot Robi javít közben míg megy a sarokba...


    A kis játékosok a nagyok ellen eddig se vehették fel a harcot, de legalább volt sikerélményük a botosok ellen...most már azt sem tudja kilőni egy kishajó, mert a botos többet javít, mint amennyit a kicsi lelő róla, épp a minap láttam ilyen helyzetet...szóval jó lenne ezt a javítási módozatot törölni a játékból, ha egyszer lőnek valakit, ne tudja használni a javítás funkciót....mert ez legfőképp úgyis a botosoknak kedvez...


    Bízom benne, hogy sikerül olyan alternatívát találni, ami nem pénzhez kötött, mert az egy elég erős koporsószeg lenne a játékba, és így is került már bele bőven....


    Jó lenne ha legalább valamit felvázolnának, hogy miben láthatjuk a töltési idő csökkentést majd, mert jelenleg úgy látom, ez egy elég elkapkodott döntés, átgondolatlan, és nincs megoldás a kézben....szeretném hinni, hogy megvannak az ötletek...de nehezen tudom már elhinni....
     
    Naksi, ]EZEL[ és _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ kedveli ezt.
  17. ☠NORBI☠

    ☠NORBI☠ Fórum-zöldfülű

    ma megtaláltam feketepiaconn a hajosinast..., hogy lehet ilyen nemátgondolt dontést hozni hogy kiveszik a játékbol? Nemértem hol élnek a bigpoisntnál más bolygonn netán? Szerintem meg már keso berakni a feketepiacra a bizalom elúszott..., ennyi.
     
    ]EZEL[ kedveli ezt.
  18. Naksi

    Naksi Fórum hercege

     
    ]EZEL[ kedveli ezt.
  19. Ne_etesd_a_trollt!

    Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

    Igen Naksi, ez szép és jó, hogy most lassan 1 hónap késéssel beírják, hogy hát a tehetség elkészülte miatt azt hitték, hogy csak hát, de aztán mégse...na de kérdem én: Miért nem lehetett eleve ezt leírni? És ha látták, hogy nem készül el, akkor miért kellett előre kivenni a hajósinast?

    Vagy ez így zajlott esetleg:
    - Hé Jürgen, 3 hete betetted ugye az új tehetségfát?
    - Hűha Jan, nem, hisz még nem készültem el vele..
    - Akkor baj van, mert a játékosok zúgolódnak itt a töltési idő miatt....én meg kivetettem a hajósinast már 3 hete, mert azt hittem már bent van...na akkor megkérdezem őket, miként vélekednek....aztán azzal is elhúzunk kb. 1 hetet és addigra tálaljuk nekik, hogy hát ez lett volna....
    - Oké főnök, ez így jó lesz.....én meg belehúzok akkor, hogy minél hamarabb kész legyek...

    A kristályos dologgal kapcsolatban mondjuk engem nem zavar ha az lesz, mert egyrészt krisit lehet gyöngyért is venni, másrészt legalább nem pénzes a dolog, még ha egyeseknek idő is lesz mire kirakják. Én személy szerint örülnék pár új tehetségnek, és pár régit ki is szedhetnének vagy módosíthatnák, mert vannak olyanok, amik 6-8 éve még értek valamit, de mostanra nagyon elavultak....lásd például 6 tehetségponttal 14k ép összesen...kész vicc a mai hajó épekhez képest...régen mikor 80-100k épek voltak még sokat számított, de mostanra már kb. tehetség szintenként kéne a 14k...
    Vagy például szerintem tök fölösleges a szörnyekért kapható arany növelése tehetség...most őszintén, ki az aki szörnyekből gyűjt aranyat? És most hagyjuk az anno 1/-re berakott botos szörnyeseket, hisz már nincs PVE területük, ahol szabadon szörnyikézhetnek.
     
  20. ]EZEL[

    ]EZEL[ Törzsjátékos

    Szevasztok hát rég nevettem :)ennyit ezen a be iráson de való igaz amit le írtál!! 1-t értek veled.