Iránytűs térkép bug

Kategória: 'Általános kérdések', témanyitó: ¤₦-βєNņø-₦¤, témanyitás ideje: 21.9.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ¤₦-βєNņø-₦¤

    ¤₦-βєNņø-₦¤ Junior szaki

    Érdeklődni szeretnénk mi a helyzet az iránytüs térképekből illegálisan szerzett több 100db ágyukkal,zsákmány zsákokkal,és a több millió koronákkal..stb ---stb.Mi BP. hivatalos álláspontja az üggyel kapcsolatban?Jelenleg mi,akik nem éltünk ezzel a csalással ugy érezzük hogy egész egyszerüen megloptak minket és amit évek alatt belefektettünk a játékba---több százezer forint--- az mind ment a levesbe....Az pedig hogy erről az egészről 1 db a BP álltal kiadott hivatalos állásfoglalás sincs---eltelt több mint 1 hónap--- az egész egyszerüen elfogadhatatlan.Tudni akarjuk hogy miért van ez a nagy hallgatás.....és mit terveznek a jogosulatlan tárgyakkal,buffokkal.Természetesen nem elfejtve a paysafes csalásokat sem....ugyanis arrol sem érkezett semmilyen közlemény,mintha meg sem történt volna.( zsákmány zsákok mellé 1 olcsó robbanó csomi,és csak a robbanót vonta le a paysaféről ) Válaszokat szeretnénk....nem pedig elhallgatást.Egyébként meg azt gondolom hogy ezt a topikot sem nekem kellett volna megnyitnom,hanem a bp-nek kellett volna már régen tájékoztatni minket.Meddig kell várni a fejlesztök válaszára?,addig amig feledésbe nem merül az ügy?
     
    *pαℓذ*, Dópi65(HUN), ~Trauma~ és 4 más kedveli ezt.
  2. ~Trauma~

    ~Trauma~ Járnitanuló

    Egyetértek engem is érdekelne...
     
  3. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Hivatalos közlemény nem érkezett az ügyben, ezért nem is írtunk ki semmit.

    Nemcsak egy, hanem több hónap is eltelt az ügy óta. Ha csak azt veszem alapul, hogy a logkönyv-bejegyzéseket (is) a rendszer csak egy hónapig őrzi meg, akkor innen már kitalálható, hogy nem sok eséllyel fog már visszavonás történni.

    Leírom, hogy a mi mit láttunk ebből az egészből:
    Időben(a hiba felbukkanásától számított 1 munkanapon belül) jeleztük a fejlesztőknek a hibát. A hiba javítása igen hamar megtörtént, tehát nem lehetett visszaélni többet a próbák többszöri teljesítésével. Azonban ezek után többszöri kérésre (legalább 1 hónapon keresztül hetente, de volt, hogy egy héten több napon jeleztük a dolgot) sem történt meg a tárgyak levonása.

    Azt gyanítom, hogy a hiba kihasználásakor a rendszerben nem keletkeztek olyan "nyomok", amelyek alapján a fejlesztők vissza tudták volna követni, pontosan kik használták ki a hibát, és milyen mértékben, így nem tudtak írni rá egy scriptet, ami visszavonta volna a tárgyakat az érintettektől.
    Egyenként pedig nagyon nehéz lenne megnézni, hogy akkor most ki is érintett, illetve pontosan mennyit kell levonni tőlük (pontosan a nyomok hiánya miatt).

    Sajnos, csak ennyit tudok nyilatkozni az ügyben, de szerintem nem fog megtörténni már a levonás.

    Ez a beírásom nem számít hivatalos állásfoglalásnak, csupán leírtam, én mit tapasztaltam csapattagként.
     
    ]EZEL[ kedveli ezt.
  4. Norzo

    Norzo Utánpótlás-írogató

    Apolló,nem akarok túl okosnak látszani,de ha valaki vásárol bármilyen csomagot akkor rendszer automatikusan emailt küld, tehát akkor máris leszükült a kör,vagyis máris lehet tudni hogy ki vett iránytűs térképet. Azt vissza lehet nézni tehát hogy hány 5-ös ágyúja lehet maximum ezeknek a játékoknak,akinek több van és nem tudja igazolni a múltbeli vásárlást....bann nekik,vagy az összes nem igazolt ágyú levonása.
     
  5. ~Trauma~

    ~Trauma~ Járnitanuló

    miután ez a játék programrol fut minden nyomot hagy maga után és igen könnyű utána járni, és nagyon egyszerűen vissza lehet nézni, és csupán a játékosoknak rögzit vissza a log 1 hónapot az mint háttér programban fent marad elég sokáig vissza nézhető csak tenni kell érte.. viszont ha már ennyire nem járnak utána akkor már gyanitható a hiba hogyan is keletkezett és hogyan is lehetett el érni.. sejtelmes dolgok ezek és auto matikusan le kellett volna zárni a rendszert amint jelezve lett a hiba és egyből utána is kellett volna járni hogy kik éltek a lehetőséggel és használták ki a hibát.. ahogy a szezon rendszernél is jelezték és javították vissza vontak és olyantol is vontak le akik ezt nem használták ki de az járulékos veszteség az kevesbé sem foglalkoztatott senkit a fejlesztők részéről... azóta sem lett vissza adva az amit jogtalanul el vettek érmét stb stb.. egyszeruen az egesz szeznt törölni kellett volna és ujra inditani az elejéről az lett volna a fair és leg jobb meg oldás... szóval ez a javítás le vonás ha nem tesznek érte nem fair és akkor már sántit az egész ügy... egy ilyen hibát büntetés nélkül hagyni nem szabadna meg történjen és nem szabadna hagyni sem ez oly mértékű hiba amit nem fog senki sem meg bocsájtani a BP-tnak.. ennél sokkal kisebb hibákért bannoltak embereket és büntettek...NEM FAIR ...

     
    ¤₦-βєNņø-₦¤ és Norzo kedveli ezt.
  6. Norzo

    Norzo Utánpótlás-írogató

    Illetve van 1 másik lehetőség is: tegyék vissza hibásan a térképeket és akik akkor nem használták ki ezt a bugot(már nem is bug,hiszen nem járt érte büntetés,akkor viszont ez a csomag egy úgymond bónusz azoknak a játékosoknak akik pénzt tesznek a játékba),hogy mindenki részesülni tudjon belöle.Na ez volna a fair megoldás.
     
    ~Trauma~ kedveli ezt.
  7. =Allanon=

    =Allanon= Fórumprofi

    Szinte már-már röhejes, sokan jobb fejlesztőnek gondolják magukat mint akik alapvetően ezzel foglalkoznak. Ha tényleg ennyire jól tudja valaki hogy mit hogy kéne akkor jelentkezzen már a fejlesztői csapatba, oldja meg ezt az egetverően nagy bugot és kész. Végre kaptunk véleményt hogy mi várható, vagyis mindenki tudta. Volt már ilyen hogy nem vontak vissza semmit, nem kaptak büntetést, lenyeltük, túléltük. Akinek nem megy azt sajnálom, attól hogy ezen húzod fel magad minden nap és ez a téma mindenhol nem fog megoldódni, nem is értem mit várunk. Engem is bosszant nagyon is, de most akkor a hátralévő időben még játszom folyamatosan ezt írjam mindenhova? Felesleges. Én iránytűt se vettem de annyira nem is érdekel ki mit bugolt össze, sokminden bosszanthatna ebbe a játékba, nem csak ez... Most mindenki ezen van fentakadva, előzőnek a szezonon, aztán a többi csalón. Nyugi kalózok törődjetek bele, mert ebbe belekell sajnos. Lesz még ilyen, nem is egy sajnos.
     
  8. Norzo

    Norzo Utánpótlás-írogató

    Természetesen ez az opció azokra a játékosokra vonatkozik akik anno megvették az iránytűs csomagot.
     
    ¤₦-βєNņø-₦¤ kedveli ezt.
  9. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    A logok mindenkinél (fejlesztők, játékosok, amit az adminok látnak stb.) törlődnek egy hónap után. Ennek oka a helytakarékosság és a teljesítmény optimalizálása. Ha minden egyes játékosnál több évnyi logot tárolnának, az nagyon sok helyet venne igénybe stb. Ezt még korábban mesélte nekem "személyesen" egy fejlesztő.

    De a lényeg, hogy mivel nem vagyunk fejlesztők, ezért nem is látjuk, hogy mi van a háttérben (se az adminok, se a játékosok).
    Így nem tennék olyan állításokat, hogy ez könnyű vagy az könnyű, mivel nem tudom, miről fogalmazok meg állítást.

    Gyanítom, hogy mivel nem tudták ennyi idő alatt orvosolni ezt a problémát, ez a "nem könnyű" esetbe tartozhat. Nem tudhatjuk, sem te, sem én, hogy milyen "nyomok" maradtak azoknál, akik a hibával visszaéltek. Lehet, hogy nem látszik az adatbázisban, hogy az adott próbát többször adták le stb. Ennek okai akár az adatbázis megtervezésében is rejtőzhetnek. De én sem szeretnék okosabbnak tűnni, mint amennyire vagyok, ezért nem is részletezném, miért lehet(ett) bonyolult a fejlesztőknek ennek a hibának a visszakövetése, mert egyszerűen nem látok bele. Csupán feltételezéseim vannak.
     
    sárkányos kedveli ezt.
  10. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Nem hinném, hogy ahhoz fejlesztőnek kellene itt bárkinek is lennie, hogy átlásson dolgokat, ráadásul nem is nekünk játékosoknak kell megoldania dolgokat. Viszont egy ilyen játékban, ahol élő- fizetős játékosok játszanak, joggal várnánk el, hogy tisztán legyenek kezelve az ilyen dolgok. Elég nagy előnyt élveznek jelenleg azok a játékosok, akik hogy úgymond éltek a lehetőséggel és sokkal több dolgot vettek ki ebből, a többi játékossal szemben. Elég sajnálatos, hogy voltak más bug-ok is, amivel szintén nagy előnyt kovácsoltak maguknak egyesek és szintén nem került visszavonásra. Azt nem mondom, hogy büntessék meg őket, de azt elvárnám, vonják vissza minden egyes esetben a plusz dolgokat. Lehet, hogy téged nem zavarnak ezek, minden szó nélkül elmész mellettük, de itt sokan elég sokat fizettek ahhoz, hogy elérjenek bizonyos szintet, nem ennyit, mint azok, akiknek hirtelen ehhez képest apró pénzért a hajóján termett minden. Abban igazad van, előbb-utóbb kénytelenek vagyunk beletörődni a dolgokba, mást nem tehetünk, de bizony a véleményünket akkor is leírjuk és háborgunk, ha szükséges. Talán ezzel elérünk valamit, másként nem történne semmi.
     
    aloeblacc kedveli ezt.
  11. Norzo

    Norzo Utánpótlás-írogató

    " röhejes " ? Nekem nem, úgy érzem megloptak,azt gondolom ezt nem csak nekem nehéz elfogadni. Irigyellek hogy neked ez az egész ilyen egyszerűen megy....
     
  12. Norzo

    Norzo Utánpótlás-írogató

    Apolló légy szíves, ne töröld ki. Szeretném megkérdezni EZEL-t hogy melyik része tetszett a válaszodnak: az, hogy nem vonják valszeg vissza a bugolt dolgokat, vagy az, hogy Ti jeleztétek de a Bp nem válaszolt rá.
     
    Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.9.19
  13. ~Trauma~

    ~Trauma~ Járnitanuló

    Kedves apolló mintírtam hátér program van ami minden egyes adatot kattintást el ment.. én személy szerint több száz ezret költöttem a játéka FT-ba értve azért amim van én is vettem iránytűt akkor amikor behozták meg is csináltam és érdekes mód én nem birtam semmit többször meg csinálni mint 1x valahogy nekem az a bug nem volt lehetővé téve... és igen nem tudom és nem is fogom le nyelni hiszen nem kis pénzem van és játék időm sem ebben játékba.. minden vételt vissza lehet nézni akár évekre vissza menőleg is..és miután olyan helyen melózok ahol program alapján fut minden rendszer ott én is vissza tudok nézni mindent évekkel vissza menőleg is ezért tudom ilyen jól hogy a fejlesztők is vissza tudnak mindent nézni... nem kell ehez nagy tudomány csupán idő és türelem vissza keresni vissza nézni kezdésként kik vettek ilyen iránytűt és utána azokat a hajókat átvizsgálni... ennyi az egész... és nem röhelyes hanem csupán tény hogy a jelenlegi állás pont szerint mint játékosok úgy tűnik hogy a fejlesztők nem foglalkoznak az üggyel kapcsolatban ha foglalkoznak akkor csupán egy egyszerű infót kéne adjanak semmi többet és mindenki meg nyugodna és látnánk valóban foglalkoznak vele... ahogy irták lesz még ilyen az elég szomorú mert ilyen nem szabadna meg történjen mert amint egy ilyen bug van és ki derül azon nyomban rollbek elni kellene a szervereket... egyből meg is volna oldva minden ilyen probléma :)


     
    Utoljára szerkesztett: 21.9.19
    ¤₦-βєNņø-₦¤ és Norzo kedveli ezt.
  14. adella90Go®

    adella90Go® Junior szaki

    Sziasztok !

    Nos csak 1-2 észrevétel, másik topicban láttam ami már sajnos zárva lett, hogy mekkora pöffeszkedés megy a botosok miatt, csak megsúgom 10 év alatt sem tud akkora előnyre szert tenni senki sem bottal mint eme buggal tették, tehát nem hogy prioritásként , hanem létfontosságú elemként kellett volna kezelni ennek a bugnak nem a megszüntetését hanem egészen a feledés homályáig törlését is !!!
    (Akármennyit botozik 1 hajó soha a büdös életbe nem lesz belőle 600 azaz ismétlem 600 db 5. szintű gyötrelem ágyú, és ne is beszéljünk a cirka 56 millió azaz 56 millió koronáról plusz a többi "apróságról" ) Ennyit erről a részről.

    Következő észrevétel, nem nem tartom okosabbnak magamat mint 1 fejlesztő, sőt még csak azzal sem ámítom magam hogy én jobban csinálnám, viszont eltelt már felettem pár online játékkal töltött év, és lássunk csodát létezik egy olyan opció amit "rollback"-nek hívnak nemes egyszerűséggel vissza állítja a szervert 1 adott időpontra, ahogy látom egész "hamar" jelezve lett eme bug, tehát a rollback személyes véleményem szerint a legjobb megoldás lett volna, sőt tovább megyek én személy szerint KÖTELEZŐNEK tartottam volna.
    Ezt csak akarni kellett volna.

    Tudom, hogy mekkora sivalkodással jár 1 ilyen eset, viszont ostoba sem vagyok és azt is pontosan jól tudom, hogy ilyen esetben ez lett volna a legjobb, és a legindokoltabb megoldás.
    Mint pár helyen és embertől már hallottam, nekem is feltűnt hogy a mértékéhez képest mennyire eltusolás szagú a dolog, mindenki maga eldönti mi a véleménye ezzel kapcsolatban.
     
    ¤₦-βєNņø-₦¤ és Norzo kedveli ezt.
  15. adella90Go®

    adella90Go® Junior szaki

    Esetlegesen még opció lehetne az is ha megnézzük eddig mennyi db 5. szintű ágyúhoz lehetett hozzájutni, rendelésekből sorsolásból fejlesztésből, bárhonnan, nyilván kijön 1 adott szám ,és akinek ennél több 5. vagy 6. szintű gyötrelem ágyúja van az valószínűleg nem tisztán szerezte, és már mehet is neki a ban :)

    A probléma ezzel a hibával nem csupán az hogy egy szimpla hiba, hanem hogy akkora mértékű előnyt jelent amit talán minden egyéb hiba kihasználásával sem ér el senki, nem 10-20-30 ágyúról vagy 60 ratyi szezon érméről van szó, amire természetesen rögtön ráugrottak az illetékesek, hanem komoly anyagi előnyről, csak 10.000 ft-al számoljunk 30db ágyút és semmi mást ne vegyünk alapul akkor csak az ágyú 200.000 ft

    Láttam topicot ahol minden jutalom részletesen fel van tüntetve, lehet számolgatni.
     
    ¤₦-βєNņø-₦¤ és Norzo kedveli ezt.
  16. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Igen, ezzel én is egyetértek, de ilyen időtávlatban egy rollback sajnos már elképzelhetetlen.
     
  17. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    És nem ez az első eset, ami ment a levesbe. De ha szóvá teszi az ember, jön a felszólítás, hogy hagyd abba vagy jön a bann.
    Úgy tűnik kénytelenek leszünk beletörődni, ha eddig nem történt semmi, már nem is fog. Aztán élvezzem, hogy az ezt a bugot kihasználók darabokra szednek tengeren.
     
  18. ¤paraszt¤

    ¤paraszt¤ Aktív író


    nos,szoktam olvasni a hozzászólásaidat és nagyon nem tetszik,abban reménykedem,hogy egyszer ugyan arra a szerverre sodor az élet minket és akkor megmutatom neked,hogy miért húzzuk a szánkat erre a bug kihasználásra függetlenül attól,hogy én sajnos nem használtam ezt ki...meglátnád,hogy mekkora előnyt tudtak elérni ezzel a bug kihasználók és mit tudnak tenni veled a játékod megnehezítésében illetve a játékod megkeserítésében...én " mondom " mégegyszer,hogy nem használtam ki a bugot sajnos de szívesen megmutatom neked...
    visszatérve az eredeti témához,többen is arról beszéltünk,hogy ez le lesz húzva a wc-n és láss csodát...eltelt annyi idő,hogy már nem vissza nézhető a dolog :D hát ne haragudjatok meg de ez roppant vicces dolog így :) a fizetési vissza igazolások alapján megvan minden vásárlás időpontja,csak meg kéne nézni...ki lehet számolni pontosan,hogy hány db 5-ös gyöti ágyú lehet egy hajón mert csak pénzért volt elérhető,azt gondolom,hogy ehhez sem kell matek zseninek lennie senkinek sem,hogy kiszámolja ezt de mivel az érdektelenség eléggé nagy volt ezzel a dologgal kapcsolatban nem lepett meg senkit sem ennek az ügynek a "lezárása"...Apollo,azt gondoltam,hogy BP nagyobb hangsúlyt fektet a nyereség optimalizálására mivel ezért tartja fenn a játékot de itt nem kevés pénztől esett el mivel a bugot kihasználók nem vesznek legalább 1 évig ágyú csomagot,( kb 1 év mire én fizetős játékosként utol érem 5-ös gyöti mennyiségben) és röhögnek rajtunk,mint játékosokon,mint BP-n.a bizalomról nem is beszélnék ami eléggé megrendült az üzemeltetők felé,de ez már csak a személyes problémám..további jó játékot mindenkinek :)
     
  19. Ribizke

    Ribizke Aktív író

    Hali hali ! Nem tartom magam fejlesztőnek sem okosnak ,készítsenek két scriptet a fejlesztők és ne a naplót böngésszék ,mert ugye az sem tart meg minden adatot mert x mennyiség után telitődik .
    Következő lenne a dolog ,ugye felvan jegyezve a pénzügy osztályon ki mit vásárol erről emailt is kapnak a játékososk ugyebár
    na most ha tudják a bigpointon belűl ki mit vett meg ,akkor azt is tudják kinek mennyi van belőle ,,tegyük fel van xy mennyiség egy hajón ha jól tudom a max kb 440-re saccolható (plusz minusz 10db) amit ezen felűl észlelene a script azt levonná mert hogyan is lehetne több ,és akkor csak az maradt hátra ,hogy már csak a tényleges maradna fenn azt pedig egy második script oldaná meg ,viszont ez a rész már bonyolultabb mert fiókonként kellene lefuttatni a scriptet ami időigényes. Tehát az első script lefutattásával belimitálni a max mennyigre a az összes játékosnál ,a másodiknál pedig 440-ről a ténylegesre fiókonként.
     
  20. Ribizke

    Ribizke Aktív író

    Sziasztok ismét !!!

    Mint látjuk a dolgok nem úgy alakúlnak ,ahogyan annak kellene lenni.

    Apollo lezárta a szavazós posztot ,mert nem oda való ,semmi gond nincs is ezzel .

    Nem vagyok bohóc hogy újabb szavazást készítsek ,látszik az előzőböl is az eredmény igaz még egy napot nem ment a dolog de már is behúzták a féket ,holott komoly pénzekről beszélünk .Na ha a bp-nek ez nem okoz gondot akkor megérdemlik .

    Kb egy éve már lassan ,hogy bejött a gyötrelem ágyú ,személyszerint 1 csomagot hagytam ki és még nem vagyok fullon, kb egy hét sem kellett azoknak akik már fullon vannak az iránytű végett ami 18k Ft-ból lett megvéve ,,hát nem is tudom mennyi bevétel kiesés ez a bp-nek
    és ezek csak az ágyúk (korona gyöngy zsákok stb.. erről nem is beszélek )

    Engem és még sok játékos társam nagyon bosszantja ez a dolog hogy cirka fél millió forintból nem tartunk ott ahol ezek az iránytűs játékosok tartanak (fullon 18k Ft-ből verem a nyálam mert egy hét alatt rám szakadt a nemzeti bank versus 60%-os hajócska 500-600k Ft-ból lassan egy év leforgása alatt erézhető a különbség ugye ).

    Nem akarok megsérteni senkit nem szítok senkit csak le írom a véleményem és a tapasztalatom ,gondolkodjunk már el ezen egy kicsit
    Míg a hozzám hasonlóak költenek ,hogy haladjon minden ahogyan kell addíg aki ezt a hibát kihasználta már nem fog költeni semmit csak a nagyon alapvető dolgokra ami meg van pár ezer Ft-ból és megint lesve mikor lesz egy bug amit ugyan csak kihasználnak majd .

    De lassan már kezdek belefáradni az egészbe lehet egyszerűbb lenne ha össze gyűjteném az Id-ket és supporton jelenteném hogy vizsgálják meg az adott játékost (!!Úgy is lesz az !!)

    Szép estét és további jó játékot mindnekinek !!!!