Visszajelzés Vitaszoba: Sötét és hullámos vizeken

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: Esi, témanyitás ideje: 16.11.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Mary

    Mary Fórum nagymestere


    Az eseményinfó kis ablakban írja, hogy mennyi idő múlva jelennek meg a kereskedő hajók, s nem 4,5 óra, hanem 3,5 óra :)
     
  2. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Kiírja tengeren, melyik térképen találod őket, amint megjelennek. Ha ezt véletlenül elmulasztanád, a csillag menü alatt megtalálod az esemény ablakát, ott is megnézheted, míg aktívak, Vadászd le a grogot címsorra kattintva.
     
  3. AlexBailey

    AlexBailey Utánpótlás-írogató

    Azutan miutan dobja a kereskedoket ha ramesz az eventismertetore a jatekban mutatni fogja hol hajoznak, addig amig el nem tunnek.
    Amivel egyetertek hogy mivel nagyon sokan csinaljak, es kicsi a hordo limit ezert kb egy fel oraval a jelenes utan mar vege is. :D Ennek tenyleg semmi ertelme.
     
  4. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Játékosok támadása esetén nincs szó a veszteség elkerüléséről, nem véd a Grogmester sem. Az ismertetőben csupán a kétóránkénti veszteséget említi.
    "Kétóránként a játékosok elvesztik a hajójukon lévő Grogos hordók 5%-át, melyet egy új buff, a Grog mester megvásárlásával lehet elkerülni."
    Reggel sikerült megszereznem a Grogmestert, azóta nem történt levonás, csak abban az esetben, mikor lőttek. Ami meglepett igazából és már erős túlzás, belekerültem a homokviharba, és annak sebzése által is elveszítettem a Grogos hordóim egy részét.
    Ebből a mennyiségből, amit nekem sikerült összeszedni, valószínűleg nem tudnám megvenni a designe-t, Felföldi Grog (megvásárolható a kereskedő NPCk-nél), bár eddig nem is láttam egyiknél sem, amelyikhez odamentem. Gondolom az a mennyiség, amit össze tudok gyűjteni, nem lesz elég hozzá, ha látnám sem.
     
  5. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    2500 kell hozzá.
     
  6. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Köszi:) Ennyit összegyűjteni és megtartani képtelenségnek tartom. A legtöbb, amit eddig összeszedtem 1200 körül volt, amit gyorsan le is szedtek rólam. Többnyire 500 körül mozgott a nálam lévő.:( 1* váltottam az egyik kereskedő NPC-nél egy kisebb mennyiséget, de inkább gyűjteni próbáltam volna, hogy azt megvehessem, de nem sok esélyt látok rá.
     

  7. Ezt támogatom én is,mert mivel hibás volt az elején így lehetetlenség volt megszerezni az érméket...
     
  8. *pαℓذ*

    *pαℓذ* Haladó

    Összegezve az eventet szerintem nem volt rossz! Amit akartam megtudtam szerezni belőle. Az hogy a szezon érmék nem lettek meg, istenem , ez van. AZ ötlet hogy a másikról le lehet lőni a gyűjtendő anyagot szerintem szuper. Kevesebb volt a botos számottevően. Én személy szerint nagyon örülnék neki, ha következő eventeknél - legfőképpen a télinél - szintén ez a mechanizmus működne, pl. a mézeskalácsok esetén.Vagy bármelyik másik eventnél ahol lelkeket, esszenciákat kell gyűjteni. Természetesen a nem event eszközöket - gyönygy, korona, yullong, safanad - azokat nem. Úgy gondolom ezzel nagymértékben visszaszorithatnák a bot használatot, legalábbis az eventek alatt. Azonban ami nem volt korrekt a játékosokkal szemben az a kétóránkénti mínusz amit a rendszer vett le automatikusan. Mert ha korlátozva van a játékidőnk már eleve akkor legalább amikor az ember offline akkor ne hátráltassák még pluszba ezzel is. És most csak az offline időre gondolok, a játékban töltött időre nem. Valamint a beváltást is megoldhatnák úgy hogy kicsit sűrűbben de mondjuk rendszertelenül, nem meghatározott időnként dobja be a leadó helyeket. Egy kicsit izgalmasabb lenne a játék.
     
  9. Miki2015

    Miki2015 Járnitanuló


    Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Ne magadból indulj ki, vannak itt kisebb játékosok és olyanok is, akik nem költenek a játékra. Akkor ők ne is eventezzenek, vagy ne játszanak? Azért durva lenne, ha a nagy játékosok, akik telepakolták a hajójukat pénzes cuccokkal, elvennék a kis játékosoktól azt, amit nagy nehezen összegyűjtenek az eventek alatt. A botosokat ki kellene zárni játékból s megoldódna a probléma. Szerintem átgondolná a botozást, ha éppen eventen kellene neki pihenni.
     
  10. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Egyetértek. Pont nem a téli esemény az, ami megkívánja ezt a mechanizmust. Egyszer egyszer önálló eventként elmegy, de ha ebből rendszer lesz... Egyáltalán nem gondolom fair-nek az egészet. Valamiért szenvedek órákat, hogy aztán más elvigye, plusz ha ez még nem lenne elég, a rendszer még vonja is 2 óránként. Nonszensz az egész.
     
    ❤__* kedveli ezt.
  11. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Nagyjából ebben minden benne van, amit leírhatnék,;) köszönöm szépen, én sem kérek belőle!:D
     
    †Knight_Rider† kedveli ezt.
  12. Szerintem az ötlet nem volt rossz ami az eventet illeti, viszont sokkal több hajó kellett volna akár kevesebb hordóval hajónként, ezzel arányosan sokkal több admirális is lehetett volna. Ez az egyik észrevétel. A másik, ugye hogy 4,5 óránként lehet benne kereskedni , vagyis 24 órában többször! Ez pl. a hétköznapi munkarenddel összeegyezhetetlen, márpedig az event időzítés teljes egészében hétköznapra esett.
     
  13. *pαℓذ*

    *pαℓذ* Haladó

    Igen komolyan gondoltam. Pont jó volt ez a kishajóknak is hiszen nem az számított ki lőtte ki a másikat. Lövésenként lehetett elvenni a másiktól a hordókat és ha játszanád is a játékot akkor észreveheted volna hogy pont akin sok volt az menekült mindenki elől mert ő sokkal több hordót veszített egy csatában mint amennyit egy másik játékos adhatott volna. Rólam is lőttek le egy lövéssel 400 hordót de én is lőttem le ugyanennyit másról. Mindezt úgy hogy nem az uralkodó szövi tagja vagyok akik a szigetből farmolnak. Egyébként meg ez a kishajós szöveg már iszonyú unalmas mert minden eventnél, vagy játékbeli változtatásnál ezzel jöttök.
     
  14. *pαℓذ*

    *pαℓذ* Haladó

    Ez egy kalózos játék, és legjobb tudomásom szerint a kalózok is úgy rabolták a dolgaikat. Akinek nem tetszik hogy ellövik tőle az event dolgokat az menjen a pve szerverre és ott nem fogják ellőni tőle, gyűjtögethet amennyit akar.
     
  15. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Valóban, ez egy kalózos játék, de nem hinném, hogy akinek ezt te írod, nem csatázna. Saját példámat tekintve, aligha hiszem, hogy mások többet lőnék az ellenfeleiket nálam. Mégsem tudtam még annyit sem összeszedni, amennyi ahhoz kellett volna, amit szerettem volna megszerezni. Nem a csatákkal van nekünk gondunk. Nyilván szövetséges játékosra még rá sem lövök, akkor sem, ha esetleg a rangsorból tudhatom, nála sok lehet. Az ellenfél táborát tekintve pedig párszor megkerestem volna azon játékosokat, akiknél sok lehetett, de épp offline módban voltak. Gondolom beléptek beváltani a cuccaikat. Na de napközben dolgozunk, éjjel alszunk jó esetben, legalábbis a többséget tekintve. Mindegy is mi volt az oka, hogy alig volt Grogos hordó nálam, de biztosan nem az, hogy nem lőttem elég ellenfelet.
    Egy-egy ilyen event elmegy, de ne vigyék át minden egyes eventre ezt a fajta gyűjtögetési lehetőséget. És attól, hogy vannak, akiknek ez nem jött be, nem kell pve szerverre küldözgetned, köszi! A másik formában is alig győzünk összeszedni annyit (kézzel), amennyit a játék megkíván ahhoz, hogy elérjük azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. A másik része az NPC-k száma volt. Párat kilőttem (ami nem sok volt, hiszen alig láttam tengeren ilyeneket), 1 admirálist volt szerencsém sebeznem, de a Grogos hordóim jó része enemy sebzése által került hozzám. Egyik ellenfelemtől sem raboltam nagyobb mennyiséget, csak apránként, amit adogattak, annyi volt nálam, amit természetesen mások elvittek. Na és, amit már korábban említettem, azt a designe-t még csak nem is láttam, egyik kereskedőnél sem, amire én pályáztam volna.