Általános vélemények a játékról

Kategória: 'Általános visszajelzések - Dicséret és kritika', témanyitó: $GOBLIN$HUN$, témanyitás ideje: 8.2.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. demonledi

    demonledi Aktív író

    Ez az üzenet a mostani Seafight Kliens 2.0 topicból lett átemelve
    A téma most a kliens (nem)futása Linux alatt.

    Ez az üzenet már régóta fogalmazódik bennem és mivel nem akartam az eredeti Thread -et szétoffolni, így inkább ide született ez meg.

    Jómagam is többek között játékfejlesztő vagyok, így ebből a válaszból számomra jócskán csak kiszűrődik az, hogy nem akarnak ezzel foglalkozni :) Ezt teljes mértékben megértem hiszen van jobb dolguk is, de akkor legalább az Unity -s verzióból szednék ki a kliensre vonatkozó korlátozásokat és engednék hogy onnan is megkapjuk a jutalmakat. Viszont az nem kicsit bicskanyitogató hogy kb ellehetetlenítik a játékot illetve diszkréten még meg is kérnek minket hogy emuláljunk már, legyünk olyan szívesek (mindezt úgy, hogy Unity -ből lehet Linuxra IS fordítani, de ezt csak csendben jegyzem meg, ragaszkodjunk csak a WebGL -hez).
    Sőt, még nem is egy olyan választ kaptunk hogy: ,,Bocsi, idén már nem tudjuk megoldani de igyekszünk", nem, oldjuk meg mi - emuláljunk -.


    Konkrétan nem tudtuk többen megszerezni a kirakósból a dizit, nekem pl egy kellene csak amihez meg cukor rudakat kellene vegyek (persze valós pénzért) mikor alapból lazán meglett volna, de még ez sem lett volna akkora baj hiszen tényleg most jött az átállás.. de az, hogy ilyen szinten nem kapunk/kaptok infókat a fórumokon, nameg amikor kapunk is, akkor azok kb sokszor egyáltalán nem relevánsak a valódi problémákra, az már felháborító (mindezt úgy követem a magyar, angol és német fórumot is).


    Gratulálok a fejlesztőgárdának és a managment -nek is, gyönyörűen ijesztenek el egyre több játékost (akár fizetőset, akár nem), köztük már engem is 10 éves múlttal. A chat gyakorlatilag a legnagyobb szervereken is sokszor halott, a tengerekkel egyetemben, már ha a valós emberek valós hajóit vesszük figyelembe... hiába szólunk hogy mozduljanak a fejlesztők és lépjenek a bizonyos úszkáló dolgok ellen (amit most nem említek meg részletesebben, mivel azonnali hozzászólás törlés lenne a vége valószínűleg) azt gondolom hogy minden tisztességes játékos nevében írhatom: előrelépés már régóta nincs és egyre frusztrálóbb a helyzet.
    Mindezt úgy hogy új játékost szinte nem is látni.

    Remek dolgokat hoztak be az utóbbi időben, ez nem vitás, viszont szörnyű módon kezelik a visszajelzéseket és a játékosi igényeket.
    Csak egy példa: azért ahhoz is kell egy vasakarat hogy az év legimpozánsabb eseményét csakazértis ilyen felkészületlen módon zavarják le, ami valahol szomorú és vicces is, bár ez csak szubjektív vélemény :)

    Egy szó mint száz: gg wp
     
    Utoljára szerkesztett: 21.12.20
  2. sárkányos

    sárkányos Fórumelemző

    Én erre csak a reagálást várom!!:)
     
  3. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Csak továbbítani tudom a fentebb írtakat, így sajnos semmi műsorszám-értékű reakcióval nem tudok szolgálni. :)
     
    demonledi kedveli ezt.
  4. ¤paraszt¤

    ¤paraszt¤ Aktív író

    lassan el kéne jutni egy kicsit messzebbre is az "én csak továbbítani tudom " dolgoknál, továbbítod,rendben van,eredmény? konkrétan nulla...mindenben,a progival harcolós videót is kb. 3 hónapja továbbítottad és azóta is ugyan úgy, ugyan azzal a " trükkökkel " játszik ugyan az a hajó, és még rajta kívül egyre többen....és ez csak 1 a sok továbbított dologból, ha már ennyien húzzuk a szánkat akkor lehet, hogy el kéne kezdeni változtatni a BP hozzáállásán? elengedtétek a " normálisan " játszó játékosok kezét...
     
  5. demonledi

    demonledi Aktív író

    Szó nem érheti a ház elejét, hiszen nem a Fórum és/vagy chat moderátorokkal van baj. Én azt gondolom hogy jelentik az igényeket és megteszik a tőlük telhetőt.
    Itt azokkal van akiknél elveszik az üzenet, hiszen majdhogynem biztos hogy a dev managment
    a) nem kapja meg,
    b) rosszul priorizálja őket (vagy csak szimplán tojik a játékosokra )
     
    Utoljára szerkesztett: 22.12.20
  6. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Elnézést, de az eredményeket nem rajtam kell számonkérni, hanem azon, akinek a dolga a megoldásokat elkészíteni. Nem a moderátorok/adminok fejlesztik a játékot, és nem az adminok hoznak döntéseket olyan kérdésekben, mint például a bothasználók tiltása vagy a hibajavítások sorrendjének eldöntése, vagy akár a játékosok igényeinek figyelembe vétele.
    A mi dolgunk az, hogy a Ti jelzéseiteket továbbítsuk - ez pedig maradéktalanul meg is történik. Hogy ezzel a játék készítői mit kezdenek, az már sajnos "szürke zóna" számunkra, mi sem látunk bele.
     
  7. ¤paraszt¤

    ¤paraszt¤ Aktív író

    senki sem kérte rajtad számon az eredményeket relax..., én 1 példát írtam arra , hogy semmit sem ér a mi és a ti jelentésetek a BP felé...nem kell megvédened magad ill. magatokat mert nem írtam rólad ill. rólatok negatív dolgot, én csak tényt közöltem amit az utóbbi 1-1.5 évben tapasztaltam...a " szürke zóna " szülötte az új progi is ha eddig nem tudtál volna róla... további jó játékot mindenkinek :D
     
    sárkányos kedveli ezt.
  8. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Sziasztok! Külön topicot nem nyitnék neki, ezért ide írom. Miért került bevezetésre a "Hírek" menü, ha nincs frissítve? Nem az lenne a célja, hogy tájékoztassanak a közelgő eseményekről, dolgokról? Erre bent a tavaly november 30-án kezdődő téli event. A Kalóz vezérek esemény meg ebben a részben sehol... Ha már van, akkor használjuk is, vagy mehet is a levesbe. Ezért felesleges.
     
    sárkányos kedveli ezt.
  9. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Vélhetően még nem jutottak addig, hogy oda is írjanak erről, de addig is azt tudom javasolni, hogy a hírek menüpont mellett mindig figyeljétek a fórumot is, hiszen a legfrissebb események, legfontosabb hírek 100%, hogy itt is megjelennek. :)
    Azért szólok a fejlesztőknek, hogy volt egy ilyen jellegű jelzés is feléjük.
     
  10. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Köszönöm, köszönjük!
     
    sárkányos és Kezdet93 kedveli ezt.
  11. zєиѕιω

    zєиѕιω Fórum-zöldfülű

    nem igazán lehet játszani a játékkal... 49%-nál megáll, és kb 10 perce várom a csodát, hogy tengeren legyek. Tényleg ilyen bonyolult lenne, hogy lehessen játszani?
     
  12. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Ha kliensből próbálkozol, akkor első körben próbáld meg a gyorsítótárat üríteni, utána pedig indítsd újra az alkalmazást.
    Többek szerint a router újraindítása megoldotta náluk a hasonló gondot.
    Ha pedig egyik sem jelent megoldást, akkor újra kell telepíteni a klienst, a .NET keretrendszert és a Visual C++ Redistributable csomagot is úgy, hogy a kliens telepítésekor ez utóbbi magától feltelepül.
    De máskor, kérlek, írd meg a szervert, mert az is lehet, hogy valami szerverprobléma van/volt.
     
  13. Köyble

    Köyble Junior szaki

    Én szerintem a PVE szervereken katasztrófa az új flotta rendszer. Egyszerűen képtelenség megvédeni a szigeteidet ilyen feltételek mellett. Nem éri meg 1-esnél nagyobb tornyot építeni. Bárki foglal 10 szigetet magának 1 óra alatt. Nem tudod lőni a támadóflottát, mert vigyázban állva várják, hogy feltedd a kardod, az küldi a következő hajókat, aki gyorsabban tud kattintani a gombra (értsd jól ;) ). Bárki össze tud szedni 50.000 koronát és azzal elküldve 3 kis flottát le tud ütni egy full 5-ös szigetet. Egy 5-ös torony kerül 200k gyöngybe, meg 10k koronába. Főleg ilyen eventek alatt és után, ahol mindenkinek esik a korona bőven. Én szerintem vagy a flotta sebezzen kevesebbet, de inkább az ára nőjjön jelentősen a mostanihoz képest.
     
  14. Kicsi

    Kicsi Utánpótlás-írogató

    Ha ez lesz az új eventvonal azt hiszem sokan befejezzük a játékot .
     
    -Honey- kedveli ezt.
  15. -Jégtörő-

    -Jégtörő- Utánpótlás-írogató

    Teljesen egyetértek veled!
     
  16. Köyble

    Köyble Junior szaki

    Mit értesz "ez" alatt? Mi nem tetszik a mostani eventeken? Így elég megfoghatatlan a véleményed és engem érdekelne, de szerintem nem csak engem :)
     
  17. Kicsi

    Kicsi Utánpótlás-írogató

    Az ember ilyen eventnek nevezett valaminél elgondolkodik érdemes-e folytatni a játékot.
    Az ilyen eventek nem hozni fogják a játékosokat hanem vinni.
     
    Romed és sárkányos kedveli ezt.
  18. Anaconda869

    Anaconda869 Járnitanuló

    már azzal el rontottak a jatekot hogy minden pénzbe kerül de hogy még az eventeket se tudják normálisan meg csinálni
     
  19. Picuri

    Picuri Fórum-zöldfülű

    Ha ilyen egy születésnapi event , milyen lesz a többi event ezután ?
     
  20. Mary

    Mary Fórum nagymestere

    Az eventekről nem írnék semmit, de viszont így a születésnap alkalmából jó lett volna, ha a sok pénzes csomag mellé esetleg megint betették volna a BigPontos csomagot, vagy esetleg csináltak volna másik csomagot hozzá, ha már egyszer csináljuk a próbát és gyűjtjük.