Debuff

Kategória: 'Általános visszajelzések - Dicséret és kritika', témanyitó: golden3hun, témanyitás ideje: 27.7.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. golden3hun

    golden3hun Utánpótlás-írogató

    Sziasztok ,ugye tudjuk van baj a szerveren ki tartást a javításhoz BP
    De amiért írok az az hogy keresem az olyan kalózokat akik jogtalanul kaptak scar debuff bűntetést bot használat cím szó alatt és közbe nem használtak ,hogy ezt itt meg beszéljük
     
    Utoljára szerkesztett: 27.7.23
  2. golden3hun

    golden3hun Utánpótlás-írogató

    Alapos vizsgálatot követően felfedeztünk egy hibás esetet az botkereső kódjában, ami a játékosok egy kis csoportjánál a debuffok helytelen alkalmazásához vezetett. Ennek következtében néhány játékos tévesen kapott debuffot, és ennek következtében értékes pontokat veszítettek a játékban. Ez szép és minden jeleztem én is jogtalanul kaptam az írták semmi probléma a szűrő programba Akor mégis csak?
     
    Utoljára szerkesztett: 28.7.23
  3. SM_Aura

    SM_Aura S-Moderator Team Seafight

    Ahoj!

    Amint azt mindenki olvashatja, igen sajnálatos módon ez megtörtént, amiért elnézést kértek. Azóta javították, és megtették a szükséges lépéseket. Minden egyéb le van írva mindezek mellet, amit újra nem írnék le.
    A fórum szabályai szerint a support levelezés nyilvánosságra hozatala (levéltitok megsértése) a support egyértelmű hozzájárulása nélkül tilos, tehát a velük való levelezésedet nem fogjuk itt megbeszélni, amiből egyébként itt csupán csak egy kicsi részletet látunk.
    Jó páran igyekeznek gondolom most ebbe kapaszkodni, és azt állítani, hogy őt is tévesen büntették. Nem tudhatom sem én, sem a Support, nem vagyunk kompetensek benne.
    Nem szeretnénk a fórumról senkit sem kizárni, kérünk mindenkit, (téged is), hogy bármit ír, azt a fórumszabályainak a betartása mellett tegye.
     
    golden3hun kedveli ezt.
  4. golden3hun

    golden3hun Utánpótlás-írogató

    Szia Aura az idézet nyilvános fórumra ki volt rakva abból lett ki másolva egy rész
    Persze hogy kapaszkodok 15 év játék azt kapom a debuff az semmiért napló elküldve még nem is játszotam azon a napon kapitány meg csin küldetést aztán kaptam a másodikat meg vásárlás uttán .Tudom most jönn nem vagy illetékes nem láttol bele Fiók töröltetve ,vagyis még arra az egyre nem válaszoltak ,további jó játékot a kalózoknak
     
  5. .*Sirius*.

    .*Sirius*. Fórumszaki

    Tudom, hogy nem vigasz, de pont így jártam én is. Azt csak én tudhatom, hogy tényleg jogtalanul kaptam-e a debuffot, mint ahogy azt is, hogy a szép szavak ellenére mégsem tettek meg mindent az elismert hiba javításáért. Az jó, ha a csalókat megpróbálják kiszűrni,de ha így teszik , régi és tisztán játszó emberek fogják abbahagyni a játékot.
     
  6. DonatMatthew

    DonatMatthew Járnitanuló

    A régi és tisztán játszó játékosok, már 10 éve folyamatosan hagyják abba a játékot...
     
    Pecike kedveli ezt.
  7. .*Sirius*.

    .*Sirius*. Fórumszaki

    Hát igen...De nem kellene még pár lapáttal rátenni,hogy gyorsuljon ez a folyamat.
     
    golden3hun kedveli ezt.
  8. SM_Aura

    SM_Aura S-Moderator Team Seafight

    Kicsit gondolkodjatok el azon, amit most írok. Senki nem tudhatja, hogy esetlegesen mit használt a másik játékos, még akkor sem, ha nem látta a büntetett játékost soha botozni. Mivel elég ha csak kipróbálta, akkor is megfoghatta a szűrő, ami nem 1 nap fut, hanem folyamatosan. A büntetéseket nem minden nap adják érte. De szóba jöhetnek más harmadik féltől származó programok is, mint pl. autoclicker, macro, autotarget, stb. Mindent nem látunk, csak azt amit mi teszünk. A Bigpoint folyamatosan dolgozik rendszereinek és folyamatainak a fejlesztésén, mint azt olvashatjuk is. Bár lehet beszélgetni róla, de mivel mi nem látunk mindent, nem tudhatunk mindenről, azt sem tudhatjuk ki próbál meg esetleg a büntetés alól kiskaput keresni, meg kell bíznunk a szűrő működésében.
     
  9. Köyble

    Köyble Junior szaki

    Az enyhe kifejezés, hogy a script nem jól működik. Érthető a support álláspontja is, hogy nem fogják levenni a senkiről (már ha egyáltalán tudják) a debuffot egy levél miatt. Miután a BP beimerte, hogy lettek "jutalmazva" ártatlan játékosok is, egyértelműen az utosló csaló is előbújt a sarokból és reklamált, hogy ő is jogtalanul kapta. Nem a support dolga ezeket eldönteni, mert gyanítom, nem sok rálátásuk van arra, hogyan is működik, mit vizsgál a script.
    Ugyanakkor véleményem szerint nem biztos, hogy ez a jó megoldás a BP részéről. Büntetni olyan játékosokat a mostmár hibátlanul működő scripttel, (szerintem a staff is megérti, hogy ezzel kapcsolatban mostmár örök időkig lesznek kételkedéseink) akik néhanapján vagy egyáltalán nem csalnak nincs értelme addig, amíg a nyilvánvaló, arcátlan programhasználók tovább róják a tengereket. Szerintem senkit nem érdekel hogy a liga 1492. helyezettje kap e debuffot vagy nem, nem így a top50 az all server ranglistában. Nem állítom, hogy közülük mind csalnak, mert ismerek olyat, aki ott körül van és egész nap játszik/játszunk együtt.
    Nem hiszem el, hogy nincs valakinek 1 órája a csapatból (nem feltétlen a magyarra gondolok, bárki kompetens) aki spectateli ezeket a játékosokat néhányszor mikor online vannak. Olyat egy humán nem tud/nem fog csinálni, hogy több órán keresztül, megállás, félrekattintás, szünet, törés nélkül lövi ugyan azokat az npc-ket, befolyásolhatatlanul, bármiféle külső hatásra immunisan.
    Többször előfordult, hogy szándékosan trollkodtam ezeket a playereket, hátha sikerül kicsikarni valami interakciónak betudható dolgot, sikertelenül. Van egy olyan érzésem, hogy nem sok reklamáció érkezne tőlük egy debuff esetén.

    Összesítve: szerintem nem *bestpirate2009* 7-es szintű botos kalóz kéne a prio legyen, amíg a ligát és az eventranglistát sorra nyerik a csalók.
     
    Pecike, DonatMatthew és golden3hun kedveli ezt.
  10. golden3hun

    golden3hun Utánpótlás-írogató

    Sziasztok több mint 15 évet voltam itt ma is azt mondom mint tegnap nem csaltam ,de mindegy is egyet értek ne legyenek csalók !
    De ezt már nem akartam le nyelni, így hát kértem a fiók törlést .
    Sok játékost meg ismertem hál istenek barátok is lettek egy páran
    Kívánok jó játékot erős hajót a csatákhoz ,sziasztok
     
  11. DonatMatthew

    DonatMatthew Járnitanuló

    Ne gondold, hogy a bot a játékosok legnagyobb problémája, a tengeren nézz körül a boltba, nézz végig a kategória fülön mindent, biztos láttad már, de ha még sem, akkor jelzem a legtöbb kategóriában játékpénzért nem találsz semmit, vagy ha még is, az olyan is amivel előrébb nem vagy már. Erre jönnek még a botosok, akik eventranglistán elveszik előled a jobb jutalmakat stb...mert ugye nem elég, hogy nem €gyszerű így sem hozzájutni dolgokhoz, még az automaták rabolnak is tőled. Az üzemeltető látja hogyan alakul a játékos létszám, ha akarnának tenni a csökkenés ellen már 2016 körül amikor az első összevonások voltak, megtették volna. Ehelyett egyre jobban nyílik az a bizonyos olló a játékosok között fizetőképesség alapján, amire még mondhatnánk is, hogy rendben van, ha ez nem ilyen mértékű különbségeket eredményezne...és mindezek mellett a játék sem túl izgalmas sok szempontból, szintet léphetsz az unalmas küldetésekkel amiket napokon keresztül ismételgetsz, új mapok, új szintek, a régi nóta. Az összképet nézve, valójában semmi meglepő nincs abban, hogy régiek, abba hagyjuk. Ennek a játékos közösségnek nincs semmi ereje, elfogadjuk amit el akarnak velünk fogadtatni, majd ők megmondják mi kell nekünk.
     
  12. .*Sirius*.

    .*Sirius*. Fórumszaki

    Egy szónak is száz a vége( :)),utoljára a témában:
    -Készült egy hibás sript, aminek áldozatul estem (nem egyedül).
    -Az igaz (pláne, ha nem tudnak, vagy akarnak utánanézni) ,hogy a BP nem tudja hogy én egy "sarokból előbújt utolsó csaló", vagy vétlen játékos vagyok.
    -Én viszont nyilván ismerem az igazságot, és ez alapján vonom le a konzekvenciát a továbbiat illetően.
     
    Utoljára szerkesztett: 2.8.23
    -Ria- kedveli ezt.
  13. Barbus08

    Barbus08 Fórum-zöldfülű

    hello egy kerdes a debuffrol ,nem jatszok ket hete es ma beleptem es kaptam debuffot ,egy oraval azelott hogy jott az ertesites
    2023-11-21 13:51:20
    Mélységi etető jóváírva: 2023-12-21 13:51:20 Ok: Admin Booking bot usage Scar 1 [2023-11-21]
    2023-11-21 08:52:47
    Megszerezve: 1 x Vérszomj. nem hasznaltam semmit se 15rol vizsgaztam 24 negyre es azt nem egy progival ez most kicsit erthetetlen .
     
  14. SM_Aura

    SM_Aura S-Moderator Team Seafight

    Ahoj!

    Supportra írj, náluk érdeklődj, fórumon nem látok a hajódba. Talán ők tudnak neked információval szolgálni.
     
  15. .*Sirius*.

    .*Sirius*. Fórumszaki

    A klántársam kb 3 hete kapta a második, nyáron pedig velem egyidőben az első debuffot.Életeünkben még nem használtunk semmiféle külső programot.Úgy tűnik, a szűrőprogram - iegalábbis időnként- fűkasza elven működik. Nyugodtan írhatsz a szupportra is; majd kapsz egy roppant udvarias és roppant semmitmondó választ. Annyi tisztesség lehetne a Bigpoinban, hogy legalább ismertetnék, mi az oka a debuffnak , már ha volt oka...
    Jó,tudom, hogy a csalók sem ismerik be a bootprogramok használatát, az is előfordulhat hogy hiba csúszik a szűrésbe.De annyit elvárhatnánk, hogy ha valaki ezt jelzi, akkor vizsgálják felül az esetet. Ha nem volt jogos a debuff, úgy orvosolják, ha egyértelmű a csalás, akkor az indokolatlanul reklamáló büntetését duplázzák meg.
     
    sárkányos kedveli ezt.
  16. sárkányos

    sárkányos Fórumelemző

    Szép napot!! Tökéletesen igazad van.
     
    Pecike, Radzeer(hu) és -Ria- kedveli ezt.
  17. -Labtec-

    -Labtec- Törekvő

    Igaza van.
     
    sárkányos kedveli ezt.
  18. ¤CROSS×

    ¤CROSS× Fórum-zöldfülű

    Egyetértek veled, de annyival egészíteném ki, hogy akkor is lehetne szűrés mint pl amikor az event van és a rangosrba az egyik, másik játékosnak 2-3 nap alatt xy mennyiségű pontja van azokkal szemben akik ott ülnek a gép előtt és fele annyi pontot szereznek, mert kétlem, hogy valaki éjszaka 4-5-6 órát van azzal elfoglalva, hogy ide oda ugráljon, hogy több pontot érjen el az event rangsorba, javaslom az event közben való szűrést is és akkor nem kell megvárni a negyed - fél évente való szűrést, mert az igazi szigorítás ez lenne, hogy eventekkor is szürve legyen, nem megvárni amíg az adott játékkos megszedi magát, mert ugye az adott event vagyon mennyiséget nem veszik el! :)
     
    **SWATT** és sárkányos kedveli ezt.
  19. **SWATT**

    **SWATT** Utánpótlás-írogató

    Ezzel teljesen egyetértek, nem hiszem el, hogy nem gyanus hogy 12 óra alatt már annyi pontnál járnak mint én 4-5nap alatt. Korrekció alatt, ne számolják már a pontokat, nyilván nekik nem számít hogy kb 0 dolgot kapnak már az event hajokbol akkora a korrekció. Ők a rangsora hajtanak.
     
  20. QWERTIGO

    QWERTIGO Fórum-zöldfülű

    értem én hogy debuff meg minden de igy hiába vettem vonta le a suhanó pengéket mert nemtudok próbát felvenni, próba nélkül meg nincs eventezés, szintlépés, fejlődés ezt az 1-et nemlehetne mondjuk korlátozni hogy pl.: 4-5 óránként 1 küldetést meglehetne csinálni mert ez igy leves