Chat

Kategória: 'Általános visszajelzések - Dicséret és kritika', témanyitó: ❤__*, témanyitás ideje: 24.9.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Sziasztok!

    Apollótól szeretnék választ kapni arra a kérdésemre, miről lehet beszélgetni a chat-en? Csupán semleges dolgokról, időjárás, sütés-főzés...? Esetleg csak segítségért "kiabálhatunk" raja, segíthetünk egymásnak?
    Ez a beszélgetés ma történt, és azonnal ránk szólt a CM, amit nem igazán értek. Barátságos, normális hangnemben beszélgettünk volna... Nem történt sértegetés, nem voltak csúnya szavak. Nyilván provokálásnak bármi vehető, de nem gondolnám, hogy egy ilyen esetben ezt olyan provokálásnak lehetne tekinteni. Végtére is ez egy harcolós, kalózos játék volna, ahol azért annyira nem kellene korlátozni a chat-en folyó beszélgetéseket, legalábbis szerintem.
    Kíváncsian várom a válaszod. Nyilván mi a chat-en nem kertről akarunk csevegni pl.

    1 játékos: Nem akarsz esetleg kijönni? Irtó nagyot csap az a sok cadok. Legalább egy pinduri esélyt adj, hogy kilőhesselek.
    2 játékos: mar kilottel nem egyszer :)
    2 játékos: most pihenek :D
    1 játékos: Én keveslem, 800 kell a szezonhoz.
    2 játékos: akkor hajra :))
    1 játékos: Na de gyere kintebb, legalább egy hajszálnyit.:D
    2 játékos: nem szabad
    1 játékos: megtiltották?
    CM: Tengeren harcoljatok!
    1 játékos: Beszélgetünk, szórakozunk. De bemásolhatom fórumra, és megbeszélhetjük ilyen csevej folyhat-e itt.
    1 játékos: Mégsem cseveghetünk egy kalózos játékban a sminkelésről...
    1 játékos: Pedig neki biztos jól állhat.:D
    CM: Rendben, de ha ismered a chatchabályzatot, harc a tengeren, ha pedig olyan a téma, külön szobában is lehet folytatni, avagy súgásban.
    1 játékos: Chat-en lőni még nem tudok, itt csak csevegek. Csalogatom, hátha kimerészkedik.
    CM: Miért nem súgsz rá akkor?
    CM: Ha csak neki címezed az üzeneted.
    3 játékos: Hadd lássukmi is
    3 játékos: Ping pong-ot akart
    3 játékos: Látom most megkapta
    1 játékos: Azt hiszem a chat szabályait betartva írtam mindent. erre való többnyire. Nem tudom milyen beszélgetést lehet itt folytatni akkor, ha ezt így nem?
    1 játékos: Elárulod CM?
    CM: Olvasd el a szabályzatot ha nem tudod. :)
    1 játékos: Én elolvastam, többször is, ilyen nincs tiltva.
    1 játékos: Nem sértegettem és stb.
    CM: De most velem kötekedsz, miért?
    2 játékos: :D
    CM: Szóltam, lehet külön szobában, avagy súgásban, ha "harcolni" szeretnél. Vita lezárva.
    1 játékos: Nem kötekedek, csak értetlenül állok a dolgot illetően.
    1 játékos: Megyek fórumra azt hiszem:D
    CM: Rendben. :)
    Nem hinném, hogy ez a beszélgetés ártana bárkinek, nem írható le chat-re, nyilvánosan. Miért kellene bárkinek is ilyenhez szobát nyitni, vagy suttogni?
    Egy részt másolok ide a chat szabályaiból, aminek azt gondolom, nagy fontossága van, hogy lássuk, ilyen beszélgetés simán belefér a dologba.

    10. Fenyegetés
    • Ez egy kalandjáték, egyértelmű, hogy egyes játékosok fenyegetik egymást - a játékon belül, a játékra vonatkozóan.
    • Azonban szigorúan tilos bárkit valós életre vonatkozóan megfenyegetni! Amint ezt felfedjük, azonnal és figyelmeztetés nélkül zároljuk a fenyegető játékos accountját, véglegesen!
    Ne feledjétek: próbáljatok meg egymással úgy kommunikálni, mintha egymással szemben ülnétek. Legyetek egymáshoz barátságosak, beszélgessetek kulturáltan!

    Tehát ennek értelmében még az sem tiltott, hogy játékon belül esetleg fenyegessék egymást a játékosok, ha azt a legnagyobb tisztelettel teszik, sértegetés nélkül, kulturált formában.:D Miért akarnak minket ennyire korlátozni a moderátorok? Ez nem helyes szerintem.
     
    saci29, ¤paraszt¤, sárkányos és 3 más kedveli ezt.
  2. Kezdet93

    Kezdet93 Fórum-zöldfülű

    Emlékszem régen tele volt mindig a chat.. még hajnalban is volt élet, sőt sokszor akkor indult be igazán a buli :) Néha a CM -el közösen is jót tudtunk dumálni, röhögni, s miközben a chaten (is) ment a harc, senki sem sértődött amíg a játékról volt szó. Emlékszem rengeteg éjszakára amikor összegyűltünk és háború közben ment az írogatás /nem sértegetés/, akkoriban a CM is megmondta hogy ez egy kalózos játék, ez teljesen természetes, nyúlszívűeknek helye itt nincs! ;)
    Ennek ellenére most ritka hogy beköszön valaki, netalán beszélgetést kezdeményez... ha 2 szemben álló szövetség cukkolja egymást egyből mindenki bannolva van..
    Egyre kevesebb a játékos, aki maradt chatet nem használja úgyis mindenért ránk szólnak..
     
    ❤__*, sárkányos és demonledi kedveli ezt.
  3. ¤paraszt¤

    ¤paraszt¤ Aktív író

    ez egy remek téma lesz :D megvárom Apolló reakcióját és utána én is megosztok pár furcsa dolgot a CM -ek játékosokhoz való hozzá állásáról ... :D
     
  4. world_of_warship

    world_of_warship Aktív író

    Sokan Cm-ek akarnak lenni mert ugye nem dolgozik, nincs pénze csomagokra, mit csinál ? Elmegy CM-nek a potya csomagokért,legyen ténylegesen ingyenes a CM. Kiváncsi vagyok hányan maradnak.Tisztelet a kivételnek.
     
    Utoljára szerkesztett: 24.9.20
  5. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Át fogjuk gondolni a felvetett problémát, de röviden csak annyit mondok a kérdésre, számos év tapasztalata után, hogy a chatet nagyon sokan arra használják (tisztelet a kivételnek), hogy elkezdenek a tengeren lévő csatáról beszélni (eddig ebből nincs is gond), majd utána nem sokkal elkezdik a másik játékos személyét (nem a hajóját, hanem pl. az értelmi képességeit becsmérlik stb.) sérteni.
    Emiatt kénytelenek voltunk szigorúbbá válni, mert nagyon sokan nem tudnak különbséget tenni a játékbeli "csatározás" és egymás sértegetése között. Általában a "gyenge a hajód" típusú beírások után már következnek is nem sokkal utána a személyeskedő megjegyzések.

    Bízom abban, hogy a jövőben sikerül kialakítanunk egy olyan közösséget, ahol nem kell ennyire szigorúnak lennünk, de mint mindenütt, kettőn áll a vásár, ehhez az is kell, hogy a játékosok ne egymás sértegetésére használják a chatet, még akkor se, ha éppen csatát beszélnek meg.

    Nem ígérek egyik napról a másikra változást, de fontolóra fogjuk venni a felvetést, ha már többen is jeleztétek ezt a "problémát".

    Beszélgetni bármiről lehet, félreértések pedig lehetnek a CM részéről is akár. Mivel írott nyelvről van szó, könnyen előfordulhat, hogy nem úgy jön át az értelmezőnek az, amit leírunk, ahogyan azt szerettük volna; ebből pedig félreértés adódhat. Elképzelhetőnek tartom, hogy nem mindig jön át 100%-ban, mi is a játékos szándéka egy-egy beírással.

    Mivel a CM-ek munkájának felügyelete a support csapatának dolga, ezért a fórumon sajnos nem tudunk platformot biztosítani annak, hogy mindenki itt írja le a panaszát a moderátorokkal kapcsolatban. Kérek ezért mindenkit, hogy ezt a supporton tegye meg, konkrét példákat is írva. Lehetőleg azonnal az eset megtörténte után.

    Ui. Viszontválaszra természetesen megadom a lehetőséget, de a konkrét eseteket, panaszokat kizárólag a supportra küldve fogom kivizsgálni, az ide küldötteket visszajelzés nélkül törölni fogom a jövőben.
     
    *Csillag* és quintor09 kedveli ezt.
  6. ddfwssd

    ddfwssd Utánpótlás-írogató

    A hónap vicce. Jelentsük a supportra, ha a supporttal vagy a CMekkel van gond. Évek óta megy a kéz kezet mosás.

    Remélem te sem gondoltad ezt komolyan. Az életbe nem volt még olyan, hogy a support elismerje a tévedését.
     
  7. "...a chatet nagyon sokan arra használják (tisztelet a kivételnek), hogy elkezdenek a tengeren lévő csatáról beszélni (eddig ebből nincs is gond), majd utána nem sokkal elkezdik a másik játékos személyét (nem a hajóját, hanem pl. az értelmi képességeit becsmérlik stb.) sérteni.
    Emiatt kénytelenek voltunk szigorúbbá válni, mert nagyon sokan nem tudnak különbséget tenni a játékbeli "csatározás" és egymás sértegetése között. Általában a "gyenge a hajód" típusú beírások után már következnek is nem sokkal utána a személyeskedő megjegyzések."

    Ez körülbelül egy olyan megjegyzés, mintha egyest adnék a gyereknek az amúgy tökéletesen elkezdett beszámolójára, mert úgysem tudja majd rendesen folytatni.
    Amíg normális keretek között megy az adok-kapok, simán lehetne hagyni, majd amikor személyessé válik, lehet intézkedni. Ez, ami most van, nevetséges.Néha az az érzésem, hogy a "Tengeren harcolj!" frázis és a ban gomb nyomkodása felemészti sok CM erejét, így másra nem is tudnak koncentrálni.
     
  8. Így van, egyetértek, holló a hollónak...
    A CM-ekért felelős BA pedig hasonló stílusban, magas lóról beszél, sőt a sértegetéstől sem riad vissza, ha panaszt teszel a CM miatt.
     
  9. ❤__*

    ❤__* Törekvő

    Tudom, látom én is, előfordulnak súlyosabb esetek, mikor valóban sértegetik a játékosok egymást a személyüket illetően pl. Magam sem tartom helyénvalónak, ha ilyet látok, természetes, ha a moderátor ilyen esetben teszi, amit kell. De sajnálatos tény, mint ahogy a fentebbi példa is mutatja, sokszor feleslegesen lép közbe a moderátor. Sok játékos ezért úgy döntött, inkább nem is ír, és ez így nincs rendben.
    Ezt elkerülendő, hagyja kibontakozni a játékosokat, míg nem megy olyan csevejbe a dolog, ami már ténylegesen nem a játék chat-jére való.
    A játékhoz a chat-et véleményem szerint a játékosokért, a játékosoknak szánták. Sajnálatos, ha valamelyik játékos nem úgy és arra használja, amire kellene, túlzásokba esik. De azért, mert vannak ilyen játékosok, még azokat akik megfelelően használnák, nem kellene korlátozni. Nem egy esetben alakult már azért úgy, hogy valaki ki lett tiltva, mert a moderátor közbelépett feleslegesen, és a játékos kifejezte nem tetszését. A moderátor azonnal kioktatásnak, kötekedésnek veszi, pedig a játékos csak megbeszélni igyekezne vele a témát, mint azt a fentebbi példa is jól szemlélteti. Nyilván ezt illetően is vannak, akik nem a megfelelő keretek között tennék, de ne ebből induljunk ki.
    Egy moderátor nem attól lesz jó, ha szigorú, hanem ha igyekszik helyesen értelmezni azt, amit a játékos ír. Tévedni bárki tévedhet, hibázhat is, akár a moderátor is. Nem is ezzel van a gond, azt lehet korrigálni. Csak mi folyamatosan azt tapasztaljuk, chat-en meg sem szólalhatunk, mert azonnal közbeszólnak. A felesleges beszólásokkal, szigorral megölik a chat-et.

    Ez így lenne természetes még mostanság is.:cool:

    Azt nem tudom mennyien akarnak CM-ek lenni, azt sem, közülük mennyien dolgoznak vagy sem, közünk sincs sok ehhez. Ahhoz sem, mit kapnak azért, hogy ott csücsülnek, és igyekeznek tenni a dolgukat. De ne sajnáld tőlük, bármit is kapjanak, nem hinném, hogy túl lennének fizetve. Ne várd senkitől, hogy "társadalmi munkába" olvasgassa, ami chat-en folyik, igyekezzen segíteni..., azért én nem irigylem őket.

    Nem is ezért lett létrehozva ezen téma. A cél "csak" annyi, változást szeretnénk, ismét legyen a miénk, játékosoké a chat, köszönjük! Ezzel meg is kérném a többi játékostársamat, így kezeljék ezt a témát, ezzel kapcsolatban írjanak véleményeket ide csupán.

    Utószóként egy korábbi hozzászólásodat idézném, amit 2018-ban írtál, de sajnos még mindig nem ezt tapasztaljuk sok esetben.
    Tegyünk együtt érte.;)
     
  10. Apolló

    Apolló Fórumőrült

    Tudok rá példát, amikor ez történt. :)

    A többiek megjegyzéseit is köszönöm, majd elmélkedem rajtuk.
     
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.