A felhasználói fiók biztosítása

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 21.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Biztos, ami biztos,
  Biztos ami biztos:

  Sajnos van jónéhány játékos, akik nem kimondottan fair módon próbálnak előnyhöz jutni, akiknek örömet okoz másoknak kárt okozni, akik azon örvendenek, ha tönkretehetik olyan felhasználók accountját, akik rengeteg időt és/vagy pénzt már belefektettek a játékba.

  Itt most leírunk nektek néhány hasznos tanácsot és tippet, hogy ilyesmi Veletek ne fordulhasson elő.

  Ne feledjétek: Minden játékos saját maga felel a felhasználói fiókja biztonságáért, nem tudunk felelősséget vállalni, ha a játékosok hibájából kár keletkezik az accountban, vagy ellopják azt. Minden játékosnak magának kell vállalnia a következményeket! Minden játékosnak, akinek az accountját feltörik, ugyanazt az elutasító választ fogjuk küldeni!

  1. A felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.
  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet, később esélyetek nem lesz arra, hogy a fiókotokat visszaszerezzétek.
  • Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:
   • Lépjetek be a "Személyes adatok" menübe (Kezdőoldalon alul)
   • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet az itt látható mezőbe
   • Kattintsatok a "Tovább" gombra
   • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
   • Nyissátok meg az e-mailt és a benne található linkre kattintsatok rá
   • Kész.
  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
  2. A helyes jelszó:

  Ne használj túl egyszerű jelszót: Válassz magadnak olyan jelszót, amelyben minél több szám és betű szerepel, ami nem értelmes szó és nagy- és kisbetű is szerepel benne.

  Jelszavak, mint „123456”; „felhasználóinév123”; születésnap; „mama” – mind olyan jelszavak, amellyel próbálkoznak.

  Biztos jelszó például: „Df54%hz&22M49

  Ergo: Minél hosszabb és megjegyezhetetlenebb – annál jobb.

  Soha ne használd jelszóként a felhasználónevedet, vagy ahhoz hasonló szót!  Változtasd meg rendszeresen a jelszavad! Minél gyakrabban változtatod, annál jobb. Aki rendszeresen megváltoztatja a hozzáférési adatait, annak a játéka van a legnagyobb biztonságban!

  3. Levélszemét (Spam):

  Vannak játékosok, akik leveleket (Spam) írogatnak, melyben arról kérdeznek, hogy szeretnéd –e a fiókodat elcserélni, szeretnél –e ingyen gyöngyhöz vagy egy magasabb szintre kiépített accounthoz jutni, vagy informálnak arról, hogy egy különleges ajándékot nyertél, stb...
  Leggyakrabban ez úgy zajlik, hogy a fiókod adatait elkérik jelszóval együtt, hogy a nyereményedet jóváírják.

  Hogyan védekezzek az ilyen spam-ekkel szemben?

  Feltűnt egy ilyen játékos, jelezd ezt itt a fórumon belül a Gyakorlati, technikai kérdések témánál azonnal, vagy írj haladéktalanul a supportnak a levél tartalmával!

  Ne másold be a kapott levelet, csak akkor, ha supportnak írsz, és semmiképpen ne töröld a leveleid közül!


  4. Fióklopás a chaten vagy a belső levelzésben:

  Vannak, akik a játékon belüli üzeneteken keresztül próbálkoznak a fiókod megszerzésére, bemásolt szövegekkel mindenfélét ígérnek.

  Példa:

  asedfadsf: elcserélem 19-es szintű seafight accomat. MSN nevem: *******
  asedfadsf: 100000 gyöngy ingyen a www. ******** oldalon

  A legjobb megoldás, ha az ilyen leveleket azonnal, haladéktalanul jelentitek a support felé. A chatben jelezzétek a moderátorok felé és készítsetek screenshotot a beszélgetésről.

  Ne feledjétek: Fiókcsere a leggyakrabban egyenlő a fióklopással.

  A Seafight oldalán kívül SEHOL nincs olyan oldal, ahol ingyen gyöngyhöz, aranyhoz, hajóhoz vagy más prémium dologhoz juthatsz. Ne dőljetek be semmilyen Youtube videónak, vagy más fórumokon közzétett hirdetéseknek!

  5. Fióklopás MSN-en, Skype-on vagy ICQ-n keresztül

  Itt megpróbálnak neked egy Seafight account-ot eladni SMS vagy Paysafe kártyás fizetés ellenében (vagy más fizetési módszerrel).

  Ennek lefolyása általában úgy megy, hogy megpróbálják a kódot megszerezni tőled mindenféle módon. SOHA NE adj ki ilyen kódot vagy küldj SMS-t más felhasználó által megadott BIG ID-vel, a pénzed odavan, és nem kapsz cserébe semmit.

  Soha ne add meg másnak a hozzáférési adataidat! Sem játékosnak (bármennyire is jól ismered) sem Supporternek, adminisztrátornak vagy moderátornak! Mi soha nem kérjük el a jelszavadat sem e-mailben, sem ICQ-n, sem MSN-en vagy Skype-on.

  Jegyezzétek meg, ha ilyen módon ellopják a bejelentkezési adatokat, vagy meglopnak pénzzel benneteket, a Bigpoint nem tud felelősséget vállalni, nem tudunk semmit tenni!!!

  Védd meg barátaidat, társaidat az ilyen esetekkel szemben. Meséld el nekik a tippeket amiket itt olvastál, vagy küldd el neki a linket ahol ezt az írást elolvashatja.


  6. Ugyanazon jelszó használata más helyeken:

  Soha ne használd ugyanazokat a hozzáférési adokat, amiket máshol! Ha megszerzik a jelszavad pl. Teamspeakben, fórumon, feltörhetik a játékfiókodat is!


  7. Nem hivatalos forrásból származó segédprogramok:

  Vigyázzatok a különféle letöltött illegális programokkal, ugyanis nagyon sok esetben a program arra készül, hogy ellopja a felhasználói adataitokat. Ezt a legegyszerűbben az ún. keylogger (A keyloggerek a billentyűzetbevitelek naplózására szolgáló programok. Elsősorban jelszólopásra használják őket.) használatával érik el, melyet akár akaratodon kívül te saját magad telepíted a gépedre a különféle illegális programba beleépítve. Ha ilyen programra gyanakszol, a legegyszerűbb az, ha újrainstallálod a géped.​


  FIGYELEM!


  Sem a Bigpoint sem a Seafight csapata (Admin, Moderátor, Supporter) nem fog téged soha-soha kérdezni a felhasználói fiókod komplett adatai után (Felhasználói név és jelszó).  Nekünk nincs szükségünk ezekre az adatokra! Számunkra elegendő a kérdések feldolgozásához a UserID (Felhasználói azonosítószám)
  1.jpg
   
 2. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Phising és megelőzés

  Beszéljünk az internetes csalások, adatlopások egyik legalattomosabb képviselőjéről, a "phishing"-ről, azaz adathalászatról.

  Részletes leírás angolul itt, ennek kivonata magyarul itt.

  Mi az a phishing?
  A phishing egy olyan tevékenység, amellyel az elkövető bizalmas adatokat próbál meg ellopni. Ezen bizalmas adatok jelenthetnek jelszavakat, magán jellegű információkat, vagy akár üzleti titkokat is. A témával kapcsolatban a játékosaink inkább az accountjuk biztonsága miatt érintettek, ezért a két veszélyforrás a hamis e-mail és a hamis weboldal.

  Hogyan védekezhetek a hamis e-mail ellen?
  Egy gyanúsan hamis e-mail esetén a legjobb védekezés a józan ítélőképesség és pár lépés az elővigyázatosság jegyében:
  • Ha nem vagy felhasználó azon az oldalon, ami megkeres egy levéllel, egyszerűen töröld a levelet, NE kattints a levélben szereplő esetleges linkekre, ne tölts le csatolt tartalmakat, ne indíts el csatolmányként érkező programokat.
  • Ha az adott oldal egyik felhasználója vagy és gyanús a levél, két lehetőséged van:
   • Keresd meg telefonon az üzemeltető céget, vagy vedd fel a kapcsolatot az oldal supportjával (ismét hangsúlyozzuk, NE kattints semmilyen linkre a levélben).
   • Új ablakban lépj be az említett weboldal főoldalára és próbálj meg információkat szerezni arról, hogy miért kaptad az említett e-mailt.
  Milyen eszközök védhetnek a phising ellen?
  • A legtöbb böngésző rendelkezik alapértelmezés szerint bekapcsolt phishing elleni védelemmel.
  • Néhány e-mail kezelő, mint például a Mozilla Thunderbird, vagy az e-mail szolgáltatók, mint például a Google Mail vagy a Yahoo Mail rendelkeznek beépített phishing elleni védelemmel.
  • Az internetes védettséget biztosító programok, mint például a vírusírtók, rendelkeznek beépített phishing elleni védelemmel.
  • A böngészőkbe beépített jelszókezelők szintén rendelkeznek phishing elleni védelemmel, csak a biztonságos oldalakra lépnek be automatikusan.
  Hogyan védekezhetek a hamis weboldalak ellen?
  Hamis weboldalak esetén a legjobb védekezés szintén a felhasználó megfigyelő- és józan ítélőképessége. Érdemes egy pár dologra odafigyelni:
  • Furcsa a webcím? Ha egy weboldal felkelti a gyanúnkat, érdemes odafigyelni a címben az olyan karakterekre, amelyek megtévesztőek lehetnek, ilyen például az "O" betű helyett a nulla, azaz "0".
  • "https" oldal (azaz védett)? Érvényes az oldal tanúsítványa?
  • Van eltérés külsőleg a weboldalon a korábbiakhoz képest? Nyiss egy másik böngészőablakot és manuálisan juss el a kívánt weboldalra, majd hasonlítsd össze a két weboldal kinézetét.
  Legyetek tehát résen. Elbírja az ismétlést: A legjobb védekezés minden esetben a felhasználó józan ítélőképessége. Ha gyanús egy weboldal, vagy levél, NE adj meg semmilyen adatot, NE kattints linkekre, NE futtass csatolmányként kapott programokat.


  Remélem, hogy a leírással segíteni tudunk Nektek abban, hogy a jövőben kevesebb accountlopás legyen amiatt, mert rossz helyen adtátok meg adataitokat.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.