Visszajelzés Általános eszmecsere, beszélgetés nem hivatalos témákról.

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠, témanyitás ideje: 2.3.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

Én meg inkább nem használom annyit a fórumot, úgy is csak a csomagokról lehet olvasni! :D

levlevliva™ kedveli ezt.
  2. levlevliva™

levlevliva™ Utánpótlás-írogató

Ebben igazad van, egyéb esetekben leírják hogy "A" majd 1 nap múlva módosítás "B"-re, aztán meg másolják neked hogy az már pedig nem úgy van!!! :D De mikor megkérdezed, hogy nem lenne előnyösebb abban a témában odaírni, hogy infóváltozás miatt az "A"-t szerkesztettük "B"-re, akkor jön a törlés meg a banán xDDDDD

♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
  3. FM_Héra

FM_Héra Fórum parancsnoka

A magadét te hajtod még mindig, ahelyett hogy elgondolkodtál volna a válaszomon, és utánanéztél volna azoknak a szabályoknak, mert nem mentesít alóluk senkit sem az, ha nincs velük tisztában, sem ha egyszerűen csak nem hajlandó betartani azokat. Kérdezni normális hangnemben érdemes, ha választ is szeretnél kapni.
    A feladataink közé tartozik többek között a fórum szabályainak betartatása, akár tetszik, akár nem. Vedd figyelembe, nem egyedüli fórumozó vagy. Egy privát társalgásban olyan stílust engedhetsz meg magadnak, ami tetszik, és a másik félnek is megfelel, itt viszont elvárható, hogy úgy fogalmazza meg mindenki a mondandóját, ami mások számára is elfogadható, ezért vannak a szabályok.
    Nem csak másokra kell figyelni, a fórum használatára vonatkozó szabályokkal sem árt tisztában lenni, megesik csupán azért kerül törlésre 1-1 hozzászólás, mert nem a megfelelő helyre írja valaki.

Europa5 kedveli ezt.
  4. Péter

Péter Fórum ismerője

Köszi a választ. Akkor most miért is játszik a játékos? Van 1 cél amit elérhet de nem érheti el mert rossz vagy nem működik rendesen.Válasz nincs rá mert nincs válasz.Oké Így vagy úgy de sajnos előbb vagy utóbb kedvetlen lesz a játék ha nincs mi motiválja az embert.

levlevliva² és †Knight_Rider† kedveli ezt.
  5. Europa5

Europa5 Fórumlakó

Adminoknak van igaza és mindig nekik is lesz, nem jókedvükből vagy unalomból törölnek kommenteket, nem kell megsértődni rajta hanem el kell fogadni, néha az enyémet is törlik, elolvasom az indokot és elfogadom, ennyi. Kicsit gondoljatok a másik fél szempontjába, ha nektek tennék fel ugyan azt a kérdést amire már válaszoltatok...

6. [DD]

[DD] Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ennek több oka is lehet, ez elég szubjektív. Persze lehet egy cél a magasabb kalóz rang is. Azt viszont meg kell értened, hogy a rangszámítás, vagy egy rangsor nem befolyásolja a játék alap menetét, tehát sokad rendű hiba. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem fognak vele foglalkozni, de amíg van komolyabb probléma, addig nem ez lesz az elsődleges. Ha pedig ezt sokszor jelzed, akkor mi max többször jelezzük mint hiba, de ettől még nem változik a prioritása. Tehát válasz van, csak épp neked nem kielégítő, hiszen a legtöbb hiba jelzésre egy játékos azt a választ várja, hogy X időpontban jön egy szinkron, ami javítja a hibát.

Örülök neki, hogy azért van itt olyan, aki nem feltétlen csak az ellenséget látja a csapatban :cool:, de azért ennyire mi sem vagyunk makulátlanok. Aki dolgozik az hibázik ;). Az összes tiltáshoz (chat, fórum, játék) képest persze nem sok, de mégis előfordul, hogy bünti után jön a feloldás, mivel éppen valaki hibázott. Elnézést kérünk és folyt köv mintha misem történt volna. Ehhez viszont normális higgadt magatartás szükségeltetik, a szabályos panasz írással együtt, melyre a büntetett játékosok többsége sajnos képtelen :(.

Europa5 kedveli ezt.
  7. Péter

Péter Fórum ismerője

Köszönöm válaszod. Akkor mivel nekem a rang hiányzik és szeretném ha jobb lenne akkor megvárom míg javítják és ráérek akkor játszani és vásárolni a játékért mikor ez megvalósul.Be belépegetek hátha van javulás de addig míg nem javul nem az elsődleges játékom lesz. Ahány ház annyi szokás./nem szeretnék senkit se bántani nem ez lenne a célom/

8. levlevliva³

levlevliva³ Fórum-zöldfülű

Senki fejéhez nem tartanak fegyvert hogy márpedig költeni fogsz. De egy fecske nem csinál nyarat. Van rajtad kívül 1000+1 aki viszont tolja bele a lóvét.

Utoljára szerkesztett: 18.4.17
  9. Péter

Péter Fórum ismerője

Jól mondod. De az a fecske tud máshol is nyaralni ha kell. Ha már rébuszokban beszélünk. Lolol lev:)

10. Europa5

Europa5 Fórumlakó

Senkit nem érdekel hogy az a fecske hol nyaral, de úgy tűnik még mindig a seafight fórumon. lolol

11. levlevliva³

levlevliva³ Fórum-zöldfülű

Mint a mostani eventen pl, kezd a játék egyre játékosabb orientált lenni (nem akarom elkiabálni) de asszem kinyitották a szemüket végre (elvégre a játékosok tartják fenn a játékot), hogy amit egy jó ideje csináltak az ... kb...
    Most ebből az eventből azért lehet szaggatni szépen.

További szép napot!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 19.4.17
  12. Europa5

Europa5 Fórumlakó

Én konkrétan Péterre értettem, de valóban igaz amit írsz. Csak néha a játékosok azt hiszik hogy egy-egy hibát egy csettintés alatt ki tudnak javítani és akkor nem beszélve arról hogy sok hiba adódhat a játékkal és nyílván a fontosabbak elől állnak plusz sok minden mással is kell foglalkozniuk...

13. Péter

Péter Fórum ismerője

Azt a hibát 2 hete jeleztem először. Csak kb tudni akartam a vélhető okát,hogy hol tart a folyamat. De volt itt egy 3 milliós hiba is ennek nem is feszegetem az okát.Mert ez már el lett felejtve.

14. levlevliva®

levlevliva® Fórum-zöldfülű

A hibajavításokkal alapvetőleg nem lenne gond, egyébként a discordon említette Trisselin(fejlesztő), hogy használnak TDD-t a játék fejlesztése során (Test Driven Development), ami kiküszöbölne számos hibát ugyanis nem kellene húsvér embereknek naphosszakat tesztelni a béta szerveren (habár már az is inkább "ingyen csata, meg keménykedünk Youtube-ra, mert live szerveren nincs akkora hajónk" témáról szól, szóval tulajdonképpen nincsenek előrrébb a játékosokkal mert nem igazán arra használják azt a szervert amire kellene), hanem a program szépen végigfutna 6-8 perc alatt és feldobálná a hibákat, csak gondolom jelenleg már annyi programosztály van bevörösödve, hogy inkább nem használják ezt a lehetőséget, pedig egy jól megírt TDD és alapos fejlesztés mellett nem lenne gond, valahol valamikor elcsúsztak és jelenleg szerintem sem programozó sem idő sem pénz nincs egy Refactoring II-re... Így próbálgatnak foltozgatni, a szerveroldalra nem látok be de a publikus kódok között is lehetne még ritkítani, rengeteg régi kikommentelt kódsor és nem használt felesleges ciklusok vannak a játékban. Ezeket aláírom, hogy egy ekkora játéknál azért elég nagy munka ezeket mind kitakarítani, összerendezni, debuggolni (nekem egy 15000 soros program javítása ~8 órámba került).
    Tulajdonképpen már szerintem a fejlesztők is elvesztették a fonalat és a sötétben tapogatóznak ami a legrosszabb és ezeknek az eredménye az, hogy egyesek instant 3 millió gyönggyel lettek gazdagabbak a szülinapi eventen. Ezeket a hibákat a játékosokkal egy béta teszt során szépen lehetne korrigálni amit a fejlesztők meg is hálálnának egy kis boostal egy-egy event során, de ameddig azt keresik a játékosok, hogy a béta szerveren milyen bugok vannak, és live szinkronizálásnál mit lehet majd kihasználni addig ez veszett fejsze nyele. Egy szónak is száz a vége, a játékot teljes mértékében újra kellene írni, az sem kizárt, hogy már dolgoznak rajta, csak párhuzamosan reprodukálni valamit, és még a régire közben fejleszteni eventeket illetve kritikus hibákat javítani azért nem könnyű főleg azzal a 3-4 fejlesztővel akik egy ekkora "erődöt" próbálnak kontrollálni, ugyanis 1 elírt ";" is le tudja főzni a szervereket elég szépen.

kb. 1 hete hallottam egy esetről, hogy egy játékos bemásolta már bőven az event után azt hogy ő kapott 3 millát az eventből, és mindenféle kérdés nélkül sztórnózták tőle azt a gyöngymennyiséget, szóval akik hencegnek vele azok járhatnak ám így :D
    Erről megint csak vitatkozhatnánk, hogy jogos volt e a német csapat lépése vagy sem, szerencsétlen nem tehetett arról, hogy belelőtt az eventbe és kapott 3 gurigát (szokták mondani, jókor volt jó helyen), de valahol bugkihasználás is ugyanis hivatalosan jelentenie kellett volna, bár én a fejlesztők helyébe lazán lefuttattam volna egy scriptet akik 2,6-3,3 milla terjedelemig egy összegben kaptak gyöngyöt, azoktól sztornó.

További szép estét!

Europa5, Péter és Shtuby kedveli ezt.
  15. Europa5

Europa5 Fórumlakó

És ha újra írják a játékot akkor át tudják pakolni az accountokat vagy teljesen előről kell kezdeni, hogyan működne ez szerinted??

16. levlevliva®

levlevliva® Fórum-zöldfülű

Miért kellene? Az accountod adatai egy adatbázisban vannak eltárolva, a kliens csak az adatbázisból olvas és beleír. De volt már egy refactoring 2012-ben ;)

17. Europa5

Europa5 Fórumlakó

Értem, akkor megnyugodtam :D

18. †Knight_Rider†

†Knight_Rider† Fórum veteránja

Na már csak egy jó bástya napok hiányoznak így event végére és 10/10 a fejlesztők mostani munkája.

Europa5 kedveli ezt.
  19. pepa123

pepa123 Utánpótlás-írogató

Hát nem tudom, saját magamból kiindulva körülbelül 100.000 FT(Magyar árakkal) értékű lőszert szedtem ki, és nem számoltam az amuletteket, sárkánytüzet, ékköveket. stb. Hatalmas ajándék volt ez az event, hiszen pénzes itemeket gyűjthettünk korlátlanul.
    Akárhogy is nézzük, ez brutális kiesés volt a Bigpointnak, és eléggé fura volt számomra,hogy nem volt lekorlátozva.

Igazából én azt gondolom, hogy ezek az itemek amiket szedhettünk most hamarosan elfognak értéktelenedni ,ezt úgy értem befognak kerülni a piacra mint kisebb amulettek ,ezeket pedig felfogja váltani a Simbi és társai a fizetős oldalon.

Egyébként a mostani javítás ami kb 1 hónapja van a játékban,és mi 1 hónapja folyamatosan jelezzük, hogy reménytelen vele a mapváltós játék továbbra is játékban van, szóval még sem annyira orientált a történet. Tulajdonképpen a 21-es javítóm perpillanat semmit nem ér, használhatatlan.:) Igen, gyorsabban javítok vele, de köszönöm én harc közben akarok gyorsabban javítani.

glhf

Péter kedveli ezt.
  20. Europa5

Europa5 Fórumlakó

Zsákbamacska event lesz? 15 perc és indúl az event és nem tudunk róla semmit csak annyit hogy 4 új event NPC lesz...