Közlemény Az Átformálás mérföldköveinek áttekintése

Kategória: 'Hivatalos hirdetmények', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 3.6.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Az Átformálás mérföldköveinek áttekintése

  Üdv, Kalózok!

  Az utóbbi hónapok videóiból és frissítéseiből valószínűleg már rájöttetek, keményen dolgozunk egy újdonság bevezetésén, amelynek neve: Átformálás Rendszer. Szeretnénk megosztani veletek, hogy pontosan mit is jelent ez a Seafight számára:
  Az Átformálás Rendszerét a következők miatt hozzuk létre:

  • lehetővé teszi, hogy bónuszkorlátok nélkül választhassatok hajódizájnt
  • több funkciót is áthelyez a hajógyárból, illetve a raktárból (weboldal) a tengertérképre (kliens)
  • ti állíthatjátok össze a hajók bónuszait közvetlenül a tengertérképről, attól függően, mire van szükségetek
  • bemutatjuk az új ékkőmegmunkálás funkciót, ahol frissíthetitek a hajóitok statisztikáját

  Minthogy ez egy jelentős fejlesztés és igen sok ponton érinti a játékot, úgy döntöttünk, szakaszokra osztjuk, amiket mérföldkövekkel jelölünk (lásd alább kifejtve). Ebbe belevettük a tervezett megjelenési dátumokat is – jóllehet ezeken könnyedén változtathatunk, úgyszintén az egyes mérföldkövek tartalmán. Néhány későbbi mérföldkő esetében még meg kell vitatnunk ezt-azt, másrészt a játék ilyen nagy és fontos részein dolgozva könnyen akadályokba ütközhetünk. Bárhogy is, szeretnénk egy időkeretbe foglalt, általános áttekintést adni, hogy képet alkothassatok arról, min dolgozunk.

  1. mérföldkő (Jelenlegi verzió)

  Hajófelszerelés ablak (Áttekintés):


  Az 1. mérföldkő múlt héten, 2014. 05. 28-án lett bemutatva. A hajófelszerelés ablak közvetlenül a tengertérképen nyílik meg, és áttekintést nyújt az aktuális hajódizájnodról valamint a legfontosabb hajóstatisztikáidról. Bemutatja az aktív hajódizájnt, és megváltoztathatod, melyik jelvény jelenjen meg a tengertérképen.

  2. mérföldkő (Július eleje)

  Ékkő konfigurátor:
  A hajódizájnod összes bónuszát, típusától függően, átváltjuk ékkövek három típusának valamelyikére. Például a sebzésbónuszok, mint a szigonysebzés és az ágyúsebzés támadó ékkövekre lesz átkonvertálva; az olyan bónuszok, mint az életerőpontok és vudupontok elhárító (védekező) ékkövekre lesznek átalakítva. A különleges tárgyak, mint amilyen a blokádtörő, különleges ékkövekre alakulnak át.

  [​IMG]

  Minden bónuszt pontosan fogunk átváltani ékköre. A 2. mérföldkő éles üzembe állítása után apró változásokat tapasztalhatsz a hajód képességeiben. Azonban minden olyan értéket, amelyet meg kell változtatnunk, felkerekítünk, hogy semmit ne veszíthess az új rendszer miatt.

  [​IMG]

  Biztonságos kikötő:
  Szóval átváltottuk a bónuszokat ékkövekre, de mihez kezdesz velük? A 2. mérföldkővel bemutatunk megannyi PvE „biztonságos kikötő” térképet. Ezek különböző, a fő tengertérképpel szomszédos helyeket ábrázolnak. De ne aggódj, az így jelölt kikötők nem lesznek alkalmasak arra, hogy a begyulladt kalózok ide meneküljenek a csata közepén. Egy visszaszámláló időmérő fogja őket megakadályozni abban, hogy miközben te lőszerrel bombázod a hajójukat, egyszerűen beugorjanak egy biztonságos kikötőbe!

  [​IMG]

  A biztos kikötő térképeken fogod megtalálni az ékkőkovácsoló műhelyt is. Ennek segítségével tudod majd konfigurálni az ékköveidet, összeállíthatsz különböző hajókonfigurációkat, amelyeket el is menthetsz későbbi használatra a tengeren. Például lehet, hogy egy speciális támadó összeállításra van szükséged egy ellenséges klánnal vívott csatában, vagy épp olyan összeállítást akarsz, ami szörnyek és NPC-k lelövésére készült.

  [​IMG]

  A jövőben a biztonságos kikötők adnak majd helyet többek között a megbízóknak vagy az ékkőműhely fejlesztéseinek is.

  Hajófelszerelés ablak (Hajóválasztó):
  Ezekben az ablakokban tudsz majd tetszésed szerint váltani a hajódizájnok közt, és választani az ékkőműhelyben általad meghatározott hajó-összeállítások közül is. Ha megnyitod a hajófelszerelés ablakot közvetlenül a tengertérképről, azonnal láthatod az ékkőműhelyben készített különféle összeállításaidat, kiválaszthatod, melyiket akarod aktiválni, de ugyanígy a dizájnok közül is választhatsz.

  [​IMG]

  3. mérföldkő (Július vége)

  Ékkőmegmunkálás:
  Itt kezdenek egyre érdekesebbé válni a dolgok! Sok ékkövedet megmunkálhatod annak érdekében, hogy javíts a képességein – ez a 3. mérföldkővel lesz lehetséges. Attól fogva, hogy a 3. mérföldkő élesben működik, ezt a biztonságos kikötők egyikében lévő ékkőműhelyben teheted meg. Az azonos szinten lévő ékkövek megmunkálásával, nagyobb erejű, magasabb szintű ékköveket kaphatsz.

  Ne aggódj azon, hogy esetleg nem lesz elegendő ékköved a következő szint eléréséhez – fokozatosan egyre több lehetőséget vezetünk majd be a Seafightba, amikkel újabb ékköveket kaparinthatsz meg.

  [​IMG]

  Biztonságos kikötők:
  Hogy megmunkálhasd az ékköveidet, el kell menned az egyik biztonságos kikötőben lévő ékkőkovácsoló műhelybe. Miután rákattintasz a műhelyre, a megnyíló ablakban láthatod, milyen lehetőségeid vannak az ékkövek megmunkálásra. Ez ugyanaz az ablak lesz, mint az, amiben testre szabhatod a hajó-összeállításokat, csak egy másik füllel jelölt lapon.

  4. mérföldkő (Augusztus vége)

  Hajófelszerelés ablak (Raktár és bónuszok):

  A 4. mérföldkő végül lehetőséget fog adni arra, hogy tudd, pontosan milyen bónuszok aktívak a számládon. Valahány bónuszod van, mind fel lesz tüntetve, beleértve a prémiumot, a kristályesőt és a mojo fedélzetet. A bónuszok időrendben való csoportosításával azt is láthatod, melyek vannak kifogyóban. Amelyik bónuszod kezd kimerülni, piros kiemelő színt kap.

  [​IMG]

  Ezenkívül a 4. mérföldkővel valamennyi elraktározott tárgyadról (láncok, lámpások stb.) pontos kimutatást kaphatsz.

  [​IMG]


  5. mérföldkő (Szeptember vége)

  Hajófelszerelés ablak (Fedélzetek és vitorlák):
  Az 5. mérföldkő beindulásával már közvetlenül a tengertérképről is felszerelheted az ágyúidat és a gerendáidat, lemondva az időigényes és kockázatos útról a hajógyárba. Emellett a korábban elmentett, különböző fedélzet-összeállítások között is válogathatsz a hajófelszerelés ablak segítségével.

  [​IMG]

  És még valami: az 5. mérföldkő lehetővé teszi, hogy kijavítsd, illetve felszereld a vitorlázatot közvetlenül a hajófelszerelés ablakból.

  6. mérföldkő (Október)

  Hajófelszerelés ablak (Legénység):
  Mikor beindul a 6. mérföldkő, onnantól a hajófelszerelés ablakból rálátásod lesz az egész legénységre, beleértve az altiszteket, a vudu sámánokat és a kalózokat. Mivel ez a fosztogatás ablakának egy átdolgozott formája lesz, a hajófelszerelés ablakból fel tudod szerelni a kalózaidat is.

  [​IMG]

  Idővonal és a mérföldkövek tartalma

  Ahogy már említettük, a felsorolt megjelenési dátumok, illetve az egyes mérföldkövek tartalma nem több annál, mint amit jelenleg elterveztünk, de még könnyen megváltozhat. Ha valóban megváltoznak a dátumok vagy a tartalmak, itt mindenképp jelezni fogjuk, úgyhogy kövesd félszemmel az oldalt, és a témához tartozó fórumban mondd el, hogy mit gondolsz.

  A Seafight csapata
   
 2. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ahoj, Kalózok!

  Az Átformálási Rendszerről küldött visszajelzéseitek nagyon érdekesek voltak. Tisztában vagyunk a fenntartásokkal, különösen a frissítések lehetséges költségeinek tekintetében. Ezért szeretnénk itt még pár további információt adni. Mielőtt az egyes új játékelemek online kerülnének a játékban, még pontosabb információkkal is ellátunk benneteket, de először összefoglaljuk az alapokat.

  A 2. mérföldkő elindításával minden hajódesignotok külön hajóvá változik, amelyeket kedvetek szerint konfigurálhattok és kiválaszthattok használatra. Minden hajódesignnak meglesz ezután a saját értéke, ékkövek formájában.

  Egy évekkel ezelőtti, mindössze 5000 életerőponttal rendelkező hajódesign további bónuszok nélkül például egy alacsonyabb szintű ékkővel rendelkezik, 5000 életerőpont értékkel. Egy új design ezzel szemben, amelyhez sok bónusz tartozik, egy sokkal magasabb szintű ékkövet kap, például plusz 70.000 életerőponttal. Az új designoknak emellett vudupontok számára is van ékkövük, vagy akár különleges ékkővel is rendelkezhetnek (például a blokádtörő számára), attól függően, hogy milyen bónuszokkal rendelkezett a hajódesign eredetileg.

  Az ékköveket levehetitek a hajókról és áttehetitek a raktárba. Onnan pedig bármelyik másik hajóra átvihetitek az adott bónuszt. Az ékkő eltávolításának különböző ára van, az ékkő szintjétől függően. Az alacsonyabb szintű ékköveket olcsón el lehet távolítani a hajóról, a magasabb szintűek valamivel többe kerülhetnek.

  Gondoljatok mindig arra, hogy semmit sem kell tennetek, amit nem akartok. A 2. mérföldkő elindítása után a hajódesignjaitok pontosan olyan értékekkel, vagy felkerekített értékekkel rendelkeznek majd, mint előtte. Viszont ha egyszer ismét a régi Nerus, Flying Dutchman vagy elit designjaitokkal akartok útnak indulni, kivehetitek az új hajóitok magasabb szintű ékköveit és elhelyezhetitek azokat a régi hajókban.

  A 3. mérföldkő után pedig már ötvözhetitek is az ékköveket, még erősebb ékköveket állíthattok elő, így erősebb hajókat kaphattok. Ahogy már említettük, a 2. és 3. mérföldkő online bevezetése előtt még pontosabb információkat is posztolunk majd. Ezenkívül megpróbáljuk aktiválni a béta szervert az egyes mérföldkövek előtt, hogy legyen időtök az új funkciók tesztelésére.

  A Seafight csapata
   
 3. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ahoj kalózok

  Az Átformálás 2. mérföldkövének bevezetését elhalasztottuk, a jelenlegi tervek szerint a jövőhét végén érkezhet az élő szerverekre.

  A Seafight csapata.
   
  -Tigrincs77-GWU kedveli ezt.
 4. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ahoj, Kalózok!

  Az Átformálási Rendszer második mérföldkövéhez érkeztünk - a tervezett időpontja július 17.

  A 2. mérföldkőtől kezdve a biztonságos kikötőket a normál tengertérképeken kívül találjátok. Mihelyt beléptek egy biztonságos kikötőbe, hozzáférhettek az ékkőcsiszolóhoz, ahol megtaláljátok minden hajótokat és azok tulajdonságait ékkövek formájában.

  Legyetek körültekintőek, olvassátok el mindig a felugró ablakok szövegét! Az Átformálási Rendszer második mérföldkövétől kezdve eltávolíthatjátok az ékköveket egy hajóból és áttehetitek az eszköztárba vagy közvetlenül egy másik hajótokra. Olvassátok el figyelmesen az információkat, mielőtt bármilyen változtatásba fogtok! Mihelyt kivesztek egy hajóból egy ékkövet és elfogadjátok a változtatást, a hajó elveszíti a különleges képességét.

  Még fontosabb, hogy az ékkövek felülírással eltűnnek. Ha tehát nem szeretnétek elveszíteni az ékköveket, a helyettesítendő ékkövet először helyezzétek át a hajóról az eszköztárba, ne rögtön a hajón cseréljétek ki!

  Mivel az ékkövek minden elit szintű játékos számára azonosak, bizonyos változtatásokat hajtottunk végre az elit szintek rendszerében. Bevezettünk egy 0. elit szintet, hogy azok a játékosok is hozzájussanak az új hajódesignok alaptulajdonságaihoz, akiknek még nincs elit szintjük. Emellett átalakítottuk azt a rendszert is, amely szerint az elit szint befolyásolja a hajó tulajdonságait. Az ékkövek minden játékos számára egyformák, a hajó viszont az elit szinttől függően a következőkben felsorolt bónuszokat kapja. Ilyen módon ugyanazokat az értékeket kapjátok mint a régi rendszerben, vagy akár még jobb értékeket is.
  • 4. elit szint és alatta: nincs bónusz
  • 5-14. elit szint: +5000 életerőpont, +5000 vudupont, +1% ágyúsebzés
  • 15-24. elit szint: +10.000 életerőpont, +10.000 vudupont, +2% ágyúsebzés
  • 25. elit szint és fölötte: +15.000 életerőpont, +15.000 vudupont, +3% ágyúsebzés
  A Seafight csapata
   
 5. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Az átformálás 2. mérföldkövét sajnos ismét el kell halasztanunk, a frissítés várható időpontja: 2014.07.22.

  A Seafight csapata.
   
  -Tigrincs77-GWU, -HiTmaN1- és killerboy kedveli ezt.
 6. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Átformálási rendszer – 3. mérföldkő

  Ahoj, Kalózok!

  Az Átformálási Rendszer harmadik mérföldkövéhez érkeztünk!

  Mihelyt a harmadik mérföldkő frissítései online kerülnek, a biztonságos kikötő térképén egy újdonság vár rátok, az ékkőcsiszoló. Ha meglátogatjátok, a segítségével és némi kézügyességgel a meglevő ékköveitekből még erősebb és jobb ékköveket hozhattok létre.

  A dolog viszonylag egyszerűen működik: helyezzetek el négy azonos szintű ékkövet az erre a célra kialakított foglalatban és nyomjátok meg középen a zöld gombot. Az új ékkő előállítása csak akkor működik, ha mind a négy foglalatban van valamilyen ékkő. Ha négy ugyanolyan típusú ékkövet helyeztek a foglalatokba (például négy 13. szintű ékkövet [65.000 életerőpont]), akkor egy 14. szintű (70.000 életerőpont) ékkő valószínűsége 100%. Ha viszont például három 65.000 életerőpontos ékkövet helyeztek el és még egy bármilyen másik negyedik ékkövet, akkor a 70.000 életerőpontos ékkő keletkezésének valószínűsége csak 75%.

  Az előállított ékkő típusa tehát mindig attól függ, milyen ékköveket kombináltok a foglalatokban.

  Természetesen szerencsét próbálhattok egy vagy két olyan ékkővel is, amelyet létre akartok hozni. Ilyenkor annak a valószínűsége, hogy a kívánt ékkövet kapjátok meg, 25% vagy 50%.

  Ne felejtsétek el, hogy az új ékkő előállítása közben a behelyezett négy ékkő megsemmisül!

  Ha az ékkőcsiszolás végeredményével nem lennétek elégedettek, a folyamatot megismételhetitek.

  Ennek azonban gyöngy vagy arany ára van, attól függően, milyen szintű ékkő keletkezésére van esély a csiszolás során. Nincs garancia azonban arra, hogy a kívánt ékkövet a másodszori próbálkozáskor megkapjátok! A folyamatot háromszor ismételhetitek meg, ezután véglegesen az utoljára keletkezett ékkő marad meg.

  Ezzel még nincs vége az újdonságoknak! Ha igazi szerencsemalacok vagytok, az is megtörténhet, hogy a csiszolásnál egy kettővel magasabb szintű ékkő keletkezik! Annak az esélye, hogy az előállításkor az ékkő egy szintet átugrik, jelentősen csökken, minél magasabb szintű ékkőről van szó. Ha tehát már magasabb szintű ékköveket használtok, a szint átugrása már tényleg csak nagyon ritkán történik meg. Kérjük, vegyétek azt is figyelembe, hogy nem tudtok magasabb szintű ékkövet előállítani, mint amennyi a csiszolás időpontjában (a maximális ékkőszint alapján) elérhető.

  Speciális ékköveket nem lehet csiszolni (fejleszteni).

  A Seafight csapata
   
 7. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  4. mérföldkő – Átformálási Rendszer

  Ahoj, Kalózok!

  Közeledik az Átformálási Rendszer negyedik mérföldköve.

  Töprengtetek már azon, hogy a vajon meddig tart a Kristályeső hatása? Vagy akartátok már tudni a hajótok életerő-bónuszának időtartamát? Már nem kell sokat várnotok a megoldásra: közeledik az Átformálási Rendszer negyedik mérföldköve!

  Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a mérföldkőnek az újdonságai nagyon tetszenek majd, mivel ezeket a frissítéseket már régen szerettétek volna. A 4. mérföldkő tartalmazza a hajótok minden bónuszának és azok lejárati idejének áttekintését.

  Ha a határozott idejű tárgyak időtartamát szeretnétek látni, kattintsatok a kliensben a hajófelszerelés képernyőre. Új oldalt találtok ott, amelynek a neve „Gyorsítók”. Itt láthatjátok a meghatározott lejárati idejű bónuszok listáját idő szerint felsorolva: azok a tárgyak állnak legelöl a listában, amelyek a leghamarabb járnak le. Azok a tárgyak, amelyek a következő 5 napban járnak le, külön jelölést kapnak. A tárgyakat természetesen ábécé sorrendbe is állíthatjátok.

  A „hajó” aloldalt a weboldal „hajógyár” részéből eltávolítjuk, az oldal feleslegessé vált.

  A 4. mérföldkő keretében bővíteni fogjuk továbbá a hajófelszerelések oldalát egy „raktár” aloldallal, ahol minden olyan tárgyat megtaláltok, amelyeket nem lehet felszerelni, például láncokat, ládakulcsokat és jegyeket. Ezeket a tárgyakat szintén rendezhetitek mennyiség vagy ábécé sorrend szerint. Mivel a ládakulcsok és a jegyek ezentúl itt jelennek meg, ezeket a tárgyakat eltávolítottuk a fegyvermester menüjéből.

  Reméljük, hogy tetszenek nektek az újdonságok és örömmel készülünk bemutatni nem is olyan sokára az Átformálási Rendszer ötödik mérföldkövét!

  A témával kapcsolatos vitaszobát ITT találod.

  A Seafight csapata
   
  Fejvadász kedveli ezt.
 8. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Az átformálási rendszer 5. mérföldköve

  Üdv kalózok!

  Az átformálási rendszer 5. mérföldkövét február közepére–végére tervezzük bevezetni. A változások elég szembetűnőek lesznek: a fedélzeteket tárhelyekre cseréljük. Ezzel az ágyúk tárolásának jelenlegi rendszerét szeretnénk egyszerűbbé tenni, az ugyanis fölöttébb bonyolult és mindig valamilyen gond van vele.

  Miután az 5. mérföldkő bevezetésre kerül, vehettek akár 130 tárhelyet a fegyvereknek (ágyúk) és 130 tárhelyet a hajóbővítéshez (gerendák). Mint tudjátok, a jelenlegi rendszerben 10 arany fedélzetet lehet megvásárolni, majd mindegyiket magasabb szintű gyöngy illetve kristály fedélzetre váltani. És mivel a mostani rendszerben egy-egy fedélzet 13 ágyúval szerelhető fel, az új rendszer
  130 tárhelye pontosan megfelel a jelenleg maximálisan megszerezhető ágyúk számának.

  Felhívjuk a figyelmeteket, hogy valamennyi fedélzetet átváltjuk tárhelyekre, vagyis semmit nem fogtok veszteni a változással. Szóval ne aggódjatok a mojo, ébenfa vagy elefántcsont fedélzetetek miatt – nem fognak törlődni! Egyszerűen átváltjuk őket a megfelelő számú és típusú helyekre, hasonló módon a király kegyelméhez és a kristályesőhöz (az elefántcsont fedélzet helyett egy korlátlan élettartamú, állandó tárgyat kaptok). Az eredményt a hajófelszerelés ablakban a Gyorsító fül alatt láthatjátok a tengertérképen.

  Az 5. mérföldkő beindulásával már közvetlenül a tengertérképről is láthatjátok a tárhelyeken rendelkezésre álló eszközeiteket. Ezután a hajófelszerelés ablakban új tárhelyeket vásárolhattok, mindent beszerezhettek az ágyúkhoz és külön-külön menthetitek a beállításokat. Aranyért és gyöngyért cserébe vehettek további előbeállításokat is; ezekkel a játékban adódó helyzetnek megfelelően, gyorsan változtathattok az ágyúk beállításán. Bár azt tudni kell, az előbeállítás harc közben nem változtatható.

  A fedélzet mellett a vitorlák terén is van változás: mostantól sokkal jobban átlátható lesz a vitorlák állapota (javított ill. megrongálódott vitorlák). Sőt ezután közvetlenül a tengertérképről is képesek lesztek helyreállítani őket.

  Végül szeretnénk bemutatni egy új orrdísz funkciót, melynek segítségével az orrdíszek is változtathatók illetve gyorsítóként szolgálnak a tengeren. Bemutatunk három új orrdíszt, valamint az eddigi kettőt is frissítettük. A részleteket viszont csak az idő közeledtével tudjátok meg.

  IDE várjuk a témával kapcsolatos véleményeket, észrevételeket.

  A Seafight csapata
   
  kecsó, BERMUDA65(HU) és Dópi65(HUN) kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása