Bot mentes szerver

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: Ne_etesd_a_trollt!, témanyitás ideje: 4.2.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Szeretnél egy tiszta, botosoktól mentes szerveren játszani?

Szavazás lezárva: 19.2.17.
  1. Igen, akár még fizetnék is érte.

17 szavazat
    56.7%
  2. Igen, de csak ingyen.

11 szavazat
    36.7%
  3. Nem, mert szeretek csalni.

0 szavazat
    0.0%
  4. Nem, mert imádok csalók között játszani.

2 szavazat
    6.7%
  1. =Allanon=

=Allanon= Fórumprofi

Szia, az hogy legyen olyan npc amire ramennek a botosok az szinte kizart, ugyanis minden hajonak, szornynek van mar sajat azonositoja, ID-je. Legtobb program ezt nezni, nem mast. Lasd, uj eventnel szinte orak kerdese hogy a csalok mar programmal lojjek az eventhajokat. Sajnos a jatek is odaig fejlodott hogy emberi mertekkel mar-mar szinte lehetetlen vagy nagyon nehez fejlodni, hiaba fizetsz is dolgokert. Alapveto dolgokat kellene ujragondolni mint a bonuszterkepek, jutalmak es egyebek.

2. -Dolgos-»∞«

-Dolgos-»∞« Utánpótlás-írogató

Üdv,nos nem különleges npc-re gondoltam..ugyan olyan lenne mint a többi csak lövéskor derül ki hogy lőhető de nem kilöhető,erre természetesen figyelmezteti a "normál játékost".Amugy le lehet szűkíteni a dolgot mert nem minden npc érintett elég egyértelmű hogy melyik mappon mit lőnek...és az adott mappra 1 kakukktojást betenni.

3. =Allanon=

=Allanon= Fórumprofi

Remélhetőleg még jobban kiterjesztik a csökkenő visszatérítést. Gondolok itt eventekkor a lelkekre és egyéb dolgokra, sőt én akár sebzés csökkentést is jónak tartok, elvégre ha -10-20%-nál is bentvannak és megéri nekik akkor ha még kevesebbet lőnének talán már annyira nem.

4. -Labtec-

-Labtec- Törekvő

Csak ara nem gondoltak. Normális játékos 6-8 órákat van tengeren Akár milyen program nélkül. Vagy többet akkor ara is vonatkozik Csökkentés mód. :)

anyamanó72™ kedveli ezt.
  5. geryshane[HUN]

geryshane[HUN] Fórum-zöldfülű

Sziasztok....Lehet butaságot kérdezek...) 9 éve regisztraltam itt...és némi kihagyással...pár év, ujra itt vagyok...lemaradva...
    Mit jelent hogy botozik valaki??
    üdv

6. Idegen.***

Idegen.*** Járnitanuló

Szia : Helyetted gyüjt !

7. geryshane[HUN]

geryshane[HUN] Fórum-zöldfülű

Szia, ha jol értelmezem,javits ha nem...ez program lenne...vagy megadja masnak a belépés kodját,amig Te alszol ő jatszik?
    mint a kinai taxisofőr...csomagtarto kontra volán?:)
    üdv

8. anyamanó72™

anyamanó72™ Utánpótlás-írogató

Így van. Mi már egy alkalommal többen javasoltuk is.Ez a csökkenő visszatérítés nem megoldás semmire, olyanokat is büntetnek vele, akik tisztességesen játszanak, csak éppen különböző okokból kifolyólag (nyugdíjas, munkanélküli, sok a szabadideje) több ideje van játszani.Érthető, hogy nem szeretnék kibannolni a botosokat, hiszen közülük nagyon sok vásárol is és ezért jelentős bevételtől esne el a BP.
    Megoldásként javasoltuk a hajók visszabontását.Ez nagyobb büntetés lenne, mint a kizárás, hiszen játszhat a játékos tovább, csak éppen gyengébb hajóval.Például ha a botszűrő kiszűr egy játékost, akkor első körben mindent x%-kal visszabontanak a hajóján.Sebzést, tehetségeket, bástyákat, lőszermennyiséget, tényleg mindent.Ha legközelebb megbukik, a büntetés súlyosabb lenne, x+y % és így tovább. Azt hiszem, többen meggondolnák, hogy érdemes-e.
    Másik megoldás lehetne bizonyos botok bevezetése a játékban, amit a rendelési oldalon megvásárolhatnának a játékosok bizonyos időtartamra bizonyos össszegért.Elég lenne csak a bónusztérképekhez egy "legális", a BP által kiadott bot, biztos vagyok benne, hogy sokan váltanának és olyanok is vásárolnának belőle, akik eddig még nem botoztak.

geryshane[HUN] és .tapi. kedveli ezt.
  9. Lidércfény

Lidércfény Fórum-zöldfülű

Elsőként -Dolgos-»∞« ötletére reagálnék a témában.
    Az elv világos és logikus, váratlan új dologgal nem tud mit kezdeni egy program. A fő problémát abban látom, miként informálnák a játékosokat, hogy az ne legyen az automatika számára értelmezhető. Ha csak nem folyamatosan megújuló a közlés módja. Ez utóbbit viszont minden npc nél kéne küldeni, különben egyszerűen csak elkerüli őket a bot, vagy ha észleli, nincs jutalom, akkor abbahagyja a támadást.
    A legkorrektebb az utóbbi gondolatod lenne, ha folyamatosan működne a szűrés és eleve nem engedné a bot-használókat játékba.
    Én nem ismerem a szűrők működés elvét, de úgy vélem, ha lenne rá lehetőség, valószínűleg már bevezették volna.
    A személyes meglátásom, hasonlít az előttem nyilatkozókéhoz.
    Valószínűleg óvatosan bánnak a dologgal, mert már olyan méreteket ölt a probléma, egy komoly szűréssel igen csak megfogyatkozna, az amúgy is megcsappant játékos állomány.
    Már én is gondolkodtam rajta, lehet nem is a bot ellen kellene küzdeni, hanem a játék szerkezetét átalakítani, úgy, hogy legalább mérséklődjön a segédeszközt használók előnye.
    Gondolok itt a sokat vitatott csökkenő visszatérítésre, illetve ehhez hasonló megoldásokra, vagy éppen, mint az előttem már anyamanó72™ is írta, néhány unalmas tevékenység kiváltására.
    Egyáltalán nem támogatom a bot használatát, ugyanakkor bizonyos szempontból megértem. Úgy is tekinthetünk rá, ez egy igény a játékosok részéről.
    Azért azt túlzásnak érzem, hogy a BP adjon ki bot programot. Ez egyszerűbben és szabályozottabban is megoldható lenne. De ebbe most nem mennék bele, nem akarok teljesen eltérni az eredeti témától.

Utoljára szerkesztett: 5.2.19
  10. anyamanó72™

anyamanó72™ Utánpótlás-írogató

"Egyáltalán nem támogatom a bot használatát, ugyanakkor bizonyos szempontból megértem. Úgy is tekinthetünk rá, ez egy igény a játékosok részéről.
    Azért azt túlzásnak érzem, hogy a BP adjon ki bot programot. "

Kiragadva ezt a néhány mondatot...
    Másik játékban ezt kiválóan megoldották, igaz, az a játék nem permanens, hanem bizonyos időközönként vége lesz és új szerver indul.Az első és második szerveren a játékosok által illegálisan használt scriptek mintájára saját scriptet írtak, amit bedobtak játékpénzért megvásárolható játékelemnek.Kiválóan működött és működik azóta is.Senki nem vásárol, a cég jut bevételhez. Mindenkinek jobb így.
    A botosokat megállítani lehetetlen, kifogni a szelet a vitorlájukból (sic!) úgy lehet, ha alkalmazkodnak ehhez. Mindenki tudja, mi történik azzal aki széllel szemben ... ;)

11. Lidércfény

Lidércfény Fórum-zöldfülű

Nem tartom teljesen elvetemült gondolatnak, amit írtál. El tudnék képzelni bizonyos szintű automatizálást. Inkább csak arra céloztam, ha már legális lenne, azaz a játék része, felesleges egy program, ami mozgatja a hajót. Illetve drasztikusnak tartanám egy az egyben, ebben a formában betenni. Bele gondolva, most is szinte mindent meg tudsz venni pénzért. Más kérdés mennyire horribilis az összeg. De lehet, igazad van és ez is kellő profitot hozna. Nehéz megítélni, milyen hatása lenne.
    Eredetileg egy ötlettel akartam lezárni a hozzászólásomat, ami valamelyest kapcsolódna ehhez a meglátáshoz. Inkább nem írtam le. Egyrészt nem illik ebbe a témába, másrészt valószínűleg komoly kritika illetné. :)