csili duplázó?

Kategória: 'Archív: Segítség', témanyitó: Gallardo, témanyitás ideje: 26.4.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  most járt le a csili duplázóm és azt vettem észre némelyik csili 4 mojot ad de míg volt a duplázóm 7 nél többet nem kaptam tehát 4x2=7?
   
  Kismet113 kedveli ezt.
 2. FM_Héra

  FM_Héra Fórum parancsnoka

  Szia Gallardo!
  A bőkezű tenger tehetségről ne feledkezz meg. A számokat nézve úgy látom van rajta tehetséged. Nélküle csak 3 lett volna benne. A számolást rád bízom, ezt is kalkulálva.
   
 3. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  akkor most mit dupláz az alapot vagy egészet?
   
 4. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Mindig minden bónusz az alapra vonatkozik, a bónuszok összeadódnak és az összesített bónusszal kell számolni, nem pedig százalékok százalékával (sebzésnél elég érdekes számok jönnének ki :D )
   
 5. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  tehát akkor (3+3)*0,25=7,5 :)
  öttöl felfele szoktak kerekíteni nem?
   
  ***Jani*** kedveli ezt.
 6. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  A bónuszok összeadódnak és az összeg lesz az egész bónusz amivel számolhatsz. Tehát akkor tehetségből lehet 25% bónuszod, duplázóból 100% (ha nincs tehetséged a duplázó még szó szerint is igaz, de hozzáteszem, mikor a duplázót kitalálták tehetség még nem volt), szval a max csili bónuszod 125%. Alapból kapsz 3 mojót, a max bónusszal 3 x 2,25 = 6,75 ~ 7.

  Az alapvető matematikai szabályokra nem feltétlen kell alapozni, gondolok itt arra, hogy fel vagy le kerekítenek, hogy is van a szabály. Évekig 1 hónap prémből a 10% bónusszal 2 hónapot kaptál :p, 1,1-t 2re kerekítették ;). Alapvetően a számítások titkosak, hogy pontosan mit és hogyan számolnak, persze ki találhatod, illetve találhatsz rá képletet, ami visszaadja a játékbeli számokat, de nem feltétlen az iskolában megtanult matek szabályokkal kell gondolkozni.
   
  Canada kedveli ezt.
 7. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  akkor a kiírás rossz ugyanis a bökezü tenger azt írja növeli a tengeren talált kicsek tartalmát 25% al tehát találtam a tengeren 3,75 mojót van duplázóm és fel kellene a talált kincset duplázni :)
  de hagyjuk is ennyi téma off
   
 8. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Nem hibás, mert annyival növeli, 25% az 25%, a duplázó az 100%. A bónuszokat összeadod lesz 125% bónuszod és az alap jutalmak legjobb esetben 125%-kát veszed, nincs meg a 25%? Ha az nincs csak duplázó akkor csak 100% lenne..

  Ha valaki nem érti akkor tényleg hagyjuk, mert ennél jobban nem tudom leírni :D

  A bónuszok és százalékok megvannak, azt kapsz értük ami le van írva mellé és ez a lényeg.
   
 9. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  DD bemész a boltba veszel egy 2l es üdítöt de a tartalmát megnövelték 25 %= 2,5l re a boltos azt mondja egyet fizet kettöt kap
  akkor te 4,5l üdítöt hozol el?
   
  Guccy kedveli ezt.
 10. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Itt így számolnak, a kereskedelembe máshogyan. Ezt elfogadtad, hiszen itt játszol. Nem tudom mióta játszol, de elég régóta. Mi az oka, hogy ez csak most tűnt fel, és most panaszkodsz miatta?

  Egyébként a példád sem stimmel. Ha már üdítőt akarsz venni a példában vegyünk 3 deci csapoltat, de van egy 25%os akció, szval most +25%-t kapsz, sőt, van még egy 1et fizet 2-t kap akció is. Az eladó eldöntheti, hogy a 2 akciót hogy alkalmazza. Egyszerre mind a 2-t? 1 áráért ad 2x (1 + 25%)-t? Vagy csak az elsőre adja meg a 25%-t, és a 2. az csak 1 sima pohár lesz, 1 + 25% + 1? Vagy a 2 akciót nem is lehet összevonni? Vagy egyiket kapod vagy másikat. Ez a kereskedőn múlik.

  Vagy végülis maradjunk a te példádnál. Van egy 2 literes üdítő, amit most akcióznak így gyárilag +25% ingyen így 2,5 literes, és van az 1-t fizet 2-t kap akció. Miért biztos, hogy a 2. ingyen adott üdítő az ugyan az a 2,5 literes már alapból akciózott üveg? Mi van, ha azért már csak egy sima normál 2 literes jár?

  Itt a Bigpoint a kereskedő, és úgy döntött, hogy a bónuszok összeadódnak, majd az összesített bónusz százalékával számol. 9 éve így számolnak mindent, de ez csak most tűnik fel valakinek :O

  Na mind1, te mondtad:
   
 11. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

  És ez a 7,5 hogy jött ki? o_O
  Én 1,5-nek számoltam. :cool:
   
  Gallardo kedveli ezt.
 12. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  Tökéletesen igazad van
  a helyes képlet
  (3+3)*1,25
  köszönöm az észrevételt
   
  Guccy és ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
 13. FM_Héra

  FM_Héra Fórum parancsnoka

  Valahol biztos ez lehet a helyes képlet, jelen esetben nem mondható annak, ahogy azt fentebb DD leírta.
   
 14. Gallardo

  Gallardo Rutinos

  jaja helyes képlet és itt nem alkalmazható, más a számítási tematika ahogy DD-vel kibeszéltük már
   
 15. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Így van, kibeszéltük, ennek ellenére továbbra is olyat állítasz ami nem igaz, kéretik befejezni, többször nem kérem.

  A helyes képlet van alkalmazva és pont. A te képleteddel ki sem jön az eredmény. Matek órán sem úgy tanultuk, hogy ha vannak adatok és egy eredmény akkor az a jó képlet hozzá ami szerintünk logikus, hanem az, ami az adatok alapján visszaadja az eredményt!
  (Mit csináljak az 5tel és 6tal hogy 30-t kapjak? Szorozzam össze nem? Akkor ne akarja már senki azt mondani, hogy adjam össze, mert az a jó, bár azzal nem 30 lesz az eredmény, de az nem is baj, mert attól az lesz a jó képlet, függetlenül attól, hogy azzal a képlettel nem fogsz tudni jól számolni.)
   
 16. HITMEN36.

  HITMEN36. Junior szaki

  le egyszerüsitem prémiumal kapsz 4-et alapból 3 jár mivel duplázó alapot dupláz meg 3*2 meg 10% bonusz amit felfele vésnek és így jön ki a 7
   
 17. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  A prémiumnak semmi hatása a csilikre. Alap 3, duplázó ad +100% bónuszt, tehetségből kaphatsz még +25%-t, illetve saját szigeten kapsz még +10%-t (erről még nem esett szó, de a képleten nem változtat). Összesen tehát lehet 135% bónuszod a csilikre, így ha alapból 3 mojót kapnál legjobb esetben kapsz 3 + 135%-t -> 3 x 2,35 = 7,05 ~ 7 mojót
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása