Eseményrangsor csatákért, élő játékosoknak

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: ❤__*, témanyitás ideje: 15.4.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ❤__*

❤__* Törekvő

Sziasztok!

Event eventet ér, ahol a rangsorokért jutalmakat kapnak játékosok megérdemelten, vagy érdemtelenül. Sajnos az utóbbi a gyakoribb. Szinte a legtöbb esetben szembesülünk vele, a botos játékosoké (vagy több játékos által vitt hajóké) a rangsorjutalmak. De nézhetjük akár a ligát is, ami a ligapontra épül, abból ki tud többet gyűjteni, amit szintén sumák módon gyűjtenek a legtöbben. Ezt a liga rendszert ebben a formában megszüntetném, ahogy jelenleg működik, vagy átdolgozni olyan formára, ahol a ténylegesen játszó játékosok kapnák a jutalmakat (ehhez lenne az ötlet esetleg, amin gondolkodóba estem).
    Azokra a játékosokra is (de leginkább kizárólag ők érdemelnének jutalmakat) kellene gondolni, akik az eventek alatt is inkább csatáznak, mintsem az NPC-ket kergessék, főképpen mivel tudják, annyi idővel, amennyit játszani tudnak (az accountjukat nem osztják meg senkivel, botra pedig nem rakják) esélytelenek többnyire. Sajnos a hajómegosztást kiküszöbölni teljesen nem tudják, de ha már a botosok kikerülnének belőle is nagyobb eséllyel szállnának ringbe a tisztességes játékosok.
    Tudom, ott a csatapont rangsor, amiért bizonyos szinteket elérve kapunk dolgokat. Vannak közöttük olyanok, amik egészen jók, és előnyt adnak másokkal szemben, de nem túlzottan sok van közöttük, ami igazi díj lenne, és elég sok idő azokat elérni, megszerezni.
    A BP kidolgozhatna egy olyan rendszert, amivel azokat jutalmazná, akik a csatákat részesítik előnyben.
    Olyasmire gondolok, létrehozhatnának szerverenként két választható szövetséget. Bár szerverenként lehet, hogy több szövetség van, és azon szövetségeknek sem mindenki tagja, de itt 2 lenne és mindenkinek választania kellene a kettő közül, ha be akarnának szállni a játék ezen formájába is, nem csak NPC-ket akarnak lőni és gyűjtögetni. Itt figyelembe vehetné a BP a létező 2 legnagyobb szövetséget és azon a néven szerepeltetnék szerverenként. Ezzel segítené a játékosokat a döntésben (bár a többség megbeszélné valószínűleg, melyiket is válasszák szövetségi szinten, de akik nem tagjai a létező szövetségeknek, azok is tudnák, melyiket válasszák). Elképzelhetőnek tartom kicsit alakítana a kialakult, jelenlegi szövetségeken is. Havonta lenne rangsor hozzá, így havonta 1* választhatna mindenki. Aki rosszul választ, és kilép belőle, az abban a hónapban nem játszhatna a rangsor jutalmaiért, nem kapna pontokat. Így kiküszöbölendő az, ami a csatapontokért elég sűrűn megesik. A játékos csak kilép a klánból, végig lövi társait is, így jutva csatapontokhoz. A szövetségesekért nem járna szintén pont senkinek. Csak, amit az ellenfelektől szerezhet. Lehetnének különböző szintek, hasonlóan a ligához, csak nem ligaponton alapuló, hanem a játékos választásán múlna. Jelenleg a ligában is választáson múlik többnyire. Nagyobb játékosok vannak a kisebb ligákban azért, mert ott nagyobb esélyük van a ligában elől végezni és a bónuszokat megszerezni. Itt a kicsik is választhatnának, nyilván olyan jutalmakat raknék a kisebbekbe, ahol a nagyoknak nem érné meg ott küzdeni, viszont a kicsik olyanokat kapnának, amivel a fejlődésüket könnyítené meg a BP. Egymás kilövéséért kapnának rangsor pontot a játékosok, nem NPC-kért. Ezt számolhatná a tengeren, de külön térképet lehetne akár létrehozni külön rangsor pontokért, 1:1 csatához, de akár több játékos is felmehetne, akár klán szinten, választhatóan, mennyien akarnak csatázni. Ha egyik klán úgy dönt, ők mennének 5-en, megbeszélve az ellenfelekkel, akkor az 5:5 választható lenne. A lényeg, azonos számmal mehetnének, így másoknak nem lenne beleszólásuk. Itt kizárólag az "5-5" fő a két szövetségből állhatna, saját szövetséges ellen nem lehetne csatázni, a sumákolások elkerülése miatt. Aki lecsobban, lent marad. Az a csapat nyer, aki végig fent marad, akár egyetlen fővel, és vinné a rangsorpontokat érte. Klánok kaphatnának rangsor pontokat azért is, ha leütnek, és visznek 1 szigetet, akár pár percre is. Itt azon játékosoknak járna a pont, akik online vannak a klánból. Nyilván több pontot az gyűjtene, aki több ilyen játékban részt vesz, sok ellenfelet kilő. Túlzottan színesíteni a dolgot nem lehet, de bárkinek lenne ötlete ezzel kapcsolatban, mit lehetne még belevinni, hogy rangsorpontokat szerezzenek hozzá játékosok, ne tartsa magában, kérném, írja le! Esetleg hozzá lehetne kapcsolni a Kristály koponyák és Koponya flották eseményt is, színesítvén a dolgot, azzal + eseménypont lehetne szerezhető.

Olyan ötleteket olvasnék szívesen, azoktól, akiknek bármi eszébe jut a dologgal kapcsolatban, amivel nem lehet sumákolni, csupán a tiszta játékért tudna bárki jutalmat szerezni. Ezen jutalmakat a BP-ra bíznám, de jó lenne, ha azok igazi jutalmak lennének, ha ezt kiviteleznék valamilyen formában.

2. *pαℓذ*

*pαℓذ* Haladó

Hát a csatapont rendszer pont jó úgy ahogy van. lehet gyűjteni bőven. Ha csatázni akarsz meg lehet találni a módját. Azt azért behoznám hogy a csp-s event előtt 2 nappal az event végéig ne lehessen kilépni a klánból, így kilehetne küszöbölni azt hogy valaki kilép és a saját társait lövi végig. Ugyanígy természetesen kirúgni sem lehetne senkit ez idő alatt. Azért gondoltam a 2 napot mert kb. 1 nappal előtte írják ki mikor lesz.
    Az event rangsornál pedig semmi mást nem kellenne csinálni mint az első 10 hajót az event során több ízben ellenőrízni. Aztán mehet a bann nekik, legalább 3 hónapig.

3. ❤__*

❤__* Törekvő

Ami azt illeti, nem írtam semmi olyasmit, hogy a csatapont rendszert alakítsák át, csak mint példát hoztam fel, a sumákolások miatt. Teljesen feleslegesnek látom egyébként azt, hogy ne lehessen kilépni 2 nappal..., aki így játszik, sokszor nincs is klánban egyéb különböző okok miatt. Említhetném pl. nem lövik az ellenfelei közül túlzottan sokan az eventek mellett, akár még nevet is vált, a saját szövetségesei pedig tudják, kit is takar a név. Ha nem tudná, tudatja velük, ha úgy látja jónak. Egyébként még akkor azt is megemlítem mellékesen, sokan a saját szövetségeseitől kapnak csatapontot, ha kilövi őket, azok pedig készségesek, hiszen ők is megkaphatják esetlegesen az övét.
    A rangsor elején lévőkről pedig annyit, eddig sem tettek ellenük semmit, ezután sem valószínű, hogy fognak.
    Nem is az a célom az ötletem leírásával, hogy én többet csatázhassak (elég sokat csatázok). Sajnos tény, a játék elment olyan irányba, ahol a játékosok többsége csupán gyűjtöget, de az még hagyján lenne. Nem átallják a gyűjtögetést sumák módon művelni, akár boton futtatva, akár másnak átadva hajóikat.
    A célom ezen ötlettel az lenne, az is vegye ki a részét a csatákból, aki eddig csak gyűjtögetett, kicsi-nagy egyaránt, ráadásul tiszta játékkal (és ilyen formában ténylegesen azok lennének nagyjából jutalmazva, akik szerintem megérdemelnék). Nagyon úgy néz ki, különböző díjakért igen csak küzdenek a játékosok, mi lenne, ha ezek a díjak még igazából nagyon jók is lennének..., és ismét azzá válna a játék, aminek indult, KALÓZOS JÁTÉK. Ráadásul azoknak is jól jönne egy kis +, akik többnyire csatáznak. Nem arról van szó, mi ne eventeznénk olykor, nekünk is szükségünk van a gyűjtögetésre. Elég sok lőszer kell pl. nap, mint nap a csatákhoz is, az akció tárgyakról nem is beszélve, azok pedig eszik a gyöngyöt. Egy valósan ott ülő játékos pedig nem gyűjt olyan sokat, vannak dolgok, amiket olykor nélkülöznie kell csatákban, mert választania kell, mire is költse a gyöngyét.

_*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ kedveli ezt.
  4. =Allanon=

=Allanon= Fórumprofi

Szia.
    Szerintem elég nagy gond van a ligával, mégpedig azok a gondok amiket Te is felsoroltál nagyjából. Feleslegesnek tartom hogy vissza lehet lépni a ligában, minek? Ha mikor lejebblépsz eltünik minden, érme, aktuális pont stb. Ha már egyszer feljebblépél a magasabb ligában igen is maradjanak ott a hajók.
    A csatapont és ehhez tartozó dolgokat is átgondolhatnák, gondolok éppen arra hogy martalóc napokon sokan klánnélküliek hirtelen stb.
    Igen is ha már a névváltozás 30 nap, akkor a klán is igen lehetne minimum 7 napos várakozás. Ámbár lehetne egy új elem is ez miatt, mint a csökkenő visszatérítés dolog. Lenne egy mérce hogy ha sokáig vagy klánban akkor neked megérje bennt is maradnod, tegyük fel akkor kapnád csak a szigethez tartozó bonuszokat, stb. Ha meg hetente, havonta (martalóc napok) miatt kilépnek akkor ez a mérce lejebb is mehetne, akár valami megvonással is járhatna. PVE szerveren is annyira megy a pushing hogy már már vicces, Itt nem kilépnek a klánokból, naponta 2-3x gyülekeznek a játékosok csp-t cserélni alsóbb mapokon. Azthiszem ez már pushing-nak számít.
    Az eventrangsorral tényleg csak akkor jó ha esetleg időt néz az adott rangsor, vagy pontot ( Minitérképeken). Egy az egyben megszüntetném az eventrangsor abban a formában hogy top sebzésre kapod a pontot.
    Rengetegen nem tisztán játszanak, teljes mértékben megértem viszont őket, ámbár nem támogatom! Hogy miért? Egy közepes hajónak meddig tart egy Cancer elittel? Meddig tart egy 35-ös hajónak mire végez a napi koronás, tp-s, hírneves próbáival? PVE szerveren játszom, de ígyis elvesz az időmből bő 1 órát, és nem spórolok az eliten, hát még ha üreggel lőném le a 25 kincsek urát.... Hát még ha közben enemy is lőne.... Alap dolgok ezek de rengeteg idő, És közben ha van event akkor csináld azt is, akarj azért a rangsorban is szépen mutatni, szeretnél aznap akár egy kis hasznot is. Tehát rengeteg dolog van, rengeteg időt elvesz. Bevallom néha már egy virgót nincs türelmem üreggel letolni, vagy akár egy caprit. Mind-mind értékes idő amit valljuk be sokkal jobb dolgokra is lehetne fordítani. Event event hátán tény kell valahonnan pótolni a szigonyt, puskaport, páncélt. És igen itt bejön a sok nem tisztességes játékos, és valahol igazuk van, nem minuszolnak BM-en, sőt még ligába is kap pontot, és kap bármit is érte? NEM Hiába kerülgetjük a kását de szerves része lett a játéknak az egyéb programok használata. Valahol a fejlesztőket is megértem, ennyi játékost, akár egyszerre akár több hullámban is kollektíven úgy jutalmazni amit igen is megérdemelnek nem lehet. Persze a mi fejünkben jól hangzik a gondolat, mi lenne ha kitennék az összes csalót, hát mi? Kapnánk egy szinte üres játékot. Szerintem azokat kéne újragondolni amire átlagban a csalók használják a programokat, BM, eventrangsor, eventek.
    Vonatkoztassunk el attól hogy ki használ és nem használ manapság programokat, nézzünk mögé szerintem. Miért használja?
    /Kicsit hosszúra sikeredett a véleményem, de remélem nem bántottam meg senkit, és talán még a szabályzatnak is megfelel /
    Jó szelet mindenkinek!

_*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ kedveli ezt.