Közlemény Fekete puskapor változása

Kategória: 'Technikai közlemények', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 17.12.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ahoj kalózok!

  Mint tudjátok, a tegnap nap folyamán változtattunk a Fekete puskaporon.

  A Fekete puskapor aktuális hatása:
  • +10%-kal nagyobb kritikus sebzés.
  • +10% találati arány.
  • A bónuszok érvényesek a regeneráló lőszerre is.
  • Az "Alkimista titka" tehetség nincs semmilyen hatással, ha nem használtok Fekete Puskaport, ezért csak együtt használhatóak.
   Ez a tehetség nem javítja a Fekete Puskapor hatását, hanem az összsebzést növeli.
  • Ha aktív a Fekete puskapor, akkor kevesebb lőszert használsz lövésenként, így spórolhatsz magadnak.
  Mivel elég sok kérdést kaptunk a fekete puskaport érintő változással kapcsolatban, összeállítottunk egy rövid magyarázatot.

  Előtte
  ((ágyúk száma + 10% puskaporból) x ágyúgolyósebzés x bónuszok) x találati esély = sebzés
  Ebben a képletben a puskapor egy véletlenszerű számmal, az összes ágyú 10%-ával volt megszorozva. Ez a számítási mód zavaros volt, és sok esetben nem is volt értelme.​

  Utána
  Normál lövés:
  (ágyúk száma x ágyúgolyósebzés x bónuszok) x találati esély = sebzés
  Kritikus lövés:
  (ágyúk száma x ágyúgolyósebzés x (bónuszok + kritikus sebzés)) x találati esély = sebzés
  Kritikus sebzés = ágyúk + ékkövek + képesség + puskapor…. stb.
  Találati esély = ágyúk + képesség + kedvenc + puskapor... stb.

  Ebben az új képletben a puskaport a „találati esély” értékébe számítottuk bele. Minthogy ez egy százalékarány, hozzáadtuk a találati esélyt adó többi százalékban megadott bónuszhoz (amilyeneket a kedvencekkel vagy a képességekkel lehet szerezni). A rendszer így már értelmet nyert, sikerült egységessé tennünk a sebzések kiszámítását.

  Összefoglalva, lássunk néhány figyelemreméltó tényt a tegnapi változást követően:
  • A puskapor tehát növeli a találati esély értékét, úgyhogy ha 100%-on vagy ahhoz közel van a találati esély, a puskapor csökkenti a különbséget. Ennélfogva, ha valakinek már 100% fölötti a találati esélye, nem kell kifényesített ágyúcsöveket vennie, vagy beszereznie egy kedvencet vagy képességet, hogy növelje a találati esélyét. Helyette más téren javíthatja a statisztikáját.
  • Vagy ha az ellenfelünknek éppenséggel egy kitérési esélyt növelő kedvence vagy ékköve van, az általunk okozott sebzés nagyobb lesz, mivel a kitérési esélye kevésbé hatásos. A puskapor most annak a lehetőségét is növeli, hogy egy 110%-os találati esélyt elérve, a 10%-os kitérési eséllyel rendelkező ellenfélnek még mindig 100%-os sebzést okozhatunk.
  • Mivel a puskapor a kritikus sebzés esetében is számít, a puskapor aktiválásával a kritikus lövés által okozott sebzés mértéke is megnő.
  • A változtatás előtt a puskapor egy véletlenszerű számmal, az összes ágyú 10%-ával volt megszorozva. Ebből következően a 10%-nyi, valójában nem létező, „virtuális” ágyúhoz mindenki extra muníciót használt. Meglehet, hogy ezzel egy kicsit nagyobb sebzést okoztatok, mint most, ám ugyanakkor sokkal több lőszert használtatok föl. Ahhoz képest, hogy csak egy kicsivel csökkent az okozott sebzés mértéke, most jóval kevesebb lőszert kell használnotok – vagyis minél kevesebb lőszer fogy, annál több gyöngy marad raktáron.

  A Seafight csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása