Közlemény Frissítés: új találati arány mechanika

Kategória: 'Technikai közlemények', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 19.12.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ahoj kalózok!

  Számos panaszt kaptunk a fórumokban, chaten és a supportnál az új frissítésről és a hatásairól az okozott sebzés esetében. Ebben a szövegben szeretnénk elmagyarázni az új frissítés mechanikáját és azt, hogy a játékosok hogyan tudják használni ennek az előnyeit.

  A régi mechanika:
  A régi mechanikával látszólag 10%-kal több ágyú volt a fedélzeten, mint amennyitek valójában volt.​

  A változások:
  Mostantól kezdve a fekete puskapor nem úgy jelenik meg a játékban, mintha plusz ágyúk kerültek volna a fedélzetre, hanem az ágyúk pontosságát fogja befolyásolni. Mit jelent ez pontosan? Nyilván nem találhattok többször, mint azelőtt, ha a találati arány már 100%-os. Ám ilyen esetben a fölös találati valószínűséget a rendszer „félreteszi”, így ha az ellenfeletek egy kedvenccel vagy ékkővel csökkenthetné a ti találati valószínűségeteket, ez a „félretett” találati arány kiegyenlíti, azaz megszünteti ezt a hatást.​

  Összehasonlítás: sebzésbónusz – pontosságbónusz
  Fontos, hogy tudatában legyetek egy pontossági és egy sebzésbónusz különbségének. A találati arány bónuszoknak nincs plusz hatása, ha már elértétek a 100%-os találati arányt. A sebzésbónusz azonban továbbra is hatással van a lőszeretekre és növeli a sebzést, akkor is, ha már 100%-os találati valószínűséggel lövitek az ellenfelet.​

  A találati arányt befolyásoló bónuszok és tárgyak:
  • ágyúk (max. 75%)
  • Agwe szeme (képesség és max. 6%)
  • rögzített szextáns (bástya és max. 6%)
  • fekete puskapor (akciótárgy és 10%)
  • bizonyos házi kedvencek (max. 10%)
  • kifényesített ágyúcsövek (gyorsító és 10%)
  • repeszeső (akciótárgy és 10%)
  • ágyús (legénységi tag és 5%)
  • rózsakvarc ékkő (max. 8,5%)
  • fegyvertársak (10%)
  Így a pontosság összeadódott értéke akár 150,5% is lehet. Ebből az értékből azonban csak 100% használható aktívan. A többi az ellenfél kitérési esélyének csökkentésére szolgál. A sebzésbónuszok csak akkor lesznek hatékonyak, ha 100% vagy több pontossággal rendelkeztek. A sebzésbónusz erősíti a lőszeretek erejét, amikor elsütitek az ágyút. Ezért a sebzésmódosítókat akkor érdemes használni a hajón, ha a maximális találati arányt már elértétek.

  Példa:
  Pontosság összesen: 100%
  Az ellenfél kitérési esélye: 15%
  Így most 100-15, azaz 85%-os pontossággal találjátok el az adott ellenfelet.
  Egy másik példa:
  Az összesített pontosságotok 110%
  Aktív pontosság: 100%
  Az ellenfél kitérési esélye: 15%
  Így most 100-15+10, azaz 95%-os pontossággal találjátok el az adott ellenfelet.
  A plusz 10% abból a pluszból származik, ami meghaladta a 100%-ot. Ezt a pluszt arra használja a rendszer, hogy az ellenfél kitérési esélyét csökkentse.
  A fekete puskapor változásai
  Eddig a fekete puskapor használatával együtt járt az, hogy az ágyúitok 10%-kal több lőszert használtak fel. Most ez a plusz felhasználás megszűnt, a fekete puskapor ugyanis ezentúl plusz 10% pontosságot jelent majd, Emellett nagyobb bónuszt is kaptok kritikus találat esetén. Ne feledjétek, hogy a puskapor 100% felett is hasznos lehet, ha rendelkeztek az „alkimista titka” képességgel, mivel a puskapor ebben az esetben a sebzésbónuszt is befolyásolja.

  Az „alkimista titka” képesség frissítése
  Az „alkimista titka” képesség eddig a puskapor erejét befolyásolta. Mostantól kezdve ez a képesség azonban sebzésbónuszt jelent. Ezért a hajótok továbbra is jobban talál majd, ha fekete puskaport használtok. Ez a változtatás azt is jelenti, hogy fekete puskaport kell használnotok ahhoz, hogy megkapjátok az „alkimista titka” képesség bónuszát. Ez fontos tényező a hajótok konfigurálásának szempontjából.

  Összefoglalás
  Ha a sebzés most kevesebb, annak az oka az, hogy 10%-kal kevesebb lőszert használtok fel. Mihelyt elértétek a 100% találati pontosságot, képességeket, bástyákat, ékköveket és házi kedvenceket helyezhettek el a hajótok más részein, hogy mindig az ellenség előtt járhassatok egy lépéssel. Ha úgy is érzitek, hogy a változtatás gyengített benneteket, valójában lehetőséget ad arra, hogy a hajótokat egyedivé tegyétek és még erősebb kalóz váljék belőletek. Lent találtok egy ábrát, ami a rendszer új funkcióit mutatja be. Hamarosan bevezetünk egy új eszközt is, amellyel meg lehet becsülni, hogy milyen hajókonfiguráció milyen sebzést jelentene a számotokra. Ezzel az eszközzel könnyebben megtervezhetitek majd a hajótok fejlesztéseit és bónuszait.

  [​IMG]
  A Seafight csapata.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása