GYIK: AMS műszaki frissítés –1. szakasz

Kategória: 'Archív: Segítség', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 17.2.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  AMS műszaki frissítés - 1. szakasz

  Kérdések és válaszok
  Mit jelent az „AMS” és miért olyan fontos?
  Az AMS az „Attribute Modifier System” rövidítése. Ez a rendszer foglalja azokat a tárgyakat, amelyek befolyásolják a hajótok jellemzőit, például a sebességet vagy sebzést. Ezek a gyorsítók különböző formában fordulnak elő, olyan tárgyakként, mint például a kristályeső; vagy akciótárgyakként, mint a csillagtűz, a bástyafejlesztések vagy a tehetségpontok. Minden fontos tárgyat érint tehát, amelyet a játékban használtok.

  A bónuszok kiszámításának módszere az elmúlt nyolc évben jelentősen megváltozott, így ezeknek a tárgyaknak a hatása nem csak számotokra, hanem számunkra, fejlesztők számára is kicsit nehezen érthető. Ezért ezt a rendszert feltétlenül meg akartuk változtatni – az elmúlt 3-4 hónapban fáradhatatlanul dolgoztunk az új rendszeren.

  Milyen különbségeket fogok észrevenni, amikor az AMS első szakasza online lesz?

  Bár még csak a frissítés első szakaszáról van szó, a játékszerverekre való telepítés után azonnal észre fogtok venni néhány változást. Néhány dolgot eltávolítottunk a weboldalról, mint például a hajó oldalát a hajógyár területén. Kivettük a „hajó tulajdonságai” ablakot (ami amúgy is mindig gondot okozott). Ezenkívül áthelyeztük a „jelenlegi design” ablakát is:

  [​IMG]
  Emellett azt is észre fogjátok venni, hogy a „javítás” opció már nem látható a menüben:

  [​IMG]
  Ne aggódjatok a javítási bónuszaitok miatt, nem vesztek el! Hamarosan visszakerül a játékba ez a funkció, mihelyt használható lesz közvetlenül a tengertérképen is. Ez azonban eltarthat egy ideig, ezért türelmeteket kérjük! A vitorlákat a raktárban javíttathatjátok meg, ha a következő gombra kattintotok:

  [​IMG]
  Milyen különbségek lesznek észrevehetők a játékmenetben?
  A legfontosabb észrevehető változás az első szakaszban a sebesség lesz. A következő grafika megmutatja, hogyan működik mostantól a sebesség a Seafightban:

  [​IMG]
  A lila bónuszok abszolút értékeket mutatnak, amelyek a hajótok állapotától függnek: normál, megsemmisített vagy égő állapotban. A kék bónuszok százalékos alapúak. Végre kijavítottuk a kristályeső sebességét és most 10%.os sebességgyorsítás jár érte, míg a tökvarázslat 35%, a villám köve pedig 25%-os gyorsítást biztosít.

  A csillogó zsákmány robotok számos hibája miatt észrevettük, hogy a hibával való visszaélés miatt bizonyos játékosok extrém sebességre tettek szert a normál játékosokhoz képest. Ezenkívül a sebesség pontjainak számítása is igen sok hibát tartalmazott és sok helyzetben nem a kívánt módnak megfelelően működött. Ezért úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk azt a csillogó zsákmányok esetében és mindannyian inkább a sebességnövelésre koncentrálunk.

  A AMS következő fejlesztési szakaszában már láthatjátok a gyorsítás-bónuszokat közvetlenül a tengertérképen, így jobban érthető lesz, hogyan alakul a személyes sebességetek.

  Milyen további változtatásokat terveztek a jövőben?

  Az AMS következő szakaszában arra fogunk koncentrálni, hogy a játék kulcsfontosságú szempontjait jobban érthetővé tegyük. A játék további részeit is szeretnénk a weboldalról átvinni közvetlenül a játékkliensbe. Ez azt jelenti, hogy minden fontos információt az éppen aktív bónuszokról és azok időtartamáról (például a bónusztérképek esetében) közvetlenül a tengertérképen is láthatjátok. Valamikor később az is lehetséges lesz, hogy a fedélzeteiteket közvetlenül a tengertérképen konfigurálhassátok.

  A következő hetekben és hónapokban további szakaszok érkeznek majd a live szerverekre. Reméljük, hogy megértitek a változtatások előnyeit és azok szükségességét.
   
 2. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  További változás:
  2. szintű (elit) gerenda 900, míg az 1. szintű (normál) gerenda 225 életerőt biztosít számotokra.

  Eltávolítottuk a sebességpontokat a csilikből, és roncsokból. Valamint csapdákat is. Ezért megnőtt az esélye hogy bármi mást kapjatok, pl. életerő, TP, gyöngy, és mojó. Ezen kívül mostantól már kristályt is találhattok a csillogó zsákmányokban és roncsokban.

   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.