I. Kalózcsata

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: †Knight_Rider†, témanyitás ideje: 19.4.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. †Knight_Rider†

†Knight_Rider† Fórum veteránja

Sziasztok! Ismét kiötlöttem egy tervet, ám most egy kis lövöldözős eseményt találtam ki, fogadjátok sok szeretettel. A véleményeket, észrevételeket kulturált formában szívesen fogadom! :)

I. Kalózcsata

Ahoj Kalóz! Egy világraszóló harcra vágysz? Akkor itt a helyed! Csatlakozz Sötétséghez vagy Fényhez és küzdjetek meg a busás jutalmakért!

Általánosságban hogyan működik ez az esemény?
    Csatlakozz Sötétség vagy Fény csapatához. Hogy választhass, szükséged van egy különleges varázstérképre. Ha nem választasz csapatot, nem veszel részt az eseményben. Miután kiválasztottad, egy tárgy segítségével átteleportálhatsz a csata helyszínéül szolgáló arénába.
    A harc lebonyolítása csoportban, 5v5 ellen folyik. Mind Sötétség, mind Fény csapata rendelkezik egy bázissal. Az a csapat nyer, aki előbb pusztítja el a másik csapat bázisát.

Információk:
    - Csapat váltás nem lehetséges
    - A térkép pvp, tehát úgy kell végezni a másik csapat bázisával, hogy a játékosok közben lőhetik egymást.
    - A bázis nagy életerővel és VP-vel rendelkezik (pl: Életerő: 100.000.000 és VP: 50.000.000)
    - A bázis 30% életerőtől képes ragályokkal támadni
    - A bázis nem regenerálható
    - A győztes csapat tagjai személyenként 3 pontot, a csapatának 3 pontot nyer.
    - A vesztes csapat tagjai személyenként 1 pontot, a csapatának 1 pontot nyer.

- Ha egy játékos elsüllyed, vissza tud térni a térképre.

Melyik lőszer okoz extra sebzést?
    Sötétség csapatának a tagjai a lélekfaló lőszerrel érhetnek el nagyobb sebzést.
    Fény csapatának tagjai a foszfor lőszerrel érhetnek el nagyobb sebzést.

Milyen jutalmakat szerezhetek?
    Ha az arénát győztesen hagyod el: 3 pont neked, 3 pont a csapatodnak, ezenfelül kaphatsz kis mennyiségű gyöngyöt vagy koronát és lőszert.
    Ha az arénát vesztesen hagyod el: 1 pont neked, 1 pont a csapatodnak, ezenfelül kaphatsz kis mennyiségű gyöngyöt vagy koronát és lőszert.

Vannak próbák az esemény során?
    Az arénára vonatkozó próbák várnak rád, a biztonságos kikötőben Fénnyel vagy Sötétséggel beszélve tudod elfogadni.

Milyen jutalmak járnak az egyéni eseményrangsor alapján?
    RangJutalom
    1.1.000.000 gyöngy
    10 x A sors kalapácsa ágyú
    1 x Gemini térkép
    2.-5.500.000 gyöngy
    5 x A sors kalapácsa ágyú
    1 x Aries térkép
    6.-10.300.000 gyöngy
    1 x Aquarius térkép
    11.-50.1 x Aquarius térkép
    51.-100.1 x Taurus térkép
    1 véletlenszerű1 x Taurus térkép
    1 véletlenszerű1 x Aires térkép
    1 véletlenszerű1 x Gemini térkép
    1 véletlenszerű3 x Tűzvihar ágyú 3.szint
    1 véletlenszerű3 x A sors kalapácsa ágyú
    Milyen jutalmak járnak a csapat eseményrangsor alapján?

RangJutalom
    1.1.000.000 gyöngy
    10.000 korona
    1 x hajódesign
    1 x Aquarius térkép
    2.500.000 gyöngy
    5.000 korona
    1 x Taurus térkép
    Ezen felül elérhető lesz egy-egy jelvény, amely azt szimbolizálja majd a későbbiekben, hogy melyik oldalon harcoltál.

Utoljára szerkesztett: 19.4.19
  2. ❤__*

❤__* Törekvő

Szia!

Gondolom az ötletemből kiindulva alkottad meg ezt az event félét. Nos, nem egy ilyen eventért írtam le azt, amit. A lényege az lenne, folyamatosan menjenek a csaták, és nem csupán ilyen event jelleggel. Azt szeretném, ha a játék ismét arról szólna többnyire, amiről kellene, a harcokról, és ne csak néhányunknak. Valahogy fel kellene szítani a tüzet minden kalózban, kicsitől a nagyig. Kellenek az eventek, gyűjtögetni mindenkinek kell, de ha a többség folyamatosan csak gyűjtöget (elég sokan boton űzik ezt is), ellaposodik a játék. Az eventek mellett mehetne az, amiről írtam. Egy ilyen ötletet persze bele lehet szőni, és ez is mehetne folyamatosan pluszként a többi mellé.

Amit nem írtál le, egy ilyen játékban fontos lehet, szintekre tagoltan lehetne felmenni. Hiszen egy 5 fős csapatban ha csak kicsik vannak, a másikban pedig nagyok, akkor a kicsik biztosan nem akarnának egy ilyenben részt venni. Esélytelenül feleslegesen csak akkor mennének, ha a másik csapatnak akarnák átpasszolni a pontokat pl., akár még képesek lennének új hajókat is regisztrálni érte, vagy meglévő kisebb hajóikkal felmenni, és ez nagyon nem lenne jó.
    Ezen kívül az extra sebzésű kétféle lőszert csapatonként nem tartom szerencsésnek. A lőszerek többsége különböző alapsebzéssel bír és különböző bónuszokkal.

A díjakról annyit írnék, azt a fejlesztőkre kellene bízni. A nagyobbak nem hinném, hogy rajonganának teszem azt a sorskalapácsa ágyúkért. Többségünknek ez már nem jutalom. (Ha már sorskalapácsa, akkor az 5-ös szintre való fejlesztés még egy kis ideig esetleg nyerő lenne, annyi 4-es szintű van, hogy el sem fér csak a raktárban.:D) Nyilván kisebbek örülnének neki, de a jutalmaknak is olyanoknak kellene lenniük, hogy a különböző felszereltségű hajókkal rendelkezők mindegyike nyeregbe akarjon szállni értük. Nem véletlenül írtam le azt sem, más szinteken más nyereményekért kelljen "ringbe szállni".

3. †Knight_Rider†

Szia. Köszönöm a véleményed. A te ötleted nagyjából ugyanez, én egy kicsit konkrétabban is leírtam. A szintekre osztással egyet értek, kérdés, hogy megoldható-e. Viszont egy 4-es szintű szerintem hiába menne fel, 55-60 fontos ágyúkkal fent bohóckodni? Azért ne egy órát legyenek fent mert az már élmény romboló. A jutalmakat csak azért írtam oda, hogy teljes legyen az egész.

4. ❤__*

❤__* Törekvő

Rendben, akkor folytassuk itt a mondandónkat, bár a két témát esetleg ebben a formában össze is lehetne fűzni.
    Egy hasonló jellegű esemény talán még vonzó is lehetne, mindamellett, amit az ötletemben leírtam. Színesíteni bele lehetne szőni akár feladatokat ezen a térképen (nem sokat, ne legyen monoton), a Kristály koponyák és Koponya flották esemény mintája alapján. Pl. ládákat nyitogatni, különleges csilliket felszedni, és amit én magam kifejezetten nagyon nem szeretek, pár szigonyos különleges szörny is lehetne, amiből azt amit megszerez bármelyik játékos, az ellenfél játékosa elkobozhatja tőle. Ezek adott számban jelennének meg a térképen. Lehetnének ezek akár rangsor pontok is.
    Bárkinek bármilyen őrültnek tűnő ötlete támadna, jó lenne, ha leírná, esetleg akadna közöttük olyan, ami az illetékeseknek megtetszene, fantáziát látnának benne, és még a játéknak is jót tenne.

†Knight_Rider† kedveli ezt.
  5. †Knight_Rider†

Érdekes meglátások, abban talán egyetértünk, hogy az NPC-t most ki kell hagyni belőle, így a botos része kikerülhető. Mindenképpen harcolni kell érte, ez egy jó közös kiinduló pont :)

❤__* kedveli ezt.
  6. ❤__*

❤__* Törekvő

Az NPC-t csupán azért hagytam ki belőle, mivel elég NPC-t lövünk akár az eventeket nézve, akár a próbákat, vizsgákat. Az utóbbi mondatoddal teljesen egyetértek. A csilli, ládikó nem kerülne semmibe ott fent, sok időbe sem, na és a szörnyet is csak 1-2 lövéssel képzeltem el, ami mondjuk 50-es szigonnyal kilőhető gyorsan. Sajnos a botokat nézve teljesen mindegy mit kell csinálni, ahogy látom tengeren sok kalózt elnézve, már bármire képesek. Látom szörnyeket szigonyozni őket (lehetőség szerint ugyan lövöm őket, de unalmas botokat lőni, még akkor is, ha esetleg beállítja, hogy a bot visszalőjön), majd a bot megy eldorádóra..., stb.
    De valóban ez lenne a cél, élő játék élő játékosokkal.
    Nyilván kellenének valamilyen napi díjak is, vagy a végén váltható fizető eszközök, hiszen "feleslegesen" senki sem szeret pazarolni semmit, nem hiszem, hogy bárki is részt venne benne, ha nem fűzné hozzá érdek. Azon is el kell gondolkodni, teljesen hogyan lehetne kiküszöbölni a bot használatát, elég a botokból. Ők nem érdemelnek jutalmat, legalábbis szerintem.

7. †Knight_Rider†

Az a gond, ha a csillit és szörnyet is bele teszed, már előnyben vannak.
    Viszont ha fel kell menni egy 5v5 térképre harcolni, az szerintem bottal nem megy.
    Akkor szedjük össze eddig mink van:
    - szintekre osztott csoportos térkép
    - Pl. 5-10 , 11-15, 16-20 , 21-30 , 31-35 ?
    Erre várom a véleményed, esetleg máshogy szintezzük?
    - Egy olyan nyeremény szintektől függően , hogy megérje felmenni.
    - Pl. gyötrelem 3-4.szint , kristályeső, Pisces - Libra térkép ?
    Személy szerint ragaszkodok ahhoz az ötletedhez, hogy maradjon a 2 választható csapat. Én adnék érte egy jelvényt is, a későbbiekben pedig hátha lehet erre építeni.