Ismertető: Bővítmények abszolút és relatív értékei

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Apolló, témanyitás ideje: 21.12.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Apolló

  Apolló Fórumőrült

  Hajóbővítmények

  A hajóbővítések fontos szerepet játszanak a stratégiai szemléletű játékosaink körében, hiszen az abszolút és relatív értékek kombinálása stratégiai nézőpontot igényel, hogy elérhesd a csatákhoz optimális összetételt. A következőkben szeretnék részletesen elmagyarázni a hajóbővítések funkcióit

  A különböző hajóbővítések különböző mennyiségű bővítési helyet vesznek el (az egyes bővítések helyigénye nem változik annak szintjével).

  Kétféleképpen közelíthetjük meg, hogy mennyire is értékesek ezek a bővítések:
  1. Az abszolút értéke: ezek az érték a korábban megszokott módon működnek, azaz két bővítés összeállításával az értékek összeadódnak.
  2. A relatív értékek: ezek az értékek összeadódnak, és egy átlagérték kerül kiszámításra. Fontos: az áttekintőben megjelenített érték az optimális érték, azaz az az érték, amelyet elérhetsz, ha csak egy bővítést, vagy ha csak ugyanolyan típusú bővítéseket szerelsz fel.
  A relatív érték a különböző bővítések kombinációjával kerülnek kiszámításra. Ha például egy adott értékű bővítést szerelsz fel, majd egy olyan bővítéssel kombinálod, amely nem rendelkezik értékkel arra az adott bónuszra, az eredeti érték az átlagos értékek kiszámításával kapott értékre csökken.

  Abszolút értékek
  Az abszolút érték kiszámítására vegyük például az alábbi tárgyakat:
  - 1 megerősített bordázat (0. szint)
  - 5 megbűvölt támoszlop (0. szint)
  Ezzel 6 bővítést szereltünk fel: 1 megerősített bordázatot (0. szint) amely 14 000 vudupontos bónuszt ad, és 5 megbűvölt támoszlopot (0. szint), amely 1200 vudupontos bónusszal rendelkezik. A számítás a következő:
  5 x 1200 VP = 6000 VP (megbűvölt támoszlop)
  1 x 14 000 VP = 14 000 VP (megerősített bordázat)
  ð 6000 + 14 000 = 20 000
  Mivel ez a bónusz abszolút értékkel rendelkezik, a végleges bónuszpont 20 000 VP.

  Relatív értékek
  Vegyük a fenti példát:
  - 1 megerősített bordázat (0. szint)
  - 5 megbűvölt támoszlop (0. szint)
  Ismét 6 bővítés kerül felszerelésre. A sebzéselkerülés bónusz egy átlagos értéket jelent. A bónusz összes értéke összeadásra kerül, és egy átlagos érték kerül kiszámításra:
  - A „megerősített bordázat“ 10%-os sebzéselkerülés bónusszal bír.
  - Az 5 megbűvölt támoszlop nem rendelkezik értékkel ehhez a bónuszhoz.
  Annak a ténye, hogy az ezen bónuszhoz értékkel nem rendelkező megbűvölt támoszlopokat a megerősített bordázattal együtt szerelik fel hatással van az értékre:
  10% sebzéselkerülés: 6 bővítés = 10/6 % sebzéselkerülés (vagy: 1,666666666666667% sebzéselkerülés bónusz)
  A bónusz átlagértéke az alapján kerül kiszámításra, hogy hány bővítés van felszerelve.

  Egy pár trükk és ötlet az átlagértéket illetően:
  - Egyfelől célszerű csökkenteni a különböző bővítések számát, mivel a sok különböző bővítés csökkenti az átlagértéket.
  - Másfelől viszont a több bővítési helyet felhasználó bővítések sokkal hasznosabbak, mint a csupán egy bővítési helyet elfoglaló bővítések, mivel ez utóbbiak többször felszerelhetők, és ennek megfelelően csökkentik az átlagos értéket.

  Ennek a funkciónak a stratégiája abban áll, hogy gondosan válaszd ki a kombinálandó bővítéseket. Van lehetőség fejleszteni egy bővítést is a legmagasabb szintig, hogy elérhesd annak legjobb értékét. Ne feledd, hogy ha ezután más bővítésekkel kombinálod azért, hogy jobb értékeket érhess el a többi bónusznál, a korábban legmagasabb érték is csökkenni fog, pontosan amiatt, hogy a kevesebb helyet és alacsonyabb szintű bővítések kihatnak az átlagos értékre.

  A hajóbővítések különbözői értékeinek áttekintése (az abszolút és relatív értékekkel együtt) ITT található.
   
  Utoljára szerkesztett: 21.12.17
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása