Ismertető: LAG - hibaelhárítás

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 5.12.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  A LAG szó az angol "késlekedik" (to lag) szóból ered, nem is jelent mást, mint késlekedést/késleltetést.
  A LAG sajnos az online real time játékok "rákfenéje".


  Mit is jelent a lag?

  A lag nem más, mint egy probléma szerver és egy kliens közötti kapcsolatban. A kliensben (esetünkben a játékkliens, azaz a csillagtérkép) és a Seafight szervere közötti késleltetés. Úgy kell elképzelned, hogy például amíg a kliensben Te azt látod, hogy a hajód a 12/AC pozícióban van, addig a szerveren még csak a 8/AB pozícióban, vagy fordítva. Mivel a lag egyes játékosoknál kevésbé, illetve jobban előfordulhat, így könnyen látszólagos sebességkülönbözet jelentkezhet a hajóknál, illetve azt láthatod, hogy a hajód ide-oda ugrál, esetleg nem látsz senkit a környéken és egyszer csak elsüllyed a hajód.
  A lag adódhat a szerver hibájából - túlterhelés esetén - de leggyakrabban a kliens internetkapcsolatának, illetve a kapcsolat beállításának a hibájából ered, de hatással van a szerver és a kliens közötti földrajzi távolság is - minél távolabb vagy a szervertől, annál nagyobb esélyed van, hogy a kliens "lagol", főleg ha a szerveren is sokan játszanak abban az időpontban.
  Ugyanez érvényes az internetkapcsolatodra is. Ha nem szélessávot használsz, akkor szintén esélyes, hogy nálad a lag komolyabb problémát fog okozni, mint más, szélessávú internetelőfizetéssel rendelkező játékosnál.


  Mit tehetek a lag ellen?
  • Ellenőrizd, hogy nem fut -e a háttérben valamilyen olyan alkalmazás vagy program, amely az internetkapcsolatodat terhelné. Ilyen lehet például messengerprogram, más böngésző, a böngésződben megnyitott más ablak, FTP és/vagy torrentprogramok.
  • Ellenőrizd, hogy nem fut -e a háttérben bármilyen felesleges alkalmazás, amely a számítógéped teljesítményét csökkentheti.
  • Ellenőrizd, hogy a routered/modemed nincs -e túlmelegedve. Fontos, hogy minden elektronikai eszköz számára az optimális működési környezetet biztosítsd, biztosíts folyamatos szellőzést a számítógépednek, modemednek, routerednek.
  • Ellenőrizd a rendszeredet: spybotok, kémszoftverek, férgek, trójaik lehetőleg ne legyenek a gépeden, ezek szintén lagolást okozhatnak (kajálnak a géped memóriájából, akár a sávszélességedbe is belepiszkítanak). Rengetek ingyenesen elérhető szofver van a neten, ami kiválóan alkalmas a számítógéped karbantartására.
  • Optimalizáld a FlashPlayert és a Játékklienst.
  Összegzés:
  A lag jelensége nem feltétlenül a Seafight szerverének hibája. Általában azoknál a játékosoknál jelentkezik, akik távol a szervertől laknak, gyenge számítógéppel és/vagy gyenge internet hozzáféréssel rendelkeznek.
  Teljesen mindegy az ilyen esetekben, hogy mennyire erős vasból van összepakolva a szerver, a lag akkor is jelentkezni fog.
  A Seafight szerverei már most is a legmodernebbek közé tartozik (a nyár közepén kapott a Seafight új vasat), ezeket nehéz überelni.


  Egy tipp tőlem:
  Optimalizáld a rendszeredet. Ehhez ajánlhatok nektek egy kiváló programot (évek óta használom, és nagyon jól rendbe tartja a számítógépemet). A program neve: TuneUp Utilities.
  Innen tölhetitek le a 30 napos teszverziót:

  http://www.tuneup-software.co.uk/dow...ail=&x=99&y=11
  Ezt telepítsétek, és használjátok az automatikus rendszer optimalizálás funkciót. A program sajnos magyar nyelven nem érhető el.
  A 30 napos teszt lejárta után megvásárolhatjátok az aktiváló kódot.  Figyelem!
  Bármit is változtatsz a számítógépeden ezen leírás alapján, mi nem tudunk érte felelősséget vállalni. A számítógéped azt teszi, amit mondasz neki. Ha nem értesz hozzá, kérj meg olyan barátot/barátnőt/családtagot/szakit aki ért a számítógépekhez!

  Megjegyzés: Az itt és az ismertetőkben leírt adatok és információk tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Seafight játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 30.9.17
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása