Orosz szerverek összevonása

Kategória: 'Archív: Segítség', témanyitó: Fobia, témanyitás ideje: 5.8.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Fobia

  Fobia Járnitanuló

  sziasztok
  arrol miért nem szolt senki hogy az orosz 1 és 2 szervereket pedig összevonják??
  lehet esedékes lett volna arról is egy közlemény nem?
   
 2. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Szia

  Mindenkit tájékoztattak, akit érint az összevonás, tehát aki valamelyik orosz szerveren játszik!

  Jelen esetben ez csak az orosz nyelvű játékosokat érinti, hiszen az orosz szerver csak oroszul elérhető, így bárki aki ott játszik az az Orosz szerverekhez tartozó orosz fórumot olvassa. Ott pedig meg is jelent ez a közlemény.

  A magyar fórum a magyar nyelven is elérhető szervereken játszó játékosoknak van fenntartva. Ilyen Egész Európa 1-2-3-4-5, Egész Amerika 1-2 és Egész Ázsia szerverek. Az orosz és még sok más szerver nem ilyen, így az olyan dolgokról, melyek csak ott történnek nem fogunk külön beszámolni nektek is. Tehát ha történik valami változás, fejlesztés, újítás, mely nem érinti a mi 8 szerverünk valamelyikét, nem fogtok róla olvasni a magyar fórumon hivatalos közlemény formájában.
   
 3. JackOneEye

  JackOneEye Aktív író

  Azokon a szervereken csak orosz support van, ott ki van téve fórumon már rég.
   
 4. Fobia

  Fobia Járnitanuló

  de a mai összevonásról nem volt szó, teljesen váratlanul ért minket!
   
 5. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ugye még mindig orosz szerverről van szó?
   
 6. Fobia

  Fobia Járnitanuló

  Seafight az Seafight, én értem hogy kint a hivatalos info már 3. hete kb... és ott semmi időpont nem lett említve. Csak azért érdeklődtem.
   
 7. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  A Seafight az Seafight, melynek sok szervere van, több különböző nyelven. Ha valami kérdésed van Orosz szerverrel kapcsolatban akkor fordulj bizalommal az Orosz csapathoz az orosz chaten, fórumon vagy supporton. Itt magyar fórumon továbbra is csak a fent említett 8 szerverrel foglalkozunk. Te választottál szervert, szerintem magadtól és nem kényszerített senki, pedig már akkor tudtad, hogy az csak oroszul elérhető, így csak oroszul kaphatsz segítséget is.
   
 8. Fobia

  Fobia Járnitanuló

  Egy dolgot oldjatok meg akkor, hogy ha orosz supportra irok akkor ne magyarra mennyen ki a levél ;)
  Nincs bajom az orosszal, ha nem értettem volna nyílvánvalón nem megyek oda :)
  Egyébként pedig köszönöm a segítséged!
  Az ottani fórumot megpróbálom, hátha.
   
 9. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Ez a dolog meg van oldva. Ha orosz szerveren rákattintasz a support feliratra (Служба поддержки)
  és az űrlapot kitöltve írsz supportnak akkor az Orosz support fogja megkapni. Persze nem oroszul írt, akkor előfordulhat, hogy átirányítanak egy olyan nyelvű supporthoz, ahol eltudják olvasni leveledet. Tehát orosz szerveren játszol, ha problémád van, akkor oroszul keresed fel az orosz csapatot az orosz chaten, fórumon vagy supporton és válaszolni fognak.
   
 10. Đr.McKay

  Đr.McKay Junior szaki

  Akkor gondolom számíthatunk még szerver összevonásokra....:( Hova jut még ez a játék? :(
   
 11. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Aki nézi a podcast videókat, az tudja, hogy régóta foglalkoznak a szervervándorlás kérdésével. Ez annak egy új változata, szerver összevonás. Kicsit leegyszerűsítve, hiszen fixen megvan határozva, hogy kik és hova "vándorolnak".
  Aki olvasta azt az orosz közleményt azt tudja, hogy ez egy teszt. Megnézik hogyan sikerül, milyen hatással lesz az ottani játékosokra. Tetszik-e nekik, egyáltalán tényleg megtudják csinálni, megéri-e foglalkozniuk vele, stb. Ha ez megvan, sikeres az összevonás, és minden jól alakul, a visszajelzések is pozitívak akkor folytatják más szerverekkel.
  Tehát nem biztos, hogy bármelyik más szervert is érinti majd. Ha úgy alakul tovább csinálják, de hol is? Mely szervereken van még szükség összevonásra? (nem feltétlenül ott, ahol egy külső személy, tehát egy játékos gondolná, lehet a szervereden kevés a játékos, legalábbis úgy gondolod, de nem biztos hogy annyira kevés, mely ezt indokolná) Az orosz szerverekről tudni kell, hogy a legkisebb szerverek közé tartoznak. Összevonás után sem lesz annyi játékos azon az orosz szerveren, mint bármelyik más Egész szerveren (egész eu 1-5, amerika 1-2, ázsia). Regisztrálj be, nézd meg a rangsorokat. Van még pár ilyen szerver, mely első körben az összevonás "áldozata" lehet. Tehát még nagyon sok kérdés van, melyből kifolyólag abszolút nem biztos, sőt, én azt mondanám, hogy jelenleg elég kicsi annak esélye, hogy minket is érinteni fog a közeljövőben egy hasonló szerverösszevonás. De ne legyen igazam, legyen összevonás az Egész szervereken is, kavarjuk fel egy kicsit az állóvizet ;)
   
  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
 12. Đr.McKay

  Đr.McKay Junior szaki

  DD de ez a baj, a visszajelzések alapján stb...nekik lehet tetszik mert kevesen voltak, de egy eu szerver vagy amerika, ázsia összevonása egy másikkal nem biztos, sőőt biztos 90%-nak nem tetszene, de ha a visszajelzések alapján nekik sem tetszik még is úgy hagyják a szervert...:) igazából a fejlesztőket nem a "fejlesztés" előtt érdekli a játékosok véleménye hanem utána, mint az mindig is volt de visszacsinálva nem lesz semmi tehát teljesen mind1 kinek tetszik kinek nem :)
   
 13. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Tévedés, menj el orosz szerverre és olvasd el azt a közleményt. Ott konkrétan le van írva, hogy ha nem úgy alakul, akkor visszacsinálják az egészet és elvetik az ötletet. És még egyszer írom, ez jelenleg csak egy teszt.

  Egyébként elég szomorú, ha úgy gondolod, soha semmi nem változik. Természetes dolog, hogy a legtöbb fejlesztésnél csak utólag kérik ki a véleményünket. Bár konkrét példa az új klánrendszer, még kész sem volt, de már lehetett véleményezni. Sokat nem tudtatok mondani, hiszen nem láttátok. Pontosan ezért nem sűrűn kérik ki előre a véleményünket, hiszen amíg nem látjuk nem mondhatunk túl sokat. Miután megérkezik a fejlesztés még sok minden változhat. Az alap nem, az tuti. Tehát nem fog visszakerülni a klán funkció a főoldalra, de sok más apróság igen. Most az orosz szerverösszevonás kapcsán minden visszaállhat, ha úgy alakul, mintha semmi nem történt volna korábban.

  Nem viccből csináljuk a vitaszobákat. Tényleg érdekli a fejlesztőket a játékosok véleménye. Egyébként abba se legyél olyan biztos, hogy ezekről a jövőbeli fejlesztésekről csak ők a fejlesztők és egyéb alkalmazottak döntenek. Nem mondom biztosra, de láttunk már rá példát, hogy a BP meghívott játékosokat a központjába ahol megnézhették a jövőbeli terveket, fejlesztéseket. (persze csak németeket, és már öreg rókákat, tapasztalt sokat látott játékosokat)
   
 14. Đr.McKay

  Đr.McKay Junior szaki

  DD nem mondtam hogy nem változik, ez esetben lehet hogy visszacsinálják, de hányszor adtak a játékosok hangot annak hogy ez nem jó fejlesztés volt stb...oda hívnak 5 embert a 10000-ből akik eldöntik kell-e vagy nem én is 6. éve játszom már elhiheted megéltem én is elég sokat, persze tudom ők meg 2006 óta húha...figyelj csak, érdekli a fejlesztőket, hogy én nem számokat hanem 10 kicsi kék pöttyöcskét akarok a hajóm alatt? NEM! Lehetőségem se volt hogy arra szavazzak, a kifogás az volt hogy már igazából nincsenek fedek csak ágyú helyek...oké akkor szeretném ha eltűnne a király, királynő kegyelme, ébenfa, elefánt csont fed "ikon", ez ilyen egyszerű a fedélzetek ugyan így a +10 ágyúhely alapon maradhattak volna, na de most nem is ez a lényeg csak egy példa, mekkora hangot adtak anno a régi BM-ek vissza hozatalának is? és még sorolhatnám a sok-sok olyan fejlesztést ami szinte senkinek nem tetszett mert a "tapasztalt, öreg rókák"(esetleg) azt mondták hogy kell, szerettük volna a xy hajó dizi bónuszait más dizin használni, meg is csinálták nekünk köszönjük, na de milyen áron?!?! hát gyöngyért pakolhatom ahogy akar, de még fejlesszem is(egyébként jó dolog) :D szóval nem mondtam hogy semmi nem változik és az a szomorú hogy te ezt állítod :) én azt mondtam vissza csinálva nem lesz semmi, nem ugyan az ez most egy egyszeri alkalom, a lényeg a lényeg én mint fizető hajó bérlő...igen is szeretném, ha a hozzám hasonló játékosokat és nem csak néhány öreg harcost kérdeznék meg erről. Valamint a klánredszerről sem kérdezték meg a játékosokat hogy akarjuk-e, minden fejlesztés ránk van kényszerítve, sebzés újra számítás mert 8 év után "észlelik" hogy !!!hibás!!! volt, na most az ilyen etetések stb stb stb...nyilván nem lehet mindenki egy véleményen, de ha változik valami és a hozzászolásaidból azt tapasztalom neked minden tetszik, tehát szerinted jó fejlesztések, akkor azt mond meg nekem hova fogynak a játékosok? Igen, felnőnek, bilincs, papucs, család, erre úgy is valaki ezt mondaná, véletlenül sem a fejlesztések a játék iránya miatt hagyják abba, hanem más elfoglaltságok miatt...
   
 15. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Na várj, kezdünk eltérni a témától.
  Lehetőséged volt neked is szavazni, hogyan is nézzen ki a hajó, mármint az alatta levő ágyúhelyek, stb. Megvolt a szavazás, nyert amelyik nyert, először megcsinálták úgy ahogy egyszerűbb volt, majd ahogy a többség akarta. Ahogy most van. Sokszor mondtam már, nem a kisebbség véleményére vagyunk kíváncsiak, mikor megkérdezzük itt a fórumon egy vitaszobában. Leírod te és még 10 játékos mit gondoltok az adott témáról, és ez lesz a magyar játékosok 2%-ának a véleménye.

  Vannak olyan fejlesztések, melyekről nem is szabad megkérdezni a játékosokat, hiszen nem tudnak szubjektív döntést hozni. Akarjuk, hogy megemeljék a belépési bónuszt és kapjunk napi 1000 mojot és 100 000 gyöngyöt? Hogy a viharba ne akarnánk! Szinte mindenki azt mondaná, igen! Visszaakarjuk kapni a régi Bónusztérképeket, melyek kitermelték saját árukat és csak azt kellett csinálni, amíg csak volt mire költeni a gyöngyöt? A játék egyensúlyát befolyásoló változtatásokról nem dönthetnek a játékosok, ezt a fejlesztőknek kell eltalálniuk. Úgy, hogy ne legyen se túl nehéz, se túl könnyű.

  Az utóbbi évekből talán a vudupajzs rendszer volt az amin a bevezetését követően a legtöbbet finomítottak, pontosan a játékosok véleménye alapján. Először csak a sámán volt, majd amulettek amiket bármilyen mennyiségben használhattál, és sokkal drágább volt. Lényegében akinek volt elég gyöngye, azt szinte lehetetlen volt kilőni, ha jól mozgott :cool:. Nem tetszett nekünk, változtattak is rajta. Az eredetihez képest sokkal olcsóbbak lettek az amulettek és nem is lehetett olyan gyakran használni.

  A szerinted nem változik semmi részt arra értettem, hogy mikor jön egy fejlesztés, azon szinte mindig finomítanak még, mindig van olyan apróság, ami a játékosoknak nem tetszik, és megváltoztatják, hogy jobb legyen. Erre mondtam azt is, hogy a már kész fejlesztést nem fogják kidobni, amikor mindenki számára elérhető. Tehát nem fogják azt mondani, oké vissza a klánrendszert a főoldalra, bocsi. De azt megtehetik, hogy ne szervert írjon a taglistánál, hanem kalózszintet. Stb...

  A klánrendszer frissítésével kapcsolatban még mindig el vagy tévedve. Hónapokkal ezelőtt jeleztük, hogy ez lesz, mi erről a véleményetek? Az lett volna a többség véleménye, hogy nem, ez nem jó, ne csináljátok? Nem. Amikor azt mondom, hogy játékosok véleménye, természetesen nem csak magyar játékosokról beszélek, hiszen egy olyan fejlesztés esetében, mely érint minden szervert minden játékos véleménye fontos lehet. Tehát mert a magyar fórumon te azt olvasod, hogy 10 játékosnak nem tetszik ez az új klánrendszer, még nem azt jelenti, hogy tényleg nem jön be a játékosoknak. Egyébként még csak 10-en sem írták le, mióta tényleg látjuk, hogy miről is van szó.

  Semmilyen etetés nincs, alakítottak a sebzésen igen. Csökkent a sebzésed? Ha igen, mert előtte fel sem tűnt, hogy növekedett, amikor tényleg nem volt semmi változás. Majd amikor ezt javítják és visszaáll a korábbira már rögtön lázadás, mert hogy kijavították, így szokott ez lenni. Jó bugokat senki nem jelez, mert ha jelezzük, akkor a BP megtudja és rögtön javítják. Ha nem szólunk, és csak titokban kihasználjuk, akkor soha nem jönnek rá és jól járunk vele. Vicc, nem így működik, bár a játékosok többsége tényleg így gondolja.

  Az meg teljesen természetes dolog, hogy egy 'öreg' játékban egyre kevesebb a játékos. Nem elfelejteni, a játékunk már betöltötte a 9. évet is! ;)

  Még 1 utolsó gondolat ehhez, és utána tényleg maradjunk az Orosz szervernél.
  Te is azt mondod, hogy nem tetszenek ezek a fejlesztések, vagy épp nem úgy akartad őket, ahogy megcsinálták. Én azt mondom, hogy talán készen vannak azokkal a munkákkal, amiket ígértek. Elméletben még nincs kész az átformálás, de a lényegi része igen. Erre még a fejlesztők is azt mondták, hogy annyira régi a kód, annyira sokan dolgoztak már rajta, hogy nem tudnak úgy hozzá nyúlni, hogy máshol ne okozzon valami hibát. Át kell írniuk, sok helyen a nulláról újra írni a kódokat, hogy utána egy átlátható tiszta kódot kaphassanak, melyhez könnyebb hozzányúlni, továbbfejleszteni. Úgy gondolom ezzel elkészültek és már ez a klánfrissítés is ennek eredménye. Ezt követően pedig még számos érdekes újítást várok, melyet igen is a játékosok akarnak, és kivétel nélkül tetszeni fog nekünk. (remélem ezekről mihamarabb tehetek ki közleményeket is :cool:)
   
 16. FM_Héra

  FM_Héra Fórum parancsnoka

  Megkérnék mindenkit, ne rakjon fel semmiféle dolgot, mint hivatalos információt. Fórumon akkor lesz hivatalos információ, mikor azt DD közleményben kirakja!
   
 17. HITMEN36.

  HITMEN36. Junior szaki

  Elnézést héra ezt egy másik forúmon van kint szerintem nem kell DD ha egy másik úgyan olyan személy mint te és DD kirakja más nemzetésgű forumra úgyan olyan értékel bír mint ha te raknád ki
   
 18. FM_Héra

  FM_Héra Fórum parancsnoka

  HITMEN36., ehhez nekem sincs jogom, hivatalosat én sem rakhatok ki, még akkor sem, ha ez más fórumon már kint van. Itt is ki fog kerülni, de várjuk meg vele DD-t.
   
 19. Baba

  Baba Fórumlakó

  Sziasztok
  Szeretném kérdezni ide mikor kerül ki hogy 6 szerver lesz mivel amerikán már hivatalos hogy szerver ősszevonás lesz ?

  Mega Szerver 1: Globális Európa 1, 2, 3, 4 és 5
  Mega Szerver 2: Németország 1, 2, 3 és 4
  Mega Szerver 3: Spanyolország 1 és 2, Olaszország 1. és 2., Skandinávia, Hollandia és Anglia
  Mega Szerver 4: Törökország 1, 2 és 3, Oroszország 1 és 2.
  Mega Szerver 5: Franciaország 1, 2 és 3, Lengyelország az 1. és 2..
  Mega Szerver 6 Mega-Amerika és Ázsia: USA Kelet és Nyugat, Egész Amerika 1-2, Latin-Amerika 1. és 2. Globál Ázsia
   
 20. OnimeNoNeko

  OnimeNoNeko Aktív író

  Ahogy nézem még mi jártunk a legjobban Mega Szerver 6-ként. Igaz a nyugis kis életnek ezzel nekünk is vége.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása