Szerverek...

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: ╬Cаp†аiи•s†уℓє╬, témanyitás ideje: 31.12.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ╬Cаp†аiи•s†уℓє╬

╬Cаp†аiи•s†уℓє╬ Utánpótlás-írogató

Az ötletem arról szólna hogy ...
    Vonják össze a szervereket :) Pl.: Eu 1-2-3 vagy mind az 5-t...
    Ok:
    Chaten folyamatos vita a népesség és az tény hogy eléggé megcsappant sok oka van... A nagy klánok terrorja a kicsik felé az hogy a seafight-ot 1-1 klán uralja 1 adott szerveren :) Sokan mentek el mert már élvezhetetlen nem igazán tudnak mit tenni csak kb alsó mappon kicsiket ölni mivel a nagyok kiszorulnak és nem igazán küzdenek az uralkodó klánokkal... Sok szempontból lenne jó ötlet ha össze vonnának pár szervert még pedig:
    -Több játékos...
    -Újra izgalmas küzdelem a szigetekért :)
    -Emellet a Big pointnak sem jönne túl rosszul ha újra kéne szereznie a klánoknak a gyöngyöt mert nem hinném hogy minden klán menne behére és mi egyébre hogy kifarmolják lehet inkább rendelve szereznék meg a klán pénztárt a cadocokra :)
    -Több választható lehetőség (Értem itt arra hogy régi szép időkbe is 2 oldal volt :D görögök - és másik oldalon a többi aki probált össze fogni ellenük :) Hátha vissza térnének ezek az inkább izgalmasabb idők....Ekkor még élvezhetőbb volt a seafight
    -Nem tudom mennyire változtatna azon hogy alsó mappon kb terrorba tartják a kicsiket de gondolom sokat lenditene ha a nagyobb klánok egymásra vadászva ölnék egymást és nem mindig a kicsik lennének a célpontok...
    Szerintem újra értelmet adna a játéknak és ha megnézzünk 1-2 szervert este kihalt az egész .... Nappal sincsenek annyira túl sokan :) Persze megérteném azt is hogy minden klán mennyit költött a cadoc-okra de az évek során is sokat költött mindenki még is kilötték és ennyi elbukták :D Ezért gondolnék itt arra hogy 1-2 hónappal előre bejelentenék a szerver össze vonást és utána megtörténne :)
    Remélem az ötletem átgondolásra kerül és sajnálom hogy ha már volt ilyen ötlet régebben ... Rémlik hogy volt de nem vagyok benne túlságosan biztos viszont azért felvetem hátha továbbitják az ötletem.

2. kecsó

kecsó Fórumlakó

Nem rossz gondolat! :) Nekem is fordult már meg hasonló a fejemben, de arra a következtetésre jutottam,hogy 1. Ha 1 szeró lenne akkor sokkal több szerver hiba lenne már csak azért is mert túl lenne terhelve a szeró...
    De! tényleg sokkal több játékos lenne ami azért is jó mert régebben amikor kis játékosok is 4k(elit) sebzéssel csatázgattak tök vicces és élvezhető volt :) ,és akkor még aki most üreggel 6-7 k körül lő azaz elittel kb. 30k-t egész jónak számított most meg 8-9 k sebzéssel se ér semmit az ember ha nincs "tökre" fullozva...

Az ötlethez még annyit ,hogy ne 1 szeró legyen már ha ez így lenne hanem 2 max. 3-at nyomnak össze és majd úgy a többit is...

3. ╬Cаp†аiи•s†уℓє╬

Persze de azért túl terhelve nem lenne :D régen mennyien játszottak? :) 1/en több volt a kezdő mint most 2/--8/ig az összes ember...
    Hát igen :D 27es elited nincs már kb semmibe se néznek :) löszer öreggel 4-6k-t még sehol se vagy sajnos mára... de ez nem is lenne gond csak a játékosok nagy része azzal hogy 2-3x annyit lő ráadás eléggé vissza élnek vele... ami még nem tetszik hogy 27es elitek csapatosan mennek rá 5-10es elitekre? Milyen ez már? :) Értem hogy kalóz játék de akkor is... és kb elkönyvelhető annak hogy 1 klán uralja a sea-t mert több player nincs hogy vissza nyomja őket.... ezért is inkább támogatott a szerver össze vonás... persze csináljanak 2 eu-s szervert és ennyi kb 400-500 vagy 600-600 player csak meglenne.. és mindjárt értelmesebb lenne... hátha vissza térne a régi játék hogy jobb és bal oldal küzd egymással... vagy valami :) szövetség indulna mint a PA stb.... :) sokkal nagyobb kiváncsisággal lennének az emberek ha ez bekövetkezne.... sokkal több értelme és izgalma lenne a játéknak

4. [DD]

[DD] Fórum elő legendája

Sziasztok

Először is már tervben van egy hasonló ötlet megvalósítása, a szerverek közötti vándorlás megvalósítása. Tehát ha csak egyszer is, és utána ott is maradsz, de átmehess másik szerverre a hajóddal.

"Több játékos? "
    Biztos hogy kell a több játékos? Jó volt az mikor 4 éve elmentél egy NPCzős térképre, és úgy tudtál csak NPC-t lőni ha rögtön azonnal, amint megjelent már lőnöd kellett, mert ha nem már más lőtte, majd megint vártál, hogy jöjjön a következő hullám? Na akkor sok játékos volt. Nekem ez a mostani jobban tetszik.​
    "Újra izgalmas küzdelem a szigetekért?"
    Ez szerver válogatja, van ahol már most is jó csaták mennek a szigetekért, de egyébként sem biztos hogy a szigetekért mennek a jó csaták.​
    "Emellet a Big pointnak sem jönne túl rosszul ..."
    Na igen, az a sok játékos eléggé érdekesen nézne ki a roham térképeken, összecsapnál 3-5 szervert, ezzel ugyan annyi játékosnak harmadára/ötödére csökkentenéd a gyöngy forrást :eek:
    "Több választható lehetőség..."
    Megint csak szerver válogatja, van ahol nincs választásod, van ahol több szövetség is van mint 2. Ezeket az adott szerver játékosai irányítják. Ha az ottani játékosok csatára vágynak akkor nem ülnek ölbe tett kézzel egy nagy szövetségbe, aminek mindene megvan. Hanem akár klán szinten is 'különcködnek' és mennek maguktól. Aztán más klánok vagy követik őket, vagy nem :D
    "...változtatna azon hogy alsó mappon kb terrorba tartják a kicsiket..."
    Még rosszabb lenne nekik, hiszen 5x annyi játékos lenne ugyan azon a tengeren, ahol korábban 'csak' terrorba tartották őket. Ezzel csak még több nagy hajó szorulna le a még több kicsi közé, és rájuk is igaz lenne hogy kevesebb gyöngyük lenne fény térképen, hiszen arra jóval többen lennének.
    Biztos vannak olyan szerverek, melyek már kezdenek elnéptelenedni, de eu2-3-4-re ez még bőven nem igaz, és igen érdekesen nézne ki ha ezeket a szervereket összevonnák :cool:. Hogy adnak egy lehetőséget mindenkinek hogy legalább 1x átmehessenek más szerverre az oké, hiszen ő maga dönti el hogy saját szervere neki már nem tetszik és mondaná hova szeretne menni. De kötelező jelleggel költözni....

Tehát ha megoldanák a szerver problémákat, hogy bírja ezt a sok új játékost, akkor sem biztos hogy jó ötlet volna.

5. ╬Cаp†аiи•s†уℓє╬

Megértem a felvetéseid :) De te nem most játszol és ha igen is nem most és kezdőként :D Gyöngy forrás? nem igazán van :) 1 kezdő semmit se tehet :D eventről lelivik , admirált esélytelen megtalálni is mert 100x gyorsabban kilövik :D elmegy napfény térképve vagy bármi? onnan is leszedik róla :) eu2-ről nem kell ilyeneket kinyilvánitani hisz ott a WAR ami mindent ural :) meg a GfA és ennyi :D .... Igen kéne hogy külön verődjenek de mégse teszik... Inkább maradnak a nagyok árnyéka és eljátszanak és ezzel más játékát képtelenítik....
    Viszont azt megértem hogy gond lenne hogy magától költöznie kelljen mindenkinek na de.... még is élvezetesebb lenne tök játékkal és igen eu2 elnépteledett... sőt... este körü belül 5 vagy max 6 ember van alsó mappokkon... és nem túloztam... üres mappok tömkelege :) És ez a gáz hogy csak ilyenkor lehet játszani mert nap közbe a 27es elitek még 1 csóri rat packot is benyulnak mert ők ezt megtehetik :)

Jó ötlet volna ha lehetne a szerverek közt utazni de én még nem hallottam ilyenről :) bár már szivesen váltanék szervert de az újra kezdéshez a 0-ról nem igen fáj rá a fogam :)

De ha már így benne vagyunk :) Esetleg ha azt az ötletet továbbitanátok:
    Hogy jó pár ezer gyöngyért vagy nem tudom mennyiért lehetne szervert váltani... Akkor megköszönném :) Esetleg ha prémiumos valaki akkor mondjuk 10-20k gyöngyért tudjon váltani szervert mert 1-2 szerver már eléggé ...cink... ahogy viselkednek ott a játékosok :)

Prototype kedveli ezt.
  6. FM_Héra

FM_Héra Fórum parancsnoka

Ne hidd, hogy más szervereken más a helyzet, mindenhol jelen vannak az erősebbek, akik mindent megpróbálnak uralni. Általában az életben is ez a helyzet. Vagy csatlakozol hozzájuk, vagy igyekszel így boldogulni. Egyszer csak megerősödsz te is, még így is és könnyebb lesz, kitartás addig is! Szerver váltással nem biztos, hogy ezt a "problémádat" megoldanád, sőt szerverek összevonásával még úgysem...

7. [DD]

[DD] Fórum elő legendája

Fenti hozzászólásommal pont arra utaltam, hogy nincs mit továbbítani, közlemény is volt róla, sőt külön pod castban is szó volt róla, hogy elgondolkoztak róla, és megnézik hogyan is lehetne megvalósítani. De nem konkrét szerverek összevonását. Van egy nagy hajót EU3-n, de meguntad a társaságot, a szervert, az akármit, és úgy gondolod, te Eu1-re akarsz menni, akkor átviszik a hajód, és ott folytatod, persze ezt nem úgy hogy reggel itt játszol egy kicsit este ott, holnap meg visszajössz..

8. ╬Cаp†аiи•s†уℓє╬

Köszönöm :)
    Viszont ez az ötlet nagyon tetszene hogy ha 1 hajót átlehetne vinni másik szerverre :) Remélem megvalósul majd ez a terv ^^

9. Hidenish

Hidenish Járnitanuló

Az ötletet magát, hogy összevonjuk a szerókat nem támogatom, viszont egy eventötletet adott :)
    A cél az lenne, hogy kiderítsük, melyik a legjobb szerver, egyfajta előszele is lehetne a "költöztető" mechanizmusnak. A gép szerverenként kisorsolna 10 játékost a top 100-ból és 10-et a top 100-on kívüli személyekből :) (Amennyiben valakit két szerveren is kisorsolnak jelez :) )
    A szerveren így 660 játékos lenne max :)
    A szerveren mindenki 0-ról indulna és véleményem szerint ha 1 hónapig tartana, annyi idő alatt kiderülne melyik a legjobb szerver :D A jutalmakról döntsenek a fejlesztők :)

10. FM_Héra

FM_Héra Fórum parancsnoka

Szia!
    Ebből nem hinném, hogy kiderülne, melyik szerver a jobb. Egyáltalán, nem biztos, hogy azok, akiket kisorsolnának, kedvük lenne egy ilyesfajta mókához. Ráadásul a többi játékost kizárnád arról a szerverről, ahová azt a 600 játékost raknád? 0-ról kezdve pedig bárki mehet bárhová, ha akar...

11. clydeツ

clydeツ Járnitanuló

Nem támogatom a szerverek összevonását....igaz, hogy régebben 10szer ennyien voltunk és elbírta a szerver, de ma már azt a kevéske embert sem bírja, folyamatos a laggolás és a buta hibák, amiket mások csalás céljaként használnak fel...előbb ezeket orvosolják, hogy akadásmentes, élvezetes legyen a játék.
    Másrészről DD-nek adok igazat, az ötleteddel éppen, hogy magad ellen "szövetkezel", mi hasznod lenne abból, hogy az üres mapokat megtöltsük a fullos hajókkal, hidd el, jobb ez Neked így.
    Szervere válogatja amúgy hol, mennyien vannak:van ahol több az aktív játékos, csak keresni kell.

12. DokkoLó✰HST

DokkoLó✰HST Fórummogul

Én nem hinném, hogy ez jó ötlet, én biztos nem szeretnék görcsölni újra egy kishajóval úgy, hogy mindent előről kelljen kezdenem, ezt nem erőltetheti ránk senki.
    Mint Héra is írta, ebből aztán ki nem derülne melyik szerver a jobb, de egyébként is miért lenne erre szükség? Miért kellene kideríteni, melyik a legerősebb szerver? Véleményem szerint teljesen felesleges.
    De ha mégis, csak gondolatban eljátszunk az ötleteddel, az következne, hogy a top100-ból kisorsolt játékosok valószínű agyon rendelnék magukat, a többiek meg nem. Szóval lenne egy nagy szakadék a két réteg között.