Szórások kivédése

Kategória: 'Ötletelés', témanyitó: Xena[Hun], témanyitás ideje: 18.11.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Xena[Hun]

Xena[Hun] Haladó

Sziasztok:)
    Mindannyian tapasztalhatjuk azt a jelenséget, amit lövéseink során láthatunk. Meg van minden lőszer alapsebzése, + hozzá jönnek a különböző bónuszaink (kinek mije van és milyen szinten), mégis azt tapasztaljuk, a rendes találatot, amit valójában elérhetnénk minden lövésnél, elég ritkaság számba megy, ami a szórásnak köszönhető. Hiába van a találati esélyünk 100%-os, vagy akár felette, ezt a szórást sajnos nem tudjuk kivédeni.:oops: El tudnék képzelni egy tárgyat, gyorsítót..., amivel ezt ki tudnánk védeni.:) Nem azt mondanám, hogy ez folyamatos eleme legyen a játéknak, de akár csak eventek alatt is bevethető lenne, még ha az event lőszerét érintené is csupán, annak is örülnék. Működhetne hasonlóan, mint a behemoth varázsjavítása, vagy mint a télifény, ez lényegtelen, de valamilyen formában szívesen venném.;) Akár sziget ütések alkalmával is el tudnám képzelni a használatát.:p Azoknak, akiknek magasabb szintű ékköveik vannak a fejlesztéseik mellett, gondolnék esősorban a rubinra, kalcedonra, jobban látnák időszakosan a különbséget, hasznát a magasabb szintnek és talán a továbbfejlesztését is jobban szorgalmaznák a nagyobb sebzést látván.:cool:
    Kérnék mindenkit, szíveskedjen véleményét leírni, akár színesítve az ötletet, köszönet érte azoknak, akik megteszik!:rolleyes:

2. Ne_etesd_a_trollt!

Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

Szia Xena!

Kb. másfél-2 évvel ezelőttig működött is az, hogy ha elértél egy bizonyos szintet a találati arányban, már egyforma lövéseket tudtál produkálni. Ez a 105%-os találati aránynál következett be teljesen, mert ott már az ingadozási 5% küszöb is elérte az alsó 100%-os határt, de gyakorlatilag 102-103-nál is nagyon elvétve lőttünk minimálisan alatta. Én szerettem ezt az időszakot, mert ha teszteltem valamit, azonnal észre lehetett venni, mi mekkorát ad hozzá a lövéshez. Nekem, mint akit érdekelnek a mechanizmusai egy játék elemeinek, és szeretek kalkulálni, nagyon zavar, hogy egy jóval 100% feletti találati arány is ingadozó lövés nagyságot ad. Matematikailag helytelen összefüggések sorát láthatjuk a játékban, időnként bizonyos dolgokba azért raknak bele csavart, mert már túl magas vagy túl alacsony értékek jönnének össze a gyorsítások, ékkövek és egyéb módosítók hatásai miatt, és ezt kompenzálják matematikailag helytelen képlet módosításokkal. Kár érte, mert számos játékban rendkívül jól megoldják ezeket a dolgokat, itt pedig a meglevő jót elrontották inkább. Játékosokra eleve nem tudunk egyformát lőni, ha elég jó a kitérése, hisz a találati arányt jelentősen csökkenti a magas kitérés, de NPC-k esetében én örülnék, ha visszahoznák a teljes találati arányos egyforma lövéseket, és örülök, hogy nem csak én látom így. Támogatom ezt az ötletet is, de szívesen venném ha gyorsítók és egyéb dolgok nélkül is alapból elérhető lenne ez.