Közlemény Változások a 2014. április 2-től érvényes Általános Szerződési Feltételekben

Kategória: 'Hivatalos hirdetmények', témanyitó: Bringing, témanyitás ideje: 23.6.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Bringing

  Bringing Community Team Team Seafight

  Kedves Játékosok,

  2014. április 2-án a Bigpoint néhány apró, de szükséges változtatást léptet érvénybe az Általános Szerződési Feltételekben.
  Mivel ezzel kapcsolatban több kérdés is fel szokott merülni, szeretnénk pontosan elmagyarázni, hogy milyen változtatásokat hajtunk végre, és miért.

  Röviden a következő feltételeken változtatunk:

  Érvényességi terület (1.1.3)
  • Bizonyos geopolitikai okok miatt a Bigpoint játékaiba a következő országokból ezentúl nem lehet regisztrálni: Kuba, Irán, Észak-Korea, Szudán és Szíria.
  • Azokra a játékosokra, akik – törvényes képviselőjük beleegyezésével – 18 éves koruk előtt regisztráltak a játékba, attól kezdve, hogy betöltik 18. életévüket, az Általános Szerződési Feltételek automatikusan kötelező érvénnyel vonatkoznak.
  SEPA (7.4)
  • Ha bizonyos ismétlődő fizetési módokat használsz (pl. előfizetésre), mostantól mindig felhívjuk a figyelmed a következő esedékes kifizetésre 5 nappal a kifizetés időpontja előtt. Ez az eljárás a SEPA (Single Euro Payments Area; magyarul: Egységes Euró Fizetési Övezet) által előírt szabályokkal összhangban történik.
  Felhasználói kötelezettségek (9.1)
  • A felhasználók vállalják, hogy követik az Általános Szerződési Feltételek szabályait és betartják a viselkedési szabályokat.
  Felelősségvállalás (12.1)
  • Ha egy felhasználó, bármilyen okból megsérti a törvényt, amíg a Bigpoint platformját használja, azért a Bigpoint semmilyen felelősséget nem vállal, illetve fenntartja magának a jogot, hogy a felmerült költségeket a törvénysértésért felelős személyre hárítsa.
  Az Általános Szerződési Feltételek új változata 2014. április 2-től lép érvénybe.

  Minden felhasználónak jeleznie kell, hogy elfogadja az új Általános Szerződési Feltételeket. Ezért április 2-től egy automatikusan megjelenő oldal fog eligazítani arról, hol jelezheted az új Általános Szerződési Feltételek elfogadását. Csak ez után tudod folytatni a játékot.


  GYIK

  Érvényességi terület (A letiltott országok felhasználói fiókjainak törlése)
  K: Egy olyan országban élek, amit a legújabb Általános Szerződési Feltételekben kizártak a felhasználók köréből. Miért nem vehetek többé részt a Bigpoint játékaiban?

  V: Talán te is tudod, hogy a Bigpoint szerverei az USA-ban és az Európai Unióban találhatóak. Mivel az amerikai kormány, az Európai Unió illetve az Unió néhány országa bizonyos politikai szankciókat és/vagy egyéb tilalmakat vezetett be a felsorolt országokkal szemben, a Bigpoint nem nyújthat tovább szolgáltatásokat ezekben az országokban.

  Habár nem mindegyik említett országgal szemben élnek ilyen szankciók vagy tilalmak, a Bigpoint valamennyi játék- és fizetési szervere egy fő adatbázishoz csatlakozik, és így jogilag egyetlen rendszernek számít.

  Emiatt, és mert technikailag nem tudjuk megvalósítani, hogy csak bizonyos területeken tiltsuk le a szerverek elérését, kénytelenek vagyunk blokkolni szolgáltatásainkat mind az USA-ban, mind az Európai Unióban lévő szervereinken.

  K: Mennyi játékost érint ez a döntés?

  V: Nagyon sajnáljuk az érintett játékosokat, de a felsorolt országokból regisztráló játékosok száma igen alacsony, játéktól függően mindössze néhány száz illetve pár ezer emberről van szó.

  K: A kizárt játékosok számíthatnak-e valamilyen kompenzációra, vagy legalább visszakapják-e az előfizetésekre befizetett összeget?

  V: A Bigpoint visszatéríti mindazon megmaradt összegeket, amelyek a változások érvénybe lépése után lejáró előfizetésekből származnak.

  Érvényességi terület (A szerződésben foglalt kötelezettségek)
  K: Mit jelent az, hogy attól kezdve, hogy betöltöm a 18. életévemet, az Általános Szerződési Feltételek automatikusan kötelező érvénnyel vonatkoznak rám?

  V: Szabályzatunk mindig is úgy szólt, hogy a 13-18 év közötti személyek csak törvényes képviselőjük (pl. szüleik) beleegyezésével vehetnek részt a játékainkban.

  Most mindössze annyi változás történt, hogy egyértelműen kijelentjük, ha a játékban résztvevő személy betölti a 18. életévét, az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott jogok és kötelezettségek a törvényes képviselőről átszállnak magára a játékosra.

  Tehát, ha még nem múltál el 18 éves – vagyis a legtöbb ország jogrendszere szerint nem vagy nagykorú –, csakis törvényes képviselőd beleegyezésével vehetsz részt a játékainkban. Ha betöltöd a 18. életéved, valamint továbbra is részt veszel valamelyik játékunkban, azzal automatikusan jelzed, hogy egyetértesz az Általános Szerződési Feltételek szabályaival.

  SEPA
  K: Mi az a SEPA, és mire jó?

  V: A SEPA (Single Euro Payments Area; magyarul Egységes Euró Fizetési Övezet) rendszerének lényege, hogy egységesíti a bankok által történő fizetési módokat. Korábban a banki kódok, számlaszámok és egyéb adatok jelölési rendszere országonként különbözött. Ezt a bonyolult helyzetet váltotta fel egy egységes nemzetközi rendszer, amely úgynevezett IBAN (International Bank Account Number; magyarul Nemzetközi Bankszámlaszám) kódokat használ, nagymértékben leegyszerűsítve és felgyorsítva a banki folyamatokat.

  Mindez csak akkor lényeges számodra, ha mondjuk előfizetéssel rendelkezel, vagy bármilyen ismétlődő fizetési módot használsz (pl. prémium vagy gyorsítások esetében).

  K: Mi ez az 5 napos értesítési időszak?

  V: A SEPA előírása szerint téged, mint fizető felet a számládról történő pénzlevonás előtt napokkal korábban értesítenünk kell a várható pénzmozgásról. Így ugyanis lehetőséged van arra, hogy ha szükséges, töröld az előfizetésed.

  K: Mit kell tennem?

  V: Csupán egyetlen dolgot kell tenned: ellenőrizd, hogy a helyes IBAN kódot használjuk-e (új „bank kód” és „számlaszám”) az esetedben. Más teendőd ezzel kapcsolatban nincs.

  Felhasználói kötelezettségek
  K: Talán nem az a természetes, hogy egy játékosnak be kell tartani az Általános Szerződési Feltételeket és a magatartási szabályokat is?

  V: De, az a természetes. Ám úgy gondoltuk, nem árt, ha kihangsúlyozzuk az Általános Szerződési Feltételekben. Vannak, akik olykor, úgy tűnik, megfeledkeznek magukról, aztán meglepődnek, ha felfüggesztjük vagy töröljük a felhasználói fiókjukat.

  Felelősségvállalás
  V: Tegyük fel, hogy egy játékos felrak a fórumra egy olyan videót, amiben jogvédett zene található. És tegyük fel, hogy jön pár dörzsölt, pénzéhes ügyvéd, és mondván, hogy ezért mi vagyunk felelősek, beperel minket. Csakhogy mivel valójában nem mi sértettük meg a szerzői jogot, minden követelést ahhoz a felhasználóhoz továbbítunk, aki felrakta a videót.

  Tehát ezzel a kikötéssel magunkat védjük meg pont az efféle követelések és pereskedések ellen; valamint bármilyen költség merül fel ezen ügyek kapcsán, azt a felhasználónak kell kifizetni, hiszen nem mi, hanem ő követte el a jogsértést.

  K: Szóval ez a pont csak a szerzői jog megsértésére vonatkozik?

  V: Nem. Minden olyan esetre vonatkozik, ami jogi vizsgálatot eredményez (mint például a rágalmazás, uszító gyűlölet-bűncselekmények stb.).

  K: Akkor ez azt jelenti, hogy többé nem rakhatok fel videókat Bigpoint fórumra vagy bármilyen más oldalra?

  V: Nem. De azt jelenti, hogy ha a felrakott videó, szöveg, kép stb. törvénysértő, akkor meg kell értened, miért távolítjuk el.

  Általános
  K: Mi van akkor, ha nem fogadom el az Általános Szerződési Feltételekkel?

  V: Amikor az Általános Szerződési Feltételek új változata hatályba lép, természetesen dönthetsz úgy, hogy nem fogadod el. Jóllehet ez azzal jár, hogy nem tudsz tovább játszani.

  Ha hivatalosan akarsz kifogást emelni, ezt írásban kell megtenned, és a levelet postán keresztül eljuttatnod a luxemburgi irodánkba. A címet megtalálod az Általános Szerződési Feltételek végén, illetve cégünk központi honlapján.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása