Visszajelzés Vitaszoba: szerverek összevonása.

Kategória: 'Beszélgetések az aktuális témákról', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 15.9.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

A 2 tervezet közül, melyik tetszik jobban?

Szavazás lezárva: 18.9.15.
 1. Az 1., melyben összesen 6 szerver lenne, tehát több szerver kerülne egy szerverre.

  61.8%
 2. A 2., melyben összesen 11 szerver lenne, tehát kevesebb szerver kerülne egy szerverre.

  38.2%
 1. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

  Pusztán csak a kíváncsiság és a statisztika miatt... ;)
   
 2. Baba

  Baba Törzsjátékos

  Én örülök neki mert 2 hét alatt eun kijavitják a hibákat és ide Amerikára már hibamentesen jönn az ősszevonás;)
   
 3. |SZITUS|

  |SZITUS| Fórummogul

  Hehe...beregelsz a többi szerverre és megnézed ;)
   
 4. Zoli

  Zoli Járnitanuló

  ha pl eu3-on vagyok az összevonás után lesz mód olyan klánba csatlakozni amelyik mondjuk eu4-en vagy 5-ön van/volt?
   
 5. Spongee™

  Spongee™ Rutinos

  Elvileg lesz,hiszen a tengerképeink lesznek közösek,a főoldal,és egyéb rangsorok maradnak.
  Kissé kaotikusan van megoldva az egész,hiszen a rangsorok és az egyébdolgok (Piactér-Licit-Bokó) külön szerveren fognak menni,tehát mi ugyanúgy az EU3-as játékosokra fogunk licitálgatni,és velük fogunk versenyezni az esetleges rangsorban.
  De ha esetleg nem az sem túl nagy probléma.. elvben 5 szigetet kell lelőnünk a full vásárlóklánhoz,ami gyerekjáték..így mondhatni felesleges megtartani hosszútávra a vásárlószigetetek..
  Visszatért a SEAFIGHT.:cool:
   
  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
 6. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

  Ezért nem fogok regisztrálgatni...
   
 7. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Nézőpont kérdése. Pontosan így az egyszerűbb, az adatbázisok külön működhetnek, hiszen azokat nem kell összefésülni, maradnak külön a rangsorok, és egyéb dolgok. A tenger pedig közös, és ez a lényeg. Tehát senkinek nincs kisebb esélye pl Bokoból nyerni, csak azért mert összevonják a szervereket. Ugye ezt takarja a 'soft' összevonás. A másik megoldás az lett volna, ha mindent összevonnak, de annál felmerültek volna olyan problémák, hogy mit kezdjenek az egy regisztrációhoz tartozó több hajóval, illetve jóval több játékosra jutott volna ugyan annyi licitálható tárgy, nyeremény a bokoból, stb...
   
 8. Zoli

  Zoli Járnitanuló

  én ezt kissé barkácsolásnak érzem, kicsit több munkával szerintem jobb rendszer lett volna, meg lehetett volna oldani egy olan belépőfelületet ahol kiválaszthatja az ember melyik hajójával játszik, a liciteknél meg a bokonál meg ilyeneknél meg csak meg kellene növelni a nyereményeket a piacon meg több tételt kirakni ugyan abból stb, szóval lehet jobb lett volna ugy ha komplexebben oldják meg a helyzetet.
   
  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ kedveli ezt.
 9. ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠

  ♠δ-G¥€Ñ!-δ♠ Fórumgróf

  Ott a pont! ;)
   
 10. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Nem csak a nyeremények elosztása és a belépés lett volna a gond. Mint írtam, így legalább maradhat a különböző adatbázis, a már kész adatbázisokat nem feltétlen kell összefűzni és továbbra is működhet külön. Így csökkentve a szerver problémák esélyét. Bár ebbe a részébe felesleges belemenni, mert nem látunk bele a játék jelenlegi felépítésébe. ;) Amíg viszont ti sem látjátok, hogy mi van a háttérben, addig kéretik nem hasonló barkácsolós, már-már lejáratós elméleteket gyártani. Aki még is szeretne, az alapozza meg állítását és ne csak a levegőbe beszéljen.

  Egyébként ennek az összevonásnak semmi más célja nincs, csak a játékosok számának növelése a Tengeren! Nem több versenytárs a rangsorokban, vagy bárhol, csak annyi, hogy több játékos találkozhasson a tengereken. Erre tökéletesen megfelel a jelenlegi megoldás.

  Ha elmész nyaralni, és tudod, hogy csak aludni jársz majd a szállásodra, tehát elég egy ágy is és nem kell semmi extra, akkor nem fogsz egy 5 csillagos hotel szobát foglalni ;). Nem csak a plussz kiadások miatt, hanem mert nincs rá szükséged ;). Bár tény, nem vagyunk egyformák...
   
  |SZITUS| kedveli ezt.
 11. Zoli

  Zoli Járnitanuló

  ha nyaralni mész akkor tényleg nem de végleges megoldásként komplett átfogó változás szerintem jobb, a megalapozottság szerintem adott, indokoltam is, vélemlényem szerint megoldható lenne jobb megoldás, ennyit mondtam és nem többet, lejáratást etc nem kell belemagyarázni
   
 12. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Nem magyaráztam bele, csak gondoltam szólok, hogy ezt a részét nem kell feszegetni, mert a végén oda lyukadnánk ki.

  A példámra visszatérve... Oké a nyaralás már azt sugallja, hogy nem végleges, akkor vegyél egy házat/lakást. A munkád miatt szinte alig vagy otthon, pl kamionozol, van pénzed dögivel, megengedheted magadnak, hogy 'palotát' vegyél magadnak, de nem veszel, mert azt a havi 1 napot kibírod akár a szüleidnél is, míg otthon vagy ;).

  Mindegy, hogy a példáim melyik részébe akarsz belekötni, a lényeg ugyan az marad. Volt 1 elvárás, azt megoldották. Teljesen felesleges tovább cifrázni. A 'kicsit több munkával' megoldhatnák még a 3D-s 4K grafikát is. ;) A célnak már a jelenlegi is megfelel, illetve ami nem, azon finomítanak.
   
  |SZITUS| kedveli ezt.
 13. Ne_etesd_a_trollt!

  Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

  Event rangsorokkal mi lesz a helyzet, azok is külön működnek majd szerverenként? Csak mert az ugye a többi rangsortól függetlenül nem főoldali rangsor, hanem tengeren megjelenő rangsor. Gondolok például arra, hogy lehet egymástól lopni is az eventet, ergo fura lenne, ha csak azért, mert ellövöm valaki eventjének végét, már nem EU3-ra hanem EU4-re rangsorolja a pontot például. Mert itt viszont már sokkal komplexebben kellene figyelnie a külön rangsort, mintha egyben lenne, tehát egyszerűbb az összesített rangsort számolni pont ezen okok miatt.
   
 14. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  A liga rangsor is a tengeren van, mégis számolja a szerverre és összetettbe.
   
 15. Ne_etesd_a_trollt!

  Ne_etesd_a_trollt! Törzsjátékos

  Ez igaz, de amint írtam is, az eventnél figyelnie kéne akkor, hogy csak azért, mert többet lősz le belőle/ellopod a végét, már vagy egyik, vagy másikba kell rangsorolnia. Ligánál egyértelmű, hogy amit szerzel pontot az a hajódra megy.
  Illetve például a csatapont is érdekes, hisz azt egymás kilövéséért kapjuk. Egymás kilövéséért kapjuk a pontot, mégsem egységes rangsorba számolja. Szerintem vannak olyan rangsorok amiknél jobban lenne létjogosultsága az egyben rangsoroknak.
   
 16. Tranyo

  Tranyo Törzsjátékos

  Klanba nem lehet jelentkezni . . .

  Loszert se lehet venni . . .
   
 17. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  Lőszert lehet venni, de nem ajánlott, ha minden igaz, akkor pár órán belül sikerül javítani, már ezen dolgoznak.

  Klánba lehet jelentkezni, már láttam pár vegyes klánt. Bár ez klán beállítástól is függ. Elvileg nem jelentkezhetsz, ha zárva van az adott klán.
   
 18. Saracen

  Saracen Kivételes tehetség

  Sokan vagyunk, végre van élet a vízen, megy a harc, nekem bejött! ;)
   
 19. Tranyo

  Tranyo Törzsjátékos

  Klanba jelentkezes egyes hajoknak megy egyes hajoknak nem , ezt mihamarabb javitani kellene , koszike elore is .
   
 20. Saracen

  Saracen Kivételes tehetség

  A klánba jelentkezés még mindig nem lehetséges.
  Valamint az szeretném megtudni, hogy azokra a hajókra, melyek másik szerverről jöttek, rájuk miért nem lehet kémezni?
   

Az oldal megosztása