"Ship Build"

Kategória: 'Általános kérdések', témanyitó: CaptainGod, témanyitás ideje: 1.11.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. CaptainGod

    CaptainGod Járnitanuló

    Sziasztok, 1 kis segítséget szeretnék, az ügyben, hogy hogy lenne a legjobb bekövezni 1 hajót, 1 petet? Mi a legfőbb szempont amire figyeltek? Sebzés elkerülés vagy kitérési esély a fontosabb? Szeretném ha néhányan leírnák a tapasztalatuk, mi az ami bevált mi az ami müködik, mi a jobb választás köszönöm előre is
     
  2. Sztyujih21

    Sztyujih21 Utánpótlás-írogató

    Csatára: találati, kitérés
    Farmolni: seb elkerülés, kitérés
    Javitos: javitás, kitérés
    ....fosztós, szörnyezős egyéb apróságok meg evidens
     
  3. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    A válasz alapvetően összetett. Meg kell tapasztalnod, neked mi a jó. Nagyon fontos szerepet játszanak benne, hogy milyenek a bástyáid, az ágyúid, a szinted. Harcra, vagy farmolásra kell? Ha kisebb vagy, arra kell ügyelned, hogy egyensúlyban legyenek a köveid. Például életerőt és VP-t felesleges betenni mert aki ki akar lőni az úgyis ki fog. Tedd fel őket, cserélgesd és meglátod neked mi a jó.
     
  4. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Ahoy,

    Ahogy Knight is írta ez nagyon bonyolult, és sok tényezőtől függ.
    Fórumot ajánlom mélységeiben átolvasni, hogy legyen egy kis rálátásod. (Bónuszok, buffok, bővítmények, ágyúk, bástyák, tehik, trófeák, szintek, kövek, akciótárgyak, csp. szint, tisztek, trénerek stb.)

    Kis magyarázatot adhatok fő értékekről:

    Találati esély: Ez nagyon sokat növel a sebzéseden, akár harcra, akár farmolásra mégy, fontos, hogy elérje a 100%-ot. (100% felett már nem számít semmit, az a max, ami felette van % az a kitérésre segít tartani a 100%-ot, alább magyarázom el)
    Kitérési esély: Ezzel csökkented egy másik játékos/NPC találati esélyét. Ezt harcra akkor érdemes fejleszteni ha már sokat fel tudsz belőle halmozni, mert a találati esély kioltja a hatását. A találati esély 100% fölött is lehet, pl. van 110% találatid, valakinek van 10% kitérése, akkor még lövöd rajta a 100%-ot, de ha 20% kitérése van akkor már csak 90%. Tehát a találatit úgy kell fejleszteni, hogy meghaladja az elérhető kitérési esélyt egy másik játékosnál, így megtartva a 100% találatot. Persze ezt az értéket (magát a sebzést) attól csökkenti még a sebzés elkerülés.
    Ágyúsebzés: Ez magát a sebzésedet, az ágyúid/lőszereid együttesen adott értékét (a sebzésedet tengeren) növeli. Ezt ahogy fórumon is megtalálod majd sok mindennel lehet növelni. (alább link)
    Sebzés elkerülés: Ez az előzőt csökkenti, ugyanúgy fórumon megtalálod majd mivel növelheted. (alább link)

    A sebzés elkerülésnek játékos ellen nincs annyira látványos hatása, de számít. Azért szokták a kitérést mondani, mert az látványosan csökkenti azt, amennyiben nagyobb a kitérésed mint az ellenfeled 100% feletti többlete. Viszont a találati esély elérhető legnagyobb %-a nagyobb mint az elérhető kitérési esély %-a. (Legfrissebb számításaim szerint, bár ezt sem most számoltam, de azóta nagyon nem változott e téren a dolog)

    A legjobb beállítást csak te magad tudod megtervezni, attól függően mit szeretnél, és mik állnak rendelkezésedre, sok tapasztalat kell a játékban hogy jól tudj összerakni egy hajót.

    Tömören, minden attól a viszonytól függ, hogy a Te, és az ellenfeled (mindegy hogy NPC vagy játékos) érték aránya hogyan viszonyul egymáshoz. Jellemzően az NPC-k értékei 20/ ig nem túl kirívóak, (kivéve admirálisok, event NPC-k) viszont felette már a támadásuk és védekezésük értéke megnő. A játékosok értékei csak megközelítőleg saccolható meg, nincs rá adott mód hogy a legjobb értéket összerakd. Mindenből a legjobbra kell törekedni, és ha kicsit kezded átlátni a rendszert akkor már tudsz majd finomítani a beállításokon, de tökéletes recept nincs.

    Fontosabb linkek:

    Ágyúk, lőszerek, bővítmények, kiegészítők: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-kereskedo.1124/
    Tisztek, kalózok: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-kocsma.1122/#post-2981
    Kövek: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-ekkoevek-es-zsakmanyzsakok.46592/
    Bástya, a hajó felszerelése: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-hajo-attekintes-felszereles.53455/#post-378030
    Tehetség: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-tehetsegek.56490/
    Trénerek: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-hazi-kedvencek-es-trenerek.55192/#post-370357
    Akciótárgyak, buffok: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-kueloenleges-targyak-gyorsitok.1107/
    Trófeák: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-trofeak.56373/

    A bónusztérképeknek is vannak jutalom bónuszaik
    (merész ágyúsebzés 5%, kolosszális ágyúsebzés 7%, illetve az életek: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-bonuszterkepek.1330/

    Nem a legfrissebb, de ez egy nagyon hasznos link: https://board-hu.seafight.com/threads/ismerteto-maximum-ertekek-a-jatekban.56387/

    Remélem tudtam segíteni.

    Üdv.
     
    Naksi és †Knight_Rider† kedveli ezt.
  5. CaptainGod

    CaptainGod Járnitanuló

    Villám nagyon szépen köszönöm :) knight azt írta, hogy vp hp nem érdemes szóval akkor védelmi kövekben ne legyen hp se? És mondjuk kitérési esély, sebzés elkerülés páros az igazi? Valamint petben is 1 hasonló lenne a megfelelő? Tekintve a mostani sebzéseket akár 1 event npc részéről?
     
  6. †Knight_Rider†

    †Knight_Rider† Fórum veteránja

    Szia, ne legyen. Nem érdemes. Egy sebzés elkerülés / kitérési esély ékkővel sokkal többet érsz mindenképpen.
     
  7. Sztyujih21

    Sztyujih21 Utánpótlás-írogató

    Teljesen felesleges a hp ha mar nem 100k alapod van a vp meg egyenesen kidobott penz mert mire feljavit negyes saman nelkul bealszol :D
     
  8. _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_

    _*VILLÁM-PVP-{HUN}*_ Fórumprofi

    Ahoy,

    Nincs mit.

    Én míg kisebb voltam, úgy gondolkodtam, amíg nincs meg egy alap 250-300 k alapéleterőm kövek nélkül (de gerendákkal), a hajóba raktam egy hp-s és egy sebzéselkerülés/kitérés követ. Ha már megvoltak a bm életeim az életerős követ átpakoltam védelemre.
    Kedvencbe én nem raknék hp-vp-s köveket, vp-s követ hajóba sem.
    Vp azért felesleges, amiért azt fentebb is említették, ha nincs még 4 es sámánod, vagy rengeteg amuletted a folyamatos töltésért, úgysem lesz fullon. Majd később lehet rajta gondolkodni, (idővel ahogy megszerzed a vudu sámánokat is úgyis növekedni fog) de először az alapéleterőt kell fixálni, a sebzést/védelmet kifejleszteni.

    Mi még annó' a töltés gyorsasággal, és találati eséllyel, ágyúsebzéssel kezdtük a hajóink fejlesztését. Mire azt kiraktuk jött a többi magától, csak idő kérdése. A Seafight Biblia pedig nagyon jó segítség, ott 99%-ban mindent megtalálsz a játékról.

    Üdv.