GYIK - A leggyakrabban feltett kérdések

Kategória: 'Általános kérdések', témanyitó: [DD], témanyitás ideje: 21.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

 2. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  1. Hogyan hajózok?

  A hajót egyszerűen a vízre kattintva tudjátok mozgásba hozni. A másik lehetőség, ha például messzebre akartok hajózni, hogy a tengertérkép egyik pontjára kattintotok. Ilyenkor a hajó magától elvitorlázik a kiválasztott helyre.
   
 3. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  2. Mit jelentenek a sávok (zöld, világos és sötét kék valamint a rózsaszín) ?

  A zöld sáv az Életerő-pontokat (ÉP) mutatja. A baloldali szám az aktuális ÉP-t mutatja, míg a jobboldali az alap számot.
  A sötétebb kék sáv a tapasztalatpontjaidat (TP) mutatja. A baloldali szám az aktuális TP-t mutatja, míg a jobboldali az mutatja, hogy mennyit kell elérni a következő szinthez (Elérése nem jelent automatikusan szintugrást, ehhez még le kell tenni a kalózsvizsgát).
  A világosabb kék sáv a csatapontjaidat (CSP) mutatja. A baloldali szám az aktuális CSP-t mutatja, míg a jobboldali azt hogy a következő szint eléréséhez összesen mennyi kell.
  A rózsaszín sáv a vudu pajzsodat (VP) mutatja. A baloldali szám az aktuális állapotát mutatja, míg a jobb oldali a maximális értékét.
   
  Utoljára szerkesztett: 21.11.13
 4. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  3. Új játékos vagyok, mivel kezdjem?

  A játék elején kezdővédelem alatt állsz, ezt használd ki. Álld ki a próbákat, kezdd azokkal, amelyekhez nem kell semmilyen feltételt teljesítened. Szerezz elegendő TP-t, hogy letehesd a kalózvizsgát. Ehhez azonban már teljesítened kell néhány feltételt (fegyverzet, kalózszám, aranymennyiség, stb…). Ahhoz, hogy ezeket a feltételeket teljesíteni tudd, aranyra van szükséged. Aranyat úgy tudsz szerezni, ha megölsz szörnyeket. Ehhez szigonyra van szükséged, melyet a kereskedőnél tudsz vásárolni.
  A legjobb, ha a drágább szigonyt vásárolod meg, mivel az olcsó szigonnyal nagyon sokáig tart megölni a szörnyeket, és könnyen előfordulhat, hogy a konkurens kalózkapitányok a drágább szigonyokkal kilövik előled a szörnyeket.
   
 5. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  4. Hogyan csinálhatok próbákat?

  A próbák elkezdéséhez keresd meg a tengertérképen a "Próba" menüpontot és kattints rá.


  [​IMG]

  Minden szinten több próba áll rendelkezésedre, melyek teljesítésével aranyat és TP-t szerezhetsz, 6-os szinttől már gyöngyöt is!!
  3 típusú próba van, melyeket különböző technikával kell megcsinálni!

  Az első típusnál megadott koordinátákra kell elvitorlázni, ahol egy piros kereszt jelzi a koordináta helyét. Amint elértétek a koordinátát, vagy egy új cél adatát kapjátok meg, vagy ha az adott próba kész van, akkor a próba teljesítve felirat jelenik meg.
  A második típusnál a tengeren megtalálható szörnyekből kell lelőni annyit, amennyit a próba kér. Ehhez szigony kell, amit a kereskedőnél lehet megvásárolni.
  A harmadik típusú próbánál hajókat ( NPC - Non Player Character ) kell lelőni. Itt is annyit, amennyit az adott próba előír. A hajók lelövéséhez ágyúra és ágyúgolyóra van szükség, amit a Fegyverek menüpont alatt lehet megvásárolni.

  A folyamatban lévő próbákról a fent említett "Próba" menüpont alatt kaphatsz információt.
  Néhány próba elindításához teljesítenetek kell bizonyos feltételeket, mint pl: Réz szigony, ezeket meg kell venni a kereskedőnél ahhoz, hogy a próbát el lehessen indítani.

  Ha a próbát sikeresen teljesítettétek, akkor az érte járó jutalom automatikusan jóváíródik.

  A próbákról részletesebben ITT lehet olvasni! A szörnyekről bővebben ITT, a NPC-ről pedig ITT tájékozódhatsz!
   
 6. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  5. Mit tegyek, ha a kereszt egy szigeten van, vagy nem jelenik meg?

  Ebben az esetben sajnos meg kell szakítani a próbát, és egy új térképen újrakezdeni. A próbák bármely térképen elvégezhetők.
   
 7. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  6. Mit tegyek, ha az összes próbát kiálltam?

  Függően attól, hogy megvan–e a szükséges TP a kalózvizsga megkezdéséhez, ugorhatsz egy szintet és akkor további próbák jelennek meg. Ha szükséged van még TP-ra, akkor NPC-hajók kilövésével szerezhetsz. Szörnyek öldöklésével a vagyonodat gyarapíthatod, kincsesládák megtalálásával pedig hajódat „tuningolhatod“, gyöngyöt, aranyat, életerőpontot, mojót, kristályt szerezhetsz.
   
 8. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  7. Hogyan találom meg és ölöm meg a szörnyeket?

  A legegyszerűbb, ha ide-oda vitorlázol egy ideig, biztosan találsz szörnyet útközben. A másik lehetőség, hogy utánanézel a kocsmában (Kocsma -> Szörnyek), itt fel vannak tüntetve a szörnyek koordinátái.
  Ahhoz, hogy egy szörnyet megölhess, szükséged van szigonyra. Ehhez a kereskedőnél juthatsz hozzá. Minél drágább a szigony, annál jobb, annál több életerőpontot von le egy lövés alkalmával. Ha kinézél magadnak egy szörnyet, amit meg akarsz ölni, kattints rá, majd kattints a „Támadás“ gombra, és ne a „Szigony“ ra – ez csak megmutatja hogy az egyes szigonyfajtákból mennyi muníciód maradt. Az, hogy hány lövéssel tudod a szörnyet levadászni, az adott szörny életerőpontjától függ. Egy lövéssel egy szigony kerül kilövésre. Természetesen csak annyi szigony kerül kilövésre, ami a szörny megöléséhez szükséges.
  A levadászott szörnyek aranyat hoznak a konyhára, hogy mennyit, az a szörny életerőpontjától függ.
  Egy listát itt találhatsz a szörnyekről: Szörnyek
   
 9. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  8. Hogyan juthatok aranyhoz?

  Több módon:
  -Elpusztítasz szörnyeket
  -Elvégzed a próbákat
  -Kincsesládákat gyűjtesz (nem mindegyikben van arany)
  -NPC hajókat süllyeszthetsz el
  -Más hajókat kifosztasz
  -Gyöngyöt aranyra cserélsz
   
 10. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  9. Gyöngyöket csak akkor kaphatok, ha fizetek?

  Nem. Vásárolhatsz gyöngyöket igazi pénzért, de ez nem kötelező(ennek módját megtalálod ha rákattintasz a „Piactér“ -> "Gyöngy rendelése"). A tengeren hajózva találhatsz gyöngyöket, melyek kincsesládákban vannak elrejtve.
  1. szinten Admirál Jack, 2. szinttől Admirál Sinclare elsüllyesztéséért gyöngy jutalom jár, mennyisége a sebzés nagyságának függvénye. Többen lövitek, osztja az adott mennyiségű gyöngyöt.
  6. szinttől , mindig az adott szintnek megfelelő bizonyos számú NPC kilövése után jelennek meg Admirálisok, amikről bővebben ITT tájékozódhatsz.
  A 7. szinttől kezdve gyöngyöket kapsz, ha elsüllyeszted a „Bolygó Hollandi (Flying Dutchman)“ hajókat, a 9. szinten pedig ha kilövöd a „Tiamat“ NPC-ket, de egyre fentebb haladva több és több NPC lesz, melyből gyöngyhöz juthatsz.
  Emellett gyöngyöt ad még a 6-os szint felett bizonyos próbák, illetve a 10-es szinttől felfelé a kalózvizsgák is.
   
 11. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  10. Hogyan hajózok, és mik azok a koordináták?

  Mint azt már leírtam, egyszerűen a víz egy pontjára kattinva lehet a hajótokat mozgásba hozni. A térkép szélein lehet látni a koordintákat. (00 – 60 a felső sávban, AA – CI a baloldali sávban). A koordinátarendszer: 00 = teljesen balra, 60 = teljesen jobbra, AA = teljesen fent, CI = teljesen lent.
  Ha egy meghatározott koodinátára szeretnél eljutni, használd a minitérképet. Ebben ki tudsz választani egy részt a térképből, ami aztán megjelenik a nagy tengertérképen. Prémium-játékosok számára megnyílik egy külön kis menü („navigációs menü”), ahol megadhatják azokat a koordinátákat, amelyekre a hajójukat irányítani szeretnék.
   
 12. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  11. Mik azok a piros keresztek a vízben?

  A piros keresztek a célpontok az egyes próbák feladataiban, ahova el kell hajóznod. Ha a célkeresztet megközelítetted, akkor megjelenik egy üzenet az új célkoordinátákkal, vagy hogy a próbát sikeresen befejezted.
   
 13. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  12. Mik ezek a csillogó tárgyak a vizben?

  Ezek a kincsesládák, másnéven "csillik". A kincsesládák meglepetést tartogatnak, soha nem tudhatod, hogy mi rejlik benne. Lehet benne vudupont, TP, gyöngy, arany, de kis szerencsével akár kristály is.
  A kincsek színe folyamatosan változik, ezért ne lepődj meg, ha egyszer sárga, egyszer pedig lila lesz. A csillik színe nem utal azok tartalmára.
   
 14. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  13. Hogyan jutok vissza a városomba?

  Sehogy. A játékban nincs olyan, hogy város. A játék minden esetben egy új lapon jelenik meg, (ha csak kattintasz a játék indítására) a főoldal mellett, ha azt szeretnéd, hogy új böngésző-ablakban induljon, akkor ne az egér bal gombjával indítsd, hanem jobb egér és Megnyitás új ablakban-ra kattints.. Ha valamilyen üzletet szeretnél elintézni, vagy bármi mást, a főablakból ezt azonnal megteheted.
   
 15. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  14. Ha valamit hajózás közben vásárolok, megjelenik az a hajón?

  Teljesen mindegy, hogy mit vásárolsz (muníció, szigony, fegyver, stb…), az azonnal megjelenik a hajódon is, azonnal használatba veheted.
   
 16. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  15. Új vagyok. Mit vásároljak?

  Ez egyedül rajtad áll, teljesen individuell. Ajánlott azonban egy jó vitorla vásárlása, hogy gyorsabb legyél, új szigony, hogy megölhesd a szörnyeket, új fegyverzet és muníció mindenképpen fontos. Később, ha már több aranyat összegyűjtöttél vásárolhatsz magadnak legénységet, több fegyvert, stb…
  Ezenkívül érdemes megvásárolni azokat a dolgokat, amelyekre a próbákhoz van szükséged.
   
 17. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  16. Ha egy új hajót vásárolok, megmarad minden tárgy amit idáig vettem?

  Igen, új hajó vásárlása esetén mind a legénységed, mind a felszerelésed átkerül az új hajóra. Ha egy kisebb hajót vásárolsz, akkor csak az a mennyiség kerül át, amelyet a hajód elbír. Például ha hajódon 20 ágyú volt, de az új kisebb hajóra csak 10 fér fel, akkor csak 10 ágyút használhatsz, a többit akkor, ha ismét egy nagyobb hajót veszel.
   
 18. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  17. Klánok

  Minden játékosnak meg van a lehetősége egy klánt alapítani. Ehhez szükséged van 300.000 aranyra. Ha tag voltál egy klánban, és azért léptél onnan ki, hogy egy sajátot alapíts, várnod kell 12 órát amíg a saját klánodat meg tudod alapítani.
  Mikor kirúgnak a klánból, azonnal beléphetsz egy másikba, viszont ha ez ugyanazon nap másodjára is előfordul, várnod kell 12 órát, hogy másikba léphess, vagy sajátot alapíts.
  Klánfeloszlatása esetén, azonnal lehet másikat alapítani.
  A „Klán“ menüpont alatt léphetsz be egy klánba, vagy alapíthatsz egy sajátot.
  A klánokról részletesebben ITT olvashatsz!
   
 19. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  18. Létezik kezdő-védelem?

  Igen, egészen addig, amíg nem támadsz meg más hajókat (játékosokat, NPC-t), szörnyet, 24 óráig védelem alatt állsz.
  Ezenkívül védelmet kapsz támadások ellen, ha elsüllyesztenek. Ez 1 órán keresztül tart az elsüllyesztés időpontjától számolva, de hamarabb elmúlik ha egy hajót, vagy szörnyet megtámadsz.
  Ha kifosztják a hajódat, utána 1 órán keresztül nem tudnak kifosztani.
  A 6. szinttől kezdődően nem létezik védelem.
   
 20. [DD]

  [DD] Fórum elő legendája

  19. Mik azok az NPC hajók?

  NPC, azaz Non Player Character, a rendszer által irányított ellenfelek, melyeket elsüllyeszthetsz, melynek során TP-hez és aranyhoz, némelyikből gyöngyhöz juthatsz.
  Több fajta NPC létezik, vannak amelyek csak állnak, és elsüllyesztheted őket, anélkül hogy védenék magukat, vannak, amelyek védekeznek és mozognak, és vannak, amelyek meg is támadnak.
  A különböző fajta NPC-ket megtalálod itt: NPC
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.

Az oldal megosztása